מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקנהקרן01/02/2012
שלום
האם יתכן קשר ישיר בין הופעת פצעי אקנה ללחץ נפשי?
האם הטיפול באקנה שמקורו בלחץ נפשי הוא שונה מטיפול באקנה רגיל של גיל ההתבגרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)01/02/2012בהחלט ישנו קשר, אך הסיבה לאקנה איננה ישירות מהלחץ, אלא מבעיה עורית, בעיה הורמונאלית או בעיה פנימית אחרת. הלחץ מגביר את הבעיה ואף מחמיר אותה.
הטיפול יהיה בדומה לפרוטוקול הטיפולי הרגיל, רק שתהיה גם עבודה על נושא הלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז?אייל25/01/2012
שלום
כל בוקר שלי אני פותח ביציאה.. מימית משהו.
כיצד ניתן לקבוע אם מדובר בבעיה במערכת העיכול או בעיה נפשית?
אני בריא לחלוטין עד כמה שאני יודע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעי רגיז? - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)25/01/2012ראשית מדוע אתה חושב שמדובר בבעיה נפשית?
יתכן מעי רגיש כתוצאה מלחץ וסטרס אך לא בהכרח שזו הבעיה. הייתי מציע לך לפנות לגסטרולוג לשם בדיקות. במידת הצורך תוכל לחזור אלינו.
בינתים ממליץ לך לצרוך פרוביוטיקה(חיידקים חיוביים).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהמערכת17/01/2012
האם נדודי שינה יכולים לבוא מלחץ בלימודים?
אם נגיד אני מתעוררת חמש פעמים בלילה, האם זה חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נדודי שינה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)17/01/2012זה בהחלט אפשרי, העומס, הלחץ המחשבות שמסתובבות בראש.
בריאות תקינה מתחילה בשינה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק בעזרת ה'ב"ה07/01/2012
למחשבות טורדניות קשות מאוד מאוד מאוד ocd איזה טיפול טבעי אפשר לתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק בעזרת ה' - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)08/01/2012לעיתים לצערנו לא תמיד מספק הטיפול הטבעי לOCD וצריך מעוררבות תרופתית.
אך במידה וקיימת בעיה ברמה קלה או בתחילתה בהחלט שווה לנסות טיפול בפרחי באך, הומאופתיה ודמיון מודרך.
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להתקפי חרדהמן29/12/2011
בן אדם שלא מעשן סמים, לקחתי כמה שאיפות מג'וינט ירוק.והגוף נכנס לטראומה של ממש
אני כבר יומיים בהרגשה של היי וחרדות מה אני יכול לקחת ללא מרשםאם אני לא רוצה לקחת ללכת לרופא????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע להתקפי חרדה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)30/12/2011אין הרבה מה לעשות מלבד לשתות המון מים, הגוף ינקה את עצמו לאט לאט.
אם זה ממשיך ניתן לנסות צריכה של מינרל מגנזיום העובד על הרגעת הגוף ומערכת העצבים.
חשוב לא לחזור על הטעות הזאת שוב!!!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנת יתר בגלל לחץאייל26/12/2011
שלום
האם יתכן שאני משתין בדחיפות רבה (כ- 30 פעם ביום) בגלל מצב לחץ לא מודע?
אני גם סובל מהצמדת לסת...
עברתי אולטרסאונד והכל תקין במערכת השתן והערמונית.
בחיי היום יום דווקא איני מרגיש לחץ יוצא דופן.
האם יתכן בגורם לא מודע מנסיונכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתנת יתר בגלל לחץ - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)26/12/20111 כן יכול להיות בהחלט.
2 יש מה שנקרא שלפוחית רגיזה וגם זה על רקע לא ידוע -זה יכול להיות מלחץ וסיבות אחרות.
.3 צריך לבדוק תרבית לחיידק.
4 יש תרגילים לחיזוק השריר של השלפוחית.
5 כמובן שדרוש לטפל בלחץ ובמתח עפ"י הצורך.(שיתון מוגבר במישור הרגשי מבטא בריחה, פחדים...).
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אורן מזרחי...בר17/12/2011
שלום לך
בעבר המלצת לי על תרופה הומופטית שעזה לי מאוד.
