פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילומי CT ו US לבדיקת רצועה בברך
    יובל
    21/10/2011

האם לבדיקת קרע ברצועה בברך ,ACL , הבדיקות הבאות יעילות :
    US (אולטראסאונד)
    CT

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צילומי CT ו US לבדיקת רצועה בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    22/10/2011

א.ס. ו- CT אינן בדיקת הבחירה לאבחון קרעים ברצועות. הבדיקה המתאימה היא MRI וגם שם אחוזי הטעות די גדולים. סיפור החולה + אבחון בבדיקה ידנית הוא המשמעותי והקובע ביותר אם ניתוח שחזור או כל פעולה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    ורד
    20/10/2011

יש לי כאבים בברכיים. בעליה וירידה במדרגות החמרה, כאבים בצורת מתיחה וצביטות. במיטה בזמן ישור וכיפוף והסתובבות מצד לצד רעשים. סיטי יצא תקין ומיפוי יצא קצת דלקת ברגל שמאל בחלק שמתחת לברך. מה הסיבות לבעיות שציינתי וכיצד פותרים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    20/10/2011

לעיתים הכאבים מופיעים כשהעומס על הברך עולה על כוח השרירים של הרגליים.
    אם לא מטפלים בבעיה מהר, הכאבים הופכים להיות כרוניים.
    רצוי לחזק את שרירי הרגליים, בין היתר בעזרת פיזיותרפיה, ולבדוק אם לא הייתה לאחרונה עליה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כאבים בברכיים

ורד
    20/10/2011

כיצד מטפלים חוץ מתרגילי פיזיוטפיה? התחלתי גם לעשות דיקור. האם כדאי לקבל זריקת קורטיזון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כאבים בברכיים - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    20/10/2011

תשובה לכך ניתנת רק אחרי בדיקה גופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI לברך
    יובל
    18/10/2011

האם בבדיקת MRI ניתן לדעת אם מדובר על צילום של נערה ( בת 15) או אדם מבוגר ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI לברך

הוספת תגובה

• בדיקת MRI לברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    18/10/2011

יש איזורים שונים כמו למשל קצות העצמות הארוכות של הברך או הירך שיראו שונה בהשוואת MRI של מבוגר לצעיר. בתנאי שהצעיר לא סיים עדיין את ההתפתחות והגדילה שלו. זה בקשר לצילום עצמו. ועוד סימן בדוק שתמיד עובד - בפינה של כל צילום יש את פרטי החולה ותאריך הלידה שלו. מה דעתך.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים ובעצם ברגל
    עמית
    16/10/2011

שלום אני בן 17,
    בשבועיים האחרונים התחלתי לרוץ ריצות ארוכות של כ4 ק"מ כל יומיים שלושה ימים,
    והתחילו לי כאבים בשני הברכיים ובעצם שמתחת לברך אני מרגיש כאבים בנקודות ספיציפיות
    שמתי לב שהברכיים שלי טיפה אדומות וחמות
    מה זה? יש דרך לטפל בזה ולא להפסיק בריצות? אשמח אם תעזרו
    אם זה עוזר עסקתי בעבר בסוגי ספורט שונים ועכשיו חזרתי אחרי חצי שנה בלי פעילות רצופה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים ובעצם ברגל

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים ובעצם ברגל - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    17/10/2011

סביר, שהברכיים כואבות עקב עומס יתר.
    רצוי לחזור לכל פעילות ספורטיבית, כמו ריצה, בהדרגה. גם להקפיד על נעלי ריצה חדות ומתאימות.
    כך, שאני ממליצה על הפחתה בריצה, נעלי ריצה חדשות וביצוע מתיחות לאחר ספורט.
    לקרר את הברכיים לאחר הריצה.
    אם לא ישתפר- בדיקה אצל אורתופד ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה
    יגאל
    15/10/2011

