מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בברך ימיןקובי מלכה08/05/2014
סובל מגיל צעיר מכאבים באזור rt tibial tuberosity
כאבים החמירו בארבעת החודשים האחרונים.
האבחנה לאחר צילום בליטה גרמית בקצה המרוחק של גיד הפטלארי,
פרגמנט עצם בקצה המרוחק של patellar tendon
מדובר ב residual osgoot shllater.
הרופא המליץ על ניתוח.
האם יש טיפול אלטרנטיבי?
האם הניתוח מסוג אורסטוקופיה?
מהם תופעות הלוואי לאחר הניתוח?
האם חוזרים לתפקד ברמה של ריצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך ימין - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי11/05/2014מדובר בניתוח רגיל לא ארטרוסקופי. התוצאה לא מובטחת, חלק מהמנותחים ממשיכים להתלונן על אי נוחות או אפילו כאב בספורט ובעיקר בריצה. המנתח לא יוכל לחזות למי יישארו כאבים. מסיבות אלה, בדרך כלל אורטופדים לא אוהבים לבצע את הניתוח. אם עדיין לא בחרת מנתח, אני ממליץ להגיע לבית חולים וולפסון שם אחד הרופאים הבכירים החליט לרכז את המקרים האלה ונראה לי שיש לו נסיון יותר מהאחרים. אינך זקוק לשם הרופא. אם תגיע לוולפסון יכוונו אותך אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך ימין - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי11/05/2014מדובר בניתוח רגיל לא ארטרוסקופי. התוצאה לא מובטחת, חלק מהמנותחים ממשיכים להתלונן על אי נוחות או אפילו כאב בספורט ובעיקר בריצה. המנתח לא יוכל לחזות למי יישארו כאבים. מסיבות אלה, בדרך כלל אורטופדים לא אוהבים לבצע את הניתוח. אם עדיין לא בחרת מנתח, אני ממליץ להגיע לבית חולים וולפסון שם אחד הרופאים הבכירים החליט לרכז את המקרים האלה ונראה לי שיש לו נסיון יותר מהאחרים. אינך זקוק לשם הרופא. אם תגיע לוולפסון יכוונו אותך אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובבתי את הברךשלומי רפאלוב28/04/2014
סובבתי את הברך הלכתי למיון לעשות רטנגן ואמרו לי זה מתיחה ברצועות כמה ימים לא יכולתי ללכת ואז זה השתפר הרופאה שיחקה לי עם הרגל ואז הרגשתי קצת טוב ונתנה לי גימלים לשבוע אחרי שבוע חזרתי לרופאה והיא עוד פעם שיחקה לי עם הרגל וזה הרגיש טוב אבל עכשיו עבר יום ואני לא יכול לקפל את הרגל אבל יכול ללכת עליה ויש לי אורטופד ב11.5.14 להזכיר אני חייל מה אני אמור לעשות ואני עובד רסר ואני כואב לי שאני הולך על הרגל אשמח אם תעזרו לי להבחין מה יש לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובבתי את הברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/04/2014לא ניתן לאבחן מה יש לך בלי לבדוק אותך. ה תן לבדיקת האורטופד בצבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זהאני28/04/2014
שלום.
רציתי לשאול מה זה אומר רגישות מדיאלית ניכרת, מתאים לעומס.
אני 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/04/2014התרגום הוא - כאבים בחלק הפנימי של הברך בגלל עומס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך כואבת מאודo. aיוני27/04/2014
שלום רב שמי יוני בשנות ה 30 בעל עודף משקל ניכר כ 130 קילו וזה מספר שנים כאבים קלים ולאחרונה הכאבים התחזקו התחלתי לחשוב על אופציה ניתןחית אשמח לדעת זמן החלמה אחרי השתלת ברך עלויות והמתנה לתור באזור חיפה בתודה מראש יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך כואבת מאודo. a - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/04/2014התשובות מאד שונות. תלוי באיזו שיטה. מי מנתח. באיזה מסגרת. איזה ביטוחים יש לך. בקיצור - מצא מנתח והוא יענה על כל שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה מיניסקיאליתאור27/04/2014
מהם הטפולים הניתנים לבעיית ציסטה מיניסקיאלית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה מיניסקיאלית - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/04/2014אם היא מפריעה וכואבת הטיפול הוא ניתוחי. עדיף ארטרוסקופיה אבל לפעמים צריך גם חתך חיצוני קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
אורית28/04/2014האם ציסטה בברך יכולה לעבור מעצמה וואם כן כמה זמן זה לוקח? תודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי30/04/2014ציסטה בברך יכולה לקטון ולהפסיק להפריע, זה אותו דבר מבחינתך כמו להיעלם. היא יכולה גם לגדול ומאד להפריע. כשלעצמה היא איננה מסוכנת כך שהשיקול אם צריך לעשות משהוא מוכתב רק מרמת הכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכים בשינהאורנג'26/04/2014
שלום, מזה חודשיים אני סובלת מכאב מציק באזור הברך, ליתר דיוק מתחת לברך בהיקף של כל הרגל. הכאבים מופיעים כל לילה, בעיקר לפנות בוקר.