אשמח להמלצה נוספת
יש לי אוריה גבוהה בדם, זה גורם לי עומס בכליה, השתן מאוד כהה [ שהיא לא ממש מתפקדת טוב גם ככה ]
אשמח לתרופה הומופטית להקלה לכליות או הגברת השתן ושיפור התפקוד.
תודה בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדר אורן מזרחי... - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)17/12/2011לא יודע מה המלצתי בעבר, אבל שמח מאד שזה עזר.
נראה לי שR27 של ד"ר רקיובק יכול להתאים לסיפור.
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהעומרי12/12/2011
שלום, אני בן 22, אחרי צבא.לאחרונה מאז שהשתחררתי יש לי בעיות שינה - מה שלפני כן אף פעם לא הופיע בצבא, אולי כי הייתי עסוק כל הזמן (שירתתי בקרבי) אז התעייפתי וישנתי טוב. וכאילו מאז שאני בחופש (עכשיו מחפש עבודה) מרגיש שי לי בעיות להירדם.
איך אפשר להקל על הבעיה/לפתור אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר שינה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)12/12/2011ראשית צריך לבדוק מה הסיבה לחסר השינה, אם מדובר בלחץ ומתח, אם ישנה בעייה רגשית, מחשבות וכו' ולטפל בהתאם. אפשר לטפל בדיקור סיני, מדיטציה בדמיון מודרך וטכניקות הרפיה למיניהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסכיזופרניהבלה12/12/2011
יש מחקרים שהוכיח שעישון מריחואנה רפואית עוזרים לטיפול בסכיזופרניה? פסיכיאטרים רושמים מריחואנה רפואית לחולים במחלה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בסכיזופרניה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)12/12/2011עד כמה שידוע לי טיפול במריחואנה צריך לעבור בצורה מסודרת דרך בתי החולים העוסקים בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד למות מתוך שינהורוניקה04/12/2011
שלום , אני בן 13 אני לא חולה בכלום אין לי מחלות,אין לי אלרגיות והמצב הבריאותי שלי מעולה
היום התחלתי להרגיש עייף מאוד וכאב ראש יותר מהרגיל ויש לי פחד כזה למות מתוך שינה אני מפחד למות מתוך שינה (ללכת לישון ולא להתעורר) אני רוצה לדעת אם זה הגיוני במצב שלי אני ממש מפחד וזה פחד כזה שרודף אותי ומפריע לי ואני רוצה פשוט לדעת אם זה בכלל הגיוני במצבי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפחד למות מתוך שינה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)05/12/2011אם זה הגיוני או לא זה לא משנה את התחושה שלך.
אם אתה מרגיש כך צריך לברר למה ולטפל בפחד הזה שיכול להיגרר לבעיות של שינה.
ממליץ לך(כמובן עם ידיעת ההורים) לנסות טיפול בפרחי באך ובמידה ולא יהיה שינוי לנסות טיפול וגישה אחרת:שיחות או כל דבר אחר מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ולחץ נפשיקרן22/11/2011
הם לחץ נפשי יכול לגרום לנשירת שיער חזקה?
לא נראה לי שזה משהו עונתי כי זה חזק מתמיד ואני בתקןפה קשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ולחץ נפשי - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`22/11/2011לאיילת,
אכן לחץ נפשי הוא אחת הסיבות השכיחות לנשירת שער. הטיפול הוא כמובן לטפל בלץ הנפשי ואז יהיה שיפור בנשירה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשירת שיער ולחץ נפשי - תגובה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)22/11/2011איילת בנוסף לנאמר ע"י עמיתי יש צורך לבדוק גם סיבות אחרות חוץ מהסטרס לנשירת השיער כמו:חסר באכילת חלבון, חסר בויטמינים ומינרלים חיוניים כמו אבץ, ברזל וכו', חסר איזון הורמונאלי. ובהתאם לצורך לטפל .
בריאות שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ דחווף.לילך מקייס11/11/2011
ישלי דוד בן 18 וחצי לפני כמה שנים, בערך בגיל 15 הוא התחיל להשתמש בסמים, פעמיים בשבוע במשך שנה ומשהו. היום הוא נקי ולא נוגע בסמים, מהם הסימנים שנישארים אצל אדם שנגע בסמים?
האם טיקים בגוף (ידיים, רגליים, עיניים) הם סימנים לאדם שהשתמש בסמים?
האם בן אדם שהשתמש בסמים יחזור לזה בעתיד?
האם טיקים אלה ייעלמו בעתיד?
אשמח לקבל תשובות תודה רבה מראש
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ דחווף. - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/11/2011לחסויה,
את שואלת שאלות מאד כלליות שאי אפשר לענות עליהן באינטרנט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התגובה.איריס07/11/2011
שלום שוב,
האם יש רופא טוב שהיית ממליץ עליו שעושה את הטיפול הזה הרבה שנים ?
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התגובה. - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`07/11/2011שלום איריס.
מקום שאני מכיר והוא מאד מומלץ נקרא אקווהתרפיה.
ניתן למצוא אותו באינטרנט.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לד"ר אהרון אלכסנדרוביץאיריס06/11/2011
שלום ד"ר
רציתי לשאול אותך מה הסיכונים בטיפול של קולון הדירותרפיה, אני סובלת ממיגרנות שנים רבות, בת 42, ניסיתי את כל הטיפולים האפשריים, ולאחרונה מתעניינת בקולון הדירותרפיה, אולי כפיתרון אפשרי לבעייתי, אך מאוד חוששת מהטיפול, שמעתי שיכול להיווצר גם קרע במעיים, הייתי שמחה לדעת מה דעתך הכנה על הטיפול והאם באמת יש בו סיכונים, ולא כדאי "להכניס ראש למיטה חולה" ?
תודה רבה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה לד"ר אהרון אלכסנדרוביץ - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`07/11/2011שלום איריס,
הטיפול הזה מקובל שנים רבות בארצות הברית, בארץ וגם באירופה.
למיטב ידיעתי בידיים מיומנות וטובות יש סיכון קטן מאד לקרע במעיים. אבל, צריך לקחת בחשבון שכמו כל פעולה רפואית חודרנית קיים סיכון מסויים.
לעומת זאת ישנם אלפי אנשים שעוברים את הטיפול ללא כל בעיות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נפשיותדור31/10/2011
בן 25,בריא,לא נוטל תרופות.
את שאומר עכשיו אמרתי גם לנוירולוג מוסמך,אשמח לדעה שניה.
בחודש האחרון קורה לי תופעה מוזרה בשינה או לקראת שינה של חוסר שקט מוחי\נפשי,מחשבות שוא(סטמיות)וחרדה(אולי סכיזופרניה קלה)למשך מספר דקות עד שאני מתעורר מסיוטים אלו ומתאפס על עצמי.אציין שעברתי תקופה לא קלה לפני חודשיים שהסתיימה לפני שבוע אך עדיין מעט בלחץ,אציין גם שאני מרגיש שזה קורה לי כל פעם שאני שותה אלכוהל או\וגם עייף מאוד ושהשינה שלי לא סדירה עקב עבודה(פעם ביום ופעם בלילה).אציין שאנני טיפוס מעשן סמים אך פעם אחת עישנתי גראס לפני חצי שנה והיה לזה השפעה חזקה עד כדי כך שנשארתי במיטה שלושה ימים.
ושיש לי תופעות לוואי אחרות כגון לעיתים דקירות בקצות האצבעות ובחזה למספר שניות ,לעיתים רחוקות רואה נקודה שחורה שבאה ונעלמת למספר שניות,ותחושה כאילו מישהו לוחץ לי בתוך הראש.
אשמח לתשובתכם לגבי האבחון,יכול להיות שהכימיקלים בראש שלי קצת לא באיזון עקב משהו מסויים,?האם אפשר לבדוק את זה איכשהו,ומה הטיפול המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות נפשיות - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)01/11/2011דור שלום, אנו לא עושים שום אבחון דרך פורום, אך מה שהנך מתאר בהחלט מתאים לתופעה רגשית-נפשית כפי שתיארת. אם מדובר חרדות או דכאון או בעיה אחרת.
אבל בשורה התחתונה מה שאתה צריך לעשות זה לקחת החלטה ובעיקר אחריות על בריאותך ולבחור באיזו דרך לטפל :בדרך הקונוונציונאלית:שיחות ו/ או תרופות דרך פסיכיאטר, או בדרך הטבעית שם יש הרבה מה להציע ע"י צמחי מרפא, דיקור סיני, מדיטציה בדמיון מודרך, טכניקות נשימה והרפיה ועוד.
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)