מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימוםשלי10/08/2010
שלום לכם,
יש לי דימום כבר חודשיים
האם זה יכול להיות סרטן??
בין לבין היה לי מחזור - פעמיים
לא הלכתי לבדיקות מהחשש אך הגיע הזמן לשאול...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
פרופ` יוסף מנצ`ר11/08/2010יש סיבות רבות מאד לדימום. אנא לכי לבדיקה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי אולטרסאונד וגינלידליה09/08/2010
עקב דימומים נשלחתי לבדיקה וגינלית שהראתה:
מנח: אחורי, גבולות: סדירים, מירקם: שרירני, עובי אנדומטריום: 4.6 מ"מ
הערות: נצפה שרירן בקיר קידמי דוחק את חלל הרחם במימדים: 23*22 מ"מ. שרירן נוסף בקיר אחורי במימדים: 22*22 מ"מ. נצפו עוד שרירנים נוספים קטנים.
נתוני שחלה שמאלית: מידות השחלה: 23X26 מ"מ בתוכה נצפה ממצא ציסטי צלול בקוטר: 11 מ"ר.
דוגלס: חופשי מנוזל.
בנוסף עשיתי בדיקת דם (חלבון + C-125) והופניתי לבדיקת היסטרוסקופיה בשבוע הבא.
שאלתי: לבינתיים האם על-פי הבדיקה הוגינלית האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/08/2010נמצאו שרירנים קטנים. תוצאות האולטראסאונד לא צריכות לעורר דאגה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתויקי08/08/2010
בת22 מקימת יחסים רק 3חודשים אם אותו בן זוג עשיתי בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה האם כשעשיתי את בדיקת הפאפ היה לי דימום מצוואר הרחם כי הרופא אמר שיש לי סריטה בצוואר הרחם האם בגלל הדימום שהיה לי וביצעו את הפאפ יכולה לצאת תשובה לא תקינה ושאלה נוספת כעבור חודשים דיממתי שוב והפעם מהרחם קיבלתי כדורי דופסטון ואכן הדימום נעצר תוך כמה זמן אני אמורה לקבל את המחזור ומה עלי לעשות אני מוטרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוה
פרופ` יוסף מנצ`ר09/08/2010שלום רב,
מה זה "לא תקינה"? מה בדיוק?
אי אפשר לחזות מתי תקבלי את הווסת.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונזציהא06/08/2010
שלום אני אחרי קונזציה חודשיים ולאחרונה לאחר קיום יחסי מין יש לי הפרשה דמית ולאחר מכן כאב עמום בבטן תחתונה האם יש קשר לקונזציה אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן07/08/2010שלום רב,
יתכן קשר.
ממליץ על בדיקה גינקולוגית מסודרת כדי למצוא את הסיבה לסימפטומים הנ"ל.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פאפ ווירוסיםצפונית06/08/2010
פרפ' פישמן שלום רב,,
תשובת הוירוסים יצאה שלילית,נערך לי רק פפילומה האם יש עוד בדיקות מומלצות ומהן?
1.האם יתכן שתשובת הפאפ תהייה למרות זאת חיובית?
2. במידה ושתיהן שליליות יש טעם לקחת בכל זאת ביופסיה להסיר כל ספק? כיוון שלצערי גופי "מתמחה" ביצירת גושים למינהם, ולעיתים יש לי דימום לא ברור.
ראה שאלתי הקודמת מטה.
תודה רבה
שבת שלום
צפונית
(שאלה קודמת )
שלום לך פרפ' פישמן
אינני יודעת אם תוכל לזכור אותי ניתחת אותי בשנת 1998 עקב אינדומטריוזיס מפושטת ולא פשוטה .הופנתי אליך אז ע"י רופאה אימונולגית המטפלת בי בב"ח רמב"ם עקב מחלתי הבסיסית חולת לופוס. אני חייבת לציין שאחרי 4 שנים של יסורים בהם איש לא הבין או האמין לכאבי אתה הקשבת הבנת, והיית מוכן לעזור.
לצערי מצאת שתלונותי לא היו מופרכות,ובעקבות כך בוצע כריתת רחם ושחלות, כאשר הושאר צוואר הרחם, כיוון שהיה דבוק לשלפוחית השתן.
כבר אז היה לי PAP לא תקין אולם הנגעים לא אובחנו כממאירים.
לצערי כיום יש לי דימום מהנרתיק כאבי בטן תחתונה ונגעים לא ברורים במפשעה.
אי לכך בקרתי אצל גניקולוג וממצאיו הינם:
דימום נרתיקי
PV צוואר נולי פרי.
קולפוסקופיה: NON SATISFACTORY - ארוזיה? אטופיה?
TZ לא נראה ללא ממצא פתלוגי קולפוסקופי (מהו המושג TZ? ומה המשמעות שאינו נראה?)
נלקח משטח THIN PAP, HPV TYPING
אודה אם תוכל להאיר את עיני ולומר בצורה הכי ישירה מה משמעות הממצאים,
והאם הכיוון הוא סרטן צוואר הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן07/08/2010שלום רב,
אם בבדיקה הגינקולוגית לא נמצא ממצא חריג ותשובת הפאפ תקינה - קרוב לודאי שאין פתולוגיה.
אבל, אם הדימום החריג נמשך - יש מקום להמשיך ברור בייעוץ של הגינקולוג שבדק אותך ומכיר את הממצאים הנוכחיים מהבדיקה הגינקולוגית. העדכנית.
בברכהפרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפ/ פישמן רוב תודות יום טוב
צפונית08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהיואלה05/08/2010
שלום רב,
הנני בת 28.
לפני כחצי שנה עברתי בדיקות פאפס וביופסיה אשר לא היו תקינות לחלוטין וחייבו מעקב (CIN1).
בצעתי לאחרונה בדיקה מחודשת, ביופסיה.
להלן התשובה:
התקבלה צנצנת ובה קטעי רקמה אפורים, בלתי סדירים, רכים בנפח 0.25 סמ"ק.
Endocervix, curettage:
-Fragments of endocervical epithelium, focal TZone present, no pathologic changes.
אנא בארו לי משמעות התוצאה.
תודה,
יואלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואלה
פרופ` יוסף מנצ`ר05/08/2010שלום רב,
התשובה תקינה לחלוטין. זה קורה ברוב המקרים של CIN1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעה - בלוטת למפה מוגדלתיהודית02/08/2010
שלום רב,
אחותי עברה בשנת 2003 כריתת רחם ושחלות וטיפול כימותרפי בקרבופלטין. מאז היא במעקב של המרקר CA125 והכל תקין. לפני כחודש ימים התחיל לה כאב בגב באזור המותן לאחר סחיבת כד גדול וכבד. לאחר זמן זה התחיל לכאוב לה גם במפשעה. הרופאה הפנתה אותה לצלום עמוד שדרה ונראה תקין. בבדיקת האולטראסאונד של המפשעה התגלה:"בלוטת לימפה - תהליך מאורך אקוגני כ-3 ס"מ בדופלר ללא זרימה".
מה אומרת תשובתהאולטראסאונד? האם זה קשור למה שעברה ב-2003? אלו בדיקות היא צריכה לעשות בכדי לדעת מה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` יוסף מנצ`ר02/08/2010שלום רב,
יש סיבות רבות לבלוטה מוגדלת. אני מיעץ לפנות לרופא המטפל.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIN 1, ועוד כמה שאלות-לי28/07/2010
לפני כמספר חודשים התחילו לי דימומים מהנרתיק אחרי קיום יחסי מין.
הלכתי להתייעץ עם גניקולוג שהפנה אותי לבדיקת קולפוסקופיה.
בקולפוסקופיה הגניקולוג ראה קבוצת תאים לא תקינה ולקח דגימה לביופסיה.
את התוצאות של הביופסיה קיבלתי היום:
Fragment of exo-endocervical mucosa show LSIL/CIN I with koilocytes
on a background of acute and chronic inflammation and immature squamos metaplasia.
1) הבנתי ש-CIN I זה תהליך טרום סרטני מוירוס הפפילומה, יש סיבה לחשוש? מה הטיפול בו?
2) ביצעתי חיסון מלא של גרדסיל נגד HPV לפני שלוש שנים, איך זה הגיוני שקיבלתי את הוירוס?
3) אני סובלת מFUO (חום ממקור לא ידוע) מזה כחצי שנה, הייתי מאושפזת חודשיים, בוצעו בי המון בדיקות, והרופאים עדיין לא מצאו את הסיבה לחום. האם קיים סיכוי שהחום הוא כתוצאה מהתהליך הטרום סרטני? או מהדלקת?
4) עוד מונחים לא ברורים שאשמח לקבל פירוש:
- מה זה "koilocytes"?
- האם יש סיבה לחשוש מהשורה האחרונה- דלקת כרונית חמורה ומטפלזיה קשקשית לא בוגרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן28/07/2010שלום רב,
1. הגישה ל- CIN-1 מאפשרת 2 דרכים: 1ץ מעקב וביקורת חוזרת תוך 6 חודשים. 2. טיפול מקומי בצוואר הרחם (צריבה, הקפאה, טיפול בלייזר). עליך להתיעץ עם הרופא המטפל איזו דרך מתאימה למקרה הספציפי שלך.
2. CIN-1 לא מהווה סיבה לתמונה של חום גבוה ממושך.
3. החיסון לא מבטיח הגנה של 100% בפני נגעים שנגרמו מ- HPV
4. קוילוציטים - מראה של תאי אפיתל של צוואר הרחם בנדבקו ב- HPV
5. אין כל חשש מדלקת כרונית. ניתן לטפל.
בברכה,
פרופ/ עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIN2 וניתוח קוניזציהחוששת28/07/2010
שלום רב,
אני בת 33, נשואה, אם לילד בן 3, בריאה בד"כ.
בבדיקת PAP לפני כחודש נמצא LGSIL.
בבדיקת קולפוסקופיה נלקחה דגימה לביופסיה ותוצאותיה: high grade SIL (CIN with koilocytosis
הופניתי לניתוח קוניזציה.
שאלותיי:
1. קראתי כי 50% ממקרי CIN2 נסוגים באופן עצמאי. אם כך, האם ניתוח קוניזציה הוא חובה? האם לא כדאי להמתין ולראות אם קיימת נסיגה עצמאית?
2. מה המשמעות של koilocytosis
3. מה ההשפעות של ניתוח קוניזציה על הריון עתידי מבחינת:
א - היכולת/קושי להכנס להריון
ב - הזמן הנדרש להמתנה אחרי הניתוח עד לכניסה להריון\
ג - הסיכוי לסיים הריון תקין עד תומו
4. איך נראה תהליך התאוששות מהניתוח? האם אפשר לחזור לפעילות רגילה מייד? תוך כמה זמן? (אני מתכננת לעשותו בהרדמה מלאה).
5. מה הסיכוי להתפתחות סרטן צוואר הרחם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
1. באבחנה של high grade SIL - הטיפול הנכון הוא קוניזציה.
2. קוילוציטים - סוג של תאי אפיתל של צוואר הרחם שנדבקו ב- HPV
3. השלכות ארוכות טווח של קוניזציה על הריון עתידי כוללות אי ספיקה של צוואר הרחם. רוב ההריונות לא יושפעו מהקוניזציה.
4. מומלצת מנוחה של יום-יומיים אחרי פעולה בהרדמה כללית. נבהמשך ניתן לחזור לפעילות מלאה.
5. הסיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם הוא אפסי אם תופלי נכון ותמשכי מעקב סדיר.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותרותם27/07/2010
שלום,
לפני כחמישה חודשים עברתי בדיקת PAP שתשובתה היתה CIN1 לאחריהבוצע ביופסיה מצוואר הרחם. תשובת הביופסיה היתה: mature and immature squamous metaplasiz associated with chronic inflammation. no dysplaia.
כרגע אני חושבת על הריון. האם אני צריכה לעבור בדיקה כלשהי לפני הכניסה להריון. ואיזה מעקב בכלל עלי לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
פרופ` יוסף מנצ`ר28/07/2010שלום רב,
התשובה תקינה לחלוטין. מעקב רגיל.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רותם28/07/2010שלום,
מה הכוונה למעקב רגיל. ומה אני צריכה לעשות עכשיו כשלפני כחצי שנה עשיתי את הבדיקה ואני רוצה להכנס להריון,האם צריכה להבדק שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר בסרטן שחלותרחל נטוביץ27/07/2010
שלום. אימי חולה בסרטן שחלות מתקדם, עברה כריתת רחם ושחלות, ומספר מחזורי טיפול כימותרפי, ללא הצלחה. ידועות גרורות ובבית החולים שבו מטופלת אין טיפול נוסף להציע. גנטיקה שלילית. האם ישנם מחקרים קלינים רלוונטים עבורה או תרופות נסיוניות? אם כן איך אוכל ליצור קשר עם המקומות הרלוונטים. בתודה מראש. רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
פרופ` יוסף מנצ`ר27/07/2010שלום רב,
לא ברור איזה טיפולים כבר קיבלה.
מכל מקום הסיכוי שסגי כימותרפיה נוספים ישפיעו הוא נמוך ביותר.
בקשר לטיפולים ניסיוניים - פני לדר, לוי בביה"ח וולפסון.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hpvshiraz24/07/2010
שלום,
אני בת 26 ולפני כ שנתיים בעקבות תוצאות בדיקת PAP עברתי ניתוח להסרת קנדילומה שהופיע אצלי.
מאז אני במעקב כל 3 חודשים וכל בדיקות הPAP חזרו תקינות . רציתי לשאול אם יש סיכון להדבקה בקיום יחסי מין ? ומה ההשלכות עבור גבר חדש בחיי
שמח לקבל תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירז
פרופ` יוסף מנצ`ר25/07/2010שלום רב,
אין לדעת אם הווירוס עדיין קיים אצלך. אם רוצים להיות בטוחים יש לבצע בדיקת HPV TYPING ׂ
ׂPCRׁ אצל רוב האנשים הווירוס אינו מתבטא באופן קליני.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיותאחחחח23/07/2010
שלום רב,
בחורה בת 27, מקבלת מחזור בתדירות של 35-39 יום שמשך כ5 ועד 7 ימים.
וסת אחרונה ב-8.6. בתאריך 4.7 התחיל לי דימום נורא חלש (ראיתי קצת דם רק בניגוב) כ-3 שבועות לאחר מחזור קודם. התופעה נמשכה 5 ימים. חשבתי שזה היה מחזור. לאחר מכן שבוע הכל היה תקין,ועכשיו ב-18.7 שוב דימום חלש (קצת הכתמות על תחתון ולרוב רואה קצת דם רק בניגוב).
וכאבי בטן תחתונה עמומים. בניגוב לפעמים הפרשה של דם חוםולפעמים דם טרי. לפי החישוב של הימים, בעצם ב-18.7 הייתי אמורה לקבל מחזור.
אני סבלתי 4 שנים מהפרשות וגרד בנרתיק שבחודשים האחרונים טופלו בפרוביוטיקה ושטיפות נרתיקיות. ההפרשות נעלמו אך הגרד עדיין קיים ומתגבר בעיקר בשעות הלילה, יש ימים שאין תופעות בכלל. רופאת נשים אחרונה שהייתי אצלה אמרה להשתמש בטבעקוטן אך זה מקל זמני בלבד.
עשיתי בדיקת פאפ ותרבית לפי 4 חודשים שיצאו תקינים. האם יש סיכוי שמדובר בסרטן הפות(ראיתי לפני כמה ימים נקודה אדומה שנראית כמו שומה על השפה הימנית החיצוים שם בדרך מגרד יותר)?
מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שאני בהריון (מקיימת יחסי מין רק עם קונדום)? או האם מדובר באיזו מחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בפורום הנוכחי ניתן מענה לשאלות הקשורות בסרטן או מחלות טרום סרטניות על רקע גינקולוגי. הפורום לא עוסק בשאלות גינקולוגיה רגילות. התיאור לא מתאים למחלה סרטנית בגילך.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'סטה נבוטיאילנית21/07/2010
לאחר בדיקת קולוסקופיה TZ - נאמר לי שיש לי ריבוי של צ'סטות שטחיות ע"ש נבוטי ומעליהן ציור כלי דם אופייני מה צריך לעשות בעניין? ביצעתי את הבדיקה ביגלל שבשעת קיום יחסים יש לי דימום וזה מהווה לי בעיה מיכוון שאנו שומרים נידה, מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן21/07/2010שלום רב,
ציסטות ע"ש נבוטיאן הן ממצא שכיח בצוואר הרחם ולא מהוות כל פתולוגיה שדורשת טיפול. הרופא המטפל צריך לסיים את הברור של התלונה על דימום אחרי יחסי מין ואז להחליט על הטיפול העדיף.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה אמתין לתשובות באופטימיות
צפונית21/07/2010אני ממש מודה לך על התשובה המהירה
מקווה שהאופטימיות שלי תעזור והתשובות יגיעו תקינות
במידה ודבר מה בכל זאת יהיה לא תקין אני מקווה שאוכל לחזור אליך.
המון תודה
מקווה להמשיך להיות "רק" חולת SLE
לילה טוב לך
צפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים פרפ' פישמן אנא תשובתך המהירהצפונית21/07/2010
שלום לך פרפ' פישמן
אינני יודעת אם תוכל לזכור אותי ניתחת אותי בשנת 1998 עקב אינדומטריוזיס מפושטת ולא פשוטה .הופנתי אליך אז ע"י רופאה אימונולגית המטפלת בי בב"ח רמב"ם עקב מחלתי הבסיסית חולת לופוס. אני חייבת לציין שאחרי 4 שנים של יסורים בהם איש לא הבין או האמין לכאבי אתה הקשבת הבנת, והיית מוכן לעזור.
לצערי מצאת שתלונותי לא היו מופרכות,ובעקבות כך בוצע כריתת רחם ושחלות, כאשר הושאר צוואר הרחם, כיוון שהיה דבוק לשלפוחית השתן.
כבר אז היה לי PAP לא תקין אולם הנגעים לא אובחנו כממאירים.
לצערי כיום יש לי דימום מהנרתיק כאבי בטן תחתונה ונגעים לא ברורים במפשעה.
אי לכך בקרתי אצל גניקולוג וממצאיו הינם:
דימום נרתיקי
PV צוואר נולי פרי.
קולפוסקופיה: NON SATISFACTORY - ארוזיה? אטופיה?
TZ לא נראה ללא ממצא פתלוגי קולפוסקופי (מהו המושג TZ? ומה המשמעות שאינו נראה?)
נלקח משטח THIN PAP, HPV TYPING
אודה אם תוכל להאיר את עיני ולומר בצורה הכי ישירה מה משמעות הממצאים,
והאם הכיוון הוא סרטן צוואר הרחם?
שיהיה לך יום טוב
אתה אדם מיוחד ורופא אדיב ומקצועי
אני מעריכה זאת מאוד
צפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן21/07/2010שלם רב,
בניסוח שציטטת מתוצאות הקולפוסקופיה אין כל חשד לסרטן צוואר הרחם.
TZ=TRANSFORMATION ZONE מתאר את איזור המעבר בין האפיתל המצפה את תעלת צוואר הרחם לבין האפיתל המצפה את החלק החיצוני של הצוואר. בהרבה מקרים לא רואים בקולפוסקופיה את איזור המעבר. אם גם תוצאת בדיקת ה- PAP תהיה תקינה - קרוב לוודדאי שאין כל פתולוגיה בצוואר הרחם.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)