מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן צוואר הרחםאורחת19/07/2010
שלום
לפני חודש לאחר בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה ולאחר קוניזציה, התגלה אצלי סרטן צוואר הרחם גודלו היה 0.06 כדברי הרופא, עברתי ניתוח לכריתת הרחם, שאלתי היא כזאת האם יש צורך בטיפול כלשהו או בלקיחת ויטמינים מכל סוג שהוא לאחר הכריתה האם חיי המין שלי ישתנו האם יש לזה השלכות שכחתי לציין שאני בת 44 +2
לדברי הרופא אני אמורה לשכוח שזה קרה ולהמשיך הלאה אבל תמיד בראש מה יקרה אם יחזור שוב ואולי הפעם בשחלות או במקום אחר זה החשש שלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורחת
פרופ` יוסף מנצ`ר20/07/2010שלום רב,
בכדי לענות על שאלותיך צריך הרבה יותר פרטים - ובייחוד איזה ניתוח בוצע? מה הייתה התשובה הפתולוגית הסופית?
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן צוואר הרחם
אורחת20/07/2010הניתוח שבוצע היה כריתת רחם בטנית בשל-microinvasive ca of cervix
הבדיקה הפתלוגית לא הגיעה עדיין תשובה אבל לפי דברי הרופא לא אמור להיות שי
נוי ממה שכבר ידוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורחת
פרופ` יוסף מנצ`ר21/07/2010שוב שלום רב,
אם בתשובה הסופית האבחנה לא תשתנה - אין לך צה לדאוג. בעצם נרפאת ואין צורך בשום דבר נוסף.
כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיספניאהשאול19/07/2010
אמי חולת סרטן שחלות עם גרורות לריאה ולעמוד השדרה. תחת טיפולים כימותרפיים (טקסוטר). סובלת מקוצר נשימה (דיספניאה). מטופלת בגינקו-אונקולוגית בתה"ש. נתנו לה כטיפול בקוצר נשימה אקטיק 400. הטיפול ממש עוזר לה אבל ראיתי באתר של התרופה שלמעשה זוהי תרופה נגד כאבים. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחווה
פרופ` יוסף מנצ`ר19/07/2010שלום רב,
זה הרי עוזר, אז זה בסדר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלו תסמינים לסרטן?ש.18/07/2010
למומחים שלום,
אני בת 23 ולפני כשנה גילו אצלי את וירוס הפפילומה, עברתי בדיקת פאפ שלא עלה בה דבר.
בתקופה האחרונה (כחודשיים) יש לי כאבים באיזור השלפוחית כמו מין לחץ כזה כל הזמן, אם אני נוגעת באיזור זה מציק ולוחץ והרגשה כאילו יש שתן למרות שאין.
יחסי המין בחודשים האחרונים הפכו לסיוט עם כאבי תופת שגורמים לי לבכי.
האם אלו תסמיני סרטן? מה הסיכוי לסרטן צוואר הרחם בגילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` יוסף מנצ`ר18/07/2010שלום רב,
אלה יותר תסמינים לבעיה במערכת השתן. ממליץ שתפני לבדיקה רפואית.
בדיקת הפאפ התקינה צריכה להרגיע אותך.
כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר קיום יחסיםמירי17/07/2010
שלום,לפני כשנה עברתי קוניזציה CIN 3 .בדיקות הפאפ שעשיתי כל מס חודשים יצאו תקינות.
בביקורי האחרון טען הרופא שראה מעין יבלת והוציא אותה לצורך בדיקה פטולוגית.בתשובה נאמר
כיהיא הכילה תאים טרום סרטניים ואילו הפאפס יצא תקין.הרופא אמר שנעקוב תוך מסחודשים שוב.
השאלות שלי הן:מה זו ה"יבלת"הזו ואם היא הכילה את התאים והוא הוציא אותה האם יש סיכוי שזה יחזור?האם תוך מס חודשים ניתן לבחון או שזה פרק זמן קצר מידי?אני דיממ תי לאחרונה קלות לאחר קיום יחסים וסובלת מכאבים בנרתיק האם זה קשור?אנא עצתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן17/07/2010שלום רב,
כדאי לברר עם הרופא המטפל את התשובה המדויקת של הביופסיה האחרונה שביצע בבדיקה האחרונה שתיארת. ככלל, נגעים מסוג CIN יכולים לחזור. המעקב תוך מס. חודשים הוא הגיוני ותואם סטנדרד מקובל.
הרופא שבדק אותך יעריך מה מקור הכאבים בנרתיק .
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIN 1ק.15/07/2010
שלום רב
אני בת 27.5 .בבדיקת הפאפ האחרונה התגלו תאים חשודים. לאחר בדיקת ביופסיה התברר שיש לי .
