פורום תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה בסמוך למתקן לטיהור שפכים
    אפרת
    29/06/2008

שלום רב, אני מועסקת במוקד שירות לקוחות באשדוד. המוקד ממוקם כבר קרוב לעשר שנים בסמוך למתקן לטיהור מי שפכים. במהלך העבודה אנו סובלים ריח רע וחריף של ביוב ומידי פעם גם ריחות שונים של גזים, שכמובן אינם מאפשרים תנאי עבודה נאותים. מעבר לכך, מידי שנה יש תופעה מוזרה. בכניסה למוקד רובן של הבנות סובל מהתופעות הבאות: תחושת אופוריה, סחרחורות, הקאות, רעידות בשרירים, תחושת יובש בפה ובגרון, קשיים לנשום. התופעה נמשכת מספר ימים וחולפת. וכל אחת מגיבה באופן שונה. יש כאלה שמתעלפות ויש כאלה שחשות רק יובש באזור הפה והגרון וחולשה. לטענת המעסיקים בזמן שזה קורה הם מזמנים גורמים שונים שיבדקו את התופעה אולם אף אחד לא מוצא כלום. הם מגדירים את מקום העבודה כראוי ועל כן מאפשרים אומנם לתת לנו ללכת הבייתה, אבל מסרבים לשלם על ימי עבודה ואף מתעקשים שהכל "פרי דימיוננו". לפי דעתי, יש כאן תופעה חמורה מאוד. לא ייתכן שמאה אנשים "מדמיינים" ומתעלפים מגורמים פסיכולוגיים. ואולם, התופעה היותר קיצונית נמשכת רק מס' ימים בשנה, אולם האם ייתכן ואנו חשופים לגז בכל ימות השנה ולא חשים בתופעות האלו? ואולי באמת לא מוצאים ריכוז גבוה של גז במקום העבודה, אבל האם זה חוקי להעסיק אותנו בכזו סמיכות למתקן לטיהור שפכים שידוע בוודאות שהתהליך הזה גורם לפליטת גזים מזיקים??? מה עלינו לעשות? אף אחד לא בא לעזרתנו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ומה לגבי מזיקים אחרים..

אפרת
    29/06/2008

שכחתי לציין... מעבר לריחות הקשים, אנו נתקלים לא פעם בחולדות ועכברים במתחם העבודה. לעיתים קרובות מחוץ למבנה אנו רואים חולדות בחצר. קרו גם מספר פעמים שגילו פגרי חולדות בתוך ארונות החשמל בתוך המבנה עצמו. גם תופעה זו גרמה מספר פעמים לריחות של פגרים. מקרה נוסף שהיה לפני מספר חודשים. בתןך המוקד עצמו: בזמן העבודה פרצו מתוך הקיר מאות חרקים (מעופפים דומים ליתושים, אבל קצת יותר גדולים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולדות בעבודה.

ד``ר טמיר גפן
    06/07/2008

שלום שוב.!
    לגבי חולדות בעבודה יש לפנות לעירייה בכדי שיתנו מענה הדרוש. בדרך כלל שולחים יחידת מדבירים לטיפול בחולדות.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשפה לגזים בעבודה

ד``ר טמיר גפן
    06/07/2008

שלום רב!
    תבקשי מהמעסיק תוצאות בדיקות ניטור סביבתי שבוצע במקום (בדיקות שבוצעו במידה וכן בוצעו). כמו כן ניתן לבקש התערבות של רופא תעסוקתי. במידה ויש ממצאם בניטור סביבתי היה ניתן להחליט בהתאם לממצאים לכבי הליכם הבאים.
    ללא תוצאות הבדיקה מדובר רק בתלונות ללא בסיס עובדתי.
    ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיה
    29/06/2008

שלום רב, האם חרדות חברתיות שהתפתחו לי אחרי עבודה במלצרות במסעדה בתל אביב במשך כמה שנים עם לקוחות קשים ביותר, ובוס עריץ, יכולה להיחשב כמחלת מקצוע? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מצב נפשי - מחלת מקצוע

