מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תעזרו לי בבקשהמאור10/02/2014
שלום ,אני בן24 ,ויש לי כאבים במפרקים כאבים עזים ,זה מתבטא במפרקי הברח ששם הכי כואב לי וגם מפרקי הידיים האצבעות מרפקי הידיים ,כאב בכיף הרגל ,
אני כבר שנה בבית מושבת בקושי הולך לא עובד ,הכאב שלי מתבטא בהרגשה של דקירות ,חום במפרקי הברח ,כיאלו חופרים לי בתוך העצם,הרגשה של משהו שזז בתוך מפרק הברך,כל פעם תיאור הכאב משתנה ,כאב כמו צמרמורת כיאלו עצם נוגעת בעצם,לפעמים יש לי הרגשה כזאת כאילו כמו כאב של דלקת חניכיים,יש לי נקודות מסוימות שאני נוגע בהם ורגישות מאוד ואומר לעצמי אני לא מדיימיין באמת כואב לי ,
הייתי אצל מלא רופאים עשיתי mri ומיפוי עצמות והכל יצא תקין עשיתי בדיקת דם anti ccp כי היה חשד לדלקת מפרקים שגרונית אבל הבדיקה יצאה תקינה למרות שrf שלי היה גבוה יחסית ,אני לא יודע כבר מה לעשות כל פעם אומרים לי זה בראש שלך ,אבל זה לא נכון אני מרגיש את הכאב ,יש לי גם נעילת מפרקים ואי יכולת ללכת כלל אני בכיסא גלגלים כל פעם שזה קורה,אף רופא לא יודע מה יש לי ,בבקשה אני מתחנן תעזרו לי בבקשה לגלות ולפענך את הבעיה שלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי בבקשה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/02/2014אם הכאב הוא במספר מפרקים הטיפול הוא של ראומטולוג ולא אורטופד.זה שבדיקות הדם שלך תקינות זה לא מספיק כדי לקבוע שאין בעיה שגרונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהחורי דליה09/02/2014
בבדיקת אמרי נאמר כי יש קרע תוך מניסקאלי בקרן הקדמית של הסהרון הלטרלי עם מעורבות שטח הפנים העליון והתחתון חלק מהקרע הוא ורטיקלי וחלק הוא קרע רוחבי מה זה אומר מבחינה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/02/2014פרושו שיש לך קרע במניסקוס. אני מניח שהבדיקה בוצעה בעקבות כאבים. ההמלצה היא לבצע ניתוח ארטרוסקופי לתיקון הקרע. בפגישה שלך עם המנתח יוחלט סופית אם זה כוון הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע במיניסקוס
חורי דליה03/03/2014האם הדרך היחידה לטפל בקרע במיניסקוס הוא ניתוח או שישנ ם דרכים נוספות לטיפול בבעיה. בביקורי אצל מנתח נאמר לי שאין פתרון אחר אלא רק ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים וריצהאורטל07/02/2014
תוצאות רנגטן מספרות:
"הדגשה קלה בקליטה בחתכים הטומוגרפים בפטלות משני הצדדים, יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ שחיקה"
בביקור האחרון אצל הרופא שכחתי לשאול לגבי ריצה. אציין שאין לי כאבי ברכיים בזמן הריצה.. האם זה נכון לי לרוץ?
בת 28.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים וריצה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/02/2014ריצה תגביר את הנכאבים והשחיקה של סחוסי הפיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם
אורטל09/02/2014ואם השחיקה אינה בפיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך שש שנים לאחר שיחזור pclדניאל03/02/2014
שלום,
שמי דניאל בת 25, לפני כשש שנים עברתי ניתוח לשיחזור רצועה צולבת האחרית.
השיקום לאחר הניתוח היה ארוך וקשה. הייתי ספורטאית מקצועית אך אאני יכולה לחזור לספורט בו עסקתי, לרוץ ,לקפוץ וכד' וכן אנני עושה דברים שעללוים לגרום לכאב כזה או אחר.
