מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בורסיטיסאתי09/12/2013
לפני 4 חודשים התחלקתי בזמן ירידה מאוטובוס וקיבלתי מכה בברך .באולטרסנד ראו כי יש נוזל בכמות בינונית בסופרפטילר בורסה וקיבלתי משחת פלדן למריחה כי אסור לי כדורים אנטי דלקתיים בגלל בעיית חלבון בשתו כרונית וכן בעיות קיבה עשיתי פיזיותרפיה ועדיין יש אי נוחות בברך בזמן הליכה וירידה ועליית מדרגות .בזמן פיזיותרפיה ביקשה ממני הפיזיותרפיסטית לרדת קצט על הברכיים וזה מאוד כאב ועדיין כואב עשיתי שוב לפני חודש אולטרסנד ויש עדיין בורסיטיס ונוסף לכך גילו באולטרסנד LCL -קיימת הבלטה של מניסק לטראלי מחוץ לקו המפרק וחשד מינימלי לקרע במניסקוס .1. השאלה שלי תוך כמה זמן אמור לעבור בורסיטיס ואם זה לא עבר עד עכשו האם זה ישאר כרוני ומה לעשות שזה יעבור ומתי לעשות שוב אולטרסנד לבדיקה והאם זה לא עבר כי לא קיבלתי כדורים . האם אפשר למרוח משחה אנטי דלקתית עדיין. זה יכול לעזור .2.האם בגלל שכופפתי קצת את הברכיים זה החמיר את המצב או גרם לחשד לקרע או ליותר כאבים .ברצוני לציין שיש לי בהליכה גם לחץ על כף הרגל והקרסול .3.מה לעשות לגבי החשד המינימלי לקרע יש טיפול לזה או יש אפשרות לפנות לכירופרקט זה יכול לעזור או לגשת לבדיקות מסויימות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורסיטיס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ14/12/2013אתי שלום,
1. בורסיטיס יכול לקחת הרבה זמן עד שהוא חולף, ולפעמים הוא הופך גם לכרוני, אך הוא לא יוצר נזק לברך עצמה.
2. כיפוף של הברך או הישענות עליה יכול לגרום לכאבים במקרה של בורסיטיס, שיחלפו עם הזמן.
3. אין צורך לטפל בחשד לקרע מינימלי במניסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים כתוצאה מפטלה פימורליריב02/12/2013
שלום רב
אני כבר שנה וחצי אחרי פציעת ריצה. יש לי דילול שרירי ברגל ימין.
מזה כחמישה חודשים יש כאבים גם ללא פעילות וגם במדרגות ובמעברי ישיבה עמידה.
אני רץ שלוש פעמים בשבוע רבע שעה והתחלתי חיזוקים. כמו כן שוחה פעמיים בשבוע. כל זה בהוראת הפיזוטרפיסט.
האם המצב שלי הפיך?
האם יש לי ארטריטיס?
האם כדאי לנסות אפוססטרפיה ?
האם כדאי לקחת תוספים (לוקח ארתריל כארבעה חודשים)
?
האם כדאי ללכת לאורטופד? ראומטולוג? (הלכתי כבר לכמה
אורטופדים וכולם המליצו על פעילות גופנית ופיזיוטרפיה)
האם שינוי תזונה יכול לעזור.
אני ממש ממש מודאג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כרוניים כתוצאה מפטלה פימורל - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ21/12/2013יריב שלום,
כדי לאבחן ארטריטיס, יש צורך בבדיקות הדמיה ובבדיקה של הברך שלך.
בעיקרון, שינויי תזונה או תוספי תזונה אינם עוזרים בבעיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחקן כדורגל לשעבר - בעיות ברךאופירה28/11/2013
בן 60 , שחקן כדורגל לשעבר , שנפצע במשחק לפני 35 שנה, ובעקבות פציעה קשה עבר
7-8 ניתוחים ללא הצלחה , ניתוח קרע acl
כל השנים צליעה קלה,מוגבל וכאבים שהולכים וחוזרים בשינוי מזג אויר וכו'.
לאחרונה בחודש האחרון המצב החמיר , קשה לדרוך על הרגל , נעזר בקביים מידי פעם.
, הבדיקות והצילומים שביצעי החודש : אולטרא סאונד, צילום רנטגן של הברך,
וצילום סיטי. שהפענוח הוא: שברים בפיבולה ובטיביה המקורבת משמאל, לאחר מסמור, שינויים אוסטאוארטרוטים קשים משמאל.
נוזל מפרקי שמאלי רב מדורי- לשקול ניקור אבחנתי.
אודה להיתייחוסתכם לתוצאות ולתגובה מה הסיכויים והסיכונים של המצב הנוכחי, ומה עלי לעשות?
תודה רבה רבה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחקן כדורגל לשעבר - בעיות ברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ28/11/2013לפי התיאור יש לך שינויים ניוונים ניכרים הטיפול הוא החלפת ברך יש צורך בבדיקת הברך ובעיון בצילומים כדי לתת המלצה מגובשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדבן דרור20/11/2013
בבדיקת אולטרסאונד שעברתי כתוצאה מפציעה נתגלו המימצאים הבאים
פטלר טנדון-באיזור האחיזה,הודגם תהליך גרמי באורך 0.3 סמ,
ייתכן דבריז,הריקמה הרכה מעליו בצקתית במידה קלה.
מדור פנימי של הברך כולל mcl הודגמה אי סדירות גרמית קלה.
הרצועה באיזור האחיזה הפרוקסומלית ברוחב של כ- 0.6 סמ.
בורסה סופראפטלרית -הודגם נוזל.
רציתי מאד לדעת מהו תהליך גרמי.
תודה מראש על חוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/11/2013תהליך גרמי הוא איזור לא נורמלי בעצם. יכולות להיות לזה סיבות רבות. חזור לרופא ששלח אותך לבדיקה ושאל בעצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי עצמותעבד20/11/2013
שלום ....אני בן 35 מוסכניק בעבודתי מעל 15 שנה ברקע מחלת סוכרת שמטופלת בזריקות אינסולין ובנוסף לקיחת תרופות לשומנים וקוליסטרול בדם לאחרועה ביצעתי
בדיקת מיפוי עצמות עקב כאבים בגב תחתון ובצוואר להלן התוצאות:
אין לראות קליטות פתולוגיות של החומר בצוואר ולאורך ע"ש והאגן.
הדגשה קלה בקליטה באזור דיסטלי של האקרומיון בשתי הכתפיים,פטלות שתי הברכיים,אזור טרסלי דיסטלי בכף רגל ימין יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי
או נזק מאמץ שחיקה.
****מה פירוש ופיענוח תוצאות הבדיקה הנ"ל? מודה לכם מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/11/2013הבדיקה לא הדגימה שום בעייה בגב. זו בדיקה מאד רגישה ומראה כל מיני איזורים עם דלקת ושחיקה שכנראה אפילו לא כואבים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מוצינוזי במניסקוסירון18/11/2013
לרופא/ה המשיב/ה,
שלום וברכה!
אני בן 24 ובריא. במהלך בדיקה פיזיקאלית שבוצעה ע"י פיזיותרפיסט, נתגלתה אי-יציבות מדיו-לטרלית של הברך. הבעיה נצפתה גם בבדיקה ממוחשבת לניתוח סגנון ריצה. יש לציין שמעולם לא נחבלתי בברך זו. בנוסף, מדי פעם אני חש כאב באותה ברך, אך מדובר בכאב קל בלבד שלרוב אינו מטריד אותי. בעקבות הגילוי התעקשתי לבצע MRI, וכעת קיבלתי את התוצאות - ראו בבקשה בתמונה המצורפת.
אני מבין היטב את תיאור הממצאים שנתגלו ב-MRI, אך אשמח לקבל את תשובתכם למס' דברים שאינם ברורים לי:
1. בבדיקה מתואר ניוון מוצינוזי של המניסקוס. כיצד בכלל נוצר תהליך ניווני שכזה אצל אדם בגילי? האם הממצא סביר בהתחשב בכך שאני בשנות ה-20 לחיי?
2. לאור ממצאים, האם עליי להימנע מפעילות גופנית מסוג כלשהו?
3. השאלה הקריטית ביותר - כיצד ממשיכים מכאן? איזה סוג של טיפול עליי לבצע בשלב זה?
בתודה ובהערכה רבה,
ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מוצינוזי במניסקוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי18/11/2013הי ירון,
הממצאים ב- MRI אינם קשורים כלל לאי היציבות שנתגלת אצליך. שינוי מוצינוזי היא אחת הצורות לשינוי דגנרטיבי של המניסקוס או במילים עדינות יותר - שינוי הבא כתוצאה משמוש יומיומי. אתה בחור צעיר ובריא זה נכון, אך הברך שלך עשתה עד היום הרבה קילומטרים בספורט, בצבא אופניים טרקים וכדומה. אתה יכול לחיות הרבה שנים בלי כאבים ובלי שום טיפול למרות הממצא. אם יום אחד הממצא יתפתח לקרע משמעותי אתה תדע את זה גם בלי MRI. מסביבך יש הרבה אנשים מאושרים ופעילים, ללא כאבי ברכיים, שיש להם אותו הדבר. ההבדל בינך ובינם שהם לא עשו MRI. לא פעם MRI מיותר מוביל לעודף אבחון, עודף טיפול ולעתים לניתוחים שאינם נחוצים. הסדר הנכון של הטיפול הוא לשמוע מה התלונות שלך, לבדוק אותך היטב, לאור הממצאים להחליט אם נחוצה הדמיה (MRI או אחר) ועם כל התוצאות להציע לך טיפול אופטימלי. בהצלחה, ד"ר ליברטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ירון19/11/2013ד"ר ליברטי,
תודה רבה על תשובתך המפורטת!
אשמח אם תוכל להתייחס רק לנושא הפעילות הגופנית, על מנת שבינתיים לא אגרום להחמרה נוספת של מצב הברך. האם עליי להימנע מאחד מהבאים? -
(1) ריצה (לא במסגרת משחק כדורגל או משהו דומה, אלא כחלק מאימון כושר שגרתי, עד שלוש פעמים בשבוע)
(2) תרגילי כוח (משקולות) המשלבים עבודה במפרק הברך
שוב תודה,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי19/11/2013הממצאים שיש לך אינם מהוים איסור חד משמעי לאף אחד מהפעולות שציינת. הסיכוי לך להחמיר את מצבך ולגרום לקרע במניסקוס הם רק במעט גדולים יותר בהשוואה לאדם בריא. בכל מקרה עדיף שאורטפד יראה את הדיסק של ה mri יבגור אותך ישמע אותך ויתן לך הנחיות מבוססות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח mriירדן עמר18/11/2013
נוזל תוך מפרקי בנפח תקין. הסהרונים תקינים ללא קרע יש לציין כיפוף יחסית של המיניסקוס המדיאלי (וריאנט אנטומי ) הנובע מכיפוף הברך. והרצועות הצידיות ללא קרע. אין בצקת מח עצם. הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. יש לציין מוקד קטן של בצקת בשומן האינפרא פתלארי בחלקו העליון.
פרט לסימנים קלים של מנגנון צביטה אפשרח של השומן האינפרא פטלרי ,אין מה לציין.
מה זה אומר ? מנגנון צביטה אפשרי של השומן האינפרא פטלרי?
ואיך יש לטפל ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח mri - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ18/11/2013קיימת כרית שומן בברך מתחת לפיקה, ויתכן שבתנועות מסויימות קרתה "צביטה" של הכרית ודלקת מקומית.
בד"כ הטיפול שמרני, שכולל פיזיותרפיה, לפעמים יש צורך בניתוח ארתרוסקופיה והטריה של האיזור המודלק, תלוי בבדיקה של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח בברךציון18/11/2013
שלום רב,
אבי בן 73.
מזה שנים סובל מכאב רב בברך שמאל ולפני 20 שנה אף עבר ניתוח בברך(החלפת מפרק ברך LT TKR
בבדיקת פיענוח מיולי 2013 (סריקה על קולית):הדגמה סונוגרפית תקינה של הרכמות הרכות.
אין עדות לנוזל או דימום.הרצועה הרצועות הקולטטרליות הודגמו ללא סטיות.
chodrocalcinosis קלה במיניסקוס הלטרלי ובינוניות במיניסקוס המדיאלי.
בבדיקת דימות שבוע מאוחר יותר:
הודגמו שינויים ניווניים בכל המדורי המפרקעם הצרות המדור הקדמי ופנימי וב-INTERCONDYLAR EMINECES.
סהרון החיצוני מסויד במידה ניכרת סימן של chodrocalcinosis קרוב לודאי.
לאחרונה ממש מתקשה בהליכה והכאב החריף.
האם מצריך ניתוח?
מה סוג הניתוח היה וכן ומהם סיכויי ההצלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתוח בברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ18/11/2013יתכן שבלבלת בין שתי הברכיים? לא יתכן שברך, שעברה ניתוח החלפת הברך TKR סובלת משינויים ניוונים של הברך.
ובכלל, רצוי להגיע עם הצילומים לבדיקה של הברכיים, ואז להחליט באופן פרטני על הטיפול המתאים, שמרני או כירורגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ציון18/11/2013הוא עבר ארטוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במרפקאביב14/11/2013
שלום, יש לי בעיה מוזרה במרפק. היא נוצרת רק בזמן התעמלות של היד בזמן הרמת משקולות או הרמת משקל הגוף. רק כאשר יש משקל מסוים המרפק בכל תנועה של דחיפת היד עטשה מין קליק כאילו חלק בו זז בנוקשות ובבת אחת ועושה הרגשה של לחץ וכאב במרפק.... אשמח ליעוץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במרפק - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי15/11/2013הייעוץ הוא - גש להיבדק על ידי רופא אורטופד. על פי התיאור המילולי שלך לא ניתן לאבחן ובוודאי לא ניתן לייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פרקיםדוד13/11/2013
שלום רב !!
רציתי לשאול בבקשה עשיתי צילום קרסוליים והתשובה היא: מוקד סקלרוטי זעיר בקצה tibia lt dist : אי עצם? זיז גרמי זעיר פלנטרי בעצם ימין ושמאל?
כמו כן עשיתי בדיקת mri על האגן ונמצא כי יש לי סקראוליטיס .
אודה לתשובה על שתי הפיענוחים שציינתי בבקשה
תודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פרקים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/11/2013הזיז הגרמי בקרסול כנראה חסר משמעות. סקרואילאיטיס היא דלקת במפרק המחבר את עצם הזנב לעצמות האגן. לא בטוח שבכלל כואב לך שם. חזור עם התשובות לאורטופד שלך להחלטה על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוחפולי10/11/2013
אני סובלת מכאב ברכיים,ב מחיוחד בלילה, במנוחה.
עשיתי צילום וזה מה שיצא
אוטיאופרוזיס
שינויים אוסטיאוטרותיים קלים
הנמכה של מרווחים תוך פירקיים באספקט המידיאלי
השטחה של פלטות תוך פרקיות
אנטזופנטים עליונים בפיקה משני הצדדים
מה זה אומר? האם זה מה שגורם לכאב?
מה הטיפול המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ10/11/2013צילומי הרנטגן מתארים מצב של שחיקה חלקית של סחוס בברכיים ודלדול של העצם.
ההחלטה לגבי גורם לכאב הינה על סמך בדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mri ברך ימין לאחר נפילהמירי07/11/2013
מניסקוס הצדדי והמדיאלי באות ובצורה תקינים ללא הדגמת מאפייני קרע.
אות גרמי ב- stir תת - כונדרלי במוח העצם בפלטו הטיבאלי הצדדי bone bruise?
לא הודגמו פגיעות משמעותיות בסחוס הפלטו הטיבאלי הצדדי.
למרות שיש חשד לפציעות שיטחיות דרגה 1 בסחוס הפלטו הטיבאלי.
הרצועות הצולבות והקולטרליות המשכיות באות ובעובי תקינים.
סחס המדור הפמורו פטלרי שמור.
יתר נוזל תוך מפרקי בכמות מתונה ללא סינוביטיס לאחר הזרקת גדויניום.
אות מוגבר ומטוטש באינסטרציה של הרצועה הפטלרית המתאים לטנדינופתיה או קרע חלקי.
אנכודרומה בנאלית בדיאפיזה הדיסטלית של הפמור.
בסיכום:
הממצאים ב mri יכולים לתסמונת jumper's knee ללא הדגמתקרע מלא.
כמו כן שינויים בצקתיים תת - כונדלרים ובמוח עצם בפלטו הטיבאלי הצדדי יתכן bone bruise או בקשר לפציעות שיטחיות ( שינויים אוסטאוארטריטיים) בסחוס הפלטו הטיבאלי הצדדי.
תפליט תוך מפרקי מתון
תודה מראש אשמח לדעת מה הטיפול המומלץ אני בת 44 וכרגע עםמ בכך נעולה לא יכולה כמעט לדרוך עליה מ 12.9.13 עד היום פזיוטרפיה ללא שינוי כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות mri ברך ימין לאחר נפילה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ07/11/2013את סובלת מחבלה בברך. עם הזמן הכאב אמור לעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס - האם צריך ניתוח?בני04/11/2013
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים נפצעתי במשחק כדורגל
עשיתי צילום MRI
קרע לפחות חלקי של ה-ACL
קרע מניסקיאלי מדיאלי אחורי
גופיף חופשי בגודל 16 מ"מ ייתכן ממקור סחוסי
אני מרגיש הרבה פחות כאבים ויכול ללכת דיי מהר. אני לא יודע מה לעשות ולכן יש לי מספר שאלות:
1. האם יכול מצבי להחמיר אם לא אעשה ניתוח?
2. האם חלקיק הסחוס מסוכן או יהיה מסוכן בעתיד?
3. אם ארצה לשוב ולשחק כדורגל: האם אהיה חייב לעשות ניתוח לפני כן או שאפשר לנסות אם אין כאבים?
4. מה זה תוספים הבונים סחוס?
5. מה זה אפוסטרפיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס - האם צריך ניתוח? - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי05/11/20131. כן
2. אם הוא מספיק גדול הוא עלול לנעול את הברך. אם הוא ממש קטן, לא יפריע.
3. אפשר לנסות לחזור לשחק אם אין כאבים
4. אין תוספים הבונים סחוס. התוספים בונים את חשבון הבנק של המוכרים.
5. לא למקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע במיניסקוס - האם צריך ניתוח? - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/11/2013הגוף החופשי שנראה הוא די גדול, מציאות הגוף החופשי + הקרע מצדיקים ניתוח ארטרוסקופי כדי לא להגדיל נזקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הירךאסף04/11/2013
רציתי לדעת האם מדבקת פנטה לשיכוך כאבים במינון של 12 מיקרוגרם ל 3 ימים יותר חזקה ממדבקת בוטרנס 20 מיקרוגרם הניתנת אחת לשבוע ? ומה ההבדל בין שני המדבקות ? והאם זה נכון שמדבקת פנטה גורמת לפחות עצירות מאשר מדבקת בוטרנס ומה הם תופעות הלואי של מדבקת הפנטה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הירך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/11/2013שאלה לא שייכת לפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופפות של הברכייםרינה03/11/2013
שלום רב,
בת 65 ,חולה במחלת פרקים ושחיקה בברכיים
השחיקה גרמה להתרופפות בברכיים,
אני מצליחה לתפקד אבל קורה שהעצם בברכיים זזה מצד לצד ,וזה כאב שקשה לתאר,האם יש מה לעשות מלבד החלפת הברכיים?
תודה מראש לתשובתך
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופפות של הברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/11/2013לפי התיאור שלך כנראה שאין אופציות אחרות, אבל כדי לקבל החלטה אחראית ומבוססת צריך לבדוק אותך ולראות צילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)