ד``ר טמיר גפן
    06/07/2008

במידה ותוכלי להוכיח קשר סיבתי בין תנאי עבודתך ובין מחלתך כן ניתן לבקש יביטוח לאומי יקיר במחלתך כמחלת מקצוע.
    יש מקום גם לבדוק תקדימים במידה והיה שכזה ותמיד יש הראשון.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קיבלתי מרופא תעסוקתי המלצה
    עמי
    24/06/2008

בהקשר אלי ואילו המשרד הממשלתי בו אני עובד שולח אותי לוועדות רפואיות של עובדי המדינה 3 במספר אותן מסמכים שקיבל ממני הרופא התעסוקתי קיבל גם הרופא של משרד הבריאות עובדי מדינה
    האם זה תקין שהמשרד מנסה בכל דרך להתעלם מקביעתו של הרופא התעסוקתי ומנסה להשיג אולי תוצאות אחרות באותן ועדות רפואיות??
    אם לא מה עלי לעשות כדי להניא אותם מכך כל המגבלות הן כמובן פיזיות ולא נפשיות

הוספת תגובה

• ברצוני להסיף כי אני עובד במשרד ממשל

עמי
    24/06/2008

ויש לי 38% נכות צהלית ברגל ובגב אני עדיין עובד רוצה להמשיך לעבוד בהתאם לאותן מגבלות שכתב הרופא התעסוקתי אני בן 62.5 ועל פני נראה לי שמנסים לסלק אותי בהליך רפואי לא ראוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמי

ד``ר מרק-אלן לוי
    25/06/2008

כל וועדה יכולה להחליט מסקנות שונות. לא סביר שיהיו לגמרי שונות אך המשמעות מבחינת עבודה יכולה להיות משמעותית. בכל ערכה יש לך אפשרות לערער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חובה עלי להתייצב לא מפאת החשש

עמי
    25/06/2008

מקביעתה של אותה ועדה !! שעל פניו נראית לי לא ראוייה בגלל נסיבות קיומה ,
    אלא בגלל ההליך הבולשביקי הזה שבעצם מנסים לערער ת בטחוני ואת היכולות דלי בהתמודדות עם המצב שנוצר?
    השאלה:
    ה אם אני יכול להסתמך על האבחנה של הרופא התעסוקתי שנתן לי אותה ולא להופיע באותן ועדות??
    מבלי שיגרמו לי סנקציות ואו סתם אי נעימויות ? בקשר לערעור ידוע לי התהליך,
    אבל הוא ארוך ועד אז מה יהייה האם ייקוב כאן קביעת הוועדות( שלא ידוע לי בעצם מה תהייה קביעתן ) את ההר ואו אמשיך לעבוד עד העירעור?אבל מאחר ויש ריבוי וועדות כ-3 נראה לי כי יש כאן אקט לא ראוי בשימוש בהליך רפואי הרי החוק אומר שקביעתו של רופא תעסוקתי בנושאי תעסוקה הינו בלעדיות של רופא המומחה בתעסוקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצת רופא תעסוקתי

ד``ר טמיר גפן
    25/06/2008

שלום רב!
    רופא תעסוקתי שנותן המלצות במסגרת קופת חולים אלו המלצות לעיניין כשירותך לעבודה בעבודתך בלבד. לאומת זאת ועדש משרד הבריאות קובעת גם אחוזי נכות וגם התייחסותה לתעסוקה בכלל ולא לעבודתך הספציפית. לאור ההבדלים בגישה גם ישנם הבדלים בכמות הועדות וגם בתוצאות ובהחלטות של הרופאים. כמו כן הדבר תלוי בהשכלתך, הכשרתך וניסיון התעסוקתי שלך. גם יש התחשוב לגיל וכו' ישנם נתונים רבים שנלקחים בחשבון ע"י ועדת משרד הבריאות.
    כמובן ניתן להיצתייד בחוות דעת מטעמך שבו רופא יסכם את כל הממצאים וגם אחוזי נכות הרפואייים ויכולת התפקודית שלך.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רחל
    22/06/2008

