מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעת כתףHGK17/09/2008
שלום, שכנתי היא אשה בת 64, ללא גורמי סיכון מיוחדים, אשר מתלוננת על כאבים בכתף עקב עבודתה כגוהצת כבר עשרות שנים. בשנים האחרונות הכאבים מתגברים בתכיפותם ועוצמתם. היא עובדת כגוהצת מביתה ולמיטב ידיעתי לא ביטחה עצמה באופן מיוחד. למי עליה לפנות? מה עליה לעשות? האם היא מבוטחת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת כתף
ד``ר טמיר גפן17/09/2008שלום רב!
כאבים בכתפיים יכולים להיות מסיבות רבות! לאחר שתעבור בירור אורטופדי היה ניתן להגיד מה סיבה לכאבים.
את כותבת שהשחנה לא ביטחה עצמה באופן מיוחד. שאלה האים יש לה ביטוח לאומי. במידה ואין אין לה למי לפנות. במידה ויש לה בעיה רפואית שנובעת מתעסוקה ניתן לפנות לביטוח לאומי בשאלת מחלת מקצוע או אול לנכות כללית.
בכובד רב ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהאור17/09/2008
הובחנתי השבוע ע"י ראומטולוג כלוקה ב'פיברומיאלגיה'. הרופא ציין: "להמנע בחודשים הקרובים מפעילות פיזית". ברצוני לדעת. 1. האם רופא תעסוקתי יקבל את המלצת הרופא? 2. האם יכול לקרות מצב בו הרופא תעסוקתי יכתוב שאין אני יכול להמשיך בעבודתי כלל (כשלא מעט ממנה פיזית)? 3. איך מתייחסים ב'רפואה התעסוקתית' לפיברומיאלגיה? תודה מראש אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
ד``ר טמיר גפן17/09/2008שלום רב!
רופא תעסוקתי יבדוק את הממצאים ובהתחשב במכתבו של הראומטולוג יתן את המלצתי כמובן בהתאם למקצוע ודרישות התפקידו.
ברפואה התעסוקתית מתייחסים לא לאבחנה - לפיברומיאלגיה או כל אבחנה אחרת אך כן מתייחסים לממצאים קליניים.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר טמיר
אור19/09/2008שלום רב, לך. ראשית, תודה לך על תגובתך. שנית, כמו שאתה יודע לחולי ה'פיברומיאלגיה' הממצאים והבדיקות בדר"כ תקינות. הם בדר"כ מאובחנים כמו במקרה שלי, מתלונות הפציינט ומנקודות רגישות (עליהן ידעתי רק השבוע כשהרומאטולוג נגע בהן.) איך א"כ רופא תעסוקתי קובע במקרה כזה את היכולת התעסקותית שלי, מגבלות או אי הגבלות בקשר לעבודתי? ושוב, תודה מראש. אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן14/09/2008
שלום רב, אני עיתונאי באחד מהעיתונים הגדולים והעבודה שלי מלחיצה ביותר ביותר - אני חש כי הלחץ בעבודה והדרישות של המנהלים שלי פוגעות לי בבריאות. האם יש משהו לעשות בנושא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר טמיר גפן14/09/2008שלום רב!
תקח דברים בפרופורציה נכונה. תנסה לא להילחץ מהעבודה. יש קורסים רבים לשליטה עצמית וכו'. אין מקצוע אינטלקטואלי שלא גורם ללחץ כיום.
במידה ומדובר במצב בריאותי אולי יש מקום לפניה לפסיכולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ בעבודה
ד``ר מרק-אלן לוי15/09/2008לחץ בעבודה הינה גורם סיכון לכל מיני סוגות של בעיות כגון דיכאון שחיקה נפשית ומאידך בעיות לחץ דם ועליה בתחלואה בבעיות לב, יחד עם זאת לחץ בעבודה אינה נתנת למדידה והינה תחושה אישית.המערכת מכירה רק אירועים ספציפים (ריב גדול, הזמנה מיוחדת...)כגורם ישיר לאירועים לבביים, כך שלא עלך בינתיים יש להפחית את הלחץ עם השיטות שהוצגו בתשובה של דר גפן היות ועדיף לנסות לחיות ברוגע כל הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודהגל10/09/2008
שלום, אני מורה. עברתי לפני שבועיים ניתוח להסרת גוש שפיר מבלוטת התריס - הוצא הגוש והבלוטה את הניתוח ביצע מנתח כירורג. נאמר לי כי עלי לחכות מספר שבועות עד חודשים להתאוששות הקול. לעיתים יוצא קול חלש ומרבית הזמן נשמע כאילו אני לוחשת. כמובן שאיני יכולה לעבוד בימים אלה ואם לא אתאושש עד סוף ספטמבר אאבד את מקום עבודתי לשנת לימודים זו. - מה עלי לעשות? האם יש זכאות מעבר לחופשת מחלה של 21 יום מרופא משפחה? האם עלי לשים לב למסמכים רפואיים מסויימים שידרשו במהלך השנה הקרובה? למי לפנות במצב של אובדן כושר עבודה לאורך זמן? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן קול
ד``ר מרק-אלן לוי12/09/2008שלום, ניתוח בלוטת תריס מתבצע בקרבה של עצב השולט על מיתרי הקול. יש קודם לוודא כי אין פגיעה בעצב. במידה ויש כמה דברים. 1 זו סיבוך מתואר אפשרי אך לא רצוי ואפשר לתבוע. 2 במקרה שלך היות וזה גורם לבעיות בעבודה יש לפנות לרופא תעסוקתי על מנת שהוא ישפוט בכשירותך לעבודה . אם את לא כשירה זמנית הוא ייתן אישור על כך בינתיים אפשר ללכת לקלינאי תקשורת לטיפול, במידה ויש נזק בלתי הפיך, לפי המערכת שאת שייכת לה יש לנסות לצאת לגמלת נכות (אם הנזק עד כדי כך) את יכולה לתבוע את הביטוח הלאומי אך ורק אם בגלל הנכות ההשתכרות שלך ירדה ב 50% במשך 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדן כושר עבודה
ד``ר טמיר גפן12/09/2008שלום רב!
קיבלת תשובה מלאה מד''ר מרק-אלן לוי כך שאין לי מה להוסיף.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואית או אובדן כושר עבודההניד08/09/2008
אני בת 55, 30 שנים בהוראה. עברתי ניתוח ברגל עם היסטוריה גדולה. רופא תעסוקה קבע לי חצי שנה שלא אוכל לעבוד. - ניצול ימי המחלה העומדים לרשותי. ולאחר מכן ישקול להפנות אותי לועדה רפואית השייכת למבטחים. האם מבחינה חוקית אוכל להתנדב כשעתים ביום בביה"ס. אבקש הסבר לגבי מצבי וועדה רפואית. האם כדאי לצאת לפנסית נכות או פרישה מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה רפואית או אובדן כושר עבודה
ד``ר טמיר גפן09/09/2008רופא תעסוקה קבע לך חצי שנה שלא כא כושר. במידה ולא תוכלי לשוב לעבוד היה נכון להפנותך לועדה רפואית של קרן פנסיה. במידה ואת יכולה להתנדב כשעתים ביום בביה"ס הרי שאת יכולה לעבוד בהיקף של 10 שעות שבועיות שזה כמעט ו - 50% משרה של המורה.
בשאלת לפנסית נכות או פרישה מוקדמת יש להתייעץ באיש מצועי בכח אדם.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים07/09/2008
שלום רב, אני בן 30 והתחלתי לעבוד כטבח לפני כשנה. העבודה היא 12 שעות על הרגליים כל יום. לאחרונה אצבעות הרגליים שלי החלו לכאוב מאוד והעמידה נהייתה קשה יותר ויותר. האם זוהי נחשבת מחלת מקצוע? האם אני יכול לתבוע מישהו ולקבל על כך פיצויים? אם כן, את מי אפשר לתבוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד``ר טמיר גפן07/09/2008שלום!
בשלב זה מדובר רק בתלונות על כאבי רגליים - אצבעות ללא עדות לממצא שיכול להסביר את התלונות. במידה וישנם ממצאים אוביקטיביים שכן יכולים להסביר את התלונות יש לבדוק האים הממצאים הללו קשורים לטיב ואופי העבודתך.
בשלב זה אין את מי לתבוע.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר סיבתי סכרת ומורה לספורט?דני הדר02/09/2008
שלום האים יש קשר סיבתי של מחלת הסכרת לעבודה כמורה לספורט? בתנאי מזג אויר קשים חום ,שמש במגרש, קור בחורץ אחריות ולחץ? ריבוי תלמידים בכיתה? תודה דני הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר סיבתי
ד``ר טמיר גפן06/09/2008שלום!
אין קשר סיבתי.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לפנסייה עקב מחלההניד30/08/2008
אני מורה בת 56, 30 שנה בהוראה. עברתי שני ניתוחים במפרק הירך והברך ללא פיקה. עקמת בגב, בעיות בעמוד השדרה הצווארי וכתוצאה מכך הרדמויות בידיים. קשה לי מאוד לעבוד ועומדת בפני רופא תעסוקה. אני מאמינה שהרופא יקבע שלא אוכל לעבוד באופן כזה. מהי האפשרות הכדאית והשלכותיה מבין: פנסיית נכות, פנסייה רפואית או פרישה מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנסיה
ד``ר מרק-אלן לוי31/08/2008החישוב הינו כלכלי . ישנם מבצעים בשירות המדינה לעובדים מעל גיל 55. ולפעמים שווה יותר מלקבל אחוזי ניכות. בצד שני את צעירה עם 30 שנות ותק כלומר 60% פנסיה יש לחשב את אחוזי הנכות שתקבלי כי על כל 10% את מקבלת 1% בפנסיה פחות או יותר.וזה נכון לגבי עובדי מדינה. אם את בפנסיה צוברת החישוב שונה. כידאי שתבדקי אצל רופא תעסוקתי שיעשה הערכה של אחוזי ניכות המגיעות לך מבחינה בריאותית ואחר כך עם חשב בבית הספר לעשות שיקול דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנסיה
ד``ר טמיר גפן31/08/2008קיבלת תשובה ממצאת מד"ר מרק-אלן לוי ואין לי מה להוסיף.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס ודלקת פרקיםרונית ארד26/08/2008
שלום לפני כ-13 שנה התפרצה אצלי דלקת פרקים ראומטית ופסוריאזיס ומאז המחלות הללו הולכות ובאות ולא נעלמות. לאחרונה בבדיקה תקופתית נאמר לי ע"י הרופא הבודק שאני יכולה לתבוע את הביטוח הלאומי עקב המחלות הללו מכוון שהן מוכרות כמחלות מקצוע והתפרצו אצלי במהלך עבודתי בחברה (אני עובדת באותה חברה כבר 18 שנה) עקב עבודה בלחץ נפשי מתמשך (תפקיד בכיר בחברת הייטק). מיותר לציין שמחלות אלו פוגעות בתיפקוד ובאיכות החיים. האם אכן יש אמת בדברי הרופא ואם כן כיצד צריך לפעול? תודה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס ודלקת פרקים
ד``ר טמיר גפן26/08/2008הי!
לא ידוע לי שמחלת פסוריאזיס ודלקת פרקים מוכרת באנשי הי טק כמחלת מקצוע.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק24/08/2008
האם עדיף שכיסא מחשב יהיה עם משענת בשביל לתת תמיכה לידיים או בלי משענת כדי שיהיה אפשר לשנות תנוחות בקלות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסא
ד``ר טמיר גפן25/08/2008שלום רב!
כל אחד מה שנוח לו. כיסא האורטופדי נחשב עם התמיכה לידיים
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת עשן בהסרת שיער בהבזק אורדניאלה20/08/2008
ברשותי מכונת IPL ואני עצמאית ועובדת איתה לבד כבר שנתיים, שישה ימים בשבוע ובממוצע של עשר שעות ליום. סגן מנהל מחלקת ריאות ומנהל יחידת אסתמה בבי"ח "מאיר" בדק ומצא שקיבלתי זיהום רציני - הרעלת דו תחמוצת הפחמן מתאריך 17.07.08 שיעול חריף גושי ירוק עם סינוזיטיס וקשיי נשימה. אחרי 40 כדורי מוקסיפן פורטה קיבלתי 20 כדורי סרוקסים 500 מ"ג ביחד עם רוליד 150 מ"ג ועם משאף פעמיים ביום בודיקורט טורבו 200 מק"ג. מחרתיים 22.08.08 מסיימת טיפול. יש שיפור, אבל אתמול היה לקוח של שלוש שעות שנשמתי את השריפה והתחילו כאבים בגרון ובמערכת הנשימה. אני בתהליך להתקנת שואב עשן מקצועי להקטנת הנזק. איך פועלים להוכיח שאני נפגעת תעסוקתית? האם בתור עצמאית יש לי זכויות? אני מפרנסת יחידה במשפחה ורוצה להמשיך עם העסק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיפת עשן
ד``ר טמיר גפן20/08/2008שלום רב! את האמת אני לא מכיר את המכונת IPL ולכן לא יכול להגיד לגבי עוצמת פליטה של עשן. ניתן לפנות למפקח עבודה או לחברה פרטית שעוסקת בניטור סביבתי ולבדות את עוצמת הפליטה ומרכיב הפליטה באזור הנשימה ובהתאם לממצאים לפנות לביטוח לאומי בשאלת תאונת עבודה/מחלת מקצוע.
בהצלחה ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן שמיעהיוני17/08/2008
שלום, אני עובד כבר 15 שנה במקום מאוד רועש, יש לי פגיעה בשמיעה ואוזן אחת ללא תפקוד לגמרי, איך אפשר לבדוק אם זה כתצוצאה מהעבודה ומה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן שמיעה
ד``ר טמיר גפן17/08/2008אובדן שמיעה.
שלום! בדרך כלל מחשיפה לרעש ישנה פגיעה דו צדדית. יש לפנות תחילה לרופא א.א.ג. ולבדוק שלא מדובר בבעיה רפואית אחרת. במידה ומדובר בנזק מחשיפה לרעש יש לפנות לרופא תעסוקתי ובהתאם לממצאים אולי יש מקום להפנותך לביטוח לאומי.
ד"ר גפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנטואלין13/08/2008
לפני כשבועיים ניגשתי למרפאה תעסוקתית על מנת לעבור בדיקת מנטו ולהחתים רופא תעסוקתי על הצהרת בריאות. עברתי בדיקת מנטו בידי השמאלית ולאחר יומיים הגעתי לקריאה הייתה אדמומיות קלה אך נאמר לי כי המנטו שלילי ויש לעשות את הבדיקה בשנית רק ביד ימין, אך יש להמתין שבוע מיום הקריאה ע"מ לעשות בדיקה חוזרת. לאחר שבוע ערכתי שוב את הבדיקה, שוב לאחר יומיים הגעתי לקריאה שוב את אותם הסימנים ושוב נאמרה לי את אותה התשובה "המנטו שלילי". לאחר מספר ימים נתקבלה תשובה מהרופא התעסוקתי והוא טען שם כי " המנטו שלילי והנ"ל כשירה לעבוד בתפקידה" שאלותי הן: א. מהו מנטו תקין? ב. האם מנטו שלילי יכול לפסול אותי מלהתקבל לעבודה ??? ג. האם רופא של אותו גוף בו אני אמורה לעבוד, יכול לפסול אותי מעבודה? למרות שישנה החלטה של רופא תעסוקתי שקבע כי אני אכן כשירה לעבודה!!!!! ד. מה ניתן לעשות על מנת לערער על החלטה זו ? אודה על עזרתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלה לעבודה
ד``ר מרק-אלן לוי13/08/2008בדיקת מנטו בודקת גודל של תגובה עורית .אין שלילי יש מספר מילימטר . עד 10 זה נחשב כי לא הייתה תגובה(לא האדמומיות הגבשושית) במקרה זה חוזרים על הבדיקה ואם עדיין תגובה קטנה פשוט במידה ותעבדי בחשיפה לשחפת עלייך לעבור טסט כל שנה. אין בזה לפסול מועמד לעבודה אלה רק לבדוק מה מצבו בכנייסה לעבודה.כמו שבדיקת איידס חיובית לא תפסול אותך מהעבודה קל וחומר מנטו. בברכה ובהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בתחנת דלקימית10/08/2008
שלום, אני עובדת בתחנת דלק כדי לקבל את המענק אחרי הצבא, איך אני יכולה להימנע מלשאוף אדי דלק ולסכון את עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בתחנת דלק
ד``ר טמיר גפן10/08/2008
שלום,
גם אני עבדתי בתחנת דלק לפני כ- 18 שנה. הרי את תעבדי כחצי שנה לכן החשיפה הנה תהיה מינורית. ממליץ בין התלוקים לעמוד ככל שניתן רחוק מהמשאבות. אין המלצות נוסבפות.
לא רואה בזה סכנה גדולה.
ד"ר גפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת טינרשאולי05/08/2008
אני עובד כמכונאי אחזקה בחברה 10 שנים , במסגרת עבודתי אני עובד הרבה עם טינר ,האם יש קשר לכאבי הראש שיש לי לטינר, עליי לציין שהכאבים התחילו הערך עם התחלת עבודתי בחברה, האם אפשר להוכיח קשר בין הטינר לכגאבי הראש שיש לי בערך כל מספר ימים לשעתיים בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר מרק-אלן לוי06/08/2008טינר הינו מדלל ובפשטות מתפקד כמו אלקוהול לגבי השפעה על מערכת העצבים. באופן תאורטי אפשר לקבל כאבי ראש עם חשיפה לממיסים.עליך לגשת לרופא תעסוקתי של קופת חולם שלך והוא יעשה הערכה ויתן המלצות.קח בחשבון שההמלצה יכולה להיות שינויים שאופן העבודה או בקשה שלא תיחשף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)