מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה אחרי צילום מפוי עצםרון06/06/2011
שלום
הופיעו לי פתאום כאבים בברך שמאל לא נפלתי לא היה שום פגיעה
עשיתי צילום מפוי עצם לפני שבוע מבקש את עזרתך מה זה אומר
התשובה של המפוי
בבדיקה הסטאטית המאוחרת
קיימת קליטה מוגברת בברך שמאל במדור ה patello-femoral שאר השלד תקין
סיכום
קליטה מוגברת בברך שמאל כמתואר שינויים ארטריטיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרי צילום מפוי עצם - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי06/06/2011המפוי מצביע על שנויי שחיקב בסחוס הפיקה. יש לאמת את האבחנה בבדיקה ידנית של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה תודה על התשובה
רון07/06/2011שלום לך שוב
תוד על התשובה
יכול להיות זה נגרם בגלל שאני לא דורך על רגל ימין ורק משמתמש ברגל שמאל כי אני סובל ברגל ימין ממחלת CRPS ולא דורך על רגל ימין כבר שנה וחצי ומשתמש רק ברגל שמאל וכל העומס רק על רגל שמאל אז יכול להיות בגלל זה הצילום מצביע על שנויי שחיקב בסחוס הפיקה אני רק מרגיש כאבים שאני מקוףף את הרגל ולפעמים מגרד את זה
תודה והמשך יום טוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין כאבי ברכיים לנהיגה ממושכתאבנר05/06/2011
שלום רב,
בשבוע האחרון הופיעו אצלי כאבים בברך החלק העליון ביישור של הרגל ל180 מעלות . הדבר מורגש בעיקר בהליכה ודווקא בריצה הכאבים לא מורגשים.
בחודש האחרון זמן הנהיגה היומי שלי התארך משמעותית. האם יתכן קשר בין השניים ואם כן מה ניתן לעשות כדי למנוע בעיה זו?
יש לציין כי אני רץ בחדר כושר כפעמיים בשבוע.
לעצתכם אודה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין כאבי ברכיים לנהיגה ממושכת - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ06/06/2011יתכן, שאתה יושב קרוב להגה. כשהברכיים כפופות זמן ממושך מופיע גירוי בין הפיקה לברך, שיותר את הרגישות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםשירה03/06/2011
שלום!
חזרתי מטיול של מספר חודשים בדרום אמריקה שבו עשיתי גם טיולים עם משקל יחסית כבד למה שאני רגילה על הגב. בנוספ העלתי 10 ק"ג למשקלי ובמהלך הטיול ועד עכשיו גם בזמני מנוחה כואבות לי הברכיים.
במיוחד עם אנימכופפות אותן בפחות מ 90 מעלות
יש לציין שאני עוסקת הרבה בספורט וכן עסקתי שנים בריצה ולא היו לי כאלה כאבים אפ פעם
מה אתם ממליצים לי לעדשות בעניין שכן אני מעונינית לחזור לרוץ
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי04/06/2011ההמלצות מה לעשות יבואו רק אחרי קבלת אבחנה למקור הכאב. הסיפור שלך מתאים לכאביפ ממקור הפיקה והטיפול העיקרי בו פיסיוטרפי בו תקבלי הסבר מה מומלץ ומה אסור לעשות. אך שוב האבחנה שנתיי אינה מבוססת. עלייך לגשת להיבדק על ידי מומחה ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים מגיל 16 עקב עומס יתרשרון02/06/2011
שלום,
בגיל 16 בערך התחלתי לעשות אימוני ריצה ומשקולות לחיטוב הגוף, לפני שקלתי כ-10 קילו יותר 75 אחרי הירידה 65-68.
מגיל 17 יותר נכון התחילו לי כאבי ברכיים נתתי מנוחה לגוף כשלושה שבועות או חודש בערך וחזרתי להתאמן אבל כבר אז הנזק כבר נעשה.
אחרי כשנה אחרי שהכאבים כמעט ונעלמו לגמרי בגיל 18 חזרתי לריצות קלות.
אך אחרי בערך חודש הכאבים שוב חזרו והפסקתי לרוץ.
מאז אני עם הכאבים שהולכים וחוזרים חשוב לציין שאף פעם לא מרפים בזמני מנוחה אלו כאבי חולשה לפעמים חזקים לפעמים חלשים בזמן שהגוף חם בפעילות מרובה של הליכה בעיקר (ריצה נדיר כי אני לא רץ בכלל) הכאבים נעלמים לגמרי אז כשהגוף מתרפה ונח מתחילים הכאבים, שהם משפיעים על הגוף באותה מידה שהגוף התאמץ הרבה פעילות על הרגליים הכאבים חזקים פעילות מאטה על הרגליים הכאבים חלשים.
כמובן שנבדקתי אצל אורתופדים באזרחות וגם בצבא, עכשיו הנקודה היא כזאת בצבא גילו לי הרבה ליקויים שבאזרחות לא עלו עליהם:
הרחבה של הקשת הרוחבית, סימנים לפסיטיס פלאנטרית, כאבי ITB, לחץ קדמי על הפיקה בפרט באזור גיד הארבע ראשי.
BIL PLANTAR FASCIITIS
CHONDROMALACIA OF PATELLA - CMP
CK מוגבר מבדיקות ביולי 2010 וספירת נפוצ'טים מוגברת בערכים לא מאוד גבוהים ביחס לנורמלי.
אנטזופטיות בכפות הרגליים ובברכיים, אין גמישות יתר כללית.
באזרחות נסמר על MALALIGMENT של הפיקות.
EXAMINATION, GENERAL MEDICAL
דבר נוסף שאולי תוכל לעזור לי דר' מה אומרים הסעיפים הרפואים שקיבלתי מהצבא לגבי הרגליים 46614 ו- 48624.
חשוב לציין שהנעליים הצבאיות מכבידות עליי וגומרות לפי דעתי לכאבים נוספים.
מה דעתך בנושא
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה פרופיל נקבע לך?
יורם02/10/2012איזה פרופיל נקבע לך? יש לי בעיה דומה ולא נראה לי שמישהו שם מתייחס ברצינות לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים מגיל 16 עקב עומס יתר - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי02/06/2011אכן מסרת הרבה פרטים ובפרוט רב, השאלה היחידה שהצגת היא לגבי פרוש סעיפי הליקוי שנקבעו לך. לצערי אין לי ספר סעיפים ופרופילים צבאי עדכני. הספר קיים בכל מרפאה צבאית. כשתהיי שם מכל סיבה אחרת תוכלי לשאול את הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע שהקובע לגבי הצבא זה הסעיף
שרון03/06/2011אבל איך ניתן לשפר או להעלים את הכאבים שיש לי בברכיים בעזרת ניתוח כל שהוא שאני יודע שזה לא מומלץ, או בדרך אחרת ?
קיבלתי טיפולי פיזיותרפיה ובירכיות
רציתי לדעת מה דעתך לגבי צילום MRI CT שיברר בצורה ודאית על הבעיות שלי
חשוב לי להבהיר לך שהצילום היחיד שעשיתי היה רנטגן וכל תוצאות הבדיקות הם על סמך בדיקות ידניות בלבד
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליהו ליברטי04/06/2011ניתן להציע ל איך לשפר את הכאבים אחרי שיש אבחנה נכונה המגדירה את הבעייה. הכלים העיקריים לאבחנה הם בדיקה ידנית בידי אורטופד ברכיים וצילומי רנטגן רגילים. MRI יכול להוסיף אך אחוז הטעויות בו גבוה. הוא בהחלט לא מספק תשובה וודאית ולכן הוא לא תמיד בדיקה הכרחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע נתנו לי פזיותרפיה וברכיות....
שרון04/06/2011יש אפשרות שזה יחלים לי כי הייתי כבר אצל כמה אורתופדים צבאיים כל אחד אומר לי משהו אחר כל אחר מחליט על ליקוים שונים.
ובכלל רק רופאת היחידה שלי החליטה על פזיותרפיה וברכיות.
אני פשוט רוצה לקבל עוד חוות דעת שיהיה לי איך לעמוד מול הרופאים ולדעת על מה לדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות פענוחבן סלטון01/06/2011
עשיתי מיפוי עצמות עקב בעיות בברכיים אבקש עזרתכם בפענוח
ריכוז מוקדי בולט בפטלה השמאלית וקליטה קלה בקצה המדיאלי של
ה-TIBIAL PLATEAU
בתודה מראש
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות פענוח - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי02/06/2011כנראה שלא רשמת את כל התשובה. בדרך כלל המפענח מוסיף: "הממצא יכול להתאים ל..." חשוב לשמוע מה דעתו כי הוא רואה את צורת הקליטה. דבר שאינני יכול לראות. כך שכרגע הניסוח יכול להתאים לאבחנות רבות מאד וחבל סתם לתת לך רשימה ארוכה של אפשרויות. קבע פגישה עם האורטופד שלך שיבצע בנוסף למיפוי גם צילום רגיל אלה + בדיקה ידנית יתנו הסבר מה יש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקריאת ממצאי בדיקת SPECTקריס31/05/2011
שלום רב,
לפני כשבוע נפצעתי בברך ימין במהלך משחק כדורגל. האיזור עדיין חם ונפוח ומורגש כאב עז (כמו דקירה ) בעת כיפוף הברך.
בעצת אורטופד ביצעתי מיפוי (SPECT) בברכיים ולהלן הממצאים :
"קליטת יתר בברך ימין באיזור קונדיל פמורלי לטרלי
קליטה קלה בטיביה אמצעי מדיאלית "
אשמח אם תעזרו לי לפרש על מה מצביעים הממצאים.
תודה רבה !
קריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בקריאת ממצאי בדיקת SPECT - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי02/06/2011מיפוי עצמות יראה קליטה בכל מקום בו יש פעילותשל בניית עצם, דלקת, איזורי שחיקה, אזורי חבלה ועוד. התשובה שלך אינה ספציפית. היא מצביעה על האיזור הבעייתי, במקרה שלך זה הצד הפנימי של הברך, ואמצע השוק בימין. הבדיקה אינה מפרטת מה הבעייה. הבדיקה הידנית של האורטופד שלך והמעקב לראות להיכן זה מתפתח ישלימו את התמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרון30/05/2011
אני סובל ממחלת CRPS ברגל ימין עד הברך לאחרונה עשיתי צילום מפוי עצם לשתי הרגליים
והודגם גם ברגל שמאל קליטה מוגברת בברך שמאל מה זה יכול להיות אני כל הזמן מגרד את זה אבל לא מרגיש כאב חזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי02/06/2011אין לי מספיק נתונים לקבוע מה זה יכול להיות. דבר אחד בטוח CRPS לא מתפשט לאיבר אחר כמו לרגל השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילואים וכאבים פטלופמורליים בברכייםניסן28/05/2011
שלום...
רציתי לדעת האם על כאבים פטלופמורליים מורידים פרופיל במילואים? כרגע הפרופיל שלי הוא 97... הכאבים החלו לאחר חבלה במילואים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילואים וכאבים פטלופמורליים בברכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ29/05/2011התשובה חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והאם זה תקף גם אם...
ניסן30/05/2011במיפוי עצמות ספקט אין ממצאים, אלא רק האבחנה של האורטופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח שחזור a.c.l.שי27/05/2011
שלום,
לפני מס' חודשים קרעתי את ה a.c.l (קרע מלא), ובהמלצת הרופאים אני אמור לעבור ניתוח שחזור. מאחר וקיבלתי חוות דעת שונות משני רופאים אודות חזרה צפויה לפעילות, רציתי לדעת מתי אפשר (במידה וההחלמה מתקדמת כצפוי כמובן), לחזור לשגרה מבחינת עבודה במשרד ושגרת חיים לא מאומצת (אין כוונתי לחזרה לפעילות ספורטיבית שברור לי כי תארך זמן רב יותר, אלא על ביצוע פעולות בסיסיות כמו הליכה לאוטובוס וחזרה). שאלתי השנייה היא, מאחר ואני גר במודיעין ובה עליות וירידות מרובות, האם הדבר עלול להוות בעיה בהליך השיקום, או שאין הבדל בין הליכה במישור להליכה בעליות וירידות מתונות, במהלך החודשים הראשונים לפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח שחזור a.c.l. - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ28/05/2011הדבר תלוי בטכניקת השחזור ובשיטת השיקום של הרופא המנתח.
לכן אני מציעה שתפנה את שאלותיך לרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסקוסדניאל27/05/2011
שלום, קוראים לי דניאל ואני משרת בתפקיד עורפי בצה"ל.
בסביבות חודש אוגוסט התחילו לי שיברי מאמץ בשוקיים שהתפתחו והתפתחו
וגרמו לי גם לבעיית ברכיים..
לאחורנה, עברתי MRI בברך ימין (בתור ברך מייצגת) ומצאו שם ממצאים במיניסקוס וכנראה אני צריך לעבור אורטוסקופיה בשתי הברכיים..
יש לי שתי שאלות:
1. מה ההבדל בין דחיסה, סיבוב או קרע של המיניסקוס?
2. האם ניתוח כזה בשתי הברכיים יכול לגרום לשחרורי מצה"ל?
תודה מראש, דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניסקוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/20111. או שיש, או שאין, קרע של מניסקוס. אין תיאור של דחיסה או סיבוב.
2. סביר שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי עצמות ברכיים פלנרישירי27/05/2011
שלום,
ערכתי בדיקת מיפוי עצמות ברכיים פלנרי וספקט עם TC- 99M-MDP , תוצאות הבדיקה הן: בפרקי הברכיים : קליטות יתר דו צדדית אך בעיקר בברך ימין בכללותה ועם קליטות יתר ממוקמות באספקטים הלטרלים קונדולריים טיביאליים ובעיקר וכולל בשוליים המפרקיים הליטרליים, במדור הפטלו פמורלי מימין וכן בטיביאל טוברוזיטי באותו צד. השינויים על רקע סטרס/טראומה ככל הנראה ולא ניתן לשלול אפשרות של נזק ל- LM מימין. לקורלציה הדמייתית מורפולוגית.
בברך שמאל: ללא ממצאים ממוקמים ברורים
אשמח לקבל הסבר לממצאי הבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מיפוי עצמות ברכיים פלנרי - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2011המיפוי במקרה זה לא יכול לעמוד לבדו, ויש צורך גם בבדיקתך הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותיוסי26/05/2011
אלו הם הממצאים :
אין לראות ריכוזים פתלוגיים
שינויים במיוחד בברך ימין בתא לטרלי הדגש בקלקנאוס פמורליס ובחלקה האחורי של הפלטו הטבילי.
בתא מדילי הדגש בפלטו טבילי בחלקה האחורי תלישה ? מצב לאחר חבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה
יוסי26/05/2011אבקש לדעת את תוצאות הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי עצמות - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2011הבדיקה מדגימה חבלה בברך הימנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למיפוי הברך
יוסי27/05/2011מה ההשלכות של חבלה בברך לפי ציון הממצאים ?
האם אני אוכל לשוב לפעילות בקרוב ?
האם אני חייב בפיזותרפיה?
בעצם מהי חומרת הפציעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מאחורי ברךמיכל25/05/2011
כבת 30. מזה כ-4 חודשים סובלת מכאבים חדים מאחורי ברך ימין. בצד הימני.
הכאבים החלו להופיע בריצה וברכיבה על אופניים, עד שנאלצתי להפסיק. (יש לציין שאני עושה חימום לפני ואחרי).
הכאב מופיע בכל סוג של מאמץ שכולל כיפוף ברך, כגון עליה במדרגות והפעלת משקל על הברך.
לאחרונה התחילו גם כאבים קלים בצד ימין של הברך מקדימה, בחלק העליון הימני של עצם השוק.
תחילה ניתן לי ארקוקסיה-לא עזר.
בדיקות דם-תקינות.
עשיתי צילום ואולטראסאונד-ללא ממצאים.
מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מאחורי ברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2011עדיין יתכן שיש לך נזק בברך, כמו למשל קרע במניסקוס, או מתיחה של רצועה.
מומלץ לגשת לבדיקה אצל אורטופד/ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי עצמות SPECT
מיכל05/06/2011תודה על התשובה.
עשיתי מיפוי וזו התוצאה: "הודגם מוקד קליטת יתר באספקט המדיאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. להמשך בירור לשלול אוסטאויד אוסטאומה. פרט לכך אין ממצאים משמעותיים"
מזה אומר, ממה זה נובע, ומה הצעדים להמשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי עצמות SPECT - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ06/06/2011עדיין תיגשי לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום אגן הירכייםאילנה25/05/2011
שלום,
בני בן ה-7 נוטה ללכת עם הרגליים כלפי פנים ולפי צילום הרנטגן,
זו התשובה שקיבלתי:
מבנה גרמי תקין של העצמות. המרווחים המפרקיים שמורים
ארטפקט משמאל בסמוך למפרק הירך
הייתי רוצה לדעת מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום אגן הירכיים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2011לארטיפקט אין כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTש.ד25/05/2011
היתה לי תאונת דרכים עמדתי ברמזור ורכב נתן לי מכה מאחור
ביצעתי בדיקת CT בתוצאות מופיע:
במרווח L5-S1 מודגמת הצרות של הפורמינה השמאלית עם לחץ קל על שורש L5 היוצא.
בסריקת עצמות האגן כתוב-
מודגמים אוסטאופיטים בהיקף האצטבולום דו"צ עם כיסוי יתר של ראשי הירכיים, יותר מימין.
כמו כן מודגמות באספקט הקידמי של המעבר בין ראשי לצווארי הירכיים דו"צ בליטות גרמיות שטוחות.
הממצאים עשויים לגרום לתפס אצטובלו פורמלי משולב מסוג PINCER ו- CAM
כבר ארבע חודשים אני סובל מכאבים קשים לכל אורך רגל ימין בשבוע האחרון התחילה לכאוב גם רגל שמאל, יש לי רגישות לאורך כל הרגל וכאבים בברך ובפרק הירך
האם הממצאים בסיטי יכולים להצביע על בעיה בברך או בפרק הירך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2011לרוב, הקרנה לכל הרגל נובעת מבעיה בגב תחתון, ולאו דווקא ממפרקי ירכיים או ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)