מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

תודה רבה ד"ר
דינו יהודה03/11/2011תודה רבה
מעונין להיפגש איתך מבקש פרטים
שאלה נוספת בקשר לבלוטת התריס רופא א א ג בב"ח קפלן אמר שהוא ממליץ
להוציא את בלוטה כי לא ברורה הבדיקה מראה חמישים אחוז לא ממאירה
וחמישים אחוז כן האם את ממליץ להוציא את הבלוטה שאלה נוספת באולוטת התריסתו נושא
האם אפשר לחיות בלי הבלוטה או מה זה גורם אם אין בלוטה
תודה רבה
אני בן 70 שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`03/11/2011שלום יהודה,
יש פרטים בסוף התשובה שלי אליך. על כל השאלות האלו עדיף לענות עם כל הבדיקות ותוצאות המעבדה שיש בידיך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וחוסר כוחאמיר25/10/2011
שלום
אני סטודנט בן 24. בזמן האחרון אני מרגיש חסר כוח ומותש.לא קרה שום דבר פשוט ככה משום מקום זה התחיל. יחד עם זה יש לי התקפי אכילה שגם מדכאים אותי וגם מחמירים את העייפות.
אחרי סקס אני אני ממש מרוקן ומרגיש שאני נחלש פיזית. אחרי כמה ימים הכוח קצת חוזר, אבל אז שוב אני נחלש, זה בא במין גלים.
מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה קשור לתזונה/ויטמינים שחסר? סך הכל אני בריא ואוכל אוכל די בריא ולא הרבה שטויות (חוץ מההתקפי אכילה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולשה וחוסר כוח - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)25/10/2011שלום לך, יתכן והעומס בלימודים, המתח והלחץ גורמים לתחושה שהנך מתאר, מה שיכול להוביל גם להורדת כח הגברא-מבחינה פיזית ורגשית, יתכן וישנו קשר לתזונה שלך ו/ או חסר של ויטמינים. לגביי תוספי תזונה אני מציע לפנות למטפל ולהתאים לך בצורה מתאימה.
לסיכום:צריך לבחון תזונתך ואת אורך החיים ולהציע מענה מתאים שיכול לבאו מצד ויטמינים וצמחי מרפא מתאימים, יש גם מקום לדיקור סיני לדעתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה בגב וגיהוקים
דינו יהודה02/11/2011שלום רב
מזה זמן רב אני סובל מכאבים בחזה ובגב מצד שמאל עשיתי מפוי לב היברר שיש
עורק סתום מאז כבר חצי שנה אני סובל מכאבים בחזה ובגב בצד שמאל בוצע צינתור והכל בסדר
בירורים רבים ובדיקות מאמץ לא נימצא ממצא חריג אישפוזים רבים למעקב לא נמצא דבר כאשר יש כאבים אני ניכנס לדיכאון ואי שקט הזעה זמן קצר כחצי שעה
וכן נשימות קשות לאחר זמן מסוים זה מפסיק ואז אני נכנס לחרדה במשך כשעתים עד שלוש לאחר מנוחה הכל חוזר לכדמותו ואני מרגיש טוב
היתי גםאצל כמה קרדיאולוגים והם אומרים שהכל בסדר אז מה הבעיה שלי
שאלתי מה הבעיה שלי אני סובל מאוד פעם בשבוע הולך לרופא תורן
היו מיקרים שהפנה אותי לבית חולים נשאר לילה למעקב למחורת שולחים אותי הביתה ללא טיפול
בבקשה אם אפשר לעזור לי
נוסף בזה לוקח טיפול לחץ דם לאחרונה היתגלה כי בלוטת התריס לא בסדר
צריך לעקור אותה
תודה רבה יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה בגב וגיהוקים - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`03/11/2011שלום יהודה.
יש לך כמה בעיות רפואיות, כמו יתר לחץ דם ובעיה בבלוטת התריס שטיבה לא ברור מהכתוב. בנוסף אתה מספר שבמיפוי לב יש עורק סתום ובצנטור לא מצאו דבר. ולאחר שהיית אצל מספר קרדיולוגים אני מציע לך להתייעץ עם רופא פנימי שיש לו ידע בכל התחומים שציינת. אתה גם מתאר אשפוזים רבים ללא ממצא תופעה שיכולה בהחלט להעיד על חרדה ואני מציע לפנות לטיפול ואבחון אצל איש בריאות הנפש שבמקביל יטפל בחרדה שלך שיתכן ובהחלט גורמת לחלק מהתחושות שלך.
בבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהמיכלוש17/10/2011
אני בת 37 סובלת מנדודי שינה כבר בערך 3 שנים מאז שהתגרשתי.לקיתי בדכדוך ואף הייתי בטיפול ממושך אצל פסיכולוגית.
אני לוקחת ציפרקלס ונוטלת זודורום שאני מתעוררת בלילה וקשה לי להרדם.זה פוגע באיכות חיי כי לוקח לי זמן להרדם בלילה.רק בעזרת כדור שינה אני מצליחה להרדם שוב.
כמו עכשיו אמצע הלילה... זה סיפור חיי...
הייתי שמחה מאוד לעיצה מה אפשר לעשות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`17/10/2011שלום מיכלוש,
את מספרת על סוג של דכאון ושימוש בכדורי שינה וכן כדורים נגד דכאון. גם על טיפול נפשי את מספרת שעברת. את לא מציינת דברים אחרים. איך התזונה שלך, האם את עוסקת בפעילות ספורטיבית סדירה, מה אורח החיים שלך בכלל, מידת הלחץ בחיים , ילדים וכו'. כך שקצת קשה להתייחס באופן מאד ספציפי לעניין. מציע לך לפנות למטפל הוליסטי על מנת להבין את המכלול של חייך כפי שציינתי קודם, תזונה, פעילות גופנית, מתח ואז ניתן להתאים לך תזונה, תכנית לפעילות ואף שינויים כאלה ואחרים באורח החיים, כמו גם תרגול של הרפייה ומנוחה בעזרת מדיטצייה, דמיון מודרך, צמחי מרפא ועוד שיטות.
בגילך אין סיבה שלא לישון היטב בעזרת שינוי באורח החיים,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת מחלת נפשאורן פינצ'וק16/10/2011
יש לי בעיה שאני לא שולט על עצמי וחונק לפעמים בני משפחה, לצערי אחותי נזדקקה לטיפול רפואי כמה וכמה פעמים, אני ממש מרגיש כאילו הכעס משתלט עליי, ואני גם מרגיש שבני המשפחה שלי ובמיוחד אחותי לא מבינה אותי, ולא אכפת להם ממני.
כל פעם כאילו שד תופס אותי, אני זועם ומרגיש מקופח ואז משהו נכנס בי, היום דחפתי את אבי בן ה85 על הקיר 3 פעמים והידיים שלו היו מלאות דם (ועכשיו אני פוחד כי יש לו סכרת וכמה פעמים קרה לו שפצעים לא עברו לו והיה חשש לאיברים בגופו) ועכשיו אני שוב מתחרט.
חוץ מזה פגעתי לאחותי בשמיעה ובזיכרון בגלל פעם אחת שהשתוללתי, ואני מרגיש שהמצב הולך ומחמיר.
האם יכול להיות שהזעם נובע ממחלת נפש? ואולי אני לא לגמרי אשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זאת מחלת נפש - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`16/10/2011שלום אורן.
אני לא יודע אם מה שאתה מתאר זו מחלת נפש או לא. צריך לשמוע הרבה יותר עלייך בכלל ועל ההתקפים האלו. אבל, מה שאתה מתאר זו בהחלט התנהגות חריגה וגם פוגענית. אני מציע לך לפנות בהקדם לרופא המשפחה או פסיכיאטר או פסיכולוג ולתאר להם בדיוק את כל מה שקורה לך. ניתן לטפל בזה אם רוצים, הן בתרופות, הן בשיחות והכי יעיל השילוב של השניים, אבל, רק לאחר יעוץ מקצועי רציני.
לגבי שאלתך האם אתה אשם או לא. דעתי האישית היא שכל אחד אחראי לחלוטין למעשיו ואם הוא מרגיש שהוא חולה הרי זו אחריותו לפנות לעזרה שהכי מתאימה לו.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה - אולי יהיה כיווןנ'15/10/2011
שלום לכולם,
אודה לכל עזרה...אין ביכולתי להתמודד יותר.
