מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משאלהיוגלי25/10/2012
אני סובלת מזה כ6 שנים מפיברומיאלגיה .לאחרונה .עוברים עלי קשיים והרבה לחצים בבית ובעבודה.והסימפטומים מחריפים האם יש לכם אולי מוצא (אני עדיין לא נושעתי) מהסבל של הפיברו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאלה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`25/10/2012שלום יוגלי,
אינני יודע אם את מטופלת ואיפה. אבל ישנן מרפאות לפיברומיאלגיה כמעט בכל בית חולים גדול וכן רופאים שמתמחים במחלה. אני מניח שידוע לך שישנו טיפול תרופתי שיכול להקל מאד במקרים רבים.
כמו כן יש היום מידע לגבי שיטות שונות כמו טאי - צ'י שמקלות על הכאבים. וכמובן אם יש לך הרבה לחצים בחיים כדאי מאד לטפל בהם בשילובים של פעילות גופנית יוגה/מדיטצייה/דמיון מודרך ואם את לא מסדרת עם זה טיפול פסיכולוגי רציני יכול להיות מאד מועיל בהרבה מקרים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד,ר אלכסנדרוביץ
יוגלי26/10/2012מודה על המשוב.והועלת לי רבות.אנני מטופלת .וכעת אדאג לבדוק את הנושאים עליהם הפנת.חןחן.יוגלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםסיגל18/10/2012
חברה שלי חורקת שיניים בלילה ממש חזק, אני לא יודע איך היא לא מתעוררת. זה לא מפריע לה.. יש עם זה בעיה? המקור הוא נפשי או פיזי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חריקת שיניים - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)18/10/2012בוודאי, ראשית זה פוגע במבנה הציפוי של השן.
שנית זה בהחלט יכול לנבוע ממצב של מתח ולחץ שיש צורך בטיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורנייםמיכל10/10/2012
שלום, האם העובדה שאין את הירח בציפורן מצביעה על מחסור בויטמינים מינרלים כלשהם?. אני מסתכלת על כפות ידיים של אנשים ולכולם יש את הירח על הציפורן. אני סובלת ממתח וחרדות ומטופלת , אולי יש קשר שיכול לעזור לי לפתור את המצוקה שאני חווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/10/2012שלום מיכל
ישנן כל מיני דעות ואמונות לגבי הצפרניים. ככלל בארצנו חסר של ויטמינים ומינרלים נדיר מאד פרט לאנשים שהם טבעוניים קיצוניים. בכל זאת כדאי להבדק אצל רופא המשפחה. ואם הטיפול בחרדה לא עוזר מספיק רצוי להתייעץ עם איש מקצוע ולטפל במצוקה אותה את חווה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיהו09/10/2012
שלום, לאבי בן 69 גילו לוקמיה , אבי בן אדם לא בריא היה לו פוליצטמיה, הוא לא חזק כל כך פיזית וכרגע הוא מקבל מנות דם וטסיות בבית חולים כל כמה ימיםץ
מה עושים? יש משהו שיחזק אותו נפשית? או כדורים לחיזוק הגוף?
בבקשה תנו לי כיוון .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/10/2012שלום לך. התשובה לשאלתך היא בהחלט כן ניתן לעשות הרבה מאד כדי לעזור לאביך להתמודד טוב יותר גופנית ונפשית. כדאי לפנות לרופא שמטפל בגוף ובנפש ולקבל יעוץ לגבי תזונה מועילה, פעילות גופנית מתאימה, ושילוב של דמיון מודרך/ופסיכותרפייה השילוב שלהם יכול להועיל מאד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור חמור בברזללילי03/10/2012
כבר כמה חודשים שהברזל שלי מאוד נמוך
גם ההמוגלובין מעט נמוך
הרופא רשם מרשם לכדורי ברזל אבל הם עושים לי עצירות והרגשה לא טובה
מה האופציות שעומדות בפני במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחסור חמור בברזל - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)03/10/2012ברזל טבעי של סולגאר/סופהרב בטבליות, או פלורדיקס בנוזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים לפני מחזורשון20/09/2012
שלום לכם, לא6חרונה התחלתי לסבול מתסמונת קדם וסתית מוזרה, אני חשב כאבי פרקים יום אחד לפני המחזור. מחברותי וממכרותי אני למדה שתסמונת קדם וסתית אינה כוללת בתוכה כאבי פרקים. האם זה נורמלי והאם זה דורש טיפול או בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי פרקים לפני מחזור - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)20/09/2012כאבי פרקים או שרירים בהחלט יכולים להיקשר לתסמונת קדם ווסתית ובמיוחד אם זה קורה במקביל.
לגביי בדיקות ? -לא יזיק לבדוק כיוון של פרקים אם את רוצה להיות שקטה אבל זה בהנחה שכאבי הפרקים ממשיכים רוב החודש ולא רק לפני המחזור.
מה שכן ניתן בהחלט לטפל בכך ע"י צמחי מרפא, דיקור סיני והומאופתיה והתוצאות מהירות יחסית ואכן יפה שעה אחת קודם. את מוזמנת ליצור קשר ובמרפאה נוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק הגוףמאי10/09/2012
שלום
אני עובדת שעות רבות מאוד ומרגישה שגופי חלש מאוד
בימי חמישי חלה נפילה גדולה אף יותר ואני ממש מתמוטטת אחרי יום עבודה
האם אני יכולה לעשות משהו כדי לחזק את גופי?
אין לי זמן לפעילויות אחרי שעות העבודה אבל אולי תוספי מזון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיזוק הגוף - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)11/09/2012אפשר לנסות מולטי ויטמין, אולי גם לצרוך את צמח הג'ינסנג לתקופה עד שתתחזקי, להסדיר את התזונה לאכול 2 מנות פרי ביין ארוחות ולהרבות בירקות בזמן הארוחות, לשתות הרבה נוזלים, מיץ טבעי, תה ירוק והרבה מים.
ושתהיה שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת אשמח לתגובה מהירה ככל הניתןשרון01/09/2012
שלום רב
אני בת 42 לערך.שנים רבות שסובלת ממיגרנות.
בחודשים האחרונים פתאום גם התווסף כאב מוזר שקשה קצת להגדירו , באוזניים.זה מין משהו כזה,שיכולה לגעת בקלות עם היד באוזן,או לגרד או לנקות עם קיסם אוזניים,ופתאום וללא "הכנה" ממש להצטמרר מכאב.(נראה כאילו כמו משהו עצבי לא ברור)
בכל אופן לאחרונה ניתן לי עי ניירולוג כדורים בשם רילרט בינון של 40 מ"ג למיגרנות.
כשההשפעה שלהם עדיין לא ממש ברורה לי ובטח לא חד משמעית.
כשלוקחת את הכדור,זה כביכול אמור להפסיק את כאב הראש(שלעיתים מתחיל ככאב ראש של לחץ גדול בשתי הרקות)ולא לתת לזה להתפתח למיגרנה.לעיתים זה עוזר אבל לעיתים גם לא.ויצא מצב בחודש האחרון שלקחתי במהלך שלושת הימים בהם כבר ממש ניהיתה מיגרנה 5 כדורים .(ואני בכלל לא בטוחה שזה נכון ככה).
בכל מקרה מה שכרגע מאד מאד מלחיץ אותי שאתמול בלילה חוויתי פחד נוראי עם תופעה לא ברורה ולא מוכרת לי כשפתאום לפנות בוקר ובמשך זמן די ממושך נתקפתי תוך כדי שכיבה סחרחורות קשות כשבכל תזוזה ושינוי תנוחה שלי החדר הסתובב לי במהירות מאד גדולה.וזה לווה גם בבחילות.אחכ חשתי גם שמזיעה מאד בפנים(דבר שלא מוכר לי)ושאין לי אוויר.ולקח זמן עד שהצלחתי להרדם לכמה שעות טובות ללא הפרעות.
לאחרונה מאד סבלתי גם מכאבי גב בצד הימני העליון: צוואר,כתף,שכמה,ומשיכה ליד ימין(שמאד כאבה)ואחרי זמן אפילו היתה החרפה,ורק עכשיו חשה קצת הקלה ושיחרור. חיממתי בלילות גם את המקום בכרית חשמלית,
ופתאום הסחרחורות האלו אתמול, ומיד כיביתי תכרית והדלקתי מזגן שיהיה לי אויר.
היו לי סחרחורות קלות לפני כמה חודשים שליוו תקופה קצרה(לא בשכיבה) אבל אחכ נעלמו קליל.ופתאום אתמול בלילה תקפו אותו סחרחורות בשכיבה באופן חזק ולא ברור ממה ולמה.
נ.ב- בחודשים האחרונים חזרתי גם לפעילות גופנית(יוגה והליכות)
ואני בעם רוצה לדעת מה קורה?למה זה קשור?האם יש קשר למה שמתארת כהשפעות על זה?אולי הרילרט?אולי הגב? אולי ורטיגו??
ובעיקר מה עליי לעשות?
מאד מפחדת שככה ימשיך בלילות.זה בהחלט היה מאד מאד לא נעים.
אודה מאד לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת אשמח לתגובה מהירה ככל הניתן - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`01/09/2012למודאגת שלום רב,
אכן אפשר להבין שיש לך הרבה תופעות שמאד מדאיגות אותך. יתכן מאד שחלק ניכר מהתגובות הן אכן תופעות לוואי של הכדור וייתכן שכל המצב הזה מאד מלחיץ אותך וזה כשלעצמו גורם להחרפת הסימנים שלך.