ברגע שאני קמה מהמיטה הכאבים נעלמים. אני משערת שזאת לא בעיה אורטופדית אלא משהו עם זרימת דם. אבל איני יודעת איך ואצל מי להתחיל לבדוק את התופעה. אשמח לקבל הכוונה ועזרה. ואולי אני טועה וזה כן משהו שקשור לברכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכים בשינה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/04/2014תתחילי עם ביקור אצל אורטופד, אם הוא יחליט שהבעייה אינה בתחומו הוא יפנה אותך לכוון הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצם שכלל את כל השלדמלכה זהבה25/04/2014
מנסה להבין את משמעות תשובות בדיקתמפוי עצם עם הכאבים שחוליותמהם אני סובלת במהלך כל היום. בשינה.. "קיימת קליטה מוגברת בגופי חויליות facet joints t12- l1/
קיימת קליטה מוגברת בצלע 5 מימין מלפנים ואי סדירות חדשה בקליטה בצלעות תחתונות מישני הצדדים.
קליטה מוגברת בקרסול ימני וב mtpj מישני הצצדים בברכיים, בטרוכנטריים הגדולים הפמורים ...(בורסיטיס ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן לקרא את את תשובות המומחים
מלכה זהבה25/04/2014איך אפשר לקרא את תשובות המומחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד ניתן לקרא את את תשובות המומחים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/04/2014לא העתקת את כל הפענוח. על פי מה שרשמת, מדובר בדלקת באיזור הקרסול וכנראה שנויים נווניים בגב התחתון . בכל מקרה הנושא לא שייך לפורים זה. גשי לאורטופד ששלח אותך לבדיקה לקבלת הסברים וטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעב קזקשמואל כהן25/04/2014
דחוף ביותר דר בבקשה הסבר אבא שלי בן 84 נפל וני הנפילה עבר 15 יום ועז יתחיל כהב חזק ביותר בברך הים נפיחות וקושי בעליחה ביצנו צילום רטגן דו נה ליסטקל הים יש בעיה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שמואל כהן25/04/2014יש המשך צילום נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/04/2014לפי הצילום לא ניתן לקבוע, ממה אבא שלך סובל. יש צורך בבדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברך ימיןעוזי01/04/2014
אני בן 73. כאבים בברך ימין מזה כ 13 שנה. לפני כ 11 שנה עברתי אורטרוסקופיה שלאחריה 3.5 שנים הכאב פחת מאד. לאחר חזרת הכאבים ועד היום עשיתי: פיזיוטרפיה, הידרוטרפיה, אפוסטרפיה, זריקת סטרואידים ואח"כ ההחדרת גלי רדיו במרפאת כאב תחת שיקוף. הרוב לא עזרו ומה שכן - לעד שבועיים בלבד.
הכאב מתבטא רק בהליכה, לאחר כ 30 דק'. אני צולע במידה משתנה.
בבדיקת אורטופד לאחרונה קבע: "מנח ברכיים בוארוס יותר מימין. חוסר יישור של כ 10 מעלות כיפוף 120,רגישות מדיאלית ניכרת". בצלום השבוע הממצא "שינויים ארטרוטיים עם הצרות קשה ברווח מפרקי"
בעבר נהגתי לטייל הרבה ברגל, מה שנמנע עכשיו, גם משום שיש לי כאבים בשל שינויים ניווניים בצוואר (קשים יותר) והן בגב תחתון. גם יש לי שינויים ארטרוטיים במפרקי אצבעות הידיים. אני עושה פעילות גופנית ככל שאפשר.
האם זריקות היאלורוניות או אורטוקין תוכלנה לעזור? או שרק ניתוח החלפת ברך נותר לי לעשות - למרות ה"מחיר" של החלמה ממושכת ושבועות ראשונים עם כאב לא פשוט, כאשר יש בכל ניתוח סיכונים מסוימים ואחוזי אי הצלחה.