אני בחור בן 34 , בריא בסה"כ עד לפני שנה וחצי.
לפני כשנה וחצי עברתי טיפול שיניים, בעקבותיו נשארתי עם כאב רצוף בשיניים לסתות ומתפשט לכל הפנים שקשה לתאר.
מדובר בכאב רצוף , כל יום.. ולילה (אין הפסקה שבתות או חגים או ערבי חג) ... עם התקפות רבות של כאבי תופת , ואז "רגיעה" שגם בה הכאב הוא על גבול הבלתי אפשרי.
מדובר בתופעה של כאב נוירופטי בפנים...שגם אני לא ידעתי שיש דברים כאלה עד לפני שזה קרה. מדובר באחד הכאבים הקשים שיש.
מדובר בכאב כמו כאב שיניים, שבגינו אנשים רצים על הבוקר לעזרה ראשונה במרפאת שיניים... והכאב כאן רצוף כבר שנה וחצי יום יום.
לא אפרט פה את ההיסטוריה הרפואית, כדי לא להעמיס (וזה גם לא הפורום)-
אני שנה וחצי מתרוצץ מרופא לרופא , אצל עשרות רופאי שינים, כירורגי פה ולסת, רפואת הפה, אנדודנטים ,נוירולוגים, מרפאות כאב לשיניים ואחרות, הזרקות לפנים במרפאות כאב. ללא הקלה משמעותית)
מדובר בכאב בלתי נסבל, דמיינו כאב שיניים חודר לתוך השן כמו סכין ונמשך לפעמים ימים ויותר... וגם כשהוא נפסק - הוא לא נפסק אלא מעט יותר עמום.
אני כבר לא מסוגל יותר.
פשוט נגמר ,לא יודע איך עוד הולך לעבוד, מתרוצץ מרופא לרופא.
נטלתי מלא משככי כאבים - שגם לא עוזרים כבר וגם מזיקים, אבל גם להישאר עם כאב אי אפשר.
הותשתי , אין כוחות. לאט לאט זה גורף מחיר נפשי . וזה עוד "מילא" - לא יודע לאן לברוח מהכאבים. פשוט אי אפשר.
מדובר בכאב שלא ניתן לחיות איתו. אני מעוניין לחיות, אבל זה בלתי אפשרי. אני חושב שזה אחד המצבים שצריך בהם פשוט לאפשר לבן אדם לסיים את חייו.
(כמובן עם החודשים החלו גם כאבים בצוואר , שכמות ועוד , הכאבים כאילו "מתפשטים"
הועלה המושג פיברומיאלגיה - אבל זה לא זה.
וגם נראו בבדיקו ת בעיות בצוואר ,שכנראה לא הן המקור לבעיות בלסת)
שאלתי-
האם יש משהו חזק שיכול לסייע לכאבים אלו ? למצב זה ? ניסיתי דיקור , מעט הומאופטיה (לא בהכל התמדתי. חלק היה שיפור - אבל מועט ביותר ולא משמעותי כל כך)
כל עזרה תתקבל בברכה מדובר ממש בהצלת חיים
תודה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - אולי יהיה כיוון - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`15/10/2011שלום נ'.
ישנה מרפאה שעוסקת בדיוק בבעיות אלו שנמצאת בבית חולים גדול במרכז הארץ.
אוכל לתת לך הנחיות איך ניתן להגיע אל המרפאה ושם תוכל לקבל עזרה לבעיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה לעזרה
דעה29/10/2011גש למרפאת הכאב בבת חולים תל השומר. בדוק את האפשרות לקבלת קנבס רפואי שעוזר מאוד לכאבים מהסוג שתארת - מנסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה, קנאביס רפואכבר ניסיתי
נ'29/10/2011הפסקתי כי לא ממש עזר (ושוקל לנסות שוב),
וכמובן אני כבר בשלב שעוד מעט יכריזו עליי כמקרה פסיכיאטרי ויגידו שהכאבים הם "רק בראש" , עקב זה שהמדע והרפואה יהירים מדי כדי להודות שלא יודעים תמיד את הסיבות.
אני לא בן אדם רע, ושנה וחצי חשבתי רק טוב, אבל אני מודה שפעמים רבות אני מסתכל על אנשים שרואים את זה כפסיכולוגי ומאחל להם את אותם כאבים , למשך יום אחד , יום אחד בלבד , כדי שיבינו עד כמה המצב נורא.