FOCAL CIN 1 WHIT KOILOCYTOSIS
רציתי בבקשה לדעת:
1. מה זה KOILOCYTOSIS?
2. הבנתי שאין טיפול לוירוס. האם יש סיכוי שהוירוס יעבור מעצמו תוך כמה שנים? אם כן זה אומר שהגוף פיתח נוגדנים או שהוא אלול לחזור שוב?
3. אם הבנתי נכון אז נידבקתי בוירוס מסויים מתוך כמה, למה הרופא שלי אמר שאין טעם בחיסון עכשיו, האם זה נכון או שכדי לי להתחסן בכל זאת?
4. האם עלי לספר לפרטנים לשעבר לגבי הוירוס? אם כן, מה עליהם לעשות? (הבנתי שזה לא משפיע על גברים, אבל הם יכולים להדביק נשים אחרות, בלי לדעת זאת)
5. אך להתנהג עם פרטנרים חדשים? (אני לא רוצה להדביק אף אחד, לפי מה שהבנתי הקונדום מספק הגנה מספקת, אך האם הוירוס מועבר דרך מין אורלי או עוננות?)
תודה רבה
ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן15/07/2010שלום רב,
1. koilocytosis - תאור של המראה האופיני של תאים שמעורבים בזיהום עם HPV.
2. ב- 50% מהמקרים יש נסיגה ספונטנית של הוירוס.
3. אפשר לקבל את החיסון. צריך לדעת שיעילות החיסון קטנה יותר אם היתה בעבר הדבקה בוירוס.
4. שיתוף הפרטנרים במידע - החלטה אישית.
5. קונדום מספק הגנה יעילה. י
5. יכולה להיות העברה במין אורלי.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןee14/07/2010
שלום
לאמא שלי היה בעבר סרטן רחם ושחלות עשתה טיפול כימוטרפי ועברה ניתוח והורידה שניהם עבר חצי שנה מאז והיום אחרי שתי בדיקות CT בחלל הבטן התוצאה לטובה לעומת שהבדיקות הדם מראים שיש עליה בגושים רציתי לדעת האם שיש חשש שהמחלה תחזור אילה במקום אחר האם בדם במיוחד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן15/07/2010שלום רב,
הניסוח בשאלה לא ברור מספיק.,
אבל אם מדובר בהדמיה של גושים ב- CT, יש סיכון להישנות המחלה בחלל הבטן.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה בגרוןאורית12/07/2010
שלום
יש לי את וירוס הפפילומה באברי המין ומידי פעם כשיש התפרצות אני עוברת טיפול של צריבה אך לרוב זה לא עוזר ואני מרגישה כל כמה זמן צריבה באזור וכשאני ממשת אני מרגישה שש"היבלות/ פפילומות חזרו שוב. אני סובלת מצריבה כמעט תמידית באיזור למרות שהרופא המטפל טוען שפפילומה לא כואבת. האם יש סוג של פפילומה/ יבלת שכן יכול לגרום לצריבה הכמעט תמידית שאני מתארת? מה שיטת הטיפול הטובה ביותר כדי למנוע את הופעת הפפילומות לאורך זמן
2. בנוסף אני סובלת מדלקות וירליות חוזרות בגרון , עם הופעה של משהו שנראה כמו יבלות שטוחות בשקד . כל פעם שכואב לי הגרון שולחים אותי לעשות משטח גרון לסטרפטוקקוס וכמובן שהתשובה שלילית. האם יכול להיות שיש לי גם פפילומה בגרון , איזה אבחון חד משמעי קיים כדי לאשר או לשלול זאת, והיה וזה חיובי מהו הטיפול המקובל לפפילומה בגרון?
בברכה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
פרופ` יוסף מנצ`ר13/07/2010שלום רב,
1. הרופא צודק. פפילומות לא צורבות. האם ניסית טיפול בלייזר?
2. כדאי להתיעץ עם רופא אף אוזן גרון.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציה בפעם ה-3תוהה12/07/2010
שלום רב,
אני לאחר הריון ולידה. מעוניינת להורות שוב.
בעברי לאחר הלידה ביצעתי קוניזציה CIN2 לאחר בדיקת פאפ נוסף הסתבר שלא הכל הוצא ועשו לי שוב קוניזציה.
הייתי במעקב מספר פעמיים בהם התוצאה יצאה שלילית.
בפעם האחרונה הסתבר שיש לי שוב פעם CIN2 וכי עלי לבצע שוב פעם קוניזציה.
אני מודעת לך שבכל פעם צוואר הרחם מתקצר. רציתי לדעת האם הסיכוי להחזיק הריון הוא קטן יותר לאחר קוניזציה שלישית?
האם יש נשים שילדו לאחר 3 קוניזציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה
פרופ` יוסף מנצ`ר12/07/2010שלום רב,
על סמך מה נקבע שיש לך שוב CIN2?
אם אמנם כך אין ברירה אלא לבצע קוניזציה שוב וזה בהחלט מגביר את הסיכוי שלא תוכלי להגיע למועד. תתענייני בקשר לאפשרות של תפ]ירת צוואר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ולשאלתך
תוהה12/07/2010באמצעות בדיקת פאפ גילו שיש לי CIN2חוזר.
בכל מקרה הוסבר לי על תפר צוואר הרחם.
האם זה אפשרי לאחר קוניזציה שלישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה נותחת?
מירי17/07/2010האם ניתח אותך בשתי הפעמים אותו רופא או שמא זה היה בבח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cin 3 וקוניזציהא09/07/2010
שלום רב רציתי לשאול אני אחרי cin 3 וקוניזציה האם ברגע שעברתי את הקונזציה ותוצאות הביופסיה יצאו שוליים חופשיות מהרופא הבנתי שהכל תקין וכל 3 חודשים מעקב השאלה שלי היא האם מי שעובר קונזציה נחשב שהיה סרטן צואר הרחם או שזה טרום סרטני והאם יש זכיות בביטוח לאומי תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן12/07/2010שלום רב,
CIN-3 הוא ממצא טרום-סרטני, לא סרטן חודרני.
על זכויות בביטוח לאומי את צריכה לברר איתם.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cin 3 וקוניזציהיעל08/07/2010
שלום רב, עברתי קוניזציה בעקבות cin3 שתוצאותיה היו גם שוליים נגועות ואני במעקב של פאפ וקולפוסקופיה. לא עברתי בדיקת תעלה
ecc יש לי חשש שמא ישנם תאים שנשארו בכל זאת. 1) מה הסיכויים באחוזים לכך שישנם תאים שנשארו /נשארו ומתרבים 2)איזה בדיקות אוכל לעשות כדי להגדיל את סיכויי האיתור/הביטחון בכך שאין תאים כאלו יותר בגופי. 3)אני בת 33, האם מומלץ לעשות את החיסון לצואר הרחם למרות הנתונים שלעיל, תודה רבה מראש על המענה ! יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` יוסף מנצ`ר11/07/2010שלום רב,
ECC זו בדיקת המעקב שעליך לעבור (בנוסף לפאפ).
עדיין כדאי לעשות את החיסון.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בצואר הרחםחני07/07/2010
לפני שבועיים היתה לי דלקת חזקה בשתן .למחרת בבוקר ניגבתי והיה לי דם בהיר.קיבלתי טיפול של 5 ימים.ניגשתי לרופאת נשים ועשיתי בדיקת pap.ואמרה שיש אודם בצואר הרחם.רציתי לדעת אם זה מדאג.אני צריכה לחכות 3 שבועות לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/07/2010שלום רב,
אין סיבה לדאגה.
כל טוב,
פםרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחם?דנה06/07/2010
שלום, האם ניתן להידבק בסרטן צוואר הרחם ממים בשירותים ציבוריים?
כמו כן, האם דימום בין ווסתי (כבר כמה חודשים) תוך שימוש בגלולות וכאבי בטן חזקים מאזור הטבור ומטה (פעם בחודש בערך) יכולים להצביע על סרטן במערכת המין הנשית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` יוסף מנצ`ר06/07/2010שלום רב,
ההידבקות בנגיף הקשור לסרטן צוואר הרחם (HPV) היא ביחסי מין. רצוי שפני לבדיקה גינקולוגית על מנת לברר את הסיבה לתלונותיך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PCBאורחת06/07/2010
לפני כחודש החל אצלי גרד והפרשות. לאחר קיום יחסי מין היה דם על הקונדום אבל לא היה דימום.
הלכתי לגניקולוג והאבחון היה שאני סובלת מפטריה. לאחר הטיפול (שכלל אנטיביוטיקה וכו') הפסיקו ההפרשות והגרוד.
כשסיימתי את הטיפול, קיימתי יחסי מין והפעם שוב היה דם על הקונדום אבל גם דימום קל שנמשך יום.
בבדיקה אצל הגניקולוג נאמר לי שצוואר הרחם נראה תקין, אבל היה דימום חריג בזמן בדיקת הPAP (וכרגע אני מחכה לתוצאות של בדיקת הPAP).
2 הגורמים שהרופא העלה כסיבות לדימום הן -
1. שפשוף בזמן יחסי המין.
2. סרטן צוואר הרחם.
מקריאה באינטרנט הבנתי שמרגע הידבקות בוירוס הפפילומה ועד להתפתחות הסרטן, צריכות לעבור מינימום 10 שנים. אני התחלתי לקיים יחסי מין רק לפני כ8 שנים. (ופעם אחרונה שקיימתי יחסי מין ללא קונדום הייתה לפני 5 שנים). ולפני שנתיים עברתי בדיקת PAP שהייתה תקינה.
אבל מצד שני, אם הדימום נגרם עקב שפשוף בזמן יחסי המין, אז למה אחרי בדיקת הPAP (שבוצעה 4 ימים לאחר יחסי המין) היה דימום במשך יומיים?
גם נראה לי שזה שהייתה לי פטריה לפני, זה צירוף מקרים מעניין.
מה יכולה להיות הסיבה לדימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורחת
יש סיבות רבות מאד לדימום אחרי יחסי מין. לא כל פעם שיש דימום אחרי יחסים מדובר בסרטן. יש כמובן להמתין לתשובת הפאפ.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אף פעם לא דיממתי במשך יום שלם
אורחת07/07/2010לאחר יחסי מין.
איזו סיבה יכולה להסביר גם את הדימום וגם את הפטריה שקדמה לדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` יוסף מנצ`ר25/07/2010אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת הPAP
אורחת25/07/2010היה לי דימום לאחר יחסי מין, הופנתי לבדיקת PAP שתוצאותיה -
satisfactory for evaluation.
endocervical cells present.
epithelial cell abnormality.
Atypical squamous cells of undetermined significance.
ASC-US
אז מה יכול לגרום לדימום ע"פ תוצאות הPAP?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורחת
פרופ` יוסף מנצ`ר25/07/2010שלום רב,
תשובת הפאפ אינה מסבירה את הדימום. נמצאו תאים בלתי רגילים שמשמעותם לא ברורה. תפני לרופא המטפל.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בתאיםיייי05/07/2010
שלום רב,
בת 27, רווקה. לפני 3 שנים היו לי יבלות שהוסרו בלייזר. pcr יצא שלילי וגם פאפ דק שעשיתי. כמו כן עשיתי את החיסון גרדסיל. מאז אני מבצעת pap כל חצי שנה ובדיקות קולפוסקופיה שיוצאות תקינות. לפני חודש בקופ"ח בדיקת pap יצאה תקינה. כמו כן ביצעתי בדיקת pap נוספת בבית חולים שבו עשיתי קולפוסקופיה וקיבלתי תוצאות: law grade cin 1-2 + חשד ל hpv. זומנתי לבדיקה חוזרת וביופסיה.
שאלותיי: 1. כיצד יכול להיות שה pcr יצא בעבר שלילי וכיום יש שינויים בתאים בצוואר הרחם?
2. איך אדע על מה לסמוך? הרופאה אמרה שקולפוסקופיה תקינה. איך היא תדע מאיפה לקחת את הביופסיה?.
3. האם יש סיכוי שהמעבדה בביה"ח טעתה או שאם כתוב cin 2 אז בהכרח ישנם שינויים כי עובדה שמעבדה אחרת כתבה שתקין?
4. מהן אפשרויות הטיפול?
4. קראתי שכיום עושים טיפול שנקרא קוניזציה - מהם הסיכונים מטיפול זה? האם אחוז ההפלות גבוה?
5. האם אני אסכן את עצמי אם אבחר בטיפול כמו לייזר?
6. האם היית ממליץ לי לעשות pcr שוב או פאפ דק?
תודה רבה על תשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
פרופ` יוסף מנצ`ר06/07/2010כבר קיבלת תשובה לשאלות אלה בפורום אחר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים טרום סרטניים בשלב 1מורן04/07/2010
שלום רב,
לפני כחודש עברתי בדיקת PAP לאחרונה הגיעו התוצאות שמדובר בתאים טרם סרטניים בדרגה 1
כאשר שאלתי את הפרופסור על איזה טיפול הוא ממליץ, הוא היה מאוד אדיש בתגובתו, מסר שלא צריך להילחץ מזה ואמר לי שלא צריך לגעת בתאים אלה ושהם לרוב נסוגים מעצמם, רק להיות במעקב כל כמה חודשים ולעשות בדיקת קולוסקופיה.
שאלתי היא, האם התשובה שלו מספקת? האם זה הפיתרון הכי טוב , לא לגעת בזה? לא להסיר אותם ע"י צריבה? מה הטיפול הכי מומלץ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
הרופא שלך צודק.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאים טרום סרטניים שלב 1
מורן10/07/2010שלום רב,
רציתי לדעת שוב איך ייתכן שלשתי חברות שלי שגילו אצלהן ( כמו אצלי ) גם תאים טרום סרטניים שלב 1 , הרופאים שלהם מיהרו להציע את פיתרון הצריבה כדי להימנע מסיבוכים בעתיד,
ורק הרופא שלי מוסר לי שלא צריך לגעת בתאים אלה, ואין צורך בשום טיפול למעט מעקב כל כמה חודשים. האם אני נלצחת סתם שהוא לא מציע לי טיפול כלשהו כמו לחברותיי?
תודה מראש, מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)