מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ בבחירת טיפול מתאיםעידו17/01/2011
שלום רב,
מזה מספר שנים אני סובל מכאבים במספר רב של פרקים בגוף המלווים אותי בעיקר בזמן פעילות גופנית אך גם במנוחה.
נמצא בבירור ריאומטולוגי, אך עדיין אין הבחנה.
יתרה מזאת, לפני כ- 5 שנים אובחן אצלי OCD, ויש לומר שהוא משתלב בתחומים רבים ומגוונים בחיי ומשפיע רבות על המצב רוח, רמות הלחץ והשקט הנפשי שלי.
לאחרונה התחלתי לחשוד בקשר האפשרי בין שתי הבעיות השונות, הגופנית והנפשית, ואני מעוניין לחקור קשר זה לעומק בתקווה שיביא להקלה ושיפור המצב.
התחלתי לקרוא באינטרנט על תחומי הטיפול הרבים והמגוונים הקיימים ברפואה האלטרנטיבית, והנמצאים תחת קטגורית "טיפול גוף נפש" כגון:
- פסיכותרפיה הוליסטית
- פסיכותרפיה גופנית
- פסיכולוגיה/פסיכותרפיה טרנספרסונלית
- נטורופתיה
- רפואה סינית
- הילינג
- ועוד...
אודה לכם אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בדברים ולמקד אותי בתחומי הטיפול שיעילים/מתאימים ביותר לבעיות שהצגתי.
תודה,
עידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעוץ בבחירת טיפול מתאים - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)17/01/2011קצת סדר:
הנטורופתיה עובדת על שינוי תזונתי תוך כדיי מתן תוספי תזונה מתאימים וכן גם לימוד לאורך חיים נכון ובריא.
הרפואה הסינית עובדת על איזון גוף נפש דרך נקודות דיקור בגוף הנקראות מרידיאנים.
הילינג/רייק ואנרגיה אלה הם טיפולים העובדים אנרגטית לאיזון הגוף והנפש.
בפסיכותרפיה הוליסטית המטפל עובד גם באמצעות ייעוץ מילולי.בפסיכותרפיה הגופנית ישנו התייחסות גם לסימפטומים הפיזיים מעבר לסיפור של המטופל.
ועכשיו לשאלה הגדולה:מה מתאים לך? קשה לדעת. צריך להגיע לייעוץ הכולל ראיון ואבחנה ואז להתאים עבורך את הטיפול האידיאלי בשבילך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצאת בבעיהעופרה16/01/2011
הפסקתי כדורים ממשפחת SSRI. המצב היה בסדר, וכן הייתי במעקב.
בתקופה האחרונה אני מרגישה ירידה, כמו מועקה, לחץ,מתח בבית החזה,קושי לנשום ולישון וכו
איזה כדורים מהטבע אני יכולה לקחת ולהגיש טוב יותר?
הציעו לי בחנות "קול דאון"אז לקחתי...שמעתי על רמויב ועוד כמה דברים..
מה כדאי לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמצאת בבעיה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`16/01/2011שלום עפרה,
מתוך מעט הפרטים שאת נותנת קשה להגיד משהוא מוגדר. האם בנוסף ל - SSRI הלכת גם לשיחות, או טיפולי גוף נפש?. כעקרון אני לא מאמין בטיפול דרך חנויות טבע, אינטרנט או כל מיני " יועצים " למיניהם. אני מציע שתפני באופן מסודר למישהוא מתחום בריאות הנפש או מטפל מוסמך ומוכר מתחום הגוף - נפש ולאחר שיבין בדיוק מה מצבך יוכל להמליץ לך באופן רציני על תוספים, טיפולים או שיחות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבני16/01/2011
שלום,
לפני שלושה חודשים נפרדתי מבת זוגתי, הפרידה הייתה קשה ולא נעימה עבורי. היום אני מרגיש שאני מאוד כועס עליה ופגוע. לאחרונה אני חש לחץ בחזה וזה קצת מלחיץ אותי. שסיפרתי לידידה קרובה היא חושבת שהלחץ הוא בעקבות הפרידה והרגשות שיש בי אליה היום,
האם באמת יכול להיות שיש קשר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)16/01/2011בני שלום, בהחלט יכול להיות קשר ביין הדברים ויתכן גם וישנם לחצים נוספים שמחמירים את הבעיה.
אני מציע לך לפנות למטפל ולעבוד על הבעיות מבחינה רגשית- להוציא, לדבר, לספר ולשחרר.בנוסף ניתן להוסיף אלמנט של רפואה סינית ע"י דיקור, וכן גם צמחי מרפא מרגיעים.
בכל אופן עם כל מה שכתבתי שהינו בגדר המלצה אני מציע לפנות במקביל לרופא ולעשות גם בירור למערכת לב-ריאה.
בריאות שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`16/01/2011שלום בני,
אני מסכים לחלוטין עם חברי. בגלל שלא כתבת בן כמה אתה, רצוי מאד לפנות קודם כל לרופא המשפחה שמכיר אותך, יודע אם יש לך גורמי סיכון לבעיה הלב וכן יודע את גילך.
לאחר ברור שיעשה הרופא בהחלט יש מקום לחשוב על הקשרים של מתח ולחץ.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בנשימה וקושי להירדםאירית06/01/2011
בני בן 12 ולעתים קשה לו להירדם יש לו קשיים בנשימה מרגיש משהו מוזר
אני מורחת לו באף ויקס וזה מקל עליו ,
מלבד זאת יש לו פחדים
הוא ילד רגיש
איזה טיפול אתה ממליץ?