זה שאני נושם , חי , מדבר , כותב בפורומים , גורר את עצמי לעבודה - זה עניין השרדותי בלבד.
אין לי ספק שבאחת מהתקפות הכאבים שתבוא באמצע הלילה כפי שהייתה לי לפני יומיים מתוך חוסר שינה, טשטוש וכאב, אקח כמה שיותר כדורי שינה שליד המיטה ואגמור עם הכל.
אני מרגיש דחייה, וגועל נפש , שאנשים שרוצים לחיות - אי אפשר לעזור להם.
פרט ללזרוק אותם תמיד לתרופות פסיכיאטריות כדי שיהיו עם יותר מצברוח ופחות "מנג'סים" לחברה.
ותודה על ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעsomeone08/10/2011
לבד.. בדידות.. לא אוהב את עצמי
מה שרואה במראה
ולא הולך לי במין או זוגיות
שנים של טיפולים מקצועיים
כבר אין כוח נפשי
עשיתי מה שיכול...
אנשים רעים
לאף אחד לא אכפת
עולם חרא
חרא חחרא חחחחחחחרא
אני לא רוצה להמשיך ככה
קשה לי נורא..
אין לי כוח יותר
עברתי כל כך הרבה חרא
משנולדתי כמעט סבלתי
עד היום
לא יכול יותר *דמעות*
לא יכול יותר
ואין לי כסף לשום טיפול, טוב?
איי ):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רע - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)09/10/2011שלום, פנייתך נוגעת ללב, דבר ראשון אני מציע לך לשנות גישה לחיים, כי אנו אלה שיוצרים את המציאות ואם אתה מדבר כל הזמן על ה"רע" יתכן וזה מה שאתה מזמן לך במודע או שלא במודע. בכל אופן גישה אופטימית עם הכוונה נכונה יכולה לשנות הכל.
ישנם מקומות שעושים פעילות ועבודת חסד במקרים אלו צריך לבדוק באינטרנט.גם בקופ"ח ישנם טיפולים שהנך זכאי-פסיכולוג/ פסיכיאטר ואף טיפולים אחרים.
אני אישית מוכן לתת לך -3 טיפולים במתנה בכדיי לעזור לך לשלב התחלתי.
עכשיו הכל תלוי בך-אם לא תרצה לעזור לעצמך-אף אחד לא יוכל, אם תרצה לעזור לעצמך זו כבר התחלה...
בריאות ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה !יהורם חי02/10/2011
בס"ד
רציתי לבדוק אם באמת התופעות שיש לי קשורות בחרדה,למרות שאין לי (בניגוד לעבר)
מצבים מהם אני צריך לחשוש : כגון מצב כלכלי,כעס מסוים,פחד ממקומות סגורים וכו' .
לרוב זה מתחיל עם לחץ קל בגרון,כאב בטן קל. הראש ,איך להסביר,כמעין 'תפוס'
וכשזה בא - אני מרגיש אפור ומתושתש.טלטלה בתוך הקרקפת עד לנקודת שיא ואז
הכל יורד לכיוון הבטן ,הברכיים (ממש כמו פיק ברכיים)מלווים בשרירים תפוסים למחצה.
אני קורה לזה קריסת מערכות .
באותו רגע אני אומר לעצמי - זהו זה הסוף !ממש ככה !ומיד מחפש איפה ללכת - לא להישאר באותו מקום - לשטוף את הפנים ולשבת! ההתקף(אם זה באמת זה)עובר
אחרי כמה שניות אבל משאיר אחריו שובל של אי שקט בגוף,בראש,בבטן ובשרירים
ויכול להימשך כך ימים !
א. האם מה שתיארתי מתאים לתופעה הזו?
ב.האם יש מקרים בהם החרדה(אם זה באמת) נמצאת בתת-מודע שלי ופורצת ללא התרעה מוקדמת?
אשמח מאוד אם לפחות אגיע לתובנה שזה משהו ידוע ולא להישאר 'תלוי' באוויר
ולחשוב מחשבות גרועות לגבי זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ! - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`02/10/2011שלום יהורם חי,
התופעות שאתה מתאר יכולות להתאים בהחלט לחרדה, אם כי יכולות להיות גם סיבות אחרות לתחושות שאתה מתאר, ויתכן שיש עוד תופעות שאתה לא מזכיר. ואתה צודק יכולות להיות סיבות גם לא מודעות לחרדה.
על כל פנים אני ממליץ לך קודם לפנות לרופא המשפחה שלך ולספר לו בפרוט על התופעה והוא יוכל לתת לך כיוון של אבחנה ואולי אם צריך להפנות אותך למספר קטן של בדיקות.
אם אכן יסתבר שמדובר בהתקף חרדה, כדאי מאד לפנות למטפל שמומחה לעניין, פסיכולוג או פסיכותרפיסט שיכול בזמן קצר יחסית לגרום לתופעות להעלם. או בפסיכותרפייה בשיטת CBT או בעזרת ביו פידבק ושיטות נוספות.
שנה טובה והרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יהורם חי02/10/2011תודה רבה על התגובה המהירה - שתהיה לכם שנה שכולה דבש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל?אלין25/09/2011
אני יודעץ שיש תחום שקוראים לו פסיכותרפיה גופנית ושיש תחום שקוראים לו רפואת גוף נפש. מה בדיוק ההבדל ביניהם? אני שואלת כי יש לי נכות קלה (צליעה) וכתוצאה מזה קשיים חברתיים ודיכאון שמתפרץ מדי פעם ואני רוצה למצוא דרכים לטפל בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל? - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)26/09/2011ישנן סוגים שונים של פסיכותרפיה:פסיכותרפיה גופנית, פסיכותרפיה הוליסטית, פסיכותרפיה דינמית וכו'. רפואת גוף-נפש מדברת על טיפול רוחני שדרכו יתאזן גם הגוף. זה יכול להיות דרך מדיטציה בדמיון מודרך, דרך טאי צ'י, יוגה ושיטות אחרות.
יש הרבה מידע באינטרנט, אתה יכול לעשות חיפוש ולמצוא חומר למחשבה.
בריאות ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגשותאמא10/09/2011
שלום.אני סובלת מכאבים ודיכאון כרונים שנים רבות.
כמובן שעשיתי ועשה טיפולים ונוטלת תרופות ותוספי תזונה וכו'..(מנסה לטפל בכול האמצעים שאפשר)ובמעקב עם רופאים מומחים וכו'..
הענין הוא ששמתי לב שיש לי ממש התנגשות בין שנהם.
בגלל הדיכאון אני מנסה להיות כול הזמן בפעילות כדי שהמחשבות לא "ירדפו אותי" ולשקוע יותר,אבל אז הכאבים -מתגברים(סוג הכאב שלי תמיד התגבר במאמץ ולא במנוחה).
מה דעתכם?אני מרגישה ממש מותשת ואובדת עצות כבר.לא יודעת אם להפחית פעילות בכול מיני דברים(למשל בעבודה)ולסבול יותר מדכאון או להמשיך ולסבול מכאבים חזקים -שלפעמים גם גורמים לי לדכאון !
מה עצתכם?האם התופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התנגשות - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)12/09/2011קשה לתת תשובה ומענה לנושא דרך הפורום. אני מציע לבדוק ממה נובעים הכאבים אם טרם עשית זאת, אגב כאבים פיזיים יכולים להיות גם על רקע נפשי, כך שבמקביל צריך לבדוק אם התרופות שאת לוקחת מתאימות או שיש צורך בשינוי. ובנוסף הייתי מציע התערבות של הרפואה הטבעית(לא במקום טיפול קונוונציונאלי), אלא כטיפול תומך ומשלים הן לבעיה הנפשית והן לבעיה הפיזית.
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אמא17/09/2011כבר בדקתי ממה נובעים הכבאים.זוהי מחלת כאב כרוני.
ניסו לתת לי תרופות שמשפיעות על מנגנון הכאב והדיכאון ביחד(כמו ליריקה)ללא הצלחה.
לגבי רפואה טבעית-ניסיתי כמעט הכול במשך שנים רבות והרגשתי שיפור אך מועט.כמו כן הטיפולים יקרים.יש טיפול מיוחד שאתה יכול להמליץ במצבי?
פרחי באך למשל יכולים לעזור לכאבים ולדכאון ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`17/09/2011שלום.
אם עשית בירור ויש לך כאב כרוני, אזי לפעמים במצבים כאלו היפנוזה יכולה לעזור מאד ויש מחקרים רבים בנושא היפנוזה וכאב. לגבי פרחי באך אפשר תמיד לנסות. אני לא מכיר אף מחקר שבדק את פרחי באך בהקשר לכאב, אבל כמובן שלא יכול להזיק באם תנסי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לחיזוק וחידוש כוחותליאת31/08/2011
שלום רב, אני בת 36 בריאה בד"כ ושמחה בחלקי. לפני שלושה שבועות, קצת אחרי ששמחתי לגלות שאני בהריון (לאחר שנה של טיפולי IVF) חליתי בוירוס כלשהו. היה לי חום גבוה 8 ימים + שיעול נוראי (שעד עכשיו מלווה אותי) והייתי "על הקרשים". לפני יומיים גילינו למרבה הצער שאין דופק לעובר (אחרי ששבועיים קודם לכן היה דופק תקין), ועכשיו אני ממתינה להפלה (בשאיפה באופן טבעי ושלא אצטרך גרידה). הרופא הסביר שכנראה הוירוס היה קטלני מבחינת העובר, ואני ובן זוגי חושבים חיובי ועדיף שזה קרה כ"כ מוקדם ונחסכו לנו ח"ח התלבטויות קשות בשלב מאוחר יותר.
אני מאוד תשושה גופנית מהוירוס הזה ומהשיעול הנורא וממש "חצי בנאדם" מבחינת אנרגיות וכו'. רציתי לדעת אם יש איזה שהם תוספים טבעיים או טיפולים שיוכלו "להרים" אותי ולחדש את כוחותיי?
תודה מראש, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לחיזוק וחידוש כוחות - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`31/08/2011שלום ליאת,
קודם כל מצטער לשמוע על ההפלה שלך, אבל כפי שאמרת עצמך עדיף בשלב הזה מאשר לגלות מאוחר יותר בעיות קשות. גישה חיובית תמיד עוזרת. באשר לתוספים לחיזוק אני ממליץ בחום לפנות למומחה בתחום, באזור מגורייך. מדובר לא רק בתוספים, צריך לבדוק מה התזונה שלך, רמת פעילות גופנית, מצב הסטרס בחייך ועוד. ולאחר מכן להתאים לך את התוספים המתאימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפא ברפואה הוליסטית לעייפות וחולשהזהבה28/08/2011
שלום,
אני איבתיסאם מרהט, בת 29. כמה כמה חודשים יש לי חולשה בכל הגוף...זה מתחיל כשאני קמה אני מרגישה מאד חסרת אנרגיות וגם קצת בדכאון. אני לומדת באוניברסיטה ועוד מעט הלימודים מתחילים ומפחדת שלא אצליח לחזור ככה ללימודים... מאד עייפה כל הזמן, יכולה לקרוא רק חצי שעה והעיניים כבר נעצמות. אין לי מחלה כלשהיא...נבדקתי אצל הרופא ואמר שאני בריאה. אני לא שמנה ולא רזה מדי, 1.68 משקל 60 קילו. אוכלת בסדר ודי בריא... הבעיה התחילה רק בחודשים האחרונים די בפתעומיות ולא מצאו לי בעיה ברפואה קונבנציונלית אז אני מנסה הוליסטית. יש לכם פתרון? אולי מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לטפל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרפא ברפואה הוליסטית לעייפות וחולשה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)28/08/2011לפי מה שאת מתארת יתכן ומדובר בתסמונת עייפות כרונית, זה יכול להיות לאחר בעיה ויראלית כמו מחלת נשיקה, זה יכול להיות על רקע רגשי נפשי וכו'.
יש טיפולים טובים בנושא ע"י צמחי מרפא, מדיטציה ודמיון מודרך ותוספי תזונה מתאימים, כדאי להגיע למטפל בתחום ולפתור את הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה הוליסטית בדרוםצבי20/08/2011
שלום
אני מחפש מרפאה או מומחה לרפואת גוף ונפש לטיפול בחולשה, מצב נפשי, וחוסר אנרגיות בגוף. באזור הדרום, רצוי בבאר שבע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה הוליסטית בדרום - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`21/08/2011שלום צבי,
אישית אני לא מכיר אף אחד בדרום, אם כי אני משוכנע שיש כמה וכמה.
