מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע MM, שינויים בצקתיים סובכונדרליימשה01/03/2012
להלן ממצאי הMRI:קרע במיניסקוס המדיאלי בקרן האחורית עם ציסטה פרימנסקלי בגודל כ3 מ"מ
שינויים בצקתיים סובכונדרליים על רקע דלקתי בפלטו הטיבאליס המדיאלי
שינוים דלקתיים סובכונדרליים בפלטו הטיבאליס המדיאלי עם קרן הוריזונטלי בקרן האחורית של המיניסקוס באותו צד.
האורטופד שהייתי אצלו אמר:(לא ציטוט)עקב כך שיש לך יכולת כיפוף מלאה(ללא קליקים) ואינך סובל מכאבים אלא רק בשעת ריצה, אינני ממליץ להוריד לך חלק כה נכבד מהמיניסקוס(קרע הוריזונטלי).והמליץ לי להמנע מפעילויות המביאות אותי לידי כאב.ולהעבור לאופניים שחיה וכו'.
מה אתם אומרים על המלצתו?והאם השינוים הבצקתיים יחדלו והפלטו הטיבאליס יחזור לתקנו בדרך זו?
בנוסף אשמח לשמוע את דעתכם לגבי נעליים.לא מזמן ראיתי נעליים בשם נעליים מינימליסטיות ואשמח לשמוע את דעתכן לאור נתוניי.
ברך ימין:קרע MM גוף וקרן אחורית בברך שמאל.ברך שמאל:קרע MM , שינויים בצקתיים סובכונדרליים על רקע דלקתי.
על איזה סוג נעל תמליצו לאור נתונים שטחיים אלו?
תודה רבה על עזרתכם, משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע MM, שינויים בצקתיים סובכונדרליי - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי03/03/2012אינני יודע בן כמה אתה ומה עיסוקך, גם פרטים אלה חשובים למתן תשובה. באופן כללי ניתן לאמר כי הקרע לא יתחבר לבד ולא ישתפר, הוא רק ימשיך לגדול. השאלה באיזה קצב. גישה אחת אומרת לנתח עכשיו ולעצור את התקדמות הנזק וגישה שנייה אומרת ננתח כשיפריע. קו המחשבה של האורטופד שלך אומר, שיש לנתח ולכרות חלק מהמניסקוס רק כאשר הוא גורם לכאב אומגבלה, אני די מקבל זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים במפרק הירךאמיר29/02/2012
שלום רב,
אני בן 23. לאחרונה אני סובל מכאבים עזים באיזור עצמות אגן הירכיים. הכאב מחמיר בזמן תנועה ומישוש האיזור ומוקל בזמן מנוחה.
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור??? תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים במפרק הירך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי29/02/2012העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך, היא ללכת לרופא. גש לאורטופד שלך. התיאור שלך לא אומר כלום. צריך ממש לבדוק אותך לראות איך אתה הולך אולי לצלם ורק אחר כך מקבלים מושג מה הבעייה ומה דרך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםרחלי27/02/2012
שלום,אני בת 17 וחצי ויש לי כאבים בברכיים וכאשר כואבת לי ברך אחת אז השנייה בסדר וההפך ככה הכאבים פשוט עוברים מאחת לשנייה ושמעתי על מוצר שקוראים לו forever freedom ורציתי לדעת האם שמעתם על מוצר זה ובנוסף האם כדאי לילרכוש אותו כי הוא יקל לי על הכאבים והמצב שלי וחוץ מזה לתרגל תרגילים.תודה רבה אני אשמח אם תחזרו אליי אם תשובה או פתרון חלופי ושיהיה לכם המשך יום נעים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/02/2012מדובר בעוד תרופה שהיא קומבינציה של תוספי המזון גלוקוזמין וכונדרואיטין. אני ועוד רופאים רבים כמוני לא מאמינים ביכולת של תוספי מזון כאלה לשקם את סחוסים. בנוסף את בת 17 ולא 71 אז מה בכלל את מתעניינת במוצרים כאלה. עצתי לך קודם לברר ולמצוא את הסיבה לכאבים ואחר כך לטפל נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח אורטוסקופיה בירךאני26/02/2012
שלום,
הניתוח היה לפני 7 חודשים כאשר במהלכו שייפו את העצם של הירך תפרו קרע בסחוס ושחררו גיד שהיה מתוח. תהליך ההחלמה היה והינו לא פשוט בכלל ומלווה בהמון כאבים.
לאחר כמה חודשים חל שיפור ברמת הכאב אך לאחרונה הכאבים התגברו והכאב הוא ממש ברמה שהיה לפני הניתוח.
את הרופא המנתח פגשתי פעמיים לאחר הניתוח לביקורת והוא דווקא היה מרוצה ואפילו רצה להתחיל בפעילות ספורטיבית מוגברת (כולל ריצה!) למרות שלא נעשתה בדיקת MRI או כל בדיקה אחרת. פיזיותרפיה הופסקה על דעת עצמית עקב הכאבים.
בקיצור כולם מרוצים מלבד המנותח - מה אפשר לעשות במקרה כזה ? למי אפשר לפנות ?? אילו בדיקות צריך לעשות ??
המצב ממש מייאש , אודה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אורטוסקופיה בירך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ26/02/2012יתכן שלאחר חזרה של כאבים, לא חזרת אל המנתח, ואם אכן כך, המנתח אינו מודע לקיומה של הבעיה.
סביר שהמנתח ירצה שתבצע MRI חוזר של מפרק הירך עם הזרקת חומר ניגוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אורתופדיתעבד25/02/2012
שלום ד"ר ליברטי..אני בת 38 ברקע מחלה ראומטית מעל 8 שנים שכבר פגעה לי
בכל המפרקים בגוף ומטופלת בתרופה ביולוגית מסוג אנברל 50 מ"ג לשבוע
בנוסף ל..3 כדורי מתטרוקסט בכל שבוע.ללא שום הטבה במצבי הבריאותי
הטיפול האחרון שאותו אני מקיים זה (הידרותרפיה).לאחרונה ניבדקתי ע"י אורתופיד
בכיר בשם ד"ר " ירון בר זיו" כי יש לי כאבי תופת בברכיים והוא מצא אצלי בבדיקה
כיפוף 85 מעלות דו צדדי יישור 5 - דו צדדי.
האם הבדיקה מעידה על הגבלה קשה וחמורה בברכיים?
האם לפי תוצאות הבדיקה אני זכאי לאחוזי נכות לפי החוק?
האם כבודך מעניק חוות דעת רפואית לעניין מוגבלות בניידות?וכמה העלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אורתופדית - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי25/02/2012אתה וודאי זכאי לאחוזי נכות וייתכן אפילו גבוהים כי הבעייה אינה רק בברכיים. בזמנו נהגתי לכתוב חוות דעת משפטיות פרטיות. כבר שנים רבות שאני כותב חוות דעת רק על פי מינוי כמומחה מטעם בית המשפט. לכן לצערי לא אוכל לכתוב עבורך חוות דעת. תצטרך למצוא מומחה אחר. מחיר חוות דעת משפטית פרטית הוא סביב 5000 שקל. הצעתי לך לפנות לעורך דין שיטפל בך ויפנה אותך לרופא איתו הוא עובד או לאחד הגופים המפרסמים ברדיו ושכר טרחתם יהיה אחוזים מתוך מה שישיגו עבורך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכייםאפי25/02/2012
שלום רב!
אני בן 50 סובל מעודפ משקל בעת האחרונה ישנם כאבים בברכיים אחרי פעילות בחדר כושר במיוחד אחרי רכיבה על אופניים, לפני הכאב בברכיים היו לי מידי פעם כאב גם במפרקי כפות הידיים וגם בכפ הרגל האם יכול להיות שיש לי דלקת פרקים או בעיה אחרת אשמח להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/02/2012אפי שלום
יתכן, שהינך מבצע פעילות ספורטיבית באופן לא נכון, למשל יושב נמוך בזמן רכיבה על אפניים או נשען בצורה לא נכונה על הידיים.
מומלץ להתייעץ קודם כל עם מדריך כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מיניסקוסאנמיה24/02/2012
היי..
עברתי ניתוח של תפירה חלקית של המיניסקוס.
מה זה אומר? כריתה חלקית של LM עם ציסטה מקומית שנתפרה ASC..??
מה זה ASC ומה תפרו אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מיניסקוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי25/02/2012אלה שאלות שעליך להפנות למנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך שמאלשי24/02/2012
שלום, אני סובל מכאבים בברך שמאל בערך 6 שנים בעקבות חבלה במשחק כדורגל התחלתי טיפולי פיזיוטרפיה ולאחר שהתגייסתי הפסקתי אותם. בצבא הכאבים החמירו והתחילו להופיע גם בשינויי מזג אוויר, עלייה וירידה במדרגות ובעת מאמץ נשלחתי לבדיקת MRI ובפיענוח נמצא נוזל מוגבר במידה קלה במפרק, פליקה באספקט המידאלי של הברך, שינויי אות לא ספציפיים המח העצם בגבולות הנורמה.
הרופא המטפל המליץ לי על ניתוח אורטוסקופיה.
האם לבצע את הניתוח? מהו זמן ההחלמה? ומהו תהליך השיקום?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי25/02/2012בדיקת ה-MRI לא מראה ממצא פתולוגי מיוחד. כיין שאתה כבר סובל 6 שנים, ייתכן ומוצדק לבצע ארטרוסקופייה אך מומלץ קודם להיבדק על ידי אורטופד מומחה ברככיים נוסף ולשמוע דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך ימיi תוצאות MRIליטל24/02/2012
שלום רב,
לפני כחצי שנה נפלתי במדרגות, לאחר מכן המשכתי בספורט כרגיל כי לא חשבתי שמדובר במשהו רציני (אירובי,אימוני כוח)- לאחר מכן ראיתי שיש בליטה מוזרה בברך, התחילו כאבים חזקים והפסקתי את האימונים.
קיבלתי את תוצאות MRI ברך ימין :
הודגמו אותות תקינים ממח העצם,ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם קרע הוריזונטלי בהיקף קרן הקדמית וגוף המניסקוס הלטרלי. בצמוד למיטת הקרע מודגמת ציסטה פרא-מניסקיאלית בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.6 ס"מ במישור הקדמי אחורי.
המניסקוס המדיאלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מינימלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.
אודה לעזרתך בבדיקת התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך ימיi תוצאות MRI - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי25/02/2012הממצא העיקרי - קרע בניסקוס חיצוני. אם כואב אז מומלץ לעבור ניתוח ארטרוסקופייה. חשוב לדעת שבדיקת MRI אינה מדוייקת ואת חייבת להיבדק ידנית לפני החלטה על ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום רנטגןעליזה22/02/2012
מזה כחודש אני סובלת מכאב בברך ימין.
בצילום שנעשה היצרות של רווח המפרקי באספקט הפנימי של שתי ברכים, יותר בברך ימין. נזק במיניסקוס.
האם אצטרך לעבור ניתוח או יש לזה טיפול? אודה לך מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום רנטגן - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/02/2012הי עליזה, חסרים לי כל כך הרבה פרטים שלא אוכל לענות. כדי לענות לך אנה מסרי לי בת כמה את, מתי זה כואב וכמה את מסוגלת ללכת, כמה זה מפריע לך בחיים. בנוסף - אני ממש חייב לראות את הצילום עצמו, ניתן לצרף תמונה או קובץ לשאלות. רק אחר כך אוכל להתייחס לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בברך שמאלדור21/02/2012
לפני שנה נפגעתי בתחרות ספורט בברך שמאל.
במיון לא נעשה צילום אבל נשלל שבר ושוחררתי ללא המלצה מעבר למנוחה.
היום אני עדיין סובל מכאבים
בביקור אצל אורטופד נאמר שישפגיעה ברצועה,הומלץ על פיזיוטרפיה ונרשם:
רגישת רבה על פני ATT, אי יציבות ACL כאב על פני MM
מה זה אומר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/02/2012חשד לפגיעה ברצועה צולבת קדמית ובמניסקוס פנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בברך ימיןגל19/02/2012
שלום. נפגעתי בברך ימין כתוצאה מתאונה לפני חודשיים וחצי.
