מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברכיים שחיקה של הפיקות...כרמלו12/09/2014
אני סובל מברך שמאל כבר הרבה שניים ממכה שקיבלתי בעצם הפיקה..
ככול הנראה שחיקה של הפיקה... מרוב המאמץ בעבודתי התחלתי לסבול גם מברך ימין... הבעיה שלי היא הפיקות בנוסף יש לי רגלי o הכאבים חזקים איכות החייים ירודה.. עברתי בעבר שתי אורטוסקופיות בברך שמאל שלא הועילו...
מידי פעם יש לי חריקות וקליקים לא כאבים פשוט לא נורמלים וקשיים...
השאלה שלי האם יש אנשים שגם ללא סחוס מתפקדים וחיים רגילים...
הרצועות והמינסקוסים תקינים בשני הברכיים...
ביצעתי בדיקות דם ששללה דלקת פרקים...
מה ניתן לעשות... או שאין מה לעשות...???
הכאבים במדור הקידמי של הברכיים...? אני בן 32...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים שחיקה של הפיקות... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/09/2014רגלי O עם עוות קיצוני יכולים להסיט את הפיקה ממהלכה הנכון. אם זה המקרה הפתרון ניתוחי. בדרך כלל העוות לא כל כך גדול. הפתרון היחיד הוא ביצוע תרגילים מסויימים יום יום בבית על פי הדרכה של פיסיוטרפיסט. בנוסף יש סוגי ספורט מאד לא מומלצים (ריצה , הליכה ספורטיבית וחלק ממכשירי חדר הכושר) שחיית חתירה מאד מומלץ. עליך להיפגש עם מומחה ברכיים ולקבל הסברים והדרכה מלאה איל לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים של פיקות הברכיים
עמי15/09/2014תודה רבה על התשובה העינינית ד"ר...
אני יודע איזה פעולות עושות לי טוב ואילו שלא טוב...
עמידה מרובה עליית מדרגות ופעולות מאומצות כאלה ואחרות...
הכאב הוא כרוני ובלתי נסבל חוץ מטיפול תרופתי שזה זריקות כדורים פיזיוטרפיה וחיזוק שרירים אין מה לעשות...? אני בבעיה למה זה כאבים של 24\7
ואני עוד צעיר...???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במפרק הירך- האמנם ?בלה11/09/2014
מזה מספר שבועות אני סובלת מכאבים בגב התחתון אשר הלכו והתמקדו בצד השמאלי, במפרק הירך וירדו עד הברך.
תחילה סברו הרופאים שזו תוצאה מפריצת דיסק שעמה אני חיה כבר כ-40 שנה. לאור העובדה שהכאב, במפרק הירך עד הברך, קשה היום הרבה יותר מאשר כאב הגב,העלתה הפיזיוטרפיסטית, אליה הופניתי, את ההשערה על קיומה של דלקת כלשהי במפרק הירך.
כיצד ניתן לבדוק זאת ? מהם דרכי הטיפול לבעיה זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במפרק הירך- האמנם ? - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ11/09/2014אין מחלה ספציפית ששמה דלקת במפרק ירך. יש מגוון סיבות, שיכולות לגרום לכאבים ו/או לדלקת במפרק ירך, אם מדובר בשינויים ניוונים, בהסתיידויות, בגופים חפשיים וכד'.
לכן כדי לסייע לך יש צורך בבדיקה גופנית ויתכן גם בבדיקות הדמיה לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך ובגב התחתון
מור, בי-קיור21/09/2014שלום בלה,
אומנם אין לי עצה בנושא בדיקת החשש לדלקת, אך בהחלט יש לי המלצה לסיוע בעניין הכאבים.
ישנו מכשיר רפואי בשם בי-קיור לייזר שמאפשר הקלה בכאבים רבים, בין השאר באלו הנובעים מכאבי שרירים ודלקות.
המכשיר מבוסס על טכנולוגיית הלייזר הרך, שקיימת כבר שנים רבות, והוכחה מחקרית כיעילה לסייע בטיפול בבעיות אורתופדיות ובטוחה לשימוש.
במידה ואת מעוניינת, אני ממליצה לך ליצור קשר עם נציג שירות לקוחות בטלפון 3414* אשר יסביר לך באופן אישי על הבי קיור לייזר ויתרונותיו.
המשך יום נעים ושקט,
מור, בי-קיור לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בברךניסו09/09/2014
שלום דר ..
יש לי קליקים בברך ימין בחלק הפנימי (בצד שמאל) מאחורי הברך בכיוון שרירי ההמסטרינג קליק כאילו שאיזה גיד או עצם מחליקה וחוזרת למקומה זה קורה כאשר הברך במצב כיפוף ומיישר אותה ..
משחק כדורגל ומתאמן בחדר כושר אינטנסיבי.
שמתי קרח כמה פעמים לא עזר.
ומאז ממשיך את הפעילויות שלי כרגיל, אין כאבים בכלל .
ממה זה יכול לנבוע ?
הייתי אצל רופא מומחה לכירוגיה אורטופידית ואמר לי שאחד הגידים של הירך האחורי יצא ממקומו.. ורשם לי snaaped hamstring tendon
אין לי כאבים בכלל ולא מרגיש חולשה בשריר ולא ראיתי שטף דם ודברים כאלה ואפילו המשכתי לשחק כדורגל./ אבל בינתיים לקחתי בפסקה מכל פעילות על כל מקרה.
קרח יזרז את ההחלמה ?
זה מחלים לבד ? ומה משך ההחלמה של זה ?
הא
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי10/09/2014אם האורטופד שלך צודק וזה באמת קפיצה של גיד אז אולי הפסקת פעילות ספורטיבית ל 4-6 שבועות תגרום לדלקת ןלבצקת הנוצרת סביב הגיד הקופץ להירגע וכך תחזור למה שהיה קודם. במקרים קיצוניים בהם ההפרעה גדולה ןהבעייה עקשנית ולא לא נפתרת בטיפול שמרני (תרופות , מנוחה, פיסיוטרפיה) יש צורך אפילו לנתח. הקליק עצמו לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פיזיוטרפיה לאחר ניתוח ACLרן08/09/2014
שלום רב,
לפני כחמישה שבועות עברתי ניתוח לשחזור ACL מגיד הפיקה, תפירת מיניסקוס מדיאלי בתפר בודד וכריתת מיניסקוס לטראלי קרן אחורית.
בזמן הזה ועד לשבוע הבא אני משתמש במכשיר הT-scope, לפני כשלושה שבועות התחלתי טיפול פיזיוטרפי, כאשר כעת אני מגיע לזווית של עד 70 מעלות כיפוף ויישור מלא. כרגע ישנם ימים בהם אני מבצע עצמאית (עפ״י הכוונה שניתנה לי כמובן) שעה פיזיוטרפיה ולעיתים אף שעתיים (לא ברצף כמובן, נפרס במשך היום). אין לי כאבים ואני חושב שהכל מתנהל כשורה, חלק גדול מהתרגילים מבוצעים ללא הT-scope אך עם משנה זהירות. השאלה שלי היא האם יש תרגילים/דברים שצריך להיזהר מהם ואף להמנע מהם? אני יודע שכעת עדיין אסורה דריכה על הרגל המנותחת.
בעוד כשבוע אני אמור להוריד את המכשיר מהרגל.
רב תודות מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פיזיוטרפיה לאחר ניתוח ACL - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי10/09/2014לכל מנתח יש נוהל שיקום הוראות אחרות לקצב החזרה לפעילות, לפעמים ההוראות לשיקום מושפעות מהניתוח הספציפי שעברת. המשך במעקב אצל האורטופד שלך ועקוב אחר המלצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri ברך ימין....עמי...08/09/2014
כאב בברך ימין...בדיקת mri
עמדה של העצמות תקינה. אות ממח עצם תקין...
מניסקים בעלי צורה ואות תקינים. ללא סימני קרעים...
נוזל אחורי לקרן אחורית של mm בקוטר כ7ממ' גנגליאון קטן? ציסטה מניסקלית?
LCL, MCL תקינים. גיד IP תקין. באינסרציה של גיד QT הודגם עיבוי, בצקת קלה עם בצקת של שומן אחורי לגיד.
ACL , PCL תקינים...
כמות קטנה של נוזל תוך מיפרקי
עמדה של פיקה תקינה. ללא נזק סחוסי.
מהי הבעיה והאם יש פתרון אני מיואש כבר שנה עם כאבים....????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri ברך ימין.... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/09/2014הבדיקה אינה מגלה בעיה גדולה. צריך להשלים הרבה אינפורמציה כדי להגיע לאבחנה. לשמוע בדיוק מה כואב, באיזה מקום בדיוק, מתי וכו' לבדוק אותך ידנית ואז אולי אפשר להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברךיקי03/09/2014
שלום רב
אני בן 75 . מזה 3 חדשים סובל מכאבי ברך ימין . בכל מצב .: הליכה , מנוחה , ובלילה . ללא סיבה נראית לעין (חבלה , נפילה וכו").
בצעתי צלום , להלן התוצאה : "היצרויות מרווח פרקי מדיאלי דו-צדדי - שינויים ניווניים ".
שאלותי - האם תוצאות הצלום מורות על סיבת הכאב ?
האם נדרש המשך ברור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/09/2014לפי הפענוח צילומי הרנטגן מדגימים את הבעיה, שהיא שינויים ניוונים בברך. מדובר בשחיקת הסחוס והעצם שתומכת בסחוס של הברך, ונזק זה גורם לכאבים ולקשיי תיפקוד.
בדרך כלל אין צורך בבירור נוסף.
מומלץ לפנות למומחה/ית ברכיים להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מניסקוסכימי27/08/2014
שלום רב,
בעקבות כאבים חדים בברך שמאל פניתי לאורתופד שנתן לי כדורים נוגדי דלת אשר לא הועילו. נשלחתי למיפוי עצמות. בבדיקה הומלץ להמשיך לבדיקת MRI.
תוצאות בדיקת ה-MRI:
נראה קרע אלכסוני בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי הנמשך לגוף המניסקוס. נראית דחיקה קלה של הגוף לאזור ה-gutter התחתון. ישנה הדקקות קלה של הסחוס במדור המדיאלי עם הצרות המרווח המפרקי כמתאים לשינויים שחיקתיים קלים.
אני בת 59 ושאלתי: מה הם הפתרונות השונים למצב המתואר. האם חובה לעשות ניתוח ארטרוסקופי לכריתת החלק הקרוע של המניסקוס? האם יש פתרונות אחרים לא פולשניים? רפואה אלטרנטיבית וכד'?
אודה לכם על תשובתכם המהירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע מניסקוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/08/2014לא חובה לעבור ניתוח, אפשר להמשיך לחיות עם הכאבים. זה נשמע קצת ציני אבל זה לא. אם הכאבים לא גדולים ואיכות החיים שלך נפגעה רק מעט אז אפשר לא להינתח ולחיות עם הכאבים הקלים. ייתכם ובמשך הזמן ללא כל פעולה מיוחדת הם אף יילכו וייעלמו. אם מצד שני ההפרעה גדולה ואת כן רוצה עזרה והקלת הכאבים, את צריכה לעבור ניתוח ארטרוסקופי בברך. טיפול אלטרנטיבי מאד עוזר למטפלים. הבעייה היא מכנית ולצערי אין פתרונות טובים אחרים. קחי בחשבון שלא כל הכאבים הם ממקור המניסקוס הקרוע, יש לך גם סחוס שחוק במידה מסויימת. בשל כך ייתכן ויישארו כאבים בדרגה מנוכה מאלה היום בגלל אותו סחוס משופשף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוחיקי26/08/2014
שלום רב.
אני בן 75 . סובל ממניסקוס שפוגם באיכות החיים . הוצע לי נתוח לפרוסקופי .
אני חולה באי ספיקת לב , ונוטל אספירין ופלויקס .
המנתח ביקש שאפסיק הפלויקס והאספירין שבוע ליפני הנתוח .
הקרדיולוג מסכים שאפסיק הפלויקס , אולם טוען שהפסקת האספירין מסכנת אותי .
אודה לכם אם תואילו נא ליעץ לי מה ראוי לעשות .
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/08/2014לא רצוי אבל כשאין ברירה ניתן לבצע ניתוח ארטרוסקופי לברך גם ללא הפסקת פלויקס. מדובר בשני חתכים קטנים בברך. הפ פשוט ידממו מעט יותר. ייתכן וחרי הניתוח יהיו לך כתמי שטף דם גדולים (כתמים כחולים) אבל באופן כללי זה לא מסוכן. עדיף לעבור למזפר ימים לזריקות קלקסן במקום הפלויקס. דבר עם הקרדיולוג שלך. בהצלחה - ד"ר ליברטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת ירךאריה26/08/2014
שלום רב,
אני בן 53, ספורטיווי מאוד. לפני כ-3 שנים התגלתה שחיקת סחוס בירך, כרגע זה ברמה די קשה, אמנם לא מפריע לישון אבל אני לא יכול לרוץ ולעשות ענפי ספורט שאני אוהב. גם הליכה לפעמים כואבת, עד כדי מעידות מכאב פתאומי.
רוב הרופאים עדיין לא ממליצים על ניתוח, למרות שאיכות החיים מאוד נפגעת.
מה לעשות?
תודה,
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת ירך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/08/2014לצערי תצטרך להחליף דיסקט בראש לעבור לספורט לא מזיק כמו שחייה למשל. אנשים מגיעים לניתוח כשיש להם קושי משמעותי ללכת, לא כשהם לא יכולים לרוץ או לעשות ספורט. משוך את המצב כך ובחר בניתוח מאוחר ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית מפרקים
מור, בי-קיור28/08/2014שלום אריה,
אומנם לא אוכל לייעץ בנושא הניתוח, אך בהחלט יש לי המלצה לטיפול אפשרי להקלה בכאבים.
ישנו מכשיר רפואי בשם בי-קיור לייזר שמאפשר הקלה בכאבים רבים. המכשיר מבוסס על טכנולוגיית הלייזר הרך, שקיימת כבר שנים רבות, והוכחה מחקרית כיעילה לסייע בטיפול בבעיות אורתופדיות ובטוחה לשימוש.
חשוב לציין כי המכשיר מסייע לספורטאים רבים בכאבים ודלקות הנובעות מנפילות ואימוני ספורט.
במידה ואתה מעוניין, אני ממליצה לך ליצור קשר עם נציג שירות לקוחות בטלפון 3414* אשר יסביר לך באופן אישי על הבי קיור לייזר ויתרונותיו.
המשך יום נעים ושקט,
מור, בי-קיור לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד ברך ימיןשמעון25/08/2014
יש לי כאב בצד הברך כאב שהלך וחזר ועכשיו כבר יומיים שהוא קבוע כאב שורף שמתי קרח וראיתי שבנקודה שכואב לי ניהיה לי כחול קשה לי ללכת ולעמוד מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד ברך ימין - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/08/2014לצערי אי אפשר לאבחן בצורה אחראית דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאלרחל שופן19/08/2014
בהמשך להתוויה קלינית : בירור כאבים באזור ברך שמאל
התקבלו הממצאים:
מודגמים אותות חריגים בין סיבי רצועת ה- ACL באוזר האחיזה הטיביאלית. ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות, יתכן כביטוי לקרע חלקי אינטרסטיציאלי . דרושה קורולוציה קלינית
מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחיים הפרקיים כך שאינו מוגדר כקרע
אודה להתיחסות ד"ר ליברטי :
מה משמעות הממצאים והאם נדרש ניתוח? הכאבים מציקים ומקשים עלי בהליכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/08/2014שלום רחל, אני מבין שהפניה שלך לפורום הייתה לפני שנפגשנו אצלי בקליניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי עצמותנורית17/08/2014
שלום אשמח אם תוכלו להסביר לי מה פרוש פענוח המיפוי עצמות שביצעתי והפענוח הוא כזה . קליטה מוגברת דיפוזית בפרק ברך ימין . וקליטה מוגברת במדור מדיאלי ופטלופרמילי במפרק ברך שמאל. וכן קליטה מוגברת גם בכתף ימין. מה זה אומר? כדי להסביר את העניין טוב יותר אז כרגע אני הולכת עם הליכון .וגם זה בקושי מסוים אני חייבת תמיכה בהליכנ בגלל ברך ימין. באשר אני הולכת אז הברך נעולה בצורה ישרה אין לי אפשרות לכופף אותה . אני לא כולה לעלות ולרדת במדרגות כי אי אפשר לכופף את הרגל בגלל הברך. את הרגל אי אפשר לישר לגמרי בזמן ישיבה .
אני מודה לכם על התשובה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ17/08/2014הפענוח רק מצביע על בעיה בברך ימין, אך אינו מפרט את סוג הבעיה. עליך לפנות לבדיקה אצל אורתופד/ית ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםנדב יעקובי...16/08/2014
אני סובל מכאב כרוני בברך שמאל כבר שנים רבות בעקבות מכה בעצם הפיקה..
לאחרונה התחלתי לסבול מברך ימין בעקבות מאמץ בעבודתי...
עברתי בדיקת מיפוי עצמות ספקט...
התשובה אין לראות קליטות פתלוגיות... המיפוי תקין...
השאלה שלי היא שנראה לי פה משהו מוזר כי יש לי כאבים בלתי נסבלים
ולא מצאו אפילו דלקת....???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי16/08/2014מיפוי אינו מוצא הכל. קודם אתה צריך בדיקה מקצועית ידנית. אחר כך אם יהיה צורך ישלחו לבדיקות הדמיה נוספות. אני מאמין שסיבת הכאבים שלך תמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברכיים
מור, בי-קיור20/08/2014שלום נדב,
אומנם לא אוכל לסייע במתן תשובה לעניין הדלקת, אך בהחלט יש לי המלצה לטיפול אפשרי להקלה בכאבים.
ישנו מכשיר רפואי בשם בי-קיור לייזר שמאפשר הקלה בכאבים רבים. המכשיר מבוסס על טכנולוגיית הלייזר הרך, שקיימת כבר שנים רבות, והוכחה מחקרית כיעילה לסייע בטיפול בכאבים כרוניים ובטוחה לשימוש.
חשוב לציין כי המכשיר מסייע לספורטאים רבים בכאבים ודלקות הנובעות מנפילות ואימוני ספורט.
במידה ואתה מעוניין, אני ממליצה לך ליצור קשר עם נציג שירות לקוחות בטלפון 3414* אשר יסביר לך באופן אישי על הבי קיור לייזר ויתרונותיו.
המשך יום נעים ושקט,
מור, בי-קיור לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך במאמץאופיר13/08/2014
היי, שמי אופיר ואני בן 18.
לאחרונה התחלתי להתאמן בצורה אינטנסיבית (בעיקר ריצות, בתדירות יומית).
כאשר אני עושה ספורט כואב לי באזור הברך - אני מרגיש את הכאב בעיקר מסביב לה: רוב הכאב בשרירים שממש מעל הפיקה וכן גם בעצם ממש מתחתיה (רק באזור הברך), אך לא כואב בכלל מאחורי הפיקה. הכאב מקרין כך שאני ממש מרגיש את העצבים בברך ובעצמות העוטפות את הפיקה בעת פעילות גופנית ולעתים גם בפיקה.
חשוב לציין שאותו כאב לא "התחיל מאתמול", אלא הוא תוקף לעתים - למשל בגיל 13 היה הכאב כתוצאה מרכיבה על אופניים, בגיל 15 כתוצאה מכדורגל ובגיל 16 כתוצאה מכדורסל. נוסף על כך חשוב לציין שהכאב עובר כאשר אינני עושה ספורט למשך תקופה (לאחר חודש כבר אין סימן לכאב), הכאב אינו תמידי - הוא לא מופיע ביום-יום ולא מפריע לשגרת החיים (אני יכול ללכת, לשחות ולעשות פעולות שגרתיות מבלי להרגיש כאב בכלל).
אני סבור שהבעיה היא עומס יתר "פתאומי", אך הבעיה היא שאני לפני גיוס וחשוב לי להיכנס לכושר. אילו פתרונות נוספים תוכלו להציע לי מלבד מנוחה ? (כל פתרון אפשרי - בין אם זה תזונה או פיזיותרפיה)
תודה מראש !
נ.ב כל הכבוד על מלאכת הקודש הברוכה בייעוץ וסיוע לכל דורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אופיר13/08/2014מקור הכאב הוא בשריר הסמוך לברך מלמעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך במאמץ - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/08/2014רצוי להתייעץ עם מאמן כושר טוב או עם פיזיוטרפיסט/ית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים אצל מבוגריםאנה11/08/2014
שלום רב,
לאמא שלי, בת 83,יש דלקת מפרקים ב ירך ושתי הברכיים. רופא אורטופד המליץ על 3 ניתוחים אבל היא לא רוצה לעבור ניתוהים בגיל הזה.
האים יש אלטרנטיבה? מה הזריקות הכי יעילות? היזריקו לה Voltaren ו
B12 אבל זה לא עזר הרבה .מה דעתך על Hyaluronic acid ו steroids?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים אצל מבוגרים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ11/08/2014זריקות סטרואידים או חומצא היאלורונית יכולים לשפר מעט את הכאבים. אך אם אמך זקוקה לניתוח החלפת מפרק, שום דבר לא באמת יעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת PRP
אנה09/09/2014שלום רב,
המליצו לה במרפאת כאב על זריקת PRP.
מה דעתכם על זריקה הזאת?
מה הסיכוים שזה יעזור ואם כך - לכמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה בבקשה
אנה23/09/2014מחכה לתשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)