מציע לך להתחיל לחפש מטפלים ברפואה סינית, או הודית. לאחר מכן גם תחת גוף ונפש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בפורום פסיכולוגיה?ג17/08/2011
לא כל כך הבנתי את מטרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מדובר בפורום פסיכולוגיה? - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)18/08/2011ואני לא כ"כ מבין את מטרת השאלה...
מדובר בפורום גוף-נפש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק אל תשלחו אותי לרופא המשפחהאני05/08/2011
סובלת מפוסט טראומה וסובלת ממחלת הפיברו כתוצאה מהטראומה - מטופלת בפסיכותרפיה .בחצי שנה האחרונה אני ישנה בן 4-5 שעות ביממה . לאחר שיחזור קשה אני חווה בשבועיים האחרונים בזמן ערות פתאום מצב שבו הידיים והרגליים וכל הגוף הופכים לכבדים וכאילו שינה העיניים נעצמות והמאבק לפתוח אותם הוא גדול זה קורה בפתאומיות לאו דווקא שאני עייפה לפני כן .בדרך כלל אחרי כמה דקות זה עובר ואני פתאום לא עייפה בכלל .... מה זה ומה עושים עם זה. אני יודעת שזה סוג של ניתוק- דיסוציאציה ,אבל לא מצאתי אף מאמר או חומר על סוג כזה של ניתוק זה ממש לא דומה לניתוקים אחרים וזה מפחיד מאוד .
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה
אני08/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אל תשלחו אותי לרופא המשפחה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`09/08/2011שלום לך אני.
החויות שאת מתארת נראה לי שהן קשורות לטיפול שלך בפסיכותרפייה והייתי מנסה למצוא תשובה במסגרת הטיפול הזה שאת נמצאת בו. מבלי להכיר אותך ואת כל הסיפור מסביב, ברור לך שאין אפשרות לענות לך.
עוד דבר שאולי חשוב שתדעי שיש היום טיפולים ממוקדים בפוסט טראומה שהם מאד יעילים וישנם מספר מרכזי בריאות הנפש שמתמחים בטיפול כזה. למשל מרפאת בריאות הנפש ברמת חן. הטיפול נקרא חשיפה ממושכת ( PE) ויש בו אחוזי הצלחה מאד מרשימים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף!!!!שיר31/07/2011
שלום רב,
אני בת 3 ונוטלת ציפרלקס 20 מג כבר שנתיים ולא חוויתי התקף בתקופה זו.
היום אני עומדת לפני חתונה ונמצאת בהריון בחודש רביעי,בימים האחרונים אני נתקפת בהתקף שמפריע לי לתפקד.
אני חוששת שביום החתונה הקרב ובא לא אצליח לעמוד על הרגליים.
איזו תרופה אני יכולה לקחת באופן חד פעמי על מנת לעבור את היום המרגש????
אשמח לתשובה מהירה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף!!!! - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`31/07/2011שלום שיר,
מכיוון שאני לא מכיר אותך ואת כל ההסטוריה הרפואית והאחרת שלך, הרי קשה לי להמליץ על תרופה מתאימה. אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה שמכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך וכבר היום או מחר יוכל להמליץ לך עת תרופה מתאימה.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ומצב רוחאמא26/07/2011
שלום רב,
לאחרונה אני מאוד עסוקה ואין לי כמעט זמן לאכול (עובדת 10 שעות ביממה, אמא
לשני ילדים וכו'). בנוסף אני גם מרגישה בשבועות האחרונים מצב רוח ירוד ועייפות
רבה. האם יש קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזונה ומצב רוח - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)26/07/2011זה הכל ביחד נכנסת למעיין מעגל קסמים שלילי: עייפות...חסר מצב רוח...תזונה לא מאוזנת...עייפות...וחוזר חלילה...
את חייבת לקחת את עצמך בידיים וגם אם מדובר על הורדת שעות בעבודה, לתת לעצמך יותר זמן איכות לבד וגם עם הילדים. להיכנס לאיזה מסגרת טיפולים שתאזן אותך מבחינה תזונתית, מבחינה רגשית וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)