דבר ראשון הייתי מייעץ לך לבקר שוב את רופא המשפחה שלך ולספר לו על כל התסמינים כך שיוכל לבדוק אותך כולל לחץ דם ובדיקה נוירולוגית. במידה ולא תמצא סיבה רפואית אני ממליץ מאד לפנות למטפל של גוף ונפש באזור מגורייך שינסה לעזור בשילוב טיפולים שיכולים להקל עלייך מאד בזמן קצר.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיולהמוש21/08/2012
לאחר שהמלצתם לי אל צמח הרדיולה רציתי לשאול האין התנגשות בין צמח הרדיולה וטיפול באלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס
רדיולה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)26/08/2012קונטראינדיקציה יחידה היא עם תרופות נוגדות דכאון.
כך שמבחינת בלוטת התריס ואם את לוקחת אלטרוקסין זה אינו מתנגש.
כמובן רצוי הפרש של שעתיים לפחות ביין תרופות לתוספים בכדיי לא להפריע לספיגה אחד לשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה עיפות דכאוןמוש20/08/2012
שלום רב אני בן 39 עברתי שנה קשה לאחר פטירת אבי מסרטן מאז אני סובל מחולשה כללית ועיפות נצחית הייתי אצל פסיכולג והוא המליץ אל חיזוק הסרונטין במוח ברצוני לדעת איזה אמצעים טבעעים ישנם אני סובל מתת פעילות בלוטת התריס כרגע מאוזן
חולשה עיפות דכאון - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)21/08/2012ראשית צר לי לשמוע על פטירת אביך. ישנם תוספי תזונה מעלים סרוטונין כמו צמח הרודיולה, צמח ההיפריקום הידוע בתור תרופת הרמוטיב. דיקור סיני וטיפולים במגע יכולים לעזור, כן גם תזונה נכונה עשירה בחלבון ופעילות גופנית.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות ודכאון
נועה21/08/2012שלום,
מצטערת על פטירת אביך.. אני גם עברתי תקופה לא קלה שלוותה בדכאון, עייפות,חוסר תאבון וכו'.. כמו שציין הד"ר צמח הרודיולה בהחלט עוזר לשיפור ההרגשה ומצב הרוח, אני לקחתי בזמנו תמצית תקנית שורש רודיולה של סולגאר שעזרה והשפיעה על מצב רוחי, כך שבהחלט ממליצה לך לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכלי20/08/2012
רציתי לדעת אם הרדמה בניתוח ובפעולות כירורגיות יכולות לגרום / לחזק מצבי דכאון נפשי / מלנכוליות / דכדוך נפשי
?
אוהד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`20/08/2012שלום די רון,
השאלה שלך מאד כללית. ישנם סוגי הרדמה שונים, ישנם אורכי הרדמה שונים ועוד. עקרונית לטווח הארוך - מעבר ליום יומיים לא ידוע על חיזוק או שיפור מצבי רוח עקב הרדמה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורנייםל.09/08/2012
יכול להיות שזה הגיוני שכשאני בתקופות של לחץ וחרדות רואים את זה על הציפורניים שלי, שנעשות שקופות יותר? פעם רופא הסתכל עליהן ואמר לי את זה. ותהיתי אם זה נכון...
ציפורניים - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)09/08/2012ברפואה הטבעית יש גם מה שנקרא אבחון עפ"י ציפורניים. כך שבעצם מצב בריאותי פיזי או נפשי יכול להתבטא בציפורן. מעבר לכך יכול להיות גם מחסור של מינרלים ו/ או חלבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהשחר01/08/2012
מרגישה חולשה גדולה בזמן האחרון, מתעייפת מהר, אני בת 30
מחפשת משהו שיחזק אותי ולא יודעת מה לעשות
בדיקות הדם שלי תקינות
יש לכם עצה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולשה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)01/08/2012כדאי לעשות בדיקות דם לוירוסים במיוחד לEBV ו CMV לקחת מולטי ויטמין, קצת ספורט, כדאי להוסיף טיפולים כמו דיקור סיני, רפלקסולוגיה, עיסוי וכו'.
לחזור אלינו עם הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון שמתח וחרדה ממושכיםיפית23/07/2012
יכולים לגרום לסוכרת? ואם כן כיצד זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נכון שמתח וחרדה ממושכים - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`24/07/2012לא זה לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בעקבות מחשבותנטשה12/07/2012
כל חיי אני סובלת מכאבי ראש שמגיעים אחרי שאני חושבת על משהו
במיוחד לאחר ארועים גדולים שטורדים את מחשבותי
מדוע זה כך?
האם זה כאב פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב ראש בעקבות מחשבות - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)12/07/2012כאבי ראש בהחלט יכולים להיות על רק רגשי נפשי פסיכולוגי ויש אפשרות לטפל בשורש הבעיה, דרך טכניקות של הרפיה, כמו טאי צ'י, מדיטציה בדמיון מודרך וכו'.
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)