ילדתי בת ה -16 עברה פריקת פיקה (ראשונה) במהלף ריקוד. לפני כ 3 חודשים. מאז היא החלימה והברך במצב טוב. הבעייה שבמהלך הפריקה ניתק פרגמנט שנמצא ב: "הפרגמנט המנותק שמחבר בין הריצס הקדמי של המפרק לפאוץ' התחתון של הריצס הסופרהפטלרי, בתוך כרית השומן ע"ש הופה" (טקסט נלקח מפענוח ה -MRI). ברור לי שלולא הימצאו של הפרגמנט לא היה נדרש ניתוח. השאלה היא האם נדרש ניתוח להוצאתו כעת או אפשר לחכות ולקוות לטוב ולהוציא אותו לכשהידרש. ואם לא, מה הנזק הפוטניאלי מהמצאותו בברך (בבחינת "פצצה מתקתקת"?)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת פיקה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    15/10/2011

לא כל פרגמנט צריך למתח ולהוציא. צריך לשמוע ממה הילדה סובלת, לבדוק אותה ידנית, לראות את בדיקת ה- MRI ןלא רק לקרוא פענוח ורק אז לקבל החלטה מבוססת ואחראית. הניתוח המומלץ הוא כמובן ארטרוסקופי להוצאת הפרגמנט והערכת הנזק בפיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים ואין תשובות
    רותם
    14/10/2011

שלום ד"ר.
    לפני מספר שנים התחלתי להתאמן בריצות ארוכות והגעתי ליעדים מרשימים ומספקים לאצן החובב. אבל, לצערי ובטפשות כמובן, בצעתי זאת באופן לא מבוקר, כך שעם גיוסי לצבא החלו לי כאבים עזים בעצמות הקרסוליים (עד כדי קושי לעמוד וללכת) ועלה חשד כי יש לי שברי מאמץ. לאחר בדיקות מרובות ומייגעות החליטו מספר הרופאים שעברתי דרכם כי דחיסות העצם שלי מאד נמוכה כתוצאה מהפעילות הגופנית הרבה שבצעתי וכי עדיין אין לי שברי מאמץ, אך אם אמשיך בפעילות יהיו לי שברים שיופיעו מייד. באותו הרגע הפסקתי הפעילות לשנתיים וחצי הקרובות (עד עכשיו). כיום הכאבים שהיו לי אז נעלמו אך במהלך הזמן שעבר עברו הכאבים לקרסוליים כשבשלב מסויים נעלמו הכאבים ברגל שמאל ונשארו רק בימין. כיום אני סובל מכאבים שהולכים וחוזרים עם הפוגות לא מוגדרות אבל הפעם בברך ימין. בבדיקה אצל אורטופדים נאמר לי כי אין לי כלום וזה מבנה העצמות שלי. אחד מהם אף אמר שכנראה ויש לי דלקות חוזרות בברך בשל המבנה הלא סמטרי שלי (ביחס לשאר הגוף) ברגל ימין.
    אני לא כל כך מבין איך יש לי כאבים בברך ימין, הד"ר אומרים שזה המבנה שלי, אך מעולם לא סבלתי מכאבים בכלל. לפחות לא עד שהתחלתי לרוץ.
    אני די חסר אונים בנושא, אני אדם פעלתן שחייב להיות בפעילו גופנית אבל אף רופא לא נתן לי תשובות ברורות בנושא. חלק אומרים שזה המבנה שלי, חלק שיש לי שחיקה של הסחוס. אני יכול לתפקד חודש נפלא ואז יום אחד, ללא שום סיבה, הברך תכאב לי מאד.

תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים ואין תשובות

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

רותם
    14/10/2011

אוסיף ואומר כי האורטופד האחרון שהייתי אצלו אמר כי הברך שלי וכל רגל ימין שלי מעין מסובבת לעומת הגוף ונמצאת ב45 מעלות סטייה.
    הוא טוען כי זו הסיבה לכאבים שלי וכי רגל שמאל מאזנת אותה.
    האם מדרסים בהזמנה יתאימו לי ויקלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.. - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    15/10/2011

סיבה מוזרה לכאבים. מדרסים לא יעזרו אם זאת הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים ואין תשובות - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    15/10/2011

כמובן שאין לי אינפורמציה מספקת על מנת לבחן. גש לאחד ממומחי הברכיים לבדיקה, ייתכן והוא יזדקק לבדיקות נוספות כמו צילומים, MRI או מיפוי ספקט לברך, לאחר מכן תהיה מספיק אינפורמציה כדי להתקדם ולעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקת קורטיזון
    יהושע
    13/10/2011

בן 62 בריא בדרך כלל , סובל מארטריטיס ב 2 הברכיים. עברתי ארטוסקפיות (הטריות) בשתיהן לאחרונה , ללא שיפור. לפני יומיים הזריקו לי דיספרוספאן 2 מ"ג לברך שמאל וזה מקל עלי. שאלתי : האם ניתן להזריק לי זריקה דומה גם לברך ימין לאחר שבוע ? (מההזרקה לברך שמאל)

לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת קורטיזון

הוספת תגובה

• הזרקת קורטיזון - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    16/10/2011

התשובה חיובית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחבושת אלסטית לברך
    דניאל
    11/10/2011

שלום
    לפני כ-3 שנים הפסקתי להתאמן (אימוניי ריצה קלה בלבד) בגלל כאבים בברך ובקרסול שהרופאים לא הצליחו לזהות. זאת למרות שעשיתי אולטרהסאונד, CT, צילום ופזיוטרפיה ואפילו ניתנו לי כמה כדורים (שאני לא זוכר את שמם, לטיפול בדלקת).

לאחרונה חזרתי להתאמן, האימון הוא אימון קל המשלב הליכה מהירה וריצה קלה, שעה בערך, יום כן יום לא.
    למרות ההפסקה הכאבים חזרו ולאחר כל אימון יש לי כאבים בקרסול ובברך.
    הכאב עובר לאחר מנוחה אבל הרגישות נשארת.

האם ישנה בדיקה נוספת או חדשה ששווה לי לעשות?
    בינתיים האם יהיה בסדר להתחיל להשתמש בתחבושות אלסטיות לאימונים?
    האם זה יחליש לי את המפרקים עוד יותר? או שאין בעיה להשתמש בזה לאימונים בלבד?

לתשובתכם אודה.
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    תחבושת אלסטית לברך

הוספת תגובה

• תחבושת אלסטית לברך - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    16/10/2011

לאחר שעברת בירור מקיף קשה להמליץ על בדיקה נוספת ללא שאבדוק אותך גופנית.
    בינתיים אתה יכול להשתמש בחבישות אלסטיות בזמן אימונים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בברך ימין כתוצאה מאימון כדורגל
    דנה
    11/10/2011

היי שמי דנה בת 29 שחקנית כדורגל
    ולפני כחודש הפילו אותי במשחק כדורגל, מהצד הפנימי (מדיאלי אם אני לא טועה)
    כאבי תופת ,הברך התנפחה ישר, והתחממה...
    הייתי במיון, עשיתי רנטגן לא נמצא שבר, הרופא אמר לי ללכת עם קביים שאם חס וחלילה יש לי קרע במיניסקוס שלא אחמיר את הפציעה, וגם המליץ על MRI
    עשיתי CT שם נמצא בצקת,ומעט נוזלים
    הייתי אצל אורטופד מומחה ספורט שאמר לי בCT לא ניתן ממש לראות וכדאי שאעשה אולטראסאונד , ביצעתי זאת וקיבלתי את התוצאות :
    הגיד הקואדריספס : ב.מ.פ
    הגיד הפלטרלי: ב.מ.פ
    הLCL : ב.מ.פ
    MCL : ב.מ.פ
    בורסה סופה פטרלית : אין עדות לנוזל.
    בורסה פטרלית: אין עדות לנוזל
    PES ANSERINUS : ללא נוזל אין נוזל תוך פרקי.
    איזור פופליטאלי: לא הודגמו שינויים פתלוגיים,אין עדות לציסטה על שם BAKER

רציתי לשאול מה זה אומר,והאם כדאי בכל זאת לבצע MRI על מנת להיות רגועה שאין לי קרע במיניסקוס או משהו דומה
    אני אציין בנוסף כי עדיין ישנם כאבים וקשה לי להתכופף כמו בתרגיל סקוואט בחדר כושר..
    מה ניתן לעשות במצב כזה, האם התוצאות בסדר? האם למען הסר ספק כדאי לבצע MRI? והשאלה החשובה ביותר, מתי אוכל להתאמן, כלומר כמה זמן אצטרך לחכות...וגם בנוסף קבעתי פיזוטרפיה...אמורה להתחיל בקרוב
    בתודה...דנה