אם המסקנה ניתוח החלפת ברך: באם הצלום מראה היצרות בצד המדיאלי בלבד תדרש רק החלפת חצי ברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברך ימין - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ03/04/2014לפי מכתבך הטיפול המועדף הוא החלפת ברך ולא הזרקות. סביר, תלוי בבדיקתך ובתוצאות הצילומים, שניתן לבצע החלפת ברך חלקית של הצד הפגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיים בברך ורצועה מתוחה
דליה לב25/04/2014בצילום אולטראסאונד לאחרונה גילו שיש לי מיים בברך הקידמית וגם מאחרוי הרגל בתוספת דלקת ורצועה מתוחה כול הבעיות נגרמו כתוצאה מתאונת דרכים על אופנוע שהיתה לי לפני כמעט שנה , רק עכשיו גילו את הבעיה וכול הזמן הזה הסתובבתי עם כאבים איומיםמה הטיפול איך שואבים מיים מהברך? ההשאלה איך ניתן לפתור את הבעיה והם ניתן לפתור את הבעיה לצמיתות? כרגע מושבתת מספורט ואני חולת ספורט. מה עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידיםמורן31/03/2014
שלום וברכה, מבקשת לדעת מה זמן ההחלמה לאחר קריעת גיד בברך,מה הטיפול הדרוש? וכמה זמן אחרי ההחלמה ניתן לחזור לשגרה?
תודה רבה.מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/04/2014איזה גיד? יש הרבה. ולכל אחד התשובה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברך שמאלשלומי31/03/2014
שלום, שמי שלומי בן 25. בשנה וחצי האחרונות אני מבצע פעילות גופנית בעיקר ריצות, כ2-3 פעמים בשבוע, כ-6 ק"מ בכל פעם.
בשבוע האחרון אני חש כאב טורדני מאוד בברך שמאל,
חשוב לציין שכאב זה מופיע לרוב בעת עלייה וירידה של מדרגות בלבד, (ובעיקר אחרי זמן מנוחה ממושך כגון קימה משינה), אך זה כאב חד.
נשלחתי לצילום רנטגן, ואני אשמח אם יהיה ניתן לתת לי חוות דעת עד שיגיע מועד התור לאורתופד.
בברכה,
שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/03/2014התאור שלך מציע שמדובר בבעיה בסחוס הפיקה שחיקה קלה/דלקת/מנח לא נכון של הפיקה ועוד. שלחת צילום לברך (רק קדמי) חסר לי צילום צדדי, במקרה שלך הוא העיקרי. עם זאת אני מהמר שהוא יהיה תקין. האבחנה נעשית רק בבדיקה ביד. הטיפול לבעיה - פיסיוטרפיה. תרופה יותר טובה - הפסק ריצות ותתחיל לשחות. אבחנה סופית תעשה רק לאחר בדיקת אורטפד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום צידי
שלומי31/03/2014שחייה היא לא הצד החזק שלי בלשון המעטה :/
מצרף צילום צידי של הברך, אשמח לתגובה ממך.
תודה רבה
שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידמורן30/03/2014
שלום שמי דנה בת 30,אני מתאמנת בחדר כושר 4-5 פעמים בשבוע והמיתקן העיקרי בחדר הכושר הוא הליכון,לפני שבועיים באימון האחרון העלתי את המהירות מעבר למהירות הרגילה ויום לאחר מכן התחתתי להרגיש כאבים בצד הברך.חשבתי שהכראבים יפסקו אחרי יום יומיים רק שטעיתי והכאבים הלכו והתגברו,הופנתי לצילום ואורטופד שאמר לי שלאברואה בצילום כלום,הייתי אצל ויזותרפיסט שאמר לי שלפי מה שראה שזהו גיד שנקרע,חבש לי את הברך עם מדבקה מיוחדת בצורת איקסים ואמר לי שיתחיצ להרגיש הקלה וככה היה,שאלותי הם האם הגיד חוזר לעצמו למה שהיה ומחלים עם הזמן?מתי אוכל לחזור לאימון רגיל,האם אחרי שהפסקתי להרגיש כאבים יכול להיות שיחזרו כאשר אחזור להתאמן,הפחד שלי שלא אעשה נזק יותר גדול
לברך.לעזרתך ותשובתך המיקצועית אודה.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ30/03/2014לפי התיאור שלך לא נראה לי, שמדובר בגיד קרוע בברך. יתכן שמדובר בדלקת של גיד או בבעיה אחרת. בכל מקרה, כדי לאבחן ולטפל יש צורך בבדיקת הברך שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות usיגאל25/03/2014
לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך שמאל.
לפני כחודש התנפחה לי השוק והקרסול במשך כשבוע .נשללה אפשרות לפקקת ונתגלה ציסטה ע"ש בייקר בקוטר 3.5 ס"מ.הנפיחות ירדה ועדיין יש לי כאבים.
לפני מספר ימים ערכתי בדיקת us ואלה התוצאות:
1)בורסה סופרה פטלרית-הודגם נוזל לא צלול בתוכו.
2)אזור פופליטאלי -הודגמה ציסטה ע"ש בייקרבקוטר 4.2 ס"מ.
מבקש את חוות דעתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות us - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/03/2014נראה, שיש עדיין תגובה דלקתית בברך שלך. מומלץ לחזור לאורתופד שניתח אותך עם המימצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםאליה23/03/2014
שלום. אני בת 24 סובלת מחולשה ברגל אחת בטיפול פיזיותרפי, במשך הזמן נשיאת רוב המשקל (70ק"ג)(כחצי שנה) על הרגל הבריאה כעת התחילו לי בה כאבים ואם אני לא נועלת אותה היא פשוט מתנדנדת לימצד לצד כמה פעמים היא קרסה לי ממש וברחה יש לציין שהכאב לא מלווה אותי כל הזמן ויש פעמים שהוא מתגבר, גם הקריסה לא תמיד באותה עוצמה.הפיזיותרפיסט הפנה אותי לאורטופד.
שאלותי הן:
1. האם יש נזק לברך מנעילה?
2. האם זה הגיוני שהכאב לא כל הזמן וגם הקריסה?
3.אם חשוב לפנות לאורטופד או שניתן להסתפק בטיפול פיזיותרפי או אפוסתרפיה?4
4. איזה בדיקות כדאי לבצע?
5. מה זה יכול להיות?
אודה לכם על מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/03/2014את צריכה להיבדק אצל אורתופד ולשאול אותו את כל השאלות שהן אכן רלוונטיות. לא ניתן לייעץ לך ללא בדיקה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח mri ברך. תודה רבה מראששי לייבוביץ22/03/2014
שלום רב, אני אחרי mri, והייתי רוצה לבקש בבקשה, אם אפשר להציץ בתוצאות ולתת אבחנה קצרה, כמובן שאלך לאורטופד, רק הייתי רוצה לקבל בינתיים כיוון לפענוח:
להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימנית:
הסריקה בוצעה בפרוטוקול ברך ללא הזרקה של גדוליניום.
עדיין כאבים. חשד לקרע בסהרון מדיאלי. .ACL סיבת ההפניה: מצב לאחר שחזור
. נעשית השוואה לבדיקה קודמת מתאריך 17.7.12
הסחוסים הארטיקולרים .ACL 1. מבנים גרמיים שמורים. לציין ברגים בפמור ובטיביה לצורך שחזור
שמורים.
2. מבנה תקין של הסהרון הלטרלי. קרעים בכל חלקי הסהרון המדיאלי.
.ACL וגידי הפטלה והקוודריצפס. מצב לאחר ניתוח לשחזור LCL, MCL, PCL- 3. מבנה תקין של ה
משוחזר קומפטנטי בעל מהלך עובי סיגנל ורצף תקינים. ACL מודגם
4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי.
5. בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית די קטנה מפותלת על שם בייקר.
.PCL - ריבוי של נוזל סינוביאלי בגומה האינטר קונדילרית הפמורלית האחורית בעיקר מאחורי ה
6. כמות רגילה של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הצדדיים שלה.
7. שינויים צלקתיים לאחר ארטרוסקופיה בשומן התת פיקתי על שם הופה, באספקט המדיאלי.
כמובן עם דגש לזה : ''קרעים בכל חלקי הסהרון המדיאלי''
בהערכה רבה, ותודה רבה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח mri ברך. תודה רבה מראש - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ22/03/2014אתה לאחר שחזור ACL ( רצועה צולבת קדמית), שנותרה שמורה. יש לך קרע של המיניסקוס ( הסהרון) בצד הפנימי של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת ...
שי22/03/2014אוקיי, תודה ענקית !
שאלה אחרונה , מהניסיון שלך, דבר כזה מצריך ניתוח ? ואם כן, זה ניתוח מסובך, החלמה ארוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת ... - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ23/03/2014בעיקרון יש צורך בניתוח פשוט עם החלמה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
שי23/03/2014מודה לך מאוד על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)