שלום רב,
    אני עובדת במשרד כל היום בישיבה כבר 5 שנים. לאחרונה אני סובלת מכאבי גב תחתון וישבן. האם יש את מי לתבוע?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי גבתחתון

ד``ר טמיר גפן
    22/06/2008

שלום רב!
    כ85% מאוכלוסיה כללית סובלת מכאבי גב במהלך החים בתקופה זו או אחרת. כאבי גב תחתון המחלה הנפוצה ביותר. כמו כן יש קשר ישיר לגיל ועוד נתונים דמוגרפיים אחרים.
    אין את מי לתבוע למעט את ההרגלי החיים הלא טובים. יש תרגילים טובים לעובדי משרד ניתן להוריד מה אינטרנט וכל שעה של עבודה בישיבה רצופה להגדיש כ- 3 דקות לתרגילים הללו.
    בהצלחה! ד"ר גפן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חו"ד רופא תעסוקתי
    אדוארד
    18/06/2008

שלום
    אבא שלי עובד במשך יותר מ-40 שנה כרתך מקצועי לפני כשנה פוטר מעבודתו עקב צמצום היקפי עבודה. כגרע לאבא שלי יש בעיות גב ת ברך ימין ו רגל שמאל, אורטופד רשם שאסור לעבוד בכיפוף ברכיים, עמידה והליכה ממושכת.ביטוח לאומי קבע 59% נכות פעם ראשונה ו-58% נכות לאחר ערעור ועקב כך שאני לא ילד קטן אני ומבין שמנסים למנוע ממנו להגיע ל60% כי זה כבר קצבה. רופא תעסוקתי מסרב לתת שום אישור , לא שהוא כשיר למקצוע ולא שהוא לא כשיר בטענה שיש חוק האוסר עליו מביטוח לאומי.הוא המליץ להחליף מקצוע אבל כשהתבקש לכתוב את זה בכתב הוא סירב. אני רוצה להבין ממתי חוקי ביטוח לאומי עומדים לפני שבועה רפואית , ממתי דאגה לכיס של ביטוח לאומי עומדת לפני דאגה לשלום האדם.אשמח אם תוכל לענות לי על התשובה ולעזור לי עם החוקים שרופא תעסוקתי דיבר עליהם כי הוא מסרב לתת לי את החוק.
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    חו"ד רופא תעסוקתי

הוספת תגובה

• חו"ד רופא תעסוקתי

אדוארד
    18/06/2008

שכחתי להוסיף שאורטופד אמר שלא יכול לשלוח את אבא לניתוח על הברך עד גיל פנסיוני כי זה נכות אוטומטית, אז עדיף להמשיך ולסבול מכאבים כל פעם שדורך על הרגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חו"ד רופא תעסוקתי

ד``ר טמיר גפן
    18/06/2008

שלום רב!
    אין לה הרבה להוסיף לתשובתו של ד"ר מרק. לגבי הניתוח בדרך כלל מנסים למשוך את הניתוח עד לגיל 60 כהמפרק המלחותי שמשתילים יש לו זמן חיים משלו שהנו כ- 15 שנה. לאחר מכן יש להחליפו או לתקנו לכן רופאים מנסים לעשות את הניתוח מאוחר ככל שניתן בכדי האיש המבוגר לא יזדקק לניתוח נוסף בגיל מתקדם הרי כל ניתוח יש לו סיבוכים וסיכונים.
    נ.ב. לגבי אחוזי נכות - בביטוח לאומי קובעים נכות רפואית ונכות תפקודית. ייתכן ונכות רפואית גבוה אך מבחינה תפקודית אין פגיעה משמעותית. תנסה לקבל יוץ רופא או גורם אחר שמבין בנדון וייתכן לאביך מגיע יותר מאשר קיבל.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    נעה
    16/06/2008

היי אני אחות מוסמכת מזה 8 שנים במשך ה-3 חוד' אחרונים חליתי -AVNנמק בראש ירך ברגל ימין לפי MRI הרופא החליט שעלי לנוח ,וללכת עם קביים ,נוגדי דלקת עד שהיתי אצל מומחית למפרקים שאמרה לי לשוב לחצי משרה ,אך המוסד בו אני עובדת דרש אישור מרופא תעסוקתי ,שאליו לוקח זמן להגיע ,בינתיים גם לא קבלתי פיזיותרפיה ,במקביל אני לומדת לתואר באיזור מגוריי והיתי עולה לשיעורים,או לחילופין חברות היו מביאות לי את החומר וכך תוך כאבים איומים היתי מצליחה ללמוד,ולשכוח ממכאוביי ,כעת התקשרה אלי אחות ראשית וטענה שזה לא חוקי שאני מדי פעם לומדת ,ושהיא לא יודעת אם יהיה לה מה לעשות עם אחות חולה כמוני .יש לציין שאני קבועה במע' ,ואין הם מממנים שום הוצאה בלימודים אלה שבהם אני יושבת,פסיבית לחלוטין....האם המלצה של רופא תעסוקתי פרטי שווה לזה של קופ"ח ?כ"כ מה יהיה כשאצטרך המלצות בהמשך?זה מחייב אותי ללכת לרופא תעסוקתי פרטי? כ"כ האם יכולים לפטר אותי במצבי הנוכחי ,טרם קבלתי פיזיותרפיה זה רק ביולי,לא תור להידרותרפיה ,אני במנוחה ,הרופא משפחה שלי נותן לי חופש מחלה לפי צורך שכן עדיין אין שינוי במצבי ,והתור לרופא תעסוקתי דרך הקופה הוא רק ב-14 ליולי......מה לעשות עזרו לי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד``ר טמיר גפן
    16/06/2008

היי !
    יש לך חופשת מחלה מרופא המטפל ומאורטופד לכן המעסיק לא יכול לדרוש מעבר לכך. לגבי לימודים הרי שאת לא לומדת קרב מגע ואת יכלולה להגיעה ללימודים עם הקביים וזאת לא עניין של אחות הראשית עניין הלימודים שלך. אין בזה שום דבר לא חוקי. לגבי רופא תעסוקתי בדיקה בעוד חודש זה לא כל כך רחוק. מבחינה פרוצדורלית ייתכן והמעסיק מפנה אותך לרופא תעסוקתי בקופת חולים. מבחינתו לא צריך להיות הבדל בין מכתב מרופא פרטי או דרך קופה. במידה ומעסיק לא מסתפק באישור מרופא פרטי זכותו להפנותך מטעמו לרופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים או רופא תעסוקתי מטעמו שעובד איתו.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1. חיסון 2. המלצה
    validate
    15/06/2008

מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.

1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
    האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
    (למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
    או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)

שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :

2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
    דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
    (כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    1. חיסון 2. המלצה

הוספת תגובה

• 1. חיסון 2. המלצה

ד``ר טמיר גפן
    15/06/2008

השאלה לפורום גנקולוגים - רופא נשים ולא לרופאים תעסוקתיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר גפן איך אפשר להגיע אליך לייעוץ
    נעה
    14/06/2008

אני בקופ"ח כללית...

הוספת תגובה

• יעוץ תעסוקתי

ד``ר טמיר גפן
    15/06/2008

שלום רב!
    במידה ואת עובד באזור ת"א חולון בת ים את יכולה לקבוע תור דרך קופת חולים ואין שום בעיה.
    במידה ואת עובדת במחוז אחר הבדיקה מתבצעת ע"י רופא תעסוקתי שמטפל באזור עבודתך.
    במידה ואת מעוניינת לבדיקה באופן פרטי מבחינתי אין בעיה אך קודם תבדקה שאותו שירות שתקבלי ממני עבור תשלום ייתכן ותקבלי ללא כסף במסגרת קופת חולים.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי קל
    רחל
    12/06/2008

לפני כ3 שבועות הובהלתי לביח ממקום העבודה לחשד לאירוע מוחי קל.מאז סובלת מחולשה אדירה ,חזרתי לעבודה לפני כמה ימים לחצי משרה בינתיים.יש לציין שאני עובדת בלחץ מתמיד במקום העבודה עם איומים חוזרים על פיטורין.אני סובלת מלחץ דם גבוה מטופלת בתרופות שהצריכה שלהם גדלה מאז שחזרתי .אני לא רואה את עצמי חוזרת ללחץ העצום בעבודה קשה לי מאוד.האם זה נחשב לתאונת עבודה מה עושים .

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי קל

הוספת תגובה

• אירוע מוחי

ד``ר טמיר גפן
    14/06/2008

שלום רב!
    תכנסי לאתר של ביטוח לאומי ותבדקה הגדרה של תאונת עבודה.
    במידה ואת כל הזמן עובדת בלחץ אין מדובר בתאונת עבודה. תאונת עבודה - מקרה חריג בלתי רגיל. כמו כן את סובלת מיתר לחץ דם שזה גורם סיכון לאירועים מוחיים מס' 1.
    את יכולה לנסות לפנות לביטוח לאומי ולבקש להכיר באירוע שלך כתאונת עבודה. הרי אני לא מכיר את כל נסיבות האירוע לכן ניתן לנסות. במידה וחוקר ביטוח לאומי השתכנע שמדובר בתאונת עבודה יקבע לך ועדה שתקבע אחוזי נכות עבור הפגיעה.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרת כושר עבודה
    בלולו
    11/06/2008

וועדה רפואית קבעה לי 50% נכות בגלל מחלת אטרייטיס פסוריאזיס ועוד 30% נכות עבור פסוריאזיס. כדי שאוכל לקבל קיצבה אני זקוק לחו"ד נתמכת של רופא תעסוקה על אפשרויותי / אי אפשרויותי להישתלב בעבודה. אני כבר 4 שנים לא עובד בגלל המוגבלות שלי, הייתי מדריך תיירים. האם ואיך אפשר לפנות ישירות לרופא תעסוקתי (ובגלל מצבי הכלכלי יש אפשרות דרך קו"ח ?)

תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    הגדרת כושר עבודה

הוספת תגובה

• אי כושר עבודה

ד``ר מרק-אלן לוי
    11/06/2008

שלום
    קופות החולים עוסקים ברפואה תעסוקתית רק לאנשים המועסקים כך שאין אפשרות להתקבל או לקבל חוות דעת דרכם.
    אתה יכול בביטוח לאומי לבקש שיכירו בך כ"נכה נזקק" היות ובגלל מחלתך אינך יכול לעבוד.
    אתה גם יכול לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי באזור מגוריך או אחר על מנת לקבל חוות דעת של אי כושר (כן או לא) עבודה.אתה תוכל למצוא פרטים גם באתר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרת כושר עבודה

ד``ר טמיר גפן
    11/06/2008

שלום רב! ממכתבך לא ברור מול איזו ועדה רפואית קבע לך 50% נכות בגלל מחלת אטרייטיס פסוריאזיס ועוד 30% נכות עבור פסוריאזיס. כמו כן לא ברור מה הנכות המשוקללת שנקבע לך.
    לא ברור גם עבור איזה גוף אתה זקוק לחוות דעת.
    ישנם הבדלים משמעותיים בין חוות דעות לגופים שונים כגון חברת ביטוח, קרן פנסיה וביטוח לאומי. כמו כן יש לדעת מה הגילך מה השכלך וכו'
    כפי שהוסבר לך רופאי קופות חולים לא עוסקים במתן חוות דעת לאנשים שאינם עובדים. לכן תזדקק לחוות דעת מרופא חיצוני במידה ולא מכירים בנכות שלך.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הדם
    אלי
    10/06/2008

שלום רב,
    לאחרונה אובחן מכר שלי כחולה בסרטן הדם.
    הוא חושש כי המחלה נגרמה בעקבות חשיפתו לחומרים מסוכנים בעבודה.
    האם המדובר במחלת מקצוע?