לאחר בדיקת MRI הסתבר שיש פגיעה במיניסקוס ופגיעה בצולבת.
2 ניתוחים.
אני מעוניין לשאול בבקשה מה זה קרעים אינסטרסטיציאלים בצולבת.
האם הניתוח קשה וההחלמה מהירה??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בברך ימין - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי19/02/2012קרעים אינסטרסטיציאלים הם קרעים בתוך הרצועה עצמה. תאר לך חבל עבה הבנוי מסיבים רבים, בעזרת החבל מנסים להרים לאט לאט משא מאד כבד. בהדרגה מגבירים את המתח בחבל. בשלב מסויים יתחילו סיבים הודדים להיקרע. מבחוץ החבל ייראה שלם אך בתוכו יש כבר סיבים קרועים. אלה הם קרעים אינסטרסטיציאלים. במידה והם רבים, הרצועה דקה ורפוייה ואינה מתפקדת כבר בייצוב הברך. במקרה כזה מבצעים ניתוח שחזור הרצועה הצולבת הקדמית. ההחלמה לא קשה. פרטים מה ואיך קבל מהמנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
גל19/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוסBuilds12/02/2012
שלום.
לפני כשלושה שבועות נפצעתי תוך כדי גלישה (סקי) - מישהו מאחורי איבד שליטה, נכנס בי, ובניסיון ליפול בצורה מבוקרת ולמנוע יותר מדי נזק הפלתי את עצמי, אבל נפלתי אחורה במקום על הצד. הרגשתי את כל הצד השמאלי לכיוון הברך נמתח בצורה איומה ונשארתי בתנוחה זו כמעט דקה עד שמישהו רץ לנתק אותי מהמגלשיים כך שאוכל לישר את רגליי.
מאז הכאב ידע ימים טובים ורעים, לפעמים עד כדי הגבלה חמורה בכיפוף ויישור, ולעתים ימים בהם אני יכול לקפוץ וכמעט לא להרגיש כלום. האורטופד שראה אותי מיד אחרי הפציעה המליץ לי לעבור MRI, אבל העדפתי לעבור את זה בארץ (בטיפשותי שכחתי שבארץ מחכים כ-3 חודשים לבדיקה מכיוון שיש מחסור במכשירי MRI, כאשר שם לכל קליניקה אזורית יש אחד).
היום ראיתי לראשונה אורטופד ברמב"ם שבדק את הברך ואכן אישר שמדובר בקרע במניסקוס (למרות שאמר שאני חייב לעשות MRI בשביל לוודאות את זה כי יש אחוז בודד קלוש שזו פציעה קלה יותר או קרע חלקי שבו לא אהיה חייב לעבור ניתוח ויהיה אפשר "ללכת בין הטיפות" ולעבור את זה איכשהוא).
יש לי מספר שאלות על התהליך:
1. ארתרוסקופיה - האם מבוצע בהרדמה מלאה או חלקית?
2. מהו תהליך השיקום וההחלמה? (האם תמיד כולל פיזיותרפיה, האם יש קושי ללכת אחרי הניתוח ואם כן תוך כמה זמן אפשר ללכת בצורה רגילה)
3. מה אורך השיקום? (כמה זמן צריך לשכב בבית, מתי אפשר לחזור לפעילות, ומתי אפשר להתחיל בפעילות מאומצת וספורט)
4. האם באמת הברך תחזור למצב הקודם? או שאצטרך להיות במעקבים בכל תקופה מסוימת ולהזהר על עצמי בכל פעם שאני צריך לרוץ יותר ממאה מטרים?
5. הכי חשוב לי - האם אוכל לחזור לגלוש בצורה מלאה, או שישנם דברים דוגמת האחרון שבהם אני מוגבל אחרי פרוצדורה של ארתרוסקופיה?
תודה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ12/02/2012ניתן להתייחס ברצינות לטיפול ניתוחי רק אחרי אבחנה.
לכן כדאי ראשית לבצע את בדיקת MRI, שתדגים אם אכן קיים קרע במניסקוס, או שיש פגיעות נוספות כמו קרע ברצועה וכדו'.
על פי האבחנה ניתן יהיה לקבוע אם הטיפול המתאים הוא ניתוחי, וניתן יהיה אז לעשות פרוגנוזה למקרה שלך.
התשובות לשאלותיך, יגזרו מהנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למנהלי הפורוםא(שם בדוי)11/02/2012
שלום לכם אני שחקן כדורגל בן 23..כרגע משחק בבלגיה..לא יכלתי שלא להתעלם מהידע שלכם...אז אני ישאל את זה הכי פשוט...בחצי שנה האחרונה שאני בבלגיה הרבה קבוצות אומרות לשחקנים שלהם לא להתקלח במים חמים על שרירי הרגליים לאחר אימונים ומשחקים. אם הם כבר מתקלחים במים חמים אז הם נכנסים לגקוזי וישר לאחר מכן לאמבטייה עם מים קרים.
ששיחקתי בארץ ובנבחרת המאמנים לא היו אומרים לנו באיזה מים להתקלח.
השאלה שלי האם יש קשר לפציעות? בגלל זה עושים את זה? ובכלל מה דעתך?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנהלי הפורום - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ11/02/2012השאלה מתאימה יותר לרופא ספורט או למאמן כושר, ולא לאורטופדים המטפלים בפציעות ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור וקיבוע של שבר תת ראשי +3ברגיםמנשה10/02/2012
שלום,
אני כבן 62,לפני 10 חודשים נפלתי ושברתי את הירך.בוצע ניתוח-שחזור וקיבוע שבר תת ראשי משמאל בעזרת 3 ברגים,בצילומים שעשיתי+MRI מפרק ירך נראה ש"נראה קו שבר עדין סבקפיטלי אך העמדה טובה,ללא תזוזה.רושם שהשבר באיחוי מתקדם,ראש הפמור נראה תקין ללא עדות ל-AVN ללא נוזל מוגבר במפרק,אוסטאופיטים קטנים בהיקף ראש הפמור מימין,נוזל מוגבר במידה מינימלית גם מימין"לסיכום:איחוי טוב,ללא עדות לתזוזה או AVN בשבר בפמור המקורב משמאל
כיום אני סובל מכאבים אך מתהלך בדר"כ בכוחות עצמי עם צליעה קלה (הרגל התקצרה בכ-ס"מ)
בצילום עדכני לאחרונה- AP נמצא שאחד משלושת הברגים מעט חודר והומלץ לי לעבור ניתוח להוצאת 3 הברגים.
נאמר לי שיש סכנה שאם לא יצליחו להוציא את הברגים יהיה צורך בהחלפת המפרק כולו. יש לציין שאני חולה סכרת,לב,לחץ דם ומעשן
שאלותי הם:
1)כיצד מוציאים את הברגים? ע"י איזה מכשיר-מברג/פלייר/מכשיר אחר?
2)מה הסיכונים/סיבוכים בניתוח מעין זה?
3)האם הניתוח מצריך שיקום לאחריו? כמה זמן?
4)מתי אפשר לחזור לפעילות תקינה?
5)האם לאחר הוצאת הברגים הרגל נחלשת ויש סכנה גדולה יותר לשבר חדש באותו אזור?
6)האם לאחר הוצאת הברגים נותרים חורים בעצמות? איך הם מתמלאים?
7)האם יש סכנה שבהוצאת הברגים לא יהיה ניתן להוציאם בשלמות ואז יחליפו לי את המפרק?
8)האם לאחר הוצאת הברגים חולפים הכאבים?
9) האם עדיף להישאר עם הכאב הקיים מאשר לקחת סיכון?
10)מה סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה?
אשמח לקבל תשובות בהקדם האפשרי .תודה מראש ושיהיה לכולנו שפע של בריאות (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור וקיבוע של שבר תת ראשי +3ברגים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי10/02/2012רוב התשובות לשאלותיך תלויות במצב בריאותך הספציפי. עליך לשאול שאלות אלה את המנתח שלך. באופן כלל זה ניתוח פשוט וקצר בהרבה מהניתוח בו הוכנסו הברגים. אתה מתחיל מיד לדרוך וההחלמה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)