מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן השחלות?רחלי25/09/2010
מזה כשלושה חודשים הופיעה וסת מלווה בכאבים עזים עד בלתי נסבלים באזור האגן, ובפרט בצד השמאלי של האגן. בבדיקת אולטרסאונד אצצל גניקלוג נצפה שרירן ברחם וכן קריש דם בשחלה שמאלית. הבדיקה נערכה כיום לאחר סיום הוסת. כמו כן בבדיקות דם שביצעתי (יומיים לאחר סיום הוסת) נצפו הערכים: esr-40, Ca-125- 105.7.הופניתי לביצוע בדיקות דם חוזרות ועליי לבצען בעוד כשבועיים (כשבוע לאחר סיום הוסת).
אני מאוד מתוחה ומצויה בחוסר וודאות לגבי מצבי.
האם יש סיבה לדאגה על פי הערכים והממצאים שצוינו?
האם אכן לביצןע הבדיקות בסמוך לסיום הוסת הייתה השפעה על הערכים שהתקבלו (esr ו-ca-125 ?
האם ניתן לבצע בדיקות כלשהן כעת ולא להמתין עד לסיום הוסת כדי לקבל אבחנה, או שעליי להמתין ולהתאזר בסבלנות?
בתודה רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן03/10/2010שלום רב,
ערכים של CA-125 בגיל הפוריות מושפעים בין היתר גם מהופעת וסת ונוכחות שרירנים ברחם.
לכן, ההמלצה לחזור על הבדיקה במועד נוסף, שלא קשור בוסת, היא נכונה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולופוסקופיהאתי 2124/09/2010
אני בחורה בת 21 ויש לי דימומים כבר חודשים עשו לי בדיקת פאפ והיא לא יצא תקינה!! הרגשתי לא טוב עקב כאבי בטן וכאבים באגן ודימומים רופא נשים בדק אותי עשה לי אולטרסאונד והוא ראה שיש לי נקודות לבנות ברחם...!!! קבעו לעוד שבועים בדיקת קולופוסקופיה אני לא ישנה בלילה אני מפחדתת אני לא יודעת מה לעשות מה הסיכוי שיש לי סרטן ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולופוסקופיה
אתי 2103/10/2010אני מאוד מודאגתתתת בבקשהה תענו ליייי !!!!
אני כל כך דואגתתת!!
מהי הבדיקת קולופוסקופיה? מה הסיכוי שלי שיש לי סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' עמי פישמן03/10/2010שלום רב,
הסיכון לסרטן רירית הרחם בגיל 21 הוא מאפסי.
ממליץ להשלים את הבדיקות שהומלצו לך כדי למצוא את הסיבה לדימום כדי לטפל בה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרה אדום וסיכונים?זיוה23/09/2010
אני בת 20 בריאה פרט לתת פעילות בלוטת התריס מאוזנת על ידי אלטרוקסין. מעוניינת לדעת אם הורדת שיער באינפרה אדום על ידי קוסמטיקאית באזור הערווה, מסביב לפי הטבעת לא בפי הטבעת, מפשעות ובית שחי וכן רגליים, עלולים לגרום לממאירויות אודה לך על עזרתך וסבלנותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' עמי פישמן23/09/2010שלום רב,
לא מוכר קשר בין טיפול להסרת שיער לבין ממאירות
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב מרקריםויוי20/09/2010
שלום רב,
באוגוסט 2007 חליתי בסרטן שחלות שלב IIa.
עברתי ניתוח + 6 טיפולים תלת שבועיים של טקסול + קרבופלטין ואני ברמיסיה.
אני מבצעת בעקביות ביקורות שוטפות + בדיקות דם כלליות + CA-125.
המרקר בזמן גילוי המחלה היה 28.
לאחר סיום הטיפולים תוצאות בדיקות המעקב למרקר CA-125 היו:
22.1.08 5.3
8.4.08 8.4
23.6.08 4.1
23.9.08 6.8
28.12.08 5.1
29. במאמרים שעלייה מעל ל-50% בערכי המרקר מעידה על חזרת הסרטן.
האם זוהי המסקנה שעלי להסיק מהעלייה האחרונה? (מרמה של 3.5 לפני כשלושה וחצי חודשים ל-5.8 היום?)
אני מאוד לחוצה ואודה על תשובה מהירה.
שנה טובה ותודה, ויוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויוי
פרופ` יוסף מנצ`ר21/09/2010שלום רב,
ספק אם המרקר יכול להיות אצלך הקריטריון היחידי למעקב מאחר והוא היה בתחום הנורמה גם בזמן גילוי המחלה. כל הערכים שכתבת הם בגבול הנורמה ז.א. הם אינם מעידים על מחלה.
המעקב שלך צריך להתבסס על הגשתך, על בדיקה קלינית יסודית ועל בדיקות דימות לכשיש צורך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקרים
ויוי21/09/2010תודה גדולה על התשובה המהירה והמרגיעה.
שכחתי לציין שהמרקר בזמן גילוי המחלה היה 28.1 ומייד לאחר הניתוח ולפני הטיפול השני ירד ל-5.1 ולכן הרופאים טענו שהמרקר כן מגיב ומאז אני בביקורת מרקרים קבועה בנוסף לשאר הבדיקות הרוטיניות.
אשמח לדעת מהו טווח הערכים התקין והרצוי של CA125 לאחר ניתוח וסיום הטיפולים, ומתי הוא עלול לרמוז על חזרת המחלה. לא מצאתי באינטרנט נתונים ברורים והבנתי שבלי שום קשר לרמת המרקר, עלייה או הכפלה של הערך שלו בין בדיקה לבדיקה מעוררת חשד.
אני מאחלת לך ולכולם חג שמח והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויוי
פרופ` יוסף מנצ`ר21/09/2010טווח הנורמה הוא בין 0 ל-35.
המרקר אצלך היה בנורמה גם לפני הניתוח ועל כן, כפי שכבר כתבתי, הוא אינו יכול לשמש כסמן לנוכחות מחלה.
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שגדל בבטןהילי16/09/2010
סרטן שאובחן באברי הרבייה. לאחר הניתוח לפני כשנה וחצי עברה כבר שני קווים של כימו - כל אחד 6 טיפולים. הטיפול האחרון היה לפני כחודש. בסיטי התברר שגידול אחד בבטן הכפיל את עצמו ולכן תקבל טיפול נסיוני ולא כימו נוסף.גרורות אין בכלל. כל האיברים שנבדקו נקיים. הגידול כשלעצמו ממאיר וגדל. דווקא המרקרים בסדר.
האם יכול גידול לחיות בפני עצמו בלי להזיק לשטח סביבו לאורך זמן?
אציין שמרגישה טוב והתיאבון בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן18/09/2010שלום רב,
הגידול יכול להשאר אסימפטומטי לתקופה מסוימת.
אם לא תהיה תגובה לטיפול הכימי והגידול ימשיך "לשגשג" צפוי שיתפתחו סימפטומים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה ו 3 cinלאה14/09/2010
לפני כחודשים מצאו לי cin3 עברתי קוניזציה , היום בביקורת נמצאב שיש לי ציסטה גדולה בשחלה .
האם יש סיכוי שזה סרטני ?
כיצד מטפלים בציסטה?
יש לי כאבי חזקים במפשעה הימנית מזה כחודש.
ובנוסף כאבים באגן , האם זה קשור לציסטה.
לתשובתכם אודה.
שנה טובה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאה
פרופ` יוסף מנצ`ר15/09/2010שלום רב,
אין קשר בין הציטה לבין CIN3.