בשש השנים האחרונות לא היו לי כאבים משמעותיים אך מזה כחצי יממה אני סובלת מכאבים חזקים מאוד כאשר אני מישרת את הרגל ובהליכה (כאבים המזכירים את הכאבים לפני ואחרי הניתוח).
יש לציין שאני בהריון בשבוע 17 ושהכאבים הופיעו ללא מאמץ וללא תנועה לא נכונה של הרגל אלא כאשר ישבתי במנוחה ומאז לא עברו או נחלשו.
אנני יודעת מה עלי לעשות בנתיים, בגלל ההריון אנני רוצה לקחת תורופות ללא התיעצות עם רופא .
התורים לאורתופדים אינם מהיום למחר והייתי שמחה לקבל יעוץ מה לעושות בנתיים כדי להקל על הכאבים ולדעת ממה כאבים אלו יכולים להיות.
תודה רבה,
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך שש שנים לאחר שיחזור pcl - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ04/02/2014במקומך הייתי ממתינה קודם כל לבדיקה של אורתופד ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה והתגובה המהירה.
דניאל04/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שבועים אחרי ניתוח מינסקוס לטרליצוף02/02/2014
אני כבן 17 משחק כדורגל ,
אני כקצת יותר משבועיים לאחר ניתוח מיניסקוס לטרלי ויש לי כאבים דומים פחות או יותר לכאבים שלפני הניתוח
הכאב מורגש כאשר אני מבצע חצי סקוואטים או עובד על טווח או אפילו בהליכה
כאב זה מגביל אותי בפיזיוטרפיה ובביצוע התרגילים שאני צריך לבצע
האם כאב זה הגיוני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שבועים אחרי ניתוח מינסקוס לטרלי - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ04/02/2014לסבול מכאבים בברך שבועיים לאחר ניתוח נחשב לנורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריעת רצועה צולבת + mcl + מיניסקוסרן01/02/2014
שלום
הבן שלי בן 19 לוחם ביחידה מובחרת שמעוניין לחזור לפעילות, קרע רצועה צולבת + mcl + מיניסקוס. היינו אצל שני רופאים. רופא אחד מציע לבצע שני ניתוחים, את הניתוח הראשון לעשות בהקדם ובו לנסות לתפור את המיניסקוס ולאחר כחדשיים כשהברך מתייצבת לבצע שחזור של הרצועה הצולבת. הרופא השני מציע לעשות את שתי הפעולות בניתוח אחד. שניהם מציעים לא לנגוע ב mcl. מה המלצתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריעת רצועה צולבת + mcl + מיניסקוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ01/02/2014רן שלום,
אני מעדיפה לבצע את כל מה שמצריך תיקון במהלך ניתוח אחד.
לגבי טיפול ב- MCL, לרוב אין צורך בשחזור הרצועה, אך ההחלטה תלויה בממצאי בדיקת הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון הניתוח
רן01/02/2014תודה על התשובה. שאלה נוספת האם יש משמעות רבה לכך שהניתוח ייעשה מידית או בעוד 2-3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך ההחלמה
רן01/02/2014ועוד שאלה אחרונה. מה משך זמן ההחלמה בניתוח אחד או לחילופין בשני הניתוחים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך ההחלמה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ09/02/2014הכל תלוי ברופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ACL משוחזר לא נראה ב- MRIענת01/02/2014
שלום,