הוספת תגובה

• חבלה בברך ימין כתוצאה מאימון כדורגל - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    16/10/2011

אם מצב הברך עדיין לא השתפר, רצוי לבצע בדיקת MRI של הברך, ולטפל בה בהתאם לתוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלי דם בברך
    ורד
    11/10/2011

הברכיים נראות אדומות. יש כאבים. ראומטולוג אמר שזה כלי דם.האם יתכן שיש בעיה בכלי הדם בברך? אם כן זה עושה כאבים?איזה בדיקה צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כלי דם בברך

הוספת תגובה

• כלי דם בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    15/10/2011

האינפורמציה שאת מספקת היא ברכיים אדומות וכואבות. זה ממש מעט כדי לאבחן ואני מצטער שלא אוכל לפתור לך את כתב החידה עם כל כך מעט אינפורמציה. . אני רק יכול לומר שאם הבעייה בשתי הברכיים, כך אני מבין, אז הבעיה כנראה בתחום הראומטולוגי. המשיכי עם הראומטולוג ובקשי ממנו הסברים לאבחנותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח H.T.O
    יפה יוגב
    10/10/2011

שלום. בני בן 28 ולפני שלושה חודשים עבר ניתוח ארטוסקופיה.
    ממצאי הניתוח: נזק סחוסי דרגה 3 ב MFC WBA גודל 10 על 10 ממ באבמגע עם MM ANT HORN בעת יישור – לא התאים למיקרו שברים. פליקה מדיאלית נרחבת הוצאה. שאר הברך בסדר. יש לו רגלי O מאוד משמעותיות.
    כעת מצבו הוחמר עד מאוד: מדרגות זה סיוט מבחינתו, עמידה ממושכת גורמת לו באופן מידי לכאבים קשים. לאחר הניתוח הומלץ ע"י הרופא המנתח לעבור ניתוח H.T.O.
    שמענו שיש מספר טכניקות ניתוחיות, מהן? במה תלויה בחירת הטכניקה? מהי הנפוצה? מי לניסיונכם יעילה יותר? מה מידת ההצלחה שלהן?
    הוא מאוד מודאג ממשך זמן תקופת השיקום, בכמה זמן מדובר? אחרי כמה זמן אני יוכל לחזור למסגרת עבודה כלשהי? האם אחרי הניתוח יוכל לעשות ספורט?
    תודה רבה מראש יפה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח H.T.O

הוספת תגובה

• ניתוח H.T.O - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    10/10/2011

השיטה הנפוצה לניתוח HTO בארץ היא הוצאת משולש עצם מהצד החיצוני של השוק, או ניסור ופתיחת משולש מהכוון הפנימי של השוק. חפש שרטוטים באינטרנט, השיטות נקראות open or closed wedge HTO, יש שיטות נוספות. ה'יטה הטובה הטובה ביותר היא השיטה שהמנתח הספציפי שלך יודע לעשות. אם הוא עשה מספר מקרים מספיק ויש לו נסיון טוב עם התוצאה אז לך על זה. ההחלמה הראשונית היא כ- 6 שבועות קבוע, בדרך כלל גבס, אחר כך פיסיוטרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות ספקט
    ורד
    09/10/2011

ביצעתי מיפוי עצמות ספקט ברכיים תוך כדי לקיחת אטופן. האם האטופן יכול להוריד מאפקט הזריקה הרדיואטבית המוזרקת בביצוע מיפוי עצמות?

תןדה

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות ספקט

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות ספקט - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    10/10/2011

לא. אין קשר בין השניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למניסקוס
    אלעד
    06/10/2011

שלום רב,
    אני אדם המנהל חיים ספורטיביים ומרבה בריצות, מזה כשנה וחצי שאני סובל מכאבי ברכיים אך לא טיפלתי בנושא, השבוע ניגשתי לאורטופד דרך קופת החולים והוא שלח אותי למיפויי עצמות ספקט והסיכום מהבדיקה שניתקבל הוא:
    "קליטות בברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי אריתריטי, חשוד לפגיעה במינסקוס לטרלי בשתי הברכיים, לקורלציה קלינית"
    העם החשד הוא למה שנקרא בשפת העם "קרע במניסקוס" ?
    וגם איני מבין מדוע הבדיקה העלתה את אותו חשד שהעלה האורטופד ולא נתנה תשובה חד משמעית, הרי למה שלח אותי לבדיקה זו אם לא לקבל תשובות על החשדות שלו?
    בברכת שנה טובה
    אלעד.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד למניסקוס

הוספת תגובה

• חשד למניסקוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    09/10/2011

תוצאת הבדיקה חיזקה את האבחנה שלו. אין שום בדיקה הנותנת תשובה חד משמעית. כל בדיקה יכולה להגדיל את הבטחון באבחנה. רק במהלך ניתוח הארטרוסקופייה גם יאבחנו באופן וודאי וגם ייתקנו מה שאפשר לתקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ירך בגיל צעיר
    נטלי
    06/10/2011

שלום,
    אני בת 24. לפני כ15 שנים סבלתי מפרטס ברגל ימין. טופלתי שמרנית, הלכתי שנתיים על קביים עד לבנייה חדשה של מפרק הירך.
    במשך 5 השנים האחרונות אני סובלת מידי פעם מכאבים. זה מופיע למשך תקופה של חודשיים שלושה ,בתקופה זו אני הולכת עם קב כדי לתת מנוחה לרגל. כמו כן אני מוגבלת בחיי היום יום- קשה לי ללכת למעלה מ10 דק' ברציפות. קשה לי לעמוד על הרגליים במשך זמן ממושך ולהתכופף- מה שמפריע לי גם בעבודות הבית. שאלתי היא האם במצבי ובגילי הצעיר ניתוח להחלפת מפרק מומלץ? מה ההשלכות של ניתוח להחלפת מפרק בגיל צעיר כשלי? האם לאחר ניתוח כבר לא אהיה מוגבלת כמו לפני הניתוח? ומה לגבי הריון-כובד משקל על הרגל- האם מומלץ לעשות ניתוח לאחר לידה או שמא לפני כדי "להכין את הרגל לכובד המשקל"?
    לתשובה אודה...

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק ירך בגיל צעיר

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ירך בגיל צעיר - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    09/10/2011

העקרון הוא לדחות את הניתוח כמה שאפשר. הניתוח יתן לך 10-15 שנה טובות. כמעט ללא כאבים ומעט הגבלות (אולי קצת יותר, תלוי כמה תשמרי על המםרק המושתל) בשנים האחרונות לעיל, יתחילו כאבים שיחמירו עד לצורך בניתוח שני שיחזיק צעצד כמחצית הזמן מהניתוח הראשון. כך שאם תתחילי את הניתוחים היום אזי בסביבות גיל 5 שזה עדיין גיל מאד צעיר, כבר תהיה לך בעייה רצינית שאין לה פתרון. לכן כל שנה שתדחי את הניתוח היום, היא שנה שתרוויחי בהמשך. נושא ההריון לא משנה הרבה את התמונה ואינו שיקול בהחלטה מתי להינתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    חני
    03/10/2011

מזה כשבוע יש לי כאבים בברך ימין בעיקר בלילה בזמן השינה הכאב מציק וחזק ועלי לשנות במהלך השינה את תנוחת הרגל כדי להקל.
    מה זה אומר ? אודה על המלצה למניעת הכאב

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    03/10/2011

התאור יכול להתאים למגוון רחב של בעיות ואינני יכול לפי התאור הקצר לקבוע אבחנה. כאבים במנוחה ובעיקר אם הם מעירים בלילה (ןלא רק מפריעים להירדם) הם כאבים המחייבים בדיקת רופא, צילומים וברור הסבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, חשבתי שפרוט תוצאות MRI

אילן
    05/10/2011

יכול לסייע גם בעזרה באינטרנט
    אמשיך לחכות לתור אצל הרופא
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה