פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליאתילן
    טל
    03/08/2008

האם במפעלים של מוצרי פוליאתילן נפלטים לאויר חומרים מסוכנים העלולים לפגוע בבריאות העובדים? עד כמה זה מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליאתילן

הוספת תגובה

• פוליאתילן

ד``ר טמיר גפן
    03/08/2008

שלום רב1
    בכל תהליך ייצור ישנם חומרים מסוכנים. גם מים לשתות בכמות מופרזת גורמת לנזק בריאותי. גם מכוניות בחוץ פולטות חומרים מסוכנים.
    השאלה הנה האים תהליך יצור עומד בתקנים המקובלים. במידה ותנאי יצור עומדים בתקן לא הסיכונים בריאותיים הם קלושים.
    ד"ר גפן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליאטילן

ד``ר מרק-אלן לוי
    04/08/2008

השאלה רחבה מידי . האם מסוכן לנהוג בכביש מהיר? התשובה היא כן. גם לגבי שאלתך . התשובה היא איך כמה כמה זמן באיזה תנאים .........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור טמיר גפן
    בילי
    31/07/2008

שלום רב ,פשוט לא ענית לי קודם ,אז אני מנסה שוב את מזלי(בעניין כאבי היד) להלן עוד פרטים כפי שנתבקשתי: אני בת 43 , בריאה בדרך כלל(אין מחלות כרוניות וכאלה) במשך 6 השנים שאני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי היייתי כבר 3-4 פעמים אצל אורטופד עם תלונות על כאבים ביד,רק שכעת זה בעוצמות שקשה לתאר, הייתי אצל אורטופד מספר פעמים והופנתי על ידו לבדיקת EMG ,בבדיקה לא נמצאו סימנים ל- CTS .חזרתי לאורטופד הנ"ל והוא בדק לי שוב את היד, והוא לא היה שלם עם תשובות ה-EMG לכן הוא הפנה אותי לבית חולים העמק בעפולה למומחה לכף יד ,שם בדקו אותי 2 מומחים לכף יד והרופא שהפנה אותי,הם רשמו טינל חיובי,פלן חיובי,טינל חיובי מעל PRONATOR TERES, טווח תנועות שורש כף יד מלאות ,אך מלוות בכאב. והפנו אותי לבדיקת EMG UPPER LIMB . כמו כן קיבלתי זריקת CELESTON +LIDOCAINE לתעלה הקרפלית, עד עתה איני מרגישה הבדל. אני ממתינה כעת לתור שקבעתי לבדיקה, ולאחר מכן אני מתכוונת ללכת באופן פרטי לד"ר רינות, כדי לזרז תהליכים מכיוון שהכאב בלתי נסבל,אני מציינת שכל התקופה הזו אני עובדת. אנא יעצו לי האם ללכת לרופאה תעסוקתית ומה עליי לעשות בכלל,כואב לי מאוד... תודה מראש בילי

לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור טמיר גפן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טמיר גפן
    10/08/2008

שלום רב!
    רק עכשי קיבלתי את השאלה. השאלה הראשונה מה העיסוק שלך? במידה ועבודהשלך מחייבת הפעלת ידיים מרובה ממליץ לבקש מרופא חופשת מחלה למספר ימים וכן לפנות לרופא תעסוקתי. מהמכתב לא ברור מה כואב ואיפו כואב וחוץ מזה לדעתי אורטופדים בתחום כף יד מכירים את בעיות כפות ידיים יותר טוב ממני. כמו כן האינפורמציה עדיין לא מלאה. האים יש מחלות רקע, סוכרת תת פעילות של בלוטת מגן וכו'. לאחר השלמת בירור היה ניתן לחשוב על המלצות תעסוקתיות.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרו טראומה
    אפרת
    30/07/2008

שלום, אבי אובחן כסובל ממחלה כתוצאה ממיקרו טראומה, מה הפירוש?

לקביעת תור
    סגירה
    מיקרו טראומה

הוספת תגובה

• מיקרו טראומה

ד``ר טמיר גפן
    30/07/2008

שלום!
    מיקרוטראומה - במוסג זה משתמשים כאשר ישנה פגיעה מעבודה אשר לא מתאימה להגדרה של תאונת עבודה וגם לא להגדרה של מחלת מקצוע אך כאשר בעיקבות או כתוצאה מצור ואופי של העבודה חשיפות או תנועות נישנות ווזרות במצתבר גורמות לנזק כלשהוא לעובד/ת.
    בכבוד רב ד,ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• microtrauma

ד``ר מרק-אלן לוי
    31/07/2008

שלום ,
    זה מתייחס לטראומות קטנות אך נשנות כלומר את לא עובדת עם פטיש של 25 קג' אבל עם פטיש של 25 גרם אבל 250 ]פעמים ביום או כל דבר אחר עבודה לא קשה בפני עצמה אך חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוו"ד רופא תעסוקתי

שמואל
    07/08/2008

ע"פ חוות רופא תעסוקתי של קופ"ח לאחר שקיבל חוו"ד אורטופדים החליט כי איני יכול להמשיך לעבוד במקצועי כטכנאי מערכות קרקע עבודה פיזית וקשה הדורשת הרמת משאות כבדים וחריגים ע"פ C.T בלט דיסק בעמוד שדרה מותני ביןL5-S1 ובעמוד שדרה צווארי C2-C3 בלט אנולוס לוחץ מעט על קידמת חוט השדרה C3-C4 בלט אנולוס משיק לקידמת חוט שדרה C4-C5 בלט אנולוס משיק לחוט השדרה C5-C6 היפרטרופיה אונקו וורטברלית מצירה את הפורמינה משני הצדדיםיותר משמאל C6-C7 היפרטרופיהאונקו וורטברלית מצירה את הפורמן הימני C7-D1 ארטיפקטים מהכתפיים בהתאם לזאת פוטרתי מעבודתי ביטוח מנהלים שילם לי 75% מהשכר על אובדן כושר עבודה מקצועי לאחר מספר חודשים נדרשתי לבצע בדיקה אצל רופא תעסוקתי במדיטון מטעם הביטוח והוא אישר את אובדן כושר עבודתי המקצועי לאחר שנה וחצי החליט הביטוח שהוא רוצה לשלוח אותי שוב לבדיקת רופא תעסוקתי נוסף בת"א ולאחר "בדיקתו " הוא החליט שאני כשיר לעבודה במקצועי תוך התבססות על אותו חומר רפואי שהיה בידיי 2 הרופאים התעסוקתיים והמומחים האורטופדים אשמח לקבל חוו"ד בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    10/08/2008

שלום רב!
    ההתייחסות לחוות דעת עבור חברות ביטוח צריחה להיות בהתאם לתנאי הפוליסה. כמו כן כושר עבודה נקבע לא עפי הממצא בבדיקות הדמיה. כושר עבודה על פי ממצאים בהבדיקה פיזיקאלית
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרו טראומה

ד``ר טמיר גפן
    10/08/2008

שלום.
    מדובר בפגיעות זעירות נישנות וחוזרות מגורים כימי, פיזי או כל גורם אחר כולל נפשי.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהחמרה המפרק ירך שמואל
    אלה
    27/07/2008

שלום, אבא שלי בן 58 , עובד כסדרן בסופר, הוא קיבל הפניה לרופא תעסוקה ע"י רופא אורטופד. התלונות שכתובות בהפניה הם: כאבים בגב תחתון , מתהלך עם צליעה, כאבים בהחמרה המפרק ירך שמואל , בצילומי רנטגן ומיפוי עצמות שינויים קשים בפרק ירך שמואל, לא יכול להמשיך בעבודתו. מה כדאי וצריך לשאול בביקור הראשון, במה להתמקד ? האם מישהו נתקל במקרה דומה?

הוספת תגובה

• כאבים בהחמרה המפרק ירך שמואל

ד``ר טמיר גפן
    27/07/2008

שלום!
    על פי הרישום מדובר בשינוים OA של המפרק הירך. ייתכן ובעתיד הקרוב היה צורך גם בטיפול ניתוחי ע"י החלפת מפרק. לא ברור כמזה זמן אביך סובל מבעיזו הרי הממצאים הללו לא מאתמול.
    קרוב לוודאי יקבע לו אי כושר עבודה בתור סדרן בסופר אך היה כשיר לעסוק בעבודות ללא מאמץ פיזי כולל הימענות מהליכה ועמידה ממושכת והרמה ונשיאת משאות כבדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד - האם מחלת מקצוע?
    בילי
    24/07/2008

שלום רב,אני עובדת בחברה שמפתחת ומייצרת חומרי הדברה אורגניים,אני אמונה על החלק הביולוגי,שכולל ריסוסים על גבי צמחים עם מרסס יד פרימיטיבי(כמו לניקוי חלונות,ע"י לחיצות)עשיתי עבודה זו עד לפני כ-4 חודשים (כעת היד הימנית שלי מנוטרלת)במשך 6 שנים כל יום מספר פעמים גדול. כאמור מזה 4 חודשים יש לי כאבים נוראיים ביד,כולל נימול ,כל תנועה מכאיבה לי נורא. פניתי לאורטופד ואני בבדיקות.האם ישקשר בין מצבי לאופי עבודתי? כעת אני עובדת עם יד שמאל שהיא היד החלשה שלי. תודה מראש בילי (האם אפשר לשלוח לי תשובה למייל?תודה)

הוספת תגובה

• תסמונת קרפלית

ד``ר מרק-אלן לוי
    24/07/2008

שלום
    עבודה הדורשת מאמצים חוזרים בנהפעלת אצבעות או עבודה עם מכשירים רוטטים יכולה לגרום לתסמונת תעלה קרפלית בפרק כף יד (לחץ על עצב היד) ולגרום לכאבים והרדמות של האצבעות (בדרך כלל אצבע 2-3-4-). הבדיקה שיש לבצע לאבחון נקראת EMG . אפשר לקשור את התסמונת לתנאי עבודה ולתבוע את ביטוח הלאומי. הטיפול בסופו של דבר (תלוי בחומרה) הינו כירורגי. אם יש קשר עם עבודתך זה יקרה גם ביד שמאל בסופו של דבר.
    דבר נוסף בייצור של חומרי הדברה יש חובה לבצע בדיקות רפואיות שגרתיות ותקופתיות במידה והחומרים מכילים אורגנו-פוספטים או קרבמאטים . יש לדאוג לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד

ד``ר טמיר גפן
    24/07/2008

שלום רב!
    לפי הסיפור ולפי שההצגה שלך ייתכן שכן מדובר בקשר בין כאבי יד שלך ובין העבודה.
    עם זאת חסרים נתונים רבים כולל מחלות רקע שלך גיל, והחשוב ביותר האבחנה של האורטופד. לא ברור עדיין מה האבחנה ומי מה את סובלת.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד- הרחבה

בילי
    28/07/2008

שלום רב להלן עוד פרטים כפי שנתבקשתי: אני בת 43 , בריאה בדרך כלל(אין מחלות כרוניות וכאלה) במשך 6 השנים שאני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי היייתי כבר 3-4 פעמים אצל אורטופד עם תלונות על כאבים ביד,רק שכעת זה בעוצמות שקשה לתאר, הייתי אצל אורטופד מספר פעמים והופנתי על ידו לבדיקת EMG ,בבדיקה לא נמצאו סימנים ל- CTS .חזרתי לאורטופד הנ"ל והוא בדק לי שוב את היד, והוא לא היה שלם עם תשובות ה-EMG לכן הוא הפנה אותי לבית חולים העמק בעפולה למומחה לכף יד ,שם בדקו אותי 2 מומחים לכף יד והרופא שהפנה אותי,הם רשמו טינל חיובי,פלן חיובי,טינל חיובי מעל PRONATOR TERES, טווח תנועות שורש כף יד מלאות ,אך מלוות בכאב. והפנו אותי לבדיקת EMG UPPER LIMB . כמו כן קיבלתי זריקת CELESTON +LIDOCAINE לתעלה הקרפלית, עד עתה איני מרגישה הבדל. אני ממתינה כעת לתור שקבעתי לבדיקה, ולאחר מכן אני מתכוונת ללכת באופן פרטי לד"ר רינות, כדי לזרז תהליכים מכיוון שהכאב בלתי נסבל,אני מציינת שכל התקופה הזו אני עובדת. אנא יעצו לי האם ללכת לרופאה תעסוקתית ומה עליי לעשות בכלל,כואב לי מאוד... תודה מראש בילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר טמיר גפן

בילי
    29/07/2008

שלום רב להלן עוד פרטים כפי שנתבקשתי: אני בת 43 , בריאה בדרך כלל(אין מחלות כרוניות וכאלה) במשך 6 השנים שאני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי היייתי כבר 3-4 פעמים אצל אורטופד עם תלונות על כאבים ביד,רק שכעת זה בעוצמות שקשה לתאר, הייתי אצל אורטופד מספר פעמים והופנתי על ידו לבדיקת EMG ,בבדיקה לא נמצאו סימנים ל- CTS .חזרתי לאורטופד הנ"ל והוא בדק לי שוב את היד, והוא לא היה שלם עם תשובות ה-EMG לכן הוא הפנה אותי לבית חולים העמק בעפולה למומחה לכף יד ,שם בדקו אותי 2 מומחים לכף יד והרופא שהפנה אותי,הם רשמו טינל חיובי,פלן חיובי,טינל חיובי מעל PRONATOR TERES, טווח תנועות שורש כף יד מלאות ,אך מלוות בכאב. והפנו אותי לבדיקת EMG UPPER LIMB . כמו כן קיבלתי זריקת CELESTON +LIDOCAINE לתעלה הקרפלית, עד עתה איני מרגישה הבדל. אני ממתינה כעת לתור שקבעתי לבדיקה, ולאחר מכן אני מתכוונת ללכת באופן פרטי לד"ר רינות, כדי לזרז תהליכים מכיוון שהכאב בלתי נסבל,אני מציינת שכל התקופה הזו אני עובדת. אנא יעצו לי האם ללכת לרופאה תעסוקתית ומה עליי לעשות בכלל,כואב לי מאוד... תודה מראש בילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנטו
    דנה
    23/07/2008

במסגרת בדיקות לקראת קבלה לעבודה התבקשתי לבצע תבחין מנטו שלב שני. (לפני מס' שנים עברתי בדיקה שהיתה שלילית). מה זה מנטו שלב שני ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מנטו

הוספת תגובה

• מנטו

ד``ר טמיר גפן
    23/07/2008

שלום רב!
    תבחין מנטו בדיקה אותה מבצעים לעובדי מערכת בריאות אשר יכולים להיחשף לחולי שחפת. באנשים שתגובת מנטו שלילית מבצעים שלב שני (בעזרת בדיקה בודקים האים האיש נחשף לחיידק של השחפת ואים יש סיכוי שנדבק בשחפת). לפעמים התגובה של הגוף איטית ולאחר גירוי רישוני (מנטו ראשון) מערחת חיסונית מתחילה להגיב ובשלב שני התגובה יכולה להיות חיובית (וזאת תגובה האמיתית). בהתאם לממצא בשלב שני של מנטו קובעים דרכי מעקב. במידה ותגובה שוב שלילית ואת ממשיכה להיות חשופה לקהל חולים (לעבוד במערכת בריאות או מערכת שבה יש אפשרות לחשיפה לחולי שחפת) בעוד שנה מבצעים בדיקה חוזרת.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדה רפואית בגלל צרידות - מורה
    מיסי
    20/07/2008

לפני כשנתיים וחצי, לאחר 32 שנות עבודה כמורה הגעתי למצב של צרידות קשה ביותר. טיפולים שונים לא הועילו ובסופו של דבר רופא תעסוקתי קבע כי לא אוכל יותר לעבוד בהוראה, וכי עלי לנצל את כל ימי המחלה העומדים לזכותי. ב - 9 בספטמבר 2008 יסתיימו ימי המחלה. ב - 5 בדצמבר 2008 אגיע לגיל הפרישה. השאלה היא: האם יש טעם לגשת לועדה רפואית או שיש דרך אחרת על מנת לגשר בין סוף תקופת ימי המחלה וראשית הפנסיה?

הוספת תגובה

• וועדה רפואית

ד``ר מרק-אלן לוי
    20/07/2008

אם אתה מורה מטעם משרד החינוך אין ברירה אבל לצאת בפני וועדה רפואית של הנציבות או לפרוש פרישה מוקדמת (זה יהיה חבל) היות ובמדינה אתה יכול לקבל תוספת של אחוזי פנסיה למחלות שנתגלו בשנה אחרונה לשירות יש מקום כבר עכשיו לבקש וועדה רפואית זה יכסא לך את הפרש התאריכים ויקנה לך גם תוספת. לבזבז את ימי המחלה רק מוסיף לך ותק (יתכן שיש לך עוד?).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה יעוץ דחוף!!!!
    אלה
    18/07/2008

שלום, אבא שלי בן 58 , עובד כסדרן בסופר, הוא קיבל הפניה לרופא תעסוקה ע"י רופא אורטופד. התלונות שכתובות בהפניה הם: כאבים בגב תחתון , מתהלך עם צליעה, כאבים בהחמרה המפרק ירך שמואל , בצילומי רנטגן ומיפוי עצמות שינויים קשים בפרק ירך שמואל, לא יכול להמשיך בעבודתו. מה כדאי וצריך לשאול בביקור הראשון, במה להתמקד ? האם מישהו נתקל במקרה דומה?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה יעוץ דחוף!!!!

הוספת תגובה

• כושר עבודה

ד``ר מרק-אלן לוי
    18/07/2008

מדובר בהערכת כושר עבודה. יש לתאר את טיב עבודתו של אבא שלך ועל הרופא לקבוע האם הוא יכול להמשיך בעבודה זו ובאיזה תנאים.
    יש לקחת בחשבון כי במידה והרופא קובע מגבלות או אי כושר עבודה ושזה לא מתאים למעביד זה מסתכם בפיתורין.אך הקביעה מתייחסת אך ורק למצב הבריאותי של הנבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    19/07/2008

שלום רב!
    בהתאם לנסיבות של כאבי גב אצל אביך (ז.א. מקור הכאב) רופא תעסוקתי קובע מגבלות או כשירות להמשיך בעבודתו (אי כושר יכל להיות זמני או קבוע). צריך לבדוק מול רופא אורטופד תחילה מה דרכי הטיפול והאים יש מצב לשיפור כאבים ומגבלות אצל אביך. על פי עובדות הללו + בירור של טיב ואופי העבודה של אביך ואפשרות מתן מגבלות - על פי הנתונים הללו רופא תעסוקתי קובע את קביעתו.
    בהצלחה.
    ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגעה לרופא תעסוקתי
    אורי
    16/07/2008

שלום, איך מתבצעת הפרוצדורה של הערכה של רופא תעסוקתי דרך קופ"ח?

לקביעת תור
    סגירה
    הגעה לרופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• הגעה לרופא תעסוקתי

ד``ר טמיר גפן
    16/07/2008

לרופא תעסוקתי דרך קופת חולים מגיעים או בהפניית רופא המטפל או בהפניית מעסיק או בהפניית ועד עובדים. ז.א. לעובד חייב להיות מעסיק.כמו כן יכולה להיות הפניה של כל רופא המקצועי.
    באופן פרטי פונים לכל רופא תעסוקתי שעוסק בעבודה פרטית ובמידה ומוכן הרופא לקחת על עצמו את הטיפול בעניינך ממשיכים בתהליך.
    בכבוד רב ד"ר גפן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מייננת
    אפרת
    13/07/2008

שלום, בשירותי הצבאי נחשפתי לקרינה מייננת בכתמות קטנה, האם יש אפשרות לעשות בדיקות ולראות אם יש לי שאריות כלשהן של חומרים רעילים בגוף, או דרך כלשהי לדעת את הסיכון?

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מייננת

הוספת תגובה

• קרינה מייננת

ד``ר טמיר גפן
    13/07/2008

שלום רב!
    במידה ונחשפת לקרינה מייננת השאלה לאיזה סוג קרינה נחשפת הרי יש סוגי קרינה שונים. במידה ונחשפת לקרינת רנטגן לא נישר דבר בגוף הרי ז רק קרינה. במידה ונחשפת לחומרים רדיואקטיבים צריך לדעת לאיזה חומר נחשפת כלכל חומר יש מחצית חייו שונה.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוק אסבסט
    אלה
    10/07/2008

שלום רב, בעלי בן 34, בדרך כלל בריא. לפני כשש שנים פירק בבית מחיצה מאסבסט גלי, ללא אמצעי הגנה ונשברו ממנה חלקים תוך כדי. האם ישנה בדיקה שיכולה להעריך האם נגרם נזק, וכו'? יש לציין כי בשלוש השנים האחרונות הוא יותר רגיש למחלות (אולי זה גם קשור להולדת הבן שלנו) ונוטה יותר לכיח בריאת ואף לדלקת ריאות

לקביעת תור
    סגירה
    פירוק אסבסט

הוספת תגובה

• פירוק אסבסט

ד``ר טמיר גפן
    10/07/2008

שלום רב! לא חושב שאירוע חד פעמי של פירוק מחיצה היה גורם לתופעות שאת כותבת לגבהין.
    במידה ויש לו תלונות על מערכת הנשימה יש לפנות לרופא ריאות ולעבור בדיקה מסודרת. האסבסט הנו חומר מסרטן וגורם לסרטן ריאות מסוג מזטליומה. במידה ויש בבית עדיין מחיצות או קירות אסבסט או גג מאסבסט יש לקבל יועץ מומחים ליכות הסביבה.
    בכבוד רב ד"ר גפן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    מישהי
    07/07/2008

שלום רב, אני עובדת כאחות בביה"ח גריאטרי ממשלתי מזה 8 שנים (עם קביעות) , בת 28 בשלוש שנים האחרונות סובלת מכאבי גב, בתחילה קלים ולאחר מכן קשים יותר (עבודתי כרוכה בהרמת חולים כבדים לאחר שיתוקים ושינויי תנוחה) בבדיקת CT אובחן בלט דיסק L4 L5 המלווה בכאבים עזים. רופא תעסוקתי החליט שבמשך חצי שנה לא ארים משאות כבדים והפנה אותי לועדה רפואית בלשכת הבריאות אשר אמורה לדון בתנאי העסקתי בבית החולים. הועדה מתכנסת בתחילת החודש הבא, אני חוששת כי עקב מגבלותיי תחליט הועדה לסיים את עבודתי בבית החולים, באילו תנאים עשויה הועדה לאשר לי המשך עבודה בתנאים המתאימים למגבלותיי.אלו שאלות עשויות להיות מוצגות בפניי? עם מי היית ממליץ להתייעץ לפניהועדה, האם עם עו"ד או רופא מומחה? אודה לתשובתך בברכה ובתודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    07/07/2008

שלום רב!הייתי ממליץ לברר דברים בועד עובדים בימידה וישנו שכזה ובכח אדם מה האפשרויות שעומדות לפניך. קרוב לבדי את לא הראשונה שנמצאת במצב שכזה. הועדה תחלית בהתאם לממצאים הקליניים.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אוכל להתקבל למקום עבודה
    עופר
    03/07/2008

הי אני בן 39 לאחר ניתוח ראש באוקטובר 2007 נמצא לי דימום בראש . המצב חייב ניתוח שאותו עשו לי באיכילוב ב 18 למרץ 2008. כיום אני חותם בלשכה (פוטרתי מעבודתי האחרונה) כמו כן מקבל קיצבת נכות זמנית 100% עד ועדה במרץ 2009. שאלתי היא - בעוד מס' חודש דמי האבטלה יגמרו ואהיה חייב בשכר נוסף. מה אני עושה ? כיום יש לי קצת סחרחורות כתוצאה מהניתוח ללא מוגבלות פיזית איך אני חוזר למעגל העבודה ? אם התחיל לעבוד איך זה יראה בעיני ביטוח לאומי כאשר הגיע לוועדה נוספת במרץ 2009? האם מקומות עבודה יסכימו לקבל אחד שהיה מאושפז ונותח ? אני יוצא היום לעולם חדש ואין לי מושג איך נוהגים במצב הזה. אשמח לקבל תגובות

הוספת תגובה

• מה לא עונים בפורום הזה ?

לחל
    04/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב לאחר ניתוח

ד``ר טמיר גפן
    06/07/2008

שלום רב!מדובר בשאלה עם משתנים רבים. הדבר תלוי במקצוע בדרישות השוק ובמצבך הרפואי. בלשכת תעסוקה ישנה מחלקה שמטפלת באנשים מוגבלים ורופא תעסוקתי של הלשכהיחליט האים אתה כשיר ובאלו מגבלות. מצב הרפואי יכול להגביל אותך בתפקודים אלו ואחריםובהתאם למגבלות תוכל להתקבל לעבודה.
    בכבוד רב ובהצלחה ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן האשכים
    מאיר
    02/07/2008

מהם הגורמים העיקריים להופעת סרטן האשכים ??? האם ייתכן כי חשיפה לחומרים כימיים יכולה לגרום להתפרצות מחלה מסוג זה, חומרים כמו טלואן, אסבסט, מדללים ועוד תודה מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן האשכים

הוספת תגובה

• סרטן אשכים

ד``ר טמיר גפן
    06/07/2008

שלום רב!
    מדובר במחלה נדירה ומהספרות המקצועית ידוע על המחלה בחשופים לפיח, זפת שמנים ועוד. כל מקרה בודקים לגופו של עניין בהתאם לסוג הסרטן.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים

בת-שבע
    11/08/2008

אני לא מבינה את הקשר בין פיח, זפת ושמנים לסרטן מסוג זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים

ד``ר טמיר גפן
    11/08/2008

שלום
    גם אני לא מבין דברים רבין אך מה לעשות?
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא תעסוקתי
    אסנת
    29/06/2008

שלום רב אני בשבוע 23 של ההריון ראשון בת 24 רופא תעסוקתי קבע ב מרץ בתחילת ההריון שאני יעבוד משמרות בוקר בלבד מאחר ויש לי כאבי ראש וסחרחורות עוד מלפני ההריון רופא נירולוג קבע לפני ההריון לקחת אלטרולט אך מאחר ואני בהריון המליץ לא לקחת לעבוד בשעות של היום שככה בשעות אחר הצהרים יהיה בבית ולא הצטרך לחזור מאוחר הביתה ועם סיכון להתעלף באמצע הדרך בלילה כיום זה חוזר אלי כנראה מלחץ שיש בעבודה אני עובדת במוקד טלפני של שיחות נכנסות וכן גם יש לי התכווציות ברחם שרופא נשים מיון מסר שאם ממשיך אז לפנות למיון מה הייתה ממליץ לי לעשות כי הרופא רק שבוע הבא יהיה במרפאה ובנתיים אני מפחדת לסכן אותי או את העובר רופאת משפחה נתנה הפניה לנירולוג והתור בעוד שבועיים

לקביעת תור
    סגירה
    רופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• למה אין מענה???

אסנת
    01/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה