מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן רירית הרחםא.ר01/07/2010
שלום רב,
לאחרונה אשתי ביצעה ביופסה וגילו כי יש לה התפתחות של סרטן רירית הרחם שלב 1.
הרופא המטפל נתן לה את התרופה Megace (פרוגסטרון) אשר באמצעות הטיפול בה, היא אמורה לבלום את התפתחות התאים הסרטניים ואף לרפא את המחלה. במקביל ביצענו גם בדיקת MRI, שם בתשובה היה רשום כי לא היה ניתן להבחין באופן מלא בין שלב B1 ל- C1.
רציתי לדעת האם עבור שלבים אלו, הטיפול יכול להמשיך להיות באמצעות פרוגסטרון ?
מה אומרים שלבים אלו ?
מהם באמת סיכויי ההצלחה בטיפול בפרוגסטרון ?
כמו"כ הרופא הציע לבצע גרידה - מהו התהליך? האם אמור לרפא המחלה?
חשוב לציין כי אשתי צעירה והטיפול הוא טיפול שבא לשמר את הפריון, אנחנו עדיין ללא ילדים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן12/07/2010שלום רב,
בנשים צעירות, שמעוניינות לשמר את פוטנציאל הפוריות, עם סרטן רירית הרחם בדרגת התמיינות טובה ניתן לנסות טיפול בפרוגסטרון. ה- MRI יכול להוסיף מידע על עומק החדירה של הגידול לתוך שריר הרחם (ולפי זה מחלקים תת-שלבים של שלב 1).
הגרידה לא נועדה לרפא את המחלה.
סיכויי התגובה לפרוגסטרון בגידול מדרגת התמ יינות טובה הם גבוהים.
בהצלחה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה לאחר קיום יחסי מיןשרון29/06/2010
דר' שלום,
אני בת 28 עם "רגישות" בנרתיק. לאורך כשנתים אני סבלתי בדלקות בשתן או לחילופין בפטריה. לפני כשנה וחצי התחלתי להשתמש בסבון עץ התה מה שהקל מאד וכנראה פתר את בעית הפטריה. בבדיקה גניקולוגית לפני כשנה נמצא אוקטריון (יכול להיות שאני טועה בהיות) ובוצעה קולפוסקופיהולא נמצא כל ממצא "מענין" (למעט האוקטריון).
עיכב בעיות פריון בוצע IVF לפני כחודש.ומאז ה- IVF אני משתמשת לפי הוראות הרופא בתמיכה מסוג אנדומטרין לנרתיק.לאחרונה אני מרגישה אי נוחות לאחר קיום יחסי מין.
אני חושבת שהשינוי החל מאז השאיבה. בעצם אני לא מרגישה כל כאב בזמן קיום יחסי המין אבל מיד אחרי קיום יחסי המין אני מרגישה כאילו שהזרע היוצא צורב לי בנרתיק מאד.הצריבה נמשכת מס' דקות (כ- 15 דקות) וגם לאחר שטיפה לא עוברת.
האם זה קשור לשאיבה?האם זה קשור לשימוש הוגינלי ב- אנדומטרין ?
אני בהריון לפי תוצאות הבטא (החזרה לפני 4.5 שבוועות), האם יש לכך השפעה כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` יוסף מנצ`ר29/06/2010שלוםרב,
קשה לענות על שאלותיך מבלי לבדוק אותך. אין זה קשור לשאיבה. בהריון יש יותר נטיה לפטריות.
תיבדקי אצל הרופא המטפל.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לסרטן רירית הרחםא.ר26/06/2010
שלום רב,
לאחרונה אשתי ביצעה ביופסה וגילו כי יש לה התפתחות של סרטן רירית הרחם שלב 1.
הרופא המטפל נתן לה את התרופה Megace (פרוגסטרון) אשר באמצעות הטיפול בה, היא אמורה לבלום את התפתחות התאים הסרטניים ואף לרפא את המחלה. במקביל ביצענו גם בדיקת MRI, שם בתשובה היה רשום כי לא היה ניתן להבחין באופן מלא בין שלב B1 ל- C1.
רציתי לדעת האם עבור שלבים אלו, הטיפול יכול להמשיך להיות באמצעות פרוגסטרון ?
מה אומרים שלבים אלו ?
מהם באמת סיכויי ההצלחה בטיפול בפרוגסטרון ?
חשוב לציין כי אשתי צעירה והטיפול הוא טיפול שבא לשמר את הפריון, אנחנו עדיין ללא ילדים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן26/06/2010שלום רב,
לשלב 1 של סרטן רירית הרחם יש תת חלוקה ל: שלב 1a ושלב 1b. החלוקה מבוססת על עומק החדירה של הגידול לתוך דופן הרחם.
פרוגסטרון הוא טיפול מתאים לאבחנה של סרטן רירית הרחם באשה צעירה שמעונינת לשמר את הרחם. שיעור ההצלחה של הטיפול הזה תלויבדרגת התמינות התאים (grade) ואת הנתון הזה תבררו עם הרופא המטפל.
בהצלחה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות סרטן צוואר הרחםרעות24/06/2010
שלום,
לאקסית של חבר שלי יש ככל הנראה סרטן צוואר הרחם והבנתי שייתכן כי החבר שלי העביר לה בזמן קיום יחסי המין וירוס כלשהו שגורם לייצור תאים סרטניים.
האם זה אפשרי בכלל? ואם כן האם יש סיכוי שגם אני נדבקתי? חשוב לציין כי אני והחבר לא קיימנו יחסי מין מלאים ללא קונדום, אך ביצענו מין אוראלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
וירוס הפפילומה - HPV - שכיח מאד ומועבר בעת יחסי מין. הרוב המוחלט של הנשים שנדבקו בוירוס לא מפתחות כל נגע.
לכל הנשים מומלצת בדיקה גינקולוגית שגרתית שנתית כולל בדיקת פאפ לפי המלצת הרופא המטפל. בהיעדר סימפטומים (כגון דימום חריג) אין צורך בבדיקות מיוחדות נוספות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
וירוס הפפילומה - HPV - שכיח מאד ומועבר בעת יחסי מין. הרוב המוחלט של הנשים שנדבקו בוירוס לא מפתחות כל נגע.
לכל הנשים מומלצת בדיקה גינקולוגית שגרתית שנתית כולל בדיקת פאפ לפי המלצת הרופא המטפל. בהיעדר סימפטומים (כגון דימום חריג) אין צורך בבדיקות מיוחדות נוספות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בנרתיקאלמונית24/06/2010
שלום. אני בת 44 ללא ווסת (בעקבות כימותרפיות והשתלת מח עצם עקב לוקמיה, הפסיקה הווסת לפני כשנה ויש לי גלי חום ושאר תופעות גיל המעבר)
אני סובלת מכאב בנרתיק. זה מגיע בגלים. אך כשזה כואב, זה כואב למשך מספר שעות. ואז שוב נעלם.
היום בדקה אותי רופאת נשים (פעם ראשונה מאז השתלת מח עצם והפסקת הווסת) וכאב לי מאוד. ממש הגעתי לידי צרחה (ואני אחת שמאוד מאופקת ועם כוח סבל רב. במהלך כל טיפולי הכימו וההשתלה לא צעקתי או בכיתי כמעט). הרופאה טענה שאני מכווצת שרירים...אך אני תמיד מגיעה לבדיקה כזו באותו מצב רוח כך שלא ברור מדוע הפעם זה כאב ובדיקות קודמות לא כאב כך.
אולי בגלל שיש יובש בנרתיק עקב הפסקת וסת?
בעקבות הבדיקה של הרופאה, עד עכשיו כואב לי מאוד ויש לי גם הפרשה ורודה כזו (זה לא דם כי זה לא אדום ממש). ויש לי צריבה חזקה בעת הטלת שתן.
נראה הגיוני שבעקבות הבדיקה הכואבת נפצעתי... ?
האם יתכן שזו סתם פציעה עקב הבדיקה הכואבת? או שיתכן שיש לי גידול באזור וזה מה שגורם לכאב שבא והולך לעתים? והאם ההפרשה שיש לי עכשיו בעקבות הבדיקה, יתכן וזה עקב פגיעה ב"גידול" שנמצא שם?
סליחה על עומס השאלות. אך אודה מאוד על התיחסות לכל השאלות. והמון תודה מראש למשיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
המקור לכאב ואי נוחות בזמן בדיקה יכול להיות יובש בנרתיק.
יתכן שבמהלך הבדיקה היתה פציעה של הרירית בנרתיק והיא מדממת קלות.
נראה שיש מקום לבדיקה גינקולוגית חוזרת אחרי טיפול אסטרוגני מקומי.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום הזריקה למניעת סרטן צוואר הרחםחן לוי21/06/2010
סיימתי לעשות את שלושת החיסונים נגד סרטן צוואר הרחם, אבל האחות אחרי שהזריקה לי את הזריקה האחרונה פתאום הבחינה שהחיסונים אמור להיות רק עוד חודש,מה ההשלכות של חיסון מוקדם יותר?(שלושה חודשים אחרי החיסון השני במקום ארבעה)האם אני צריכה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` יוסף מנצ`ר22/06/2010שלום רב,
אין שום חשש. את מחוסנת.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהאילנה ג.21/06/2010
קבעתי תור ל צריבה בצוואר הרחם לאחר דימומים של כשלושה חודשים והמלצה של רופא כדי להפסיק את הדימום לעוד כשלושה שבועות, הוסבר לי שהדימום יפסק מיד לאחר הצריבה
אחרי כמה זמן ניתן לחזור לקיים יחסי מין והאם המקום יכול להפצע ע"י קיום היחסים?
כמו כן האם צריך להפסיק קיום יחסים לפני הצריבה?
בתודה מראש,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
פרופ` יוסף מנצ`ר21/06/2010שלום רב,
אלה באמת שאלות שיש להפנות לרופא המטפל. אני הרי אינני יודע למה צריבה? האם יש ממצא בצוואר הרחם? מה עומק הצריבה? מה היקף הצריבה?
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hyperkeratosis בבדיקת פאפמירב20/06/2010
שלום,
בבדיקת פאפ שעשיתי נמצא ASCUS
hyperkeratosis is noted.
the chages are present in few cells
אני בת 36 ונמצאת בטיפולי פוריות.
רופא הנשים שלי שלח אותי לבדיקת פאפ נוספת, האם במצבי כדאי לחכות עם ההריון?
עד כמה הממצא חמור ומה משמעותו בעצם?
הבנתי שקיימת בדיקת קולפוסקופיה שנותנת מידע חד משמעי - האם להתעקש על הבדיקה?
המון תודות,
מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` יוסף מנצ`ר21/06/2010שלום רב,
אין לזה שום חשיבות.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרויטל19/06/2010
שלום,
לאחר הלידה כחודשיים בערך עשיתי התקן מירנה 5 חודשים בערך היו לי דימומים עד שפסקו לאחר חודשיים שלא היו דימומים הופיע אצלי דימומים קלים לאחר קיום יחסים או פעילות גופנית מאומצת,
הלכתי לרופא הנשים שלי בדק ראה שההתקן במקום, לאחר מכן הפנה אותי לרופאנשים שבדק את צוואר הרחם במכשיר הוא לקח לי PAP ודגימה לביופסיה. אני מאוד מאוד לחוצה ופוחדת..
הוא נתן לי מרשם לקרם דאלאצין עם מזרק לשבוע ימים, התחלתי לקחת והפיעו לי דימומים
האם להמשיך עם הקרם? מה לעשות? אני כל כך פחדת, אולי הדימומים קשורים להתקן ולא חלילה.....? אני צריכה לקבל תשובות רק בעוד שלושה שבועות מה אני אעשה עד אז??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן20/06/2010שלום רב,
כמובן שיש להמתין לתשובה של הבדיקות.
בעניין הדאלאצין, יש להתייעץ עם הרופא המטפל שבדק אותך .
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון סרטן צוואר הרחם והריון....had16/06/2010
אני בת 32 בקרוב, ביקשתי מהרופא שלי הפניות לחיסון נגד סרטן צוואר הרחם.
האם בכל התהליך הזה של החיסון, אסור לנסות להיכנס להריון, בתקופה של חצי שנה מהתחלת התהליך? האם יש איזשהי הגבלה בעניין הזה? הרופא שלי אמר שאין קשר, אבל שמעתי דעה אחרת מרופא אחר ואני די מבולבלת.
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' עמי פישמן17/06/2010שלום רב,
המידע שהצטבר עד היום לא הראה שיעור סיבוכים גבוה יותר בהריון אצל נשים שקיבלו חיסון במהלך ההריון לעומת נשים שלא קיבלו חיסון.
אולם, צריך להבין שהמידע עדיין מוגבל ולכן הזהירות מחייבת להמליץ לא לקבל חיסון במהלך ההריון.
בברכה,
פרפ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף לגבי CIN 1ליאת15/06/2010
אני בחורה בת 22 לפני כחוש עברתי ביופסיה בעקבות משטח פאפ לא תקין.בביופסיה התגלה CIN 1 הרופא במיון המליץ לי על ניתוח לופ קוניזציה על מנת לא להשיאר במתח.התייעצתי גם אם רופא נשים בקופ"ח והרופאה אמרה שהיא לא חושבת שבשלב זה צריך ישר התערבות כירורגית וכי אפשר להסתפק במעקב כל חצי שנה מאחר ואני בחורה צעירה שטרם עברה הריונות וכי הלופ קוניזציה יכול לגרום להפלות בעתיד.אני באמת צריכה עזרה אני מתלבטת נקבע לי מועד לניתוח ל4.7.10 מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` יוסף מנצ`ר16/06/2010שלום רב,
אני בהחלט מסכים בצורה מוחלטת עם הרופאה שלך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השחלותעירית15/06/2010
שלום רב, לפני כשנה אובחנתי כחולה בסרטן השחלות בעקבות מיימת בבטן .במשך 9 חודשים קיבלתי טיפול כימו של קרבו וטקסול . הסמן ירד ל-165 (התחלתי מעל ל-1000) עברתי ניתוח להוצאת הרחם והשחלות לאחר מכן הטיפול הפסיק להשפיע וקיבלתי במשך 6 חודשים דוקסיל כיום הסמן עומד על מעל 700 בשיחה עם הרופר הוא המליץ לעשות הפסקה של חודשיים בטיפול ולקבל כדור בשם טמוקסיפן למשך חודשיים מותר לציין שבבדיקה גופנית שנעשתה הרופר אמר שאם לא ידע שאני חולה הוא לא היה מאמין מאחר ומבדיקה גופנית הכל בסדר כמו גם המערכת החיסונית. שאלתי האם לא מסוכן להפסיק לקבל כימוטרפיה במשך חודשיים ומהו הטיפול הכימותרפי הבא המומלץ בשלב זה? לתשובתך אודה עירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעירית
פרופ` יוסף מנצ`ר15/06/2010שלום רב,
מבלי לדעת פרטים רפואיים רבים נוספים אי אפשר לתת עצה אחראית. ישנן עוד תרופות כימותרפיות רבות שעשויות להשפיע לטובה. הרופא המטפל שלך בוודאי יבחר בתרופה שהכי נראית לו.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקתה סרטן צוואר הרחםאורטל14/06/2010
בת 25
לפני שבוע וחצי עשיתיאת הבדיקה
והיום התקשרו מהמרפאה ואמרו לי להגיע ביום חמישי ושהרופא רוצה לראות אותי.
אני נבהלתי מאוד וביקשתי להגיע היום והרופא אמר שזה לא דחוף להיום וזה יכול לסבול דיחוי עד יום חמישי.
אני ממש לחוצה
אם זה היה סרטן צוואר הרחם , היו קוראים לי להגיע במיידי?
ומה עוד יכול להתגלות בבדיקה מלבד הסרטן?
לחוצההההה מאודדדדדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
כמובן שאינני יודע מה התשובה. אך אם נאמר לך שזה לא דחוף אז זה כנראה כך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לקולפוסקופיה
אורטל17/06/2010קיבלתי תשובה אצל הרופא הנשים שהיא : LSIL המלצה לקלופוסקופיה
הרופא הסביר לי שיש שינוי בתאים ושיש צורך בבדיקה נוספת מעמיקה יותר ושהרופא מומחה יחליט אם יש צורך בשליחה לבידקת ביופסיה.
בעבר סבלתי מדלקת בצוואר הרחם ומדלקות שתן ונרתיק .
האם השינוי בתאים יכול להיווצר עקב כך ?
אם היה סרטן צוואר הרחם היו רואים זאת בבדיקה PAP הרגילה ?
אשמח לתשובה.. אני מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד של צוואר הרחםנועה14/06/2010
שלום,
הנני בת 28, הופניתי לבדיקת אולטראסאונד צוואר הרחם עקב שינוי ב-6 החודשים האחרונים במחזור בנוסף לשינויים הורמונאליים נוספים.
אני אמורה לקבל מחזור ביום שבת הקרוב, קרי בעוד 6-7 ימים (לפי החישוב שלי).
גודל קדמי של גוף הרחם: 44X32X45. עובי הרירית 14.5.
שחלה ימין:25X22X21 בתוכה זקיקים קטנים.
שחלה שמאל:27X19X23 בתוכנה מבנה הטרוגני בעל גבולות לא סבירים 15X17.
מעט דוגלאס.
מעט נוזל קדמית לרחם.
הייתי שמחה לדעת האם יש סיכוי שמדובר בתהליך סרטני כלשהו או האם יש סיבה לחשוש לאור הממצאים? (כמובן שהנני אמורה לשוב בקרוב אל רופאת הנשים שלי לעבור על התוצאות).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
לא ברור מה הייתה מטרת הבדיקה אם תוצאות נראות תקינות.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין לפני קבלת החיסון.יחסי מין13/06/2010
שלום.
רציתי לדעת האם עצם קיום יחסי מין לפני קבלת החיסון מעלה את האחוזים לחלות בסרטן צוואר הרחם,כלומר אם בחורה שלא קיימה יחסי מין מקבלת את החיסון ובחורה שכבר קיימה יחסי מין מקבלת את החיסון,האם יש הבדל באחוזים שלהן לחלות בסרטן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` יוסף מנצ`ר13/06/2010שלום רב,
החיסון מגן בפני הידבקות עם זנים של הווירוס העלולים לגרום לסרטן צוואר הרחם. אישה המקיימת יחסי מין לפני שהתחסנה אינה מוגנת בפני הידבקות בווירוס.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)