הטיפול שונה על פי סוג ואופי הציסטה. על מנת להביע דעה צריך הרבה יותר מידע בקשר לציסטה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבר13/09/2010
שלום ד"ר /
בת 37 לפני לידות, בבדיקת פאפ לפני כשבועיים
atypical squamous cells of undeterminded significance
( asc-us )\
מה המשמעות ?few cells suspicious lsil
האם מסוכן? מה לגבי הריון ?
אתמול עברתי קולקוספיה
לא נמצא ממצא חריג , נלקחה ביופסיה מתוך צוואר הרחם ולא מחוצו
הבוקר קרישי דם ודימום האם יתכן מהבדיקה? אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן18/09/2010שלום רב,
המשמעות של תשובת הפאפ שקיבלת היא שיש לבצע קולפוסקופיה.
התשובה של הביופסיה שבוצעה במהלך הקולפוסקופיה תקבע סופית אם יש אבחנה פתולוגית או שהכל תקין.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום למומחיםיעלי12/09/2010
לפני כשבוע עברתי לופ של כריתת חלק קטן מצוואר הרחם,
זאת לאחר שאובחן אצלי לצערי וירוס הפפילומה.
יש לי חבר מזה כמה חודשים ואני נוטלת גלולות.
התחלנו לקיים יחסי מין מלאים עוד לפני שידעתי שיש לי את הוירוס.
אני רוצה לדעת, מה הסיכויים שהוא נדבק ממני (אם בכלל) והכי חשוב-
האם קיים סיכוי חוזר שהוא ידביק אותי חזרה בוירוס, אין לי כל רצון
לעבור שוב את מה שעברתי ולהידבק שוב.
יש לציין כי לא הוא שהדביק אותי, אלא כנראה החבר הקודם,
על כן אני חוששת שהדבקתי את חברי הנוכחי ומפחדת להידבק ממנו
בחזרה - וכך לעבור שידור חוזר של מה שעברתי.
אודה לכם על תשובתכם, חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלי
פרופ` יוסף מנצ`ר12/09/2010שלום רב,
קרוב לוודאי שהידבקת אותו. אך אצל רוב האנשים ההידהקות אינה מתבטאת באופן קליני.
הפעולה שעברת אינה טיפול לווירוס אלא לנגע שהוא כנראה גרם לו. אין טיפול לווירוס ואת קרוב לוודאי עדיין נושאת אותו. על כן אין מה לדבר על היבקות חוזרת
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
תותי13/09/2010איך חבר שלי יכול לבדוק אם הוא נדבק ממני בזמנו?
יש בדיקה לגברים של HPV ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה מהמומחים?
תותי13/09/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה תודה.
תותי18/09/2010עדיין מחכה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלות-קרצנו סרקומהיוליה07/09/2010
אמי חלתה במחלה בספטמבר 2009. עברה 3 טיפולים כימותרפיה בקרבופלאטין וטוקסול ולאחר ניתוח עוד 5 טיפולים.סיימה קורס ב15.04.2010 עם תוצאה של סמן 21 CA 125 .
אחרי חודשיים הסמן היה כבר 39 ונכון להיום 104.
לפני חודשיים התחילה לקבל טיפול תומך ב-טאמוקסיפאן. בהיסטולוגיה היתה קרצנוסרקומה בשחלה ואדנוקרצינומה באומנות ובחצצרות.
השאלה אם טאמוקסיפאן עוזר בטיפול במחלה או בשלב זה בגלל שכדורים הורמונלים זה יכול לגרום להחמרת המצב כללי או שלהפך?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליולי
פרופ` יוסף מנצ`ר08/09/2010שלום רב,
זה סוג של סרטן מאד תוקפני. הכדורים ההורמונליים לא יגרמו לנזק. הם עשויים להפחית את רמת ה- CA125. אך הסיכוי שיעצרו את המחלה לא גדולים לצערי.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PAPהילה07/09/2010
בת 27 לאחר טיפול להסרת קונדילומות בלייזר . תוצאות PAP שהראו CIN1 קולופוסקופיה וביופסיות שנלקחו אבחנה :atypical transformation zone ,chronic papilary edocervicitis; squemous metaplasia
exocervix basel cell hypeprlasia focal
fragments of unremarkable glands
לאחר תוצאות אלו בהמלצת הפרופסור עברתי הקפאה של צוואר הרחם בPAP שנערך לי חודש אחרי ההקפאה הופיעו שוב תוצאות לא ברורות האבחנה : ECTROPION
satisfactory for evaluation
endocervical\transformation zone component present
partially obscuring acute inflammition
atypical squamous cells of undetermined significance(ascus|) HPV cytopathic effect
reactive cellular shanges associated with inflammantion
רק רציתי לדעת מה משמעות האבחנה הזאת היתכן שגם לאחר צריבת צוואר הרחם עדיין מופיעים תאים לא מזוהים והאם הם מעידיפ על התפתחות סרטנית כלשהי ? אני נורא אשמח לשמוע תשובה בשפה קצת יותר ברורה
בינתיים נלקחו שוב 3 ביופסיות נערכה גרידה בצוואר הרחם אבל עד שיגיעו תוצאות נורא הודה לך אם תסביר לי אם ישנו סיכוי להתפתחות של סרטן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` יוסף מנצ`ר08/09/2010שלום רב,
במצב כפי שהיה וכפי שהוא עכשיו, אני נוהג רק לעקוב מבלי לעשות דבר.
אל דאגה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גרדסילשלי31/08/2010
אני בת 30 קיבלתי 2 חיסונים של גרדסיל כשהיגעתי לקבל אישור לחיסון השלישי נאמר לי שלא אקח אותו מכיון שהיה מסוכן לתת לי בגילי את הגרדסיל ושיכולות להיות לי תופעות לוואי חמורות. מה יכולות להיות ההשלכות ומה לעשות לגבי החיסון השלישי האם לעשות אותו בכל זאת? או אולי לעשות בשלישי את הסרוויקס.
אגב את ההפניה לגרדזיל נתנה לי רופאת משפחה ןלא רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
פרופ` יוסף מנצ`ר31/08/2010שלום רב,
אינני מסכים למה שנאמר לך. את יכולה בשקט לקבל גם את החיסון השלישי. הוא יעל גם בגלך ואין תופעות לוואי בגלל הגיל.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמידיה ו-LSIL בפאפ. האם יש קשר?מיקה30/08/2010
שלום רב,
בפאפ שביצעתי התשובה היתה LSIL, בקולפוסקופיה ניצפה שינוי בצבע התאים בשעה 12. נלקחה ביופסיה ואני ממתינה לתשובתה. בנוסף, הרופא שלח אותי לבדיקת שתן PCR לקלמידיה מאחר והתלוננתי על גירודים בנרתיק ובפי הטבעת והפרשות מהנרתיק לסירוגין כבר מספר חודשים. היום קיבלתי תשובה חיובית בבדיקת השתן, היינו נמצא קלמידיה בשתן, אך עדיין לא קיבלתי תשובת ביופסיה. האם יכול להיות שהקלמידיה היא זו שגרמה לשינויים בצוואר הרחם? אינני מצליחה להשיג את הרופא שלי. מה הטיפול לקלמידיה ומה הסיכוי שחיידק הזה יגרום לי חס וחלילה לבעיות בפוריות?
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
שינויים בצוואר הרחם נגרמים על ידי נגיף ה-HPV. כלמידיה יכולה להיות גורם מסיע. הטיפול הוא באנטיביוטיקה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי תשובת הביופסיה
מיקה01/09/2010הרופא הודיע לי היום על תוצאות הביופסיה: שינוי בדרגה CIN 1 שהוסר במלואו, כיוון שהשוליים נקיים, אך לא ציין דבר בעניין וירוס הפפילומה. ביקורת בעוד ארבעה חודשים. האם כדאי לבקש בדיקת טייפינג? יש לי הפרשות ורודות מהנרתיק. האם יכול להיות קשור לביופסיה שבוצעה לפני 15 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פאפ וקולפ'לייה28/08/2010
שלום. אני בת 39 10 הריונות 3 לידות. הפלות עם התערבות רפואית.
לפני מספר ימים עברתי קולפ' בעקבות תוצאות פאפ: cin 2-3.
hgsil.
ממצאי קולפ':
colposcopy schiller test:5נקודות.
biopsy uterine cervix: 6נקודות.
בבדיקה:
tz: unsatisfactory לא נראה בשלמותו.
circular
white epithelium+mosaic שעה 11.
נלקחו לי שתי ביופסיות.
שאלותיי הן:
מה משמעות הממצאים. האם זה חמור. האם ייתכן שבביופסיה יתגלה מצב מתקדם יותר או להיפך. ומדוע נרשם שהצוואר לא נראה בשלמותו. כמו כן, מדוע הרופא ביקש שאקבע תור לצריבה טרם נתקבלה תוצאת הביופסיה. והאם זה טיפול מומלץ.אנא תשובתך המהירה לחוסר וודאות בו אני נמצאת
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללייה
יש להמתין לתשובת הביופסיה א. לקביעת האבחנה ב. לקבוע אם יש צורך בטיפול ואם כן, לקבוע מה הטיפול העדיף.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיה וביופסיהנעמה27/08/2010
לפני 4 ימים עברתי בדיקת קוןפוסקופיה עקב דימומים קלים לאחר יחסי מין. פאפ תקין. בבדיקת הקולפוסקופיה נכתב: "TZ נראה בכל היקפו - שעה 9 יש דימום קל במגע ושיפשוף ממצא קולפוסקופי חריג. נלקחו CXBX שעה 9." אני מאוד מודאגת מהי המשמעות של "ממצא קולפוסקופי חריג", האם זה יכול להיות סרטן? אני לא ישנה בלילות ומחפשת תשובות באינטרנט. יש לי תור לרופא שלי רק בשבוע הבא. בעייה נוספת שמטרידה אותי - יש לי עדיין דימום עקב הביופיסיה. לא נראה שהוא עומד להסתיים. גם לא ברור לי מה נחשב דימום קל ומה כבד. אשמח לתשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
יש להמתין לתשובת הביופסיה. אך נראה לי שהסיכוי לממצא חמור הוא נמוך ביותר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלותאורי27/08/2010
שלום רב,
לאימי יש חשש לסרטן בשחלות בשל נוזל בבטן התחתונה סימפטומים כדוגמת גזים ואי נוחות בבטן וציסטות על השחלות.
ממצא הציסטות היה שם כבר מיוני 2009 ואף אחד לא חשב שזה מצריך בירור נוסף.. אני קצת מתוסכלת ומבולבלת- אם סרטן השחלות הוא משהו ויזואלי שניתן להבחין בו בדמות ציסטה על השחלות או כל גידול אחר- למה בכל מקום רשום שקשה לאבחן ורוב האבחונים הם רק בשלב מאוחר..
אם זהה דבר שניתן להבחין בו על השחלה- למה בדיקות US ויגינליות שיגרתיות אחת לתקופה לא יכולות להעיד על התפתחות ממצא סרטני?
אשמח להבין למה כל כך קשה לאבחן סרטן בשחלה - גם לאישה שנמצאת במעקב גניקולי סדיר, ואם מלבד הוצאה של השחלות יש איזשהי בדיקה שבעזרתה אפשר לבצע מעקב סדיר שיאפשר אבחון מוקדם?
המון תודה,
מזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
בדיקות דימות (כגון CT או אולטראסאונד) ובדיקות דם לסמנים (כגון CA125) יכולות לעורר חשד לקיום סרטן שחלות. אך האבחנה המדויקת של סרטן שחלות נעשית על סמך בדיקה של ריקמה המתקבלת לרוב בניתוח.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)