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הדם

הוספת תגובה

• סרטן הדם

ד``ר טמיר גפן
    10/06/2008

שלום רב!
    במידה ומחלתו נגרמה כתוצאה מחשיפה לחומרים כימיים במקום עבודה הרי שמדובר במחלת מקצוע.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הדם

ד``ר מרק-אלן לוי
    11/06/2008

הכותרת סרטן הדם אינה מתאימה למתן תשובה מדוייקת ישנם מספר רב של סוגי סרטן הדם ויש גם מספר רב של חשיפות לחומרים שונים ולא כל חשיפה גורמת לכל סוגי הסרטן ובנוסף ישנם סרטנים שאינם קשורים לחשיפות בכלל. במידה ויש חשיפה לחומר מסרטן והחולה חלה במחלה שידועה כי נגרמת על ידי החומר והוא היה חשוף בעבודתו אז זה בהחלט מחלת מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה קודמת
    מיה
    10/06/2008

שלום רציתי בבקשה לציין שאכן אובחנה אוסטיאופורוזיס חולפת יותר מאשר AVN כך נכתב ע"י הרופאה המומחית ,ודלקת בגיד אך עדיין יש לי כאבים (נגד כאבים עוזר לי לשעתיים והכאב נמשך),ועם הבירוקרטיה של קופת חולים התור להידרותרפיה רק באמצע יולי אם בכלל ...הרופאה המליצה לי על הליכה במשך חצי שעה כל יום ולי כואב עד כדי בכי כל צעד ,אני מתקשה לעלות מדרגות הרגל מתקפלת וכואבת,לי אני נשענת על המעקה ,..אני לומדת תוך כדי ישיבה מנוחה מה שמקל עלי את הכאב ,.זאת המציאות שלי , עם כל הכבוד לכל האבחנות וההמלצות..שאלתי היא האם הרופא תעסוקתי מתחשב בכך?בודק ומקשיב לתלונות המטופל?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה קודמת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טמיר גפן
    10/06/2008

שלום רב!
    בהחלט כן תפקידו של הרופא הנו להכשיב ולבדוק ולתת המלצות בהתאם למכלול הנתונים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נעה
    06/06/2008

שלום בהמשך לשאלתי הקודמת אני אחות מוסמכת שעשתה MRI ע"ר כאבים בירך ולפיו היה AVN או אוסטיאופורוזיס ...עדיין לפי מומחית מפרקים זה לא ברור ..יש לי כאבים ברגל שנובעים ככל הנראה מדלקת בגיד לדבריה כאמור היא המליצה על פיזיו' ,והידרותרפיה ,ולחזור לחצי משרה ללא הרמת משאות ..מה עושה רופא תעסוקתי עם המלצה שכזאת?האם בודק ?האם מקבל את דבריה?האם יש מרפאה בחיפה שאפשר לקבל המלצות עם הכרטיס מושלם בלי כל לחכות חודש וחצי דרך קופ"ח?האם אפשר פרטי ומה היא העלות?תודה מראש נעה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר טמיר גפן
    09/06/2008

שלום רב!
    בהמשך לשאלתך יש הבדן בין האבחנה של AVN ואוסטיאופורוזיס. החלטה של הרופא תלויה באבחנה וכמובן בסימנים קליניים. לרוב הרופאים בודקים ולא מסתפקים בהמלצות של הרופא אחר. לגבי דלקת גיד וכאבים ברגל המליצה על פיזיו' ,והידרותרפיה , בהחלט מקובלת. לגבי לחזור לחצי משרה ללא הרמת משאות נראה לי סביר והדבר תלוי באפשרויות של המעסיק לעסיק את העובד במגבלות הללו ובגימשותו וברצונו הטוב. יש מרפאות תעסוקתיות בחיפה שקופות חולים מפנים לקבלת המלצות ללא שום קשר לכרטיס מושלם. בלי לחכות ניתן להתקבל רק באופן פרטי והעלות לא זולה. הדבר תלוי ברופא במוניטין שלו וכו' אין אני יכול להתחייב לגבי המחירים. אני רק יכול להגיד את כמה יעלה למטופל שלי ( הערכה שכזו אני נותן רק לאחר קבלת תיעוד רפואי שאני מעריך את כמות העבודה שאני משקיעה בתיעודה שכזו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי כושר לאחות

ד``ר מרק-אלן לוי
    10/06/2008

במקרה ברמב"ם הקמתי מראפאה תעסוקתית המתמחה ב"פרסונל רפואי" היחידה בארץ. אין בעייה לקבוע בבית החולים לייעוץ עלות הייעוץ דרך קרן מחקרים 500 ש"ח.
    טלפון 04-8542567 לבקש את רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד כושר העבודה כתוצאה ממגרנות
    אילנה
    04/06/2008

אני סובל ממגרנות כרוניות מאז שאני ילדה בתקופה האחרונה אני לא מצליחה לשרוד אף תרופה לא עוזרת לי
    ולא רק שהמגרנות נובעות מלחץ דם נמוך וסוכר נמוך,אני כל הזמן בלחץ ,עצבנית ועייפה,לא יכולה להיות במקום רועש,אני לא מצליחה להחזיק את עצמי בעבודה ואני עובדת רק 6 שעות ביום.
    האם אני יכולה לפנות לרפואה תעסוקתית ומה הסיכוים שיקלו עלי

הוספת תגובה

• איבוד כושר העבודה כתוצאה ממגרנות

ד``ר טמיר גפן
    05/06/2008

שלום רב!
    לרוב מגרנה ניתנת לטיפול די יעיל ע"י תכשירים חדשניים. חלק קטן מהאנשים סובלים ממגרנות שמלוות בתופעות ליווי קשות כמו שיתוק של מחצית הפנים ועד לאובדן ראיה זמני בעין אחת.
    בדרך כלל התקפים מסוג אלו נגמרים במיון וישנו תיעוד רפואי על פיו ניתן ללמוד על חומרת המחלה. במיקרים דומים ממליצים על אובדן כושר עבודה זמני לתקופה קצובה לשם איזון של המחלה.
    במקרים אחרים קלים יותר ההתייחסות בהתאם למקצוע ולעיסוק של העובד. העובד יכול לקבל הקלות בהתאם לממצאים הרפאים וסוג של המגרנות.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי כושר ממגרנה

ד``ר מרק-אלן לוי
    05/06/2008

בנוסף לתשובה שקבלת ,יש לדון לגופו של עניין.מה המקצוע? מה תנאי העבודה? איזה טיפול את מקבלת? איזה טיפול קבלת? מה חוות דעת של הנוירולוג? לא זכור לי מקרה אחד של אי כושר מוחלט לעבודה עקב מיגרנה אך זה לא בלתי אפשרי באופן עקרוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    זאב
    02/06/2008

שלום לכם,
    אני עובד כשליח על אופנוע כבר שלוש שנים. לאחרונה יש לי כאבי גב וכאבי ישבן לקראת סוף יום העבודה.

אפשר לקבל המלצות מה אפשר לעשות? האם חגורת גב יכולה לעזור?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר טמיר גפן
    02/06/2008

שלום רב!
    אצל שליחים הכוונה בשלים על אופנוע כאבי גב הנה בעיה מוכרת. עם הגיל דבר יכול להחמיר. כמו כן יש חשיבות לשעות העבודה ז.א. כמה שעות אתה נוהג.
    יש מקום לבדוק מה הגורם לכאבים. ישנם נסיבות רבות לכאבי גב כאשר חלקם יכולים להיגרם מבעיות שלא קשורים לעמוד שידרה כלל.
    יש מקום לבדוק מול אורטופד במידה וישנו חשד שכאבי ממקור הגב. חלק מהשליחים משתמשים בחגורות גב לתמיכה כמו כן חשיבות לסוג של אופנוע.
    בכבוד רב ד"ר גפן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב אופנוע

ד``ר מרק-אלן לוי
    03/06/2008

ברצוני להוסיף כי הפסקה כל שעה עם תרגילי מתיחה והליכה קצרה ישפרו את המצב,כמו כן יתכן שחגורת גב תעזורוהכי חשוב מצב בולמי הזעזוע חשיבותכפולה בטיחות ובריאות.
    כל זה בנוסף לתשובה הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה