מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנעקים בידיים וברגלייםאבי07/08/2014
שלום
כבר המון שנים שאני עושה קנעקים בידיים וברגליים. המון פעמים ביום. אני מרגיש כבר שהעצמות שלי נחלשות. אני מנסה להפסיק ולהתעלם אבל זה לא מצליח לי.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנעקים בידיים וברגליים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/08/2014קנקים זה לא מחלה ולא מעיד על חולשת עצמות. לא צריך לעשות קנקים בכוונה. אם יוצא לבד אין בזה רע. אם יש כאבים גש לבדיקת אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של MRI בגין כאב בצידי הברךאלון05/08/2014
שלום ,
מזה למעלה מ 10 חודשים אני סובל מכאב ברך לטראלי ( לדעתי ברצועה החיצונית בברך LCL ) עקב עומס ריצה . אני בן 45 , בריא , משקל 72 ק"ג וגובה 1:75 מ' .
לאחר שלקחתי נוגדי דלקת וטיפולי פיזיוטרפיה עדיין ישנם כאבים בצד החיצוני של הברך והופנתי לבדיקת MRI והתוצאות הם: הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. עיבוי ואותות חריגים לאורך כל רצועת ה ACL , סיבי הרצועה רציפים. בהעדר סימנים נוספים לחבלה יתכן ומדבור ב MUCOID DEGENERATION או נזק כרוני / ישן . שאר הרצועות הודגמו תקינות. המיניסקוס ים בעל מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה דל עם סדק זעיר בפאסט מדיאלי ללא בצקת סובכונדרלית בצמוד .הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית. ציסטה פופליטיאלית שטוחה קטנה . לסיכום : שינויים לאורך רצועת ה ACL אשר חשודים במקום ראשון ל MUCOID DEGENERATION או נזק כרוני/ ישן .
אשמח מאוד לחוות דעתכם בנושא בממצאים . אני מדגיש שאיני מרגיש כאב קדמי בברך ( מהרצועה הצולבת הקידמית ACL ) אלא כאב חד בצד הלטראלי .
1) מה הטיפול המומלץ במקרה זה ?
2) האם טיפול בגלי הלם יכול לסייע במקרה זה ??
3) האם יש דרך אחרת נוספת לטפל בבעייה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של MRI בגין כאב בצידי הברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ06/08/2014הכאבים בקדמת הברך אינם תוצאה של נזק לרצועה צולבת קדמית. הרצועה נמצאת בחלק האחורי של הברך, היא פשוט קדמית לרצועה צולבת אחורית.
כדי לאבחן, יש צורך בבדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים - המשךשלמה05/08/2014
שלום
בהמשך להודעה הקודמת שכחתי לשאול:
א. ראשית אשמח לקבל הסבר פשוט לגבי תוצאות ה - MRI.
ב. איזה טיפול אשתי צריכה לקבל לפתרון בעיית כאבי הברכיים?
ג. האם היא זקוקה לניתוח אטרוסקופי באחת הרגליים או אולי בשתיהן ?
לתשובתכם המלומדת אודה.
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - המשך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ06/08/2014מבלי שבדקתי את אשתך, היא סובלת כנראה מכאבים יותר בברך ימין, שם יש קרע של מיניסקוס ונזק ניווני של הסחוס. לפי בדיקת MRI אין בטחון, שארטרוסקופיה של הברך תעזור לה, יתכן שהיא זקוקה לניתוח גדול יותר. מעבר לכך, יש צורך בבדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסדק במיניסקוסג'וי05/08/2014
שלום רב ! אני בן 44. מעולם לא סבלתי מפציעות ברכיים ו זה שלושה חודשים אני סובל לראשונה מכאבים עזים בברך שמאל ללא שום חיווי חיצוני כנפיחות או צבע עור שונה. אבהיר כי לא הייתה שום נפילה או חבלה. הכאבים הופכים לבלתי נסבלים כמעט בעמידה והליכה. כמובן שחדלתי לחלוטין מספורט . הכאבים מופיעים גם במנוחה מוחלטת (שכיבה), אך יש הקלה. הכאב הוא מאד נקודתי וחד בחלק הפנימי של הברך. אורתופד מסוים סבר שזו דלקת רשם לי celecoxib. נטילת הכדורים לא הועילה. לאחר מכן הופניתי ע'י אורתופד אחר למיפוי עצמות Aspect ולהלן הממצאים: קליטת יתר בקונדילוס פמורלי מדיאלי בברך שמאל. באחבנה מבדלת : פגיעה ליגמנטרית AVN . האורתופד כתב בהפניה: רגישות סדק מפרקי פניני יציבות שמורה ללא נוזל חופשי.
