מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- FMF ובעיות קשורותיוסי אלמועלם04/07/2009
שלום
הובחנתי כחולה FMF לפני מספר שנים .
כמעט כל חודש מופיע התקף אשר פוגע ביבצורה חמורה ומשאיר אותי בבית ל7 ימים.
על פי המלצת רופא FMF בתל השומר הומלץ לקצר שעות עבודה.
{כיום עובד 8 שעות , בעבודה ניהולית בדרך כלל אבל פעם בשבוע גם טכנית- מרכיב מערכות תקשורת מתקדמות}
לשאלתי
1. האם אני זכאי לקיצור שעות עבודה מהסיבה הזו ?
2. האם בשל הימים החסרים לי בכל חודש אני אמור לקבל קצבה או משהו בסגנון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF
ד``ר טמיר גפן04/07/2009הי!
בדרך כלל מחלה זו נישלטת די טוב ע"י כדורי קולחיצין ורק במקרים נדירים יש צורך בטיפול מורכב יותר. בדרך כלל הסובלים ממחלה זו מאובחנים בגיל צעיר וכבר בגיל מתקדם יותר מאוזנים ע"י טיפול תרופתי לכן מחלה פוגעת רק קלות מבחינה תפקודית.
במידה ומצב חמור ניתן לפנות לרופא תעסוקתי אשר כן יכול להמליץ על מגבלות אלה ואחרות בהתאם לתנאי תעסוקה של העובד.
במידה ומחסירים ימים בודדים הרי לא מדובר בנכות קבוע שלא מאפשרת עבודה לכן לא נותנים קיצבה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומולוגיהורדית02/07/2009
האם פיברולוגיה נחשב נכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
ד``ר טמיר גפן03/07/2009שלום רב!
פיברומיאלגיה יכולה לגרום לנכות תפקודית וגם בגינה קובעים נכות רפואית עם כי תלוי בחומר המצב.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפנית לרופא תעסוקהעודד01/07/2009
האם יש צורך בהפניה מגורם כלשהו כדי להגיע לרופא תעסוקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה
ד``ר טמיר גפן01/07/2009שלום רב!
בהחלט כן דרושה הפניה מרופא או מהמעסיק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה רעשים באוזנייםאמיר24/06/2009
עשיתי בדיקת MRI מטעם רופא א.א.ג. שלי והתוצאה היתה שיש סינוסיטיס כרונית ואין גידול כלומר אין מה לחשוש,זה מה שאמר לי הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש באוזניים
ד``ר מרק-אלן לוי25/06/2009OK אז כך יש בעיה מקומית או של אוזן הפנים או התיכונה אבל לא איזה גידול שמסכן אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
אמיר25/06/2009דרך אגב יש לזה טיפול או שזה בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה
ד``ר טמיר גפן01/07/2009תמשיך במעקב רופא א.א.ג.
יתכן ומדובר בתופעה חולפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים באוזנייםאמיר23/06/2009
שלום
אני עובד במפעל של CNC ויש לציין שאין לנו רעש גדול באולם ייצור אם כי יש לי ירידה בשמיעה שהתחילה מהמילואים האחרון ואני שומע רעשים באוזניים.
בבדיקה אחרונה שעשיתי רואים שיש לי ירידה בשמיעה באוזן שמאל והגרף מגיע עד ל30 ד"צ בסיכום הבדיקה נקבע ש:
"אסימטריה S/N לרעת שמאל סביב 4KH ורציתי לשאול מה זה אומר?האם בבדיקה עם רופאה תעסוקתית היא תמליץ לא להמשיך להעסיק אותי?אני מתכנן להמשיך ללימודי הנדסת מכונות האם זה כדאי עקב הרעשים באוזניים עכשיו?
הערה:אני בריא לחלוטין ולא סובל משום בעיות רפואיות חוץ מהצפצופים באוזניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד``ר טמיר גפן23/06/2009הי!
בלי בדיקת שמיעה הכוונה הגרף של עקומת השמיעה קשה לדבר על הממצאים.
במידה ואתה לא עובד ברעש הרי תוכל להמשיך לעבוד וללמוד ללא מגבלה מבחינת רופא תעסוקתי.
במידה והפגיעה משירותך הצבאי הרי יש לפנות למשרד הביטחון בגין טינטון.
בהצלחה
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה חד צדדית
ד``ר מרק-אלן לוי24/06/2009שלום עלי להוסיף כי ירידה חד צדדית אינה בדרך כלל קשורה לחשיפה לרעש אלה לבעיה באוזן באותו צד וזה דורש לפנות לרופא אאג ולבצע בירור הכולל CT ראש לפעמים על מנת לשלול גידול שפיר של עצב השמע באותו צד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובתכם חשובה לי מאודנשאת23/06/2009
אני שוטר עובד במרכז ,נפגעתי בחודש 11-2008 בתאונת דרכים ,אחרי חופש של חודש מחלות חזרתי לעבודה .לאחר התדרדרות במצב ניגשתי לאורטופד שהמליץ לשהות בבית ולעשות טיפול פיזיותרפי ולעשות מיפוי עצמות ,תאוצאת הבדדיקה הראו שיש לי אי סדירות קלה בחוליות ..
האורטופד הפנה אותי לרפואה תעסוקתית ושפניתי אליהם ביקשו שאני יגיע למרכז לאיזור עבודה הסברתי להם שאני לא יכול בריאותית לנסיעה כזאת התעקשו שאני יכול לקבל טיפול רק שם..
בעכבות זה אני שוהה בבית מחדש 2 בלי משכורת ..
האם זה נכון שבמצב כמו שלי לא יכולים לקבל אותי באיזור מגורים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטרה
ד``ר מרק-אלן לוי23/06/2009במשטרה יש רופא תעסוקתי של המשטרה. אינני יודע איפה הוא יושב ואם הוא מקיים בדיקות בכל מחוז . אם אתה לא יכול לנסוע חד פעמי כנראה שמצבך קשה במיוחד. אתה יכול לגשת לרופא תעסוקתי באזור מגורים שלך ולשלוח את המסקנות למשטרה. אבל אני מאמין שיש בדיקות במחוזות .
אם מדובר בטיפול חוק זכויות החולה קבע כי על הקופות לאשר טיפול כמה שאפשר באזור מגורים במידה ויש שירות כזה באזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גב.
ד``ר טמיר גפן23/06/2009במידה ואתה מרותק למיטה או לבית הרי אין אתה זקוק ליועץ של רופא תעסוקתי ומצבך דורש טיפול אורטופדי ובהתאם אורטופד יכול להמשיך מתן חופשת מחלה.
במידה ומצבך טוב מספיק ואתה מסוגל להגיע לרופא אורטופד או רופא אחר הרי אתה יכול להגיע גם לרופא תעסוקתי לפי מקום עבודתך ולא לפי מקום המגורים.
כשירותך לעבוד נקבע למקום עבודה בו אתה עובד בפועל ולא לא למקום היפוטטי.
בהצלחה
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת אורטופדמאיר23/06/2009
לפורום שלום . רופאה תעסוקתית שלחה אותי לקבל חוות דעת מאורטופד על כושר העבודה שלי עקב בעיית גב ובנוסף חוות דעת מקרדיולג עקב צינתור טיפולי שעברתי לפני חודש וחצי. אני בן 61 שנה ועובד בבנק. האורטפד המליץ להוציא אותי לפנסיה לדעתו השילוב של שתי הבעיות עם ישיבה ממושכת עלולה להזיק לי. שאלתי האם הרפואה התעסוקתית צריכה לקבל את חוות הדעת ולהמליץ על יצאתי לפנסיה רפואית או לא לקבלה. מה דעתכם לאור נסיונכם. בברכה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד``ר מרק-אלן לוי23/06/2009שלום
רופא אורתופד הינו מומחה במקצוע ובדרך כלל מקבלים את חוות דעתו בעיקר אם יש סיכוי לנזק עתידי עם המשך התעסוקה . להוציא אותך ל גמלת נכות הינו עיניין של הוועדה הרפואית של קרן הפנסיה שתקבל המלצות גם של הרופא התעסוקתי גם של האורתופד והקרדיולוג , ותחליט באופן עצמאי. יתכן שבתוך הוועדה תשב אורתופד .
הרופא התעסוקתי רק ימליץ לשקול להוציא אותך לגמלת נכות הוא לא זה שיחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנסיה רפואית
ד``ר טמיר גפן23/06/2009שלום רב!
תפקידותו של האורטופד לתת המלצות אורטופדיות ולא מעבר.
כפי שרופא תעסוקתי לא ממליץ לאורטופד לגבי שיטה טיפולית ניתוח או כל טיפול אחר כך אורטופד לרוב לא נכנס לתחום המלצות לפרישה ועוד כאשר מדובר בשילוב של בעיה נוספת שהנה קרדיאלית.
רופא תעסוקתי ישקול את כל השיקולים והמלצות של מומחים בתחומים שונים ותפקידו לשקול ולהחליט האים יש מקום להמליץ על פרישה מעבודה מסיבה רפואית.
ההמלצה צריחה להיות שקולה ומנומקת.
בהצלחה!
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מקצוע - קלדנותנילי22/06/2009
שלום רב, הנני עובדת כקלדנית שופט מזה כ-4 שנים בבית משפט שלום ת"א במשרה 7/8. בחודשיים האחרונים אני סובלת מכאבים ונפיחות בכפות ידיים. לא הייתי בעבודה כחודש. ניסיתי לחזור לעבודה והכאבים מחריפים. הופניתי לאורטופד מומחה כירורג כף יד והוא כתב שאם אני אחזור לעבודה מלאה זה עלול להחמיר וההמלצה היא להפחתת עומס בעבודה - קיצור שעות עבודה ו/או העברה לתפקיד שלא כולל הקלדה ממושכת. האם כדי להמשיך את חופשת המחלה אני אמורה לפנות לרופא תעסוקתי או ועדה רפואית או שמספיקים אישורי מחלה מרופאת המשפחה?
מצ"ב תמונה של היד כיום, כשהגעתי לעבודה ולאחר מספר שעות עבודה.
אשמח לעזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ד``ר טמיר גפן22/06/2009שלום רב!
קשה להתרשם מהצילום אך כן הייתי ממליץ לפנות לרופר תעסוקתי.
יש לבדוק גם מצב שמדובר במחלת מקצוע.
ללא בדיקה פיזיקאלית לא ניתן לתת המלצות אופרטיביות.
בהצלחה ורפואה שלמה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת מרופא תעסוקתירונית21/06/2009
האם חוות דעת של רופא תעסוקתי נכנסת לתוך התיק הרפואי וכל מי שפותח את התיק יכול לראות את חוות הדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד``ר טמיר גפן22/06/2009שלום רב!
על מה מדובר? איזה תיק. וחוות דעת לגבי מה?
במידה ומדובר בתיק קופת חולים לא כל אחד יכול להיכנס בו רק הרופאים . במידה ומדובר בתיק באיזה תיק? חברת ביטוח? קרן פנסיה או ביטוח לאומי.
חוץ מיזה הרי במסגרת קופת חולים חוטמים על תופס ויתור סודיות לכן כל גוף שמוזכר בתופס זה יכול לראות בסופו של דבר את הרישומים.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טמיר
רונית22/06/2009תודה על ההתייחסות המהירה,
הכוונה שלי היא לתיק הרפואי שלי בקופת חולים. אם הגוף שמעוניין להעסיק אותי, החתים אותי על ויתור סודיות בנושא הרפואי- אז האם כאשר רופא שלהם יבקש לפתוח את התיק הרפואי שלי- הוא יראה את חוות הדעת של הרופא התעסוקתי שרשם לי תנאים מסויימים לעבודה בהתאם לבעיות גב? איך פתיחת תיק רפואי עובדת? האם הם מקבלים את התיק שלי או שהם מקבלים חוות דעת כללית מרופאת משפחה לגבי כושר בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ד``ר טמיר גפן22/06/2009למעסיק מעבירים רק מידע נחוץ לעניין העסקה של העובד. המעסיק לא מקבל תיק רפואי. רק במידה ומתנהל תהליך משפתי עורך דין של המעסיק יכול לקבל את התיק לידיו.
רופא משפחה לא כותב מכתבים למעסיק. רופא משפחה נותן סיכום מידע רפואי למטופל והמטופל זה שמעביר במו ידיו את הסיכום למעסיקו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מרפאה תעסוקתית לפי מקצועשחר17/06/2009
שלום רב
לאחרונה זומנתי למרפאה תעסוקתית לשם ביצוע בדיקות לפני קבלה לעבודה.
המשרה היא מהנדס ביוטכנולוגיה באחת מחברות התרופות, עבודה במעבדות (מו"פ)
רציתי לדעת האם ישנם בדיקות המאפיינות קבלה למקצוע זה?
אשמח אם תגידו לי מהן הבדיקות שמבצעים במרפאה תעסוקתית.
מהן בד"כ הבעיות העלולות לפסול אדם מלעסוק במקצוע זה?
הדבר מאד חשוב לי
תודה רבה
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי!
ד``ר טמיר גפן17/06/2009לום רב!
דבר תלוי בחומרים איתם תעבוד. בהתאם לחומרים אלו מבצעים בדיקות במידה וחומרים אלו מחייבים פיקוח של רופא תעסוקתי. מעבר לכך בודקים אים קיימת אי התאמה רפואית אחרת לעבוד עם חומרים כימיים שבמעבדה.
בהצלחה.ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבדה
ד``ר מרק-אלן לוי18/06/2009שלום
לגבי העבודה שלך אין בדיקות מיוחדות. אין דרישות מיוחדות. מקרים של פסילה לקבלה לעבודה נדירים ביותר בעיקר במקצועות הללו. כמובן אם תעבוד עם חיות עליך להיות מחוסן נגד טטנוס וכלבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממחלת נפש חזרה לעבודהחן16/06/2009
שלום
אני חולה סכיזופרניה אושפזתי ליפני שנה וחצי עקב מצב פסיכוטי חריף.
במקום עבודתי אני מוגדר כבחופשת מחלה,בביטוח לאומי אני מוכר 100% נכותזמנית ומקבל קיצבה חודשית.
לאחורנה שאני מרגיש טוב פניתי למקום העבודה שיקבלו אותי חזרה והם ביקשו מכתב מרופא תעסוקתי.
מאובחן עכשיו: POST SCHIZOPHRENIC DEPRESSION
אינני פסיכוטי ואינני דיכאוני.
נוטל טיפול תרופתי: SEROQUAL 75 MG ' VIEPAX75 MG
שאלתי היא מה הסיכויים שאחזור למקום העבודה, והאם מכתב מרופא תעסוקתי יהיה חיובי?
אודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
ד``ר טמיר גפן16/06/2009הי!
הדבר תלוי בהתרשמותו של רופא תעסוקתי - במידה והרופא מתרשם שאין אי התאמה לתפקיד (מקצוע ובמידה והתשובה הנה חיובית חשוב שהמעסיק היה מעוניין בלקבל אותך בחזרה).
בהצלחה
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש מחלה בתאונת עבודהעופר15/06/2009
שלום רב
אני נמצא כבר 4 חודשים בביית כתוצאה מתאונת עבודה.
בשלושת החודשים הראשונים קיבלתי משכורת מביטוח לאומי.
בחודש הרביעי והלאה אני אמור לקבל משכורת מהביטוח מנהלים.
הלכתי לרופא תעשייה והוא אמר שמעבר ל91 יום מחלה שאישרו לי הוא לא יכול לעזור לי ואני צריך לחקות לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי והביטוח מנהלים רוצים אישור כשירות ממנו.
שאילה שנייה - מקום העבודה שלי אמור לשלם לי ימי חופש מחלה בתקופה הזאת?
בתודה מראש
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה
ד``ר טמיר גפן15/06/2009הי!
תבקש מרופא תעסוקתי לא אישור מחלה אלה תבקש לקבוע את כושר העבודה שלך.
במידה והרופא מתרשם שאתה בלתי כשיר לעבודה תקבל אישור אי כושר ותעביר לחברת ביטוח.
בהצלחה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת בית או תאונת עבודהאברהם ב.א15/06/2009
אני גר במושב
עד 3/08 הייתי שכיר(עבדתי כמנהל חשבונות ראשי) מאז עבדתי במשק בהכנת מבנים למחסנים להשכרה ההכנסה התחילה מ1/09 נפצעתיב31/10/08 מנפילה מסולם ריסקתי עקב רגל ימין כשהייתי בעבודה על מחסן, הייתי בתקופת אבטלה מביטוח לאומי. הגשתי תביעה על נכות כללית וכן נקבעה לי בוועדה רפואית נכות זמנית כללית עד 30/4/09, ונכות רפואית 35% .אני עדיין סובל מכאבים ומתקשה בהליכה, נמצא במעקב מחלקה אורטופדית בבית חולים ולפי הבקורת האחרונה , כנראה שאהיה זקוק לניתוח נוסף לתיקון הניתוח הראשון בעוד מס חודשים. שאלותי:
1.האם אפשר להעביר את כל התביעה לפגיעה בעבודה?
2. האם לערער על החלטת הוועדה הרפואית שקבעה נכות זמנית בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
ד``ר מרק-אלן לוי15/06/2009אם לא עבדת והתאונה אינה קשורה לעבודה אין מה לעשות אתה לא יכול לקבל דמי אבטלה ולהיות שכיר בו זמנית. ראה תשובה עם עורך דין זה לא רפואה.
נכות זמנית כי עדיין לא הסתיים הטיפול והריפוי בפציעה ולכן זמנית לאחר זמן מה זה יהיה נכות יציבה (לא תמיד באותם אחוזים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאונת בית או תאונת עבודה
אברהם ב.א15/06/2009איפה אני אראה תשובת ען"ד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי!
ד``ר טמיר גפן15/06/2009שלום רב!
אי אפשר להנות גם מדמי אבטלה וגם וגם שתאונה תחשב כתאונת עבודה.
לגבי נכות הרי נכותך הנה זמנית. נכות צמיתה עדיין לא התגבשה ולפי הנכתב בשאלתך אתה מועמד לניתוח נוסף. רק לאחר שתחלים לאחה הניתוח ומצב יהיה יציב יהיה ניתן לקבוע נכות לצמיתות.
בהצלחה
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותורדית15/06/2009
כמה אחוזי נכות אפשר לקבל על שלוש פריצות דיסק בגב תחתון ושלוש פריצות דיסק צוואריות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
ד``ר מרק-אלן לוי15/06/2009נכות נקבעה על סמך הפרעה תפקודית ולא אבחנה יבשה לכן אתה יכול לקבל 0% או 30% עם אותה אבחנה של פריצת דיסק ,כמו כן אם יש לך פריצה עם מגבלות ואתה עובד ניתוח ומשתפר אז גם הנכות נעלמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות
ד``ר טמיר גפן15/06/2009הי!
קיבלת תשובה מלאה ומפורטת מד"ר לוי
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבדינה13/06/2009
לפני שנתיים הריתי ולא ידעתי שאני בהריון והתלוננתי על כאבי גב חזקים והרופאה רשמה לי בתיק כאבי גב תחתון כרוניים ולאר כחודש התברר שהעובר מת ועשיתי גרידה בבית חולים . איך אפשר למחוק את האבחנה, כי אני צריכה הצהרת בריאות ולא רוצה שיופיע אצלי בתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד``ר טמיר גפן13/06/2009הי!
רושמים בהצרת בריאות את האמת - כאבי גב בתקופת היריון. מה לעשות את לא האחרונה שסובלת מכאבי גב בתקופת היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)