שנתיים לאחר שיחזור רצועה צולבת קדמית, מצב הברך יציב אך ב- MRI לא נראית הרצועה הצולבת המשוחזרת. האם זה אומר שהרצועה נקרעה ולא קיימת? או שלא ניתן לראות שיחזור ב- MRI?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACL משוחזר לא נראה ב- MRI - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ01/02/2014לעיתים רחוקות קורה, שהרצועה נספגת. בעקרון, רצועה משוחזרת נראית היטב בבדיקת MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בברך ובקרסול,חולשה בשריר הירךעמינדב25/01/2014
שלום אני בן 18..יש לי קליקם ורעשים חזקים בברך ובקרסול ברגל שמאל בלבד ואי נוחות רצינית הקליקים מתחזקים בקפיצה או כיפוף חזק(עלייה במדרגות)כמו כןן שריר הירך של אותו רגל חלש השריר לא בולט כמו ברגל ימין אני כבר 8 חודשים מרגיש חולשה ברגל זו וזה מגביל אותי לעשות ספורט שבעבר הייתי פעיל מה לעשות?תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בברך ובקרסול,חולשה בשריר הירך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/01/2014מרבית הקליקים במפרקים חסרי משמעות ואינם דורשים טיפול מיוחד אלא אם יש כאבים או שמדובר בקליקים חזקים במיוחד. לשם כך כדאי שתיבדק על ידי אורטופד. דלדול שרירי הירך מחייב בדיקת אורטופד לקביעת הסיבה. ייתכן ומדובר בבעיה שמקורה בעמוד השדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוחחסוי10/01/2014
שלום לכם
הופנתי לmri ברך ולהלן התוצאות:
לא נמצא אות חריג משמעותי במוח העצם בשלד המודגם. מודגמת שלוחה גרמית המתמשכת מהשוליים המקורבים של הmfc לכיוון פוסטרו מדיאלי-קרניאלי ביחס למפרק הברך. אות השלוחה עוקב אחרי אותות העצם בלשד העצם במשקולים השונים, מתאים ככל הנראה לאקסוסטוזה גרמית. ממצא דומה מתבלט דאודלית משולי הmtc כ14 מ״מ באורך. תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק.
לא ניצפתה ציסטה ע׳׳ש בייקר בגומה הפופליטאלית. מנגנון המיישרים, רצועות צולבות וקולטרליות ללא סימני קרע. סחוס פטלו פמורלי,רטינקולום וסחוס מפרקי שמורים. מניסקוסים ללא הדגמת סימני קרע.
בסיכום - ממצאים כמתואר רושם לאקסוסטוזות טיביאלית ופמורלית. דרוש מעקב רדיוגרפי וייעוץ קליני אורתופדי. לשקול מיפוי עצמות לשלול נגעים דומים גם בשאר השלד.
יש לציין שהופנתי לmri לאחר חבלה בברך ועקב כאבים בהליכה ובכיפוף הברך. הרופא המטפל המליץ או לסבול מהכאבים ולקוות שהם יחליפו בעוד חצי שנה או לעשות ניתוח.
שאלתי היא האם באמת אין טיפול נוסף? ואם כבר ניתוח - מהי הפעולה? האם היא כרוכה בהרדמה מלאה או מקומית? האם היא מסוכנת ? מה אורך החלמה?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ12/01/2014לא ניתן לענות על שאלותיך באופן פרטני בלי לבדוקת את הברך שלך ומבלי לעיין בצילומי הMRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בברך ותחושת חולשהמתן07/01/2014
שלום ד"ר,
בתאריך 29.10.13 עברתי ניתוח לשחזור רצועת הACL בברך ימין.
במהלך החודש הראשון הרגשתי שיפור הדרגתי הן בהקלת הכאבים, בטווחים, בחוזק הרגל וביציבות.
במהלך החודש השני, אולי בגלל עומס על הרגל, התחלתי להרגיש קליקים ומין חולשה בברך.
כמובן, נחתי שבועיים, לא אימצתי את הרגל. הקליקים עדיין ממשיכים.
הקליק הוא בעצם תחושה של נעילת הברך בניסיון ליישר אותה, כאילו הגוף לא מאפשר לעשות את זה, וברגע שאני מפעיל מעט כוח ליישור אני מרגיש (ושומע) קליק חזק. הכאב נעלם לאחר מכן, הנעילה נעלמת, עד לפעם הבאה.
יש לציין שזאת הפעם השנייה שאני עובר את הניתוח הזה (כבר קרעתי את הרצועה לפני שנתיים).
במהלך אף חלק מתהליך השיקום של הפציעה הראשונה, לא הרגשתי את הקליקים האלה, נהפוך הוא כחודשיים וחצי אחרי הניתוח הראשון כבר הייתי כשיר לריצה קלה על משטח ישר, כרגע אני מרגיש רחוק משם.
האם מדובר בשרירים חלשים או אולי בקרע קטן באחד המיניסקוסים (שנמצאו תקינים בMRI שלפני הניתוח, ובמהלך הניתוח עצמו).
אשמח לשמוע ממה לדעתך המצב הזה עלול להיגרם?
תודה מראש ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בברך ותחושת חולשה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ12/01/2014הופעת קליקים בברך אחרי ניתוח ACL הינה שכיחה. לרוב מדובר בחוסר איזון של השרירים, שמתחזקים עם הזמן. לעיתים מדובר בבעיה אחרת. לכן, כדי לענות, יש צורך בבדיקת הברך. כדאי לחזור לרופא המנתח לבדיקה, ואם התבושה אינה מספקת, רצוי חוות דעת שניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת סיטיעבד30/12/2013
ברקע מחלת מפרקים ראומטית 10 שנים מטופל ביומרה 2 זריקות לחודש 40 מ"ג ללא שום הטבה במצבי לאחרונה ביצעתי בדיקת סיטי מפרקי אגן וירכיים להלן התוצאה:
פרקי ירכיים תקינים .אנקילוזיס ניכר במפרקים ה- sij דו"צ עם שינויים ניווניים וסקלרוזיס באילאום סביב המפרק משמאל.המיסקרליזציה של החוליה l5 משמאל.
בגובה החוליות l4- l5 בלט דיסק אחורי דיפוזי עם שינויים דיסקופתיים בגופי החוליות.
שינויים דיסקופתיים גם בלוחית העליונה של החוליה l4 .
אשר יחד עם היפרטרופית פצטים בולטת גורמים להיצרות תעלת השדרה והיצרות תעלות השורשים הספינליים.
לסיכום:אנקילוזיס ניכר ב..sij דו"צ בחולה עם רקע של אנקילוזינג ספונדליטיס קשה
ומתקדמת מאוד עם שינויים ניוונים משניים משמאל.
המיסקרליזציה של החוליה l5 משמאל ושינויים ניווניים ודיסקופתיים עם היצרות תעלת
השדרה בגובה l3- l4 ..l4- l5 . אני כבר מיואש ממצבי שהולך ומחמיר למרות הטיפול
הביולוגי שכבר כמה שנים אני נוטל.
***האם מצבי הבריאותי הוא עד כדי כך חמור? אני מוגבל מאוד בניידותי מהלך על קביים קנדיות בנוסף לקיפוזיס חמור בעמ"ש .תודה ..עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת סיטי - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי02/01/2014אני מבין ורואה את הבעיות הרבות שבוודאי לא עושות לך חיים קלים. לצערי פורום זה עוסק בבעיות מפרקים ולא בבעיות ראומטיות. מנהלי הפורום הם אורטופדים מומחים ולא ראומטולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםlili28/12/2013
שלום וברכה
אני סובלת מכאבי ברכיים בעליה ובירידה במדרגות יש לי עודף משקל של 15 קג
מנסה לעשות ספורט אבל מתקשה עקב כאבי ברכיים אובחנתי כחולת פיברו
לא יודעת אם יש קשר בין הפיברו לערבי הביריים בצילום ובאולטראסאונד אין ממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ29/12/2013הבעיה העיקרית טמונה בשאלה. אם את לא מבצעת כל פעילות גופנית, ואת במשקל עודף, אזי לברכיים שלך קשה לשאת אותך, ללא שרירים מספיק חזקים. יש לזכור, שבעליה במדרגות המשך העובר דרך הברך הוא פי 4-5 ממשקל הגוף. ז"א כל ק"ג, שאת מורידה משמעו הקלה של 4-5 ק"ג מהברך.
את המסקנה תסיקי לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פרטסמארק21/12/2013
שלום רב.
אני ישתדל לספר כמה שיותר בקצרה .
בערך בשנת 2000 אובחן אצלי פרטס בגיל 7 ועברתי כתוצאה מכך 2 ניתוחים וכעבור תקופת אישפוז ופיזיותרפיה חזרתי לתפקד באופן מלא.
בשנת 2010 אחרי הרבה מאמצים הצלחתי להעלות את הפרופיל שלי לפני הגיוס ל97 עם 2 סעיפים ושירתתי בחיל רגילים .
במהלך ה3 שנים האלה ביחידה עברתי המון אימונים פיזים שידעתי מראש שעלולים לפגוע במפרק והחלטתי לקחת סיכון ולשרת בכל זאת .
היום אני משוחרר חצי שנה ובשבועיים-שלושה האחרונים אני מרגיש עייפות במפרק בזמן עליית מדרגות או בזמן הליכה והיום זה השיא ברגע הזה שאני רושם את ההודעה יש לי כאבים יותר חזקים אפילו בישיבה.
אני יציין שאלה כאבים שבאים וחולפים .
נכון לעכשיו אני כבר שבוע הבא רוצה לקבוע תור לאורטופד שניתח אותי אבל אני רוצה להבין בבקשה מה רמת החומרה שגרמתי לעצמי ב3 השנים האלה שסחבתי משקלים ולפי הערכתך מה עלולים להיות הטיפולים הבאים שאני יצטרך לעבור .
הבנתי שאופציית ניתוח -החלפת מפרק זה דבר שעלול גם להיות אפשרי .
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פרטס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ21/12/2013מארק שלום,
לא בטוח שנגרמו סיבוכים עקב השירות הצבאי המלא שביצעת.
כדי לייעץ, יש צורך לבדוק אותך וגם לעיין בצילומי האגן ומפרקי הירכיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאוארטריטיסדנה19/12/2013
אני בת 39. לא פעילה גופנית ואם כבר, מבצעת הליכות בחוץ באופן לא סדיר.אני שוקלת כ - 10 קילו מעל הגובה שלי שהוא 1.54 יש לי מדרסים מיוחדים ונעלי התעמלות מיוחדות שרופא כף רגל המליץ לי עליהן אבל כמובן שאני לא נועלת אותן כל הזמן.לאחרונה גילו לי התחלה של אוסטיאוארטריטיס ואני רוצה לדעת אם עוד אפשר לגרום למצב להיות הפיך כעת.אני מפחדת מבעיות בתנועה ואני צעירה מדי בשביל זה.מה עושים? אם אתחיל לעשות הליכות באופן קבוע האם זה יעזור? את הכאבים בברך התחלתי להרגיש בזמן ירידה במדרגות.אני לא מרגישה את זה בזמן הליכה רגילה.מה עושים? אילו טיפולים מומלצים והאם באמת זה עדיין הפיך כשזה בהתחלה? האם זה מתפשט לאיברים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאוארטריטיס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ21/12/2013שולה שלום,
יש לך כנראה נטיה טבעית להתפתחות שינויים אוסטאוארתריטיים בברכיים.
הטיפול שאת יכולה לעשות כיום הוא הורדת משקל ופעילות ספורטיבית מתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- avnyc12/12/2013
לפני כמה חודשים מצאו לי במפרק של הירך avn, אני
כרגע אחרי 50 טיפולים בתא לחץ ואני לא מרגיש שום
שינוי. השאלה שלי, במידה ואחרי צילום בmri לא תהיה לי נסיגה
מהמחלה, מה עוד אפשר לעשות??(אם אני מוריד את האופציה
הניתוחית) הבנתי שיש בחוץ לארץ טיפול שקשור לתאי גזע
איך אני יכול לקבל מידע על זה בעיברית?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר avn - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ14/12/2013לא ידוע על הזרקת תאי גזע לתוך עצם בלי ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)