לאחר האבחנה של מיפוי העצמות אמר האורתופד " כמו שזה בא - זה ילך. אין צורך בטיפול תרופתי כלשהו.". הוא המליץ להשתמש חודש ימים בקביים כדי להפחית עומס על הברך וחודש ימים חופשת מחלה. א. קשה לי להבין עדיין מה גורם לכאב וממה אני סובל? ב. אני משתמש אמנם בקביים זה שבועיים אך אין שום שינוי בסטטוס הכאב.אם היית ממליץ על טיפול אחר"/ נוסף שיוכל להפחית את הכאב עד להעלמתו לחלוטין? ג. האם ייתכן ותהיה נחוצה התערבות כירורגית (ניתוח) ע'מ לאחות את הסדק במיניסקוס או כל מה שגורם לי לכאב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסדק במיניסקוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/08/2014ההחלטה על התערבות כירורגית תבוא רק אם בבדיקה + בהדמייה יימצאו מספיק סיבות לכך. לא ניתן על פי היידע שספקת לקבוע זאת. גש להיבדק על ידי אורטופד שישלים את התמונה וייעץ לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתוך פסואסאורין04/08/2014
באחרונה אובחנתי עיי אורטופד מומחה בסינדרום של סנפיג היפ של הפסואס נאמר לי שצריך לחתוך אותו רציתי לדעת אם יש לך נסיון בחיתוך השריר ועד כמה הנושא שכיח מה המשמעות העתידית לגביי פעילות גופנית וכמה זמן החלמה מניתוח כזה אגב ביצעתי גם us דינמי תוצאות תואמות את הערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיתוך פסואס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי05/08/2014הניתוח מאד לא שכיח, אני אורטופד מומחה כבר הרבה שנים ובצעתי אלפי ניתוחים בתחומים שונים. לא ביצעתי ואף לא ראיתי ניתוח כזה, אני יודע מהספרות שהוא קיים. הפנה את כל שאלותיך למנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה פלוס סרטון לרופא
אורין05/08/2014אולי סוזנה יכולה לענות בתחום הארטרוסקופי מבוצעים בעולם למעלה מ 25000 אלף ניתוחים כאלה דיברתי אם רופא מאסף הרופא אמר שביצעה למעלה מ 50 ניתוחים כאלה מצורף סרט של ארטרוסקופיה מיוטיוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה פלוס סרטון לרופא - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ05/08/2014יש ניתוחים כאלה, אך הם לא שכיחים. מתבצעים באופן פתוח או ארטרוסקופי. אם המנתח שלך בצע באופן עצמאי כבר 50 ניתוחים ארטרוסקופיים כאלה, אזי זה מאד מכובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRIדני03/08/2014
אודה לרופאים להסביר לי את המשפט האחרון של הפענוח:
"מוקדים בLFC יתכן על רקע אנכודרומה, AVN וכ"
להלן תוצאות MRI ברך ימין שלי:
מוקדים בעלי אות גבוה בקונדיל הפמורלי הלטראלי עד כ8 מ"מ
לא נצפו תפליטים בבורסות ובחלל המפרק
מנגנון המיישרים-שמור
רצועות צולבות-ב.מ.פ.
רצועות קולטרליות-ב.מ.פ.
רצועות פטלופמורלי-ב.מ.פ.
רטינקולום-ב.מ.פ.
סחוס מפרקי-ב.מ.פ.
מיניסקוס:
LM-ב.מ.פ.
MM-קרע הוריזונטלי באספקט האחורי של המיניסקוס
גןמה פופוליטלית-ב.מ.פ.
סיכום:
קרע MM
מוקדים בLFC יתכן על רקע אנכודרומה, AVN וכ"
--------------------* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי03/08/2014הפרוש - מוקדים בחלק החיצוני של עצם הירך בברך בו נראו איזורים המחשידים לאספקת דם לא טובה לאיזור או למעין פגמים שפירים בעצם. פגוש אורטופד להחלטה אם צריך לטפל ואיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאותעידן01/08/2014
שלום רב
אני בן 26
אם אפשר לקבל פיענוח מפורט של תוצאות הבדיקה של המיפוי עצמות שביצעתי
האם בתוצאות יש ממצא שמסביר את הכאב החזק שלי במיוחד בברך שמאל??
מה זה אומר שחיקה קלה זה אומר שיש סחוס? הוא בהידרדרות? מה צופן העתיד? מה רמת החומרה?
תוצאות הבדיקה:
קיימת הדגשה קלה מינימלית דו"צ של הברכיים וכפות הרגליים.
אין לראות קליטות מוקדיות בעצמות הפיקה והן כמעט ואינן מודגמות.
בבדיקה הטומוגרפית של הברכיים (ספקט)- נראית הדגשה קלה דו"צ של שתי
הברכיים. קיימת הדגשה קלה טיביו-פיבולרית ופטלו-פמורלית במידה קלה
מינימלית. אין לראות קליטות מוקדיות במשטחים המפרקיים של שתי הברכיים.
שאר השלד תקין.
סיכום: מיפוי העצם מדגים הדגשה קלה של הברכיים וכפות הרגליים אשר יכולה
לנבוע מהליכה, עמידה- ללא חשיבות קלינית, שינויים ארטריטיים קלים.
אין עדות לקליטות מוקדיות באזורי בהם מתלונן הנבדק על כאבים.
אין עדות מיפויית לכונדרומלציה של עצם הפיקה משמאל או מימין.
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/08/2014לא ניתן להסיק שום דבר מהבדיקה הנ"ל, מלבד היותך בריא. הכאבים בברכיים עם קליטה דומה במיפוי יתכנו מסיבות רבות , אפילו מנעליים לא מתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות ספקט-פענוח תוצאותעידן31/07/2014
שלום רב
אם אפשר לקבל פיענוח מפורט של תוצאות הבדיקה של המיפוי עצמות שביצעתי
האם בתוצאות יש ממצא שמסביר את הכאב החזק שלי במיוחד בברך שמאל??
תוצאות הבדיקה:
קיימת הדגשה קלה מינימלית דו"צ של הברכיים וכפות הרגליים.
אין לראות קליטות מוקדיות בעצמות הפיקה והן כמעט ואינן מודגמות.
בבדיקה הטומוגרפית של הברכיים (ספקט)- נראית הדגשה קלה דו"צ של שתי
הברכיים. קיימת הדגשה קלה טיביו-פיבולרית ופטלו-פמורלית במידה קלה
מינימלית. אין לראות קליטות מוקדיות במשטחים המפרקיים של שתי הברכיים.
שאר השלד תקין.
סיכום: מיפוי העצם מדגים הדגשה קלה של הברכיים וכפות הרגליים אשר יכולה
לנבוע מהליכה, עמידה- ללא חשיבות קלינית, שינויים ארטריטיים קלים.
אין עדות לקליטות מוקדיות באזורי בהם מתלונן הנבדק על כאבים.
אין עדות מיפויית לכונדרומלציה של עצם הפיקה משמאל או מימין.
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות ספקט-פענוח תוצאות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי05/08/2014הי עידן - אין לך שום דבר מסוכן, הממצאים מאד עדינים, המשך את חייך ללא מגבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות לאחר ארטרוסקופיה להורביץאורין30/07/2014
לאחר שני ניתוחי ארטרוסקופיה במפרק הירך מעומד לניתוח שלישי לאחר שבתוצאות ct גילו זיז גרמי אשר גורם לי לנעילה שח המפרק מוגבל בתנועה וגם כאבים בלתי נסבלים שאלתי היא לגביי התפתחות של צלקות בגלל עודף ניתוחים מה הסבירות ומה המשמעות העתידית הניתוח אמור להתבצע באיכילוב אצל דר ראט אהוד אני מקווה שאני יגמור אם הסבל שנמשך למעלה מ 12 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות לאחר ארטרוסקופיה להורביץ - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ31/07/2014האפשרות להצטלקויות לאחר ניתוח ארטרוסקופי שאינו חותך ומפריד רקמות רכות, הינה נמוכה, ובעיקרון לא צריך לחשוש דווקא מתופעה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהסבר לגבי בדיקת MRI ברך ימיןזוהר24/07/2014
"להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימנית:
הסריקה בוצעה בפרוטוקול ברך ללא הזרקה של גדוליניום.
סיבת ההפניה: מצב לאחר חבלה סיבובית לפני כשבועיים וחצי.
1. בצקת תוך לשדית נרחבת באספקט היותר קדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי. בצקת
נרחבת בקונדילים הטיביאלים וכן בראש הפיבולה. עם זאת שטח הפנים הארטיקולרי
שמור. הסחוסים הארטיקולרים שמורים.
2. מבנה תקין של הסהרון הלטרלי. בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי מודגם קרע אלכסוני
די נרחב אשר מערב את שטח הפנים התחתון. הקרן הקדמית שמורה.
וגידי הפטלה והקוודריצפס. LCL, MCL, PCL, ACL - 3. מבנה תקין של ה
4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי.
5. בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית קטנה על שם בייקר.
בנוסף מודגמת בצקת מאחורי הקונדיל הפמורלי המדיאלי. כמו כן מודגמת כמות בינונית
של נוזל סינוביאלי בגומה האינטר קונדילרית הפמורלית האחורית וכן בין הקונדילים
הפמורלים והטיביאלים. בצקת עמוקה בעומק הגומה הפופליטאלית.
6. כמות בינונית של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הפארא פטלרים."
אנא עזרו לי להבין את משמעות הבדיקה ומה עלי לעשות מכאן.
תודה,
רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהסבר לגבי בדיקת MRI ברך ימין - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ24/07/2014בדיקת mri מדגימה קרע גדול של מניסקוס בברך. ההמלצה בעיקרון היא ניתוח ארתרוסקופיה של הברך, אם הבדיקה הקלינית תואמת את בדיקת הmri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! האם מותר לי לדרוך על הרגל
זוהר24/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! האם מותר לי לדרוך על הרגל - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ24/07/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כונדרומלציה פטלהגל16/07/2014
שלום קוראים לי גל אני בת 20
כבר כמה שנים שאני סובלת מבעיות בברכיים
לפני 3 שנים עברתי ניתוח של קרע במינסקוס
הכאבים לא הפסיקו ולפני כמה ימים סוף סוף גילו שזה כונדרומלציה פטלה
אני סובלת הרבה מתעוררת בלילה מכאבים
רציתי לדעת אם יש איזה ניתוח שפוטר את הבעיה הזאת ?...
התחלתי ללכת עם ברכיות סיליקון אבל הכאבים לא פוסקים...
אני אשמח לעזרה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כונדרומלציה פטלה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ16/07/2014כונדרומלציה פטלה אינה מסבירה את הכאבים הניכרים שמהם את סובלת, גם בלילה. מומלץ להגיע שוב לבדיקה של הברכיים כוללת בדיקת ציר הרגליים ואופן היציבה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים כל היוםעידן15/07/2014
שלום רב.
אני בן 25 סובל מכאבים בברכיים, לפני 4 שנים התלוננתי על כאבים ושלחו אותי למיפוי עצמות בתוצאות יצא שאני סובל משינויי שחיקה בסחוס, כאשר הרופא ראה את זה הוא אמר לי לבצע רנטגן וטען בפניי שאכן במיפוי יצא שחיקה אך ברנטגן רואים לא רואים שחיקת סחוס והוא טוען שיש לי גמישות יתר ברצועות,פעם הכאבים היו כל כמה שעות, עכשיו אני סובל בשינה במיטה בשכיבה וביום יום מכאבים עמומים וחזקים במיוחד בברך שמאל אני יודע שאני יילך לאבחנה אצל אורטופד אך הייתי מעוניין לדעת מה ההשערות שלכם מהפרטים האלו? תודה מראש.!!
נ.ב האם ספורט על מכשיר אליפטיקל הוא טוב או לא טוב לברכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים כל היום - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי16/07/2014שחיקת סחוס הפיקה יכולה לגרום לכאבים בייחוד בירידה ועלייה במדרגות או בישיבה ממושכת עם ברכיים כפופות . זה עדיין לא מסביר למה יש לך כאבים בשינה. מומלץ להשלים את הבירור עם בדיקות דם ולהיבדק על ידי אורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפינוח MRI ברך ימיןאילה13/07/2014
שלום ,
אבקש עזרה בפיענוח בדיקת MRI - נשלחתי לבדיקה עקב כאבים אחרי ריצה .
פרטים קליניים: בת 44, כאב שהחל לפני מספר חודשים לאחר מאמץ.
טכניקה: סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונלי PD-FS, T1, אקסיאלי PD-FS.
המניסקי תקינים, ללא קרע.
הרצועות הצולבות תקינות.
הרצועות הצדדיות תקינות.
סחוס הפיקה וסחוס הטרוכלאה תקינים.
גידי מנגנון היישור תקינים.
אות מח העצם שמור, ללא בצקת או קו-שבר.
נוזל מוגבר במידה קלה במפרק.
פליקה סופרא-פטלרית דקה.
נוזל מעט מוגבר במפרק הטיביו-פיבולרי המקורב. תתכן פגיעה קלה במפרק זה.
לסיכום:
ללא ממצא תוך מפרקי חריג בברך ימין.
שינויים קלים במפרק הטיביו-פיבולרי המקורב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפינוח MRI ברך ימין - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/07/2014הפירוש שבדיקת הברך תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאקים בברכייםקורין04/07/2014
שלוום
אני בת 25 וכל פעם שאני מתכופפת תוך כיפוף מלא של הברכיים, הן "מרעישות", יוצא מהן "קנאק" חזק. - אין לי כאבים בכלל.
הדבר לא חדש.
רציתי לברר מדוע זה קורה והאם יש לזה קשר כלשהו ל דלקת פרקים ניוונית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאקים בברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי06/07/2014לרוב הקנקים במפרקים שונים אין משמעות מבחינת נזק בריאותי. כשמדובר בברכיים מקור הקנקים הוא בדרך כלל בסחוס פיקת הברך. שווה להיבדק אצל אורטופד. שיוודא שלא מדובר בבעיה וייעץ לך לגבי פעילות ספורטיבית מומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברכייםיקי03/07/2014
שלום לך אני סובל מכאב כרוני בפיקת ברך שמאל שנים בעקבות נפילה...
שחיקה של הפיקה... לאחרונה ממאמץ בעבודתי התפתחה לי דלקת בברך ימין הבריאה כבר קרוב לשנה עם כאבים המתבטא בחריקות בהנעה של הפיקה...
הכאבים קשים ואני מתוסכל במה אני יכול לעבוד...? מה מומלץ ומה לא בבקשה את עזרתכם...???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני בברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי03/07/2014להימנכ ממדרגות ועבודות הקשורות בכפיפות ברכיים חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב כרוני בברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי03/07/2014להימנכ ממדרגות ועבודות הקשורות בכפיפות ברכיים חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)