מזה חמישה חודשים הוא רוכב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיים בנשימה וקושי להירדם - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)06/01/2011ראשית כדאי לקחת אותו לרופא ילדים/ריאות ע"מ לשלול בעיה פיזית נשימתית.
בעיה נשימתית יכולה גם להיות על רקע רגשי, במיוחד שמדובר ברגישות, פחדים וקושי להירדם.
לאחר אבחנה ניתן להמליץ על טיפול שיכול להיות בכל הרבדים- ע"י תזונה נכונה, תרגילים להרגעה והרפיה, הומאופתיה, פרחי באך וכו'.
בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה אורןדידי02/01/2011
ביום שישי כנראה נפל לגוף שלי ה"אסימון", התחלתי את נקיונות הבית אחרי שבוע עמוס בעבודה וסגירת שנה, הרגכשתי סחרחורת בחילה וזרמים לכייון האזניים וידיים מאובנות,
בעלי לקח אותי למר"מ שם בדקו אותי וקבעו כי הכל תקין נוירולוגית שתיתי תה מתוק וצצו עלי לנוח, ואכן אמי הגיעה לעזור לי בשבת.
האם חויתי התקף חרדה כתוצאה מלחץ? זה היה מפחיד מאד.
מה כדאי לעשות , להתחיל לקחת כדורי הרגעה?
תודה דידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדידי
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`04/01/2011שלום דידי,
אני מציע לך לפנות לאיש בריאות הנפש\ פסיכולוג או פסיכותרפיסט על מנת לאבחן אותך באופן יסודי. ולאחר מכן יש לשקול טיפול בשיחות, או צמחי מרפא או תרופות רגילות.
על כל פנים כדאי לעשות זאת באופן רציני ולא רק דרך מיילים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב 250
דידי04/01/2011עשיתי כדבריך וקבלתי כדור זה פעמיים ביום,
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמוטיב 250 - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)04/01/2011דידי היקר שלום, אין אפשרות לעשות דיאגנוזה דרך פורום, באם חווית התקף חרדה או משהו אחר.לכן כפי שכתב ד"ר אלכסנדרוביץ שכדאי להיוועץ ולטפל באופן מקצועי.
לגביי הטיפול ברמוטיב שנחשב לאנטי דכאוני קל עד בינוני הוא טיפול טוב שבעצם אתה מקבל צמח מרפא(היפריקום) ואם אתה מרגיש איתו טוב, רגוע ויציב ומאוזן מבחינה רגשית/נפשית סימן שהוא עושה את העבודה. בכל אופן לוקח לגוף גם מס' שבועות עד שהוא מתאזן ומגיב לטיפול.
אם תרגיש צורך בהשלמת הטיפול כמו טיפול במגע, דמיון מודרך, טכניקות הרפיה ונשימה אתה מוזמן לפנות אלינו וננסה לעזור.
בריאות וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה30/12/2010
שלום רב,
יש לי דוד שעבר ארוע מוחי פעמיים בעבר, בשת 98' ו-2001 ששגרם לחולשה של שרירי הצד השמאלי שלו.
מהם הדרכים היעילות ביותר הקיימות היום שיכולים לעזור לשיקום מטופל והאם יש סיכוי טוב לשיפור התפקוד.
הוא עבר סדרה קצרה ולא מספיקה לטעמי של טיפולי הידרותרפיה, האם זהו טיפול יעיל לדעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)30/12/2010טיפלתי במקרים כאלו בדיקור סיני ויש תוצאות טובות.
ככל שעושים זאת קרוב יותר למקרה אז התוצאות מהירות יותר.
הידרותרפיה גם מומלץ, אך לא תמיד מספיק.
בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץדידי23/12/2010
שלום לכם, בזמן האחרון יש לי לחץ רב במקום העבודה כמויות של עבודה ואם אני לא נמצאת יום אחד הכל מחכה עלך שולחני בנוסף יש לי בית לטפל בו עם שלושה ילדים קטנים,
שמתי לב לתופעה של גלי חום בפנים ויובש בצידי האף, וכן יש לי כאבי גב וכתף,
האם הכל תופעות של לחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)23/12/2010הכאבים בגב ובכתף בהחלט יכולים להיות קשורים ללחץ ולעומס.היובש יכול להתקשר למזג האויר ולגבי גלי החום, לא ציינת את הגיל, אך אם לא קשור לגיל זה גם יכול לנבוע מהלחץ.
בסה"כ את מתארת שגרה יומית ומוכרת, יש שלא נלחצים ממנה כלל ויש שנלחצים ויש שנלחצים יותר מהנורמה. אם הדבר מפריע ,בהחלט שווה לנסות טיפול מרגיע שישחרר אותך כמו כן נסי להוריד מהלחץ בעבודה במידת האפשר נראה לי שזה מאד מפריע לך שם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשמה שיוצאת מן הגוףרחלי18/12/2010
שלום!
לפני כ-3 חודשים בערך הייתה לי חויה ממש ממש לא נעימה. זה קרה כאשר שכבתי במיטה לבדי בחדר, מול הטלוויזיה. בשעות אחר הצהריים.
באיזה שהוא שלב של צפייה בטלוויזיה התחלתי להרגיש מוזר. כאילו הגוף שלי לא מגיב לסביבה. זה התחיל בזה שתוך כדי הצפייה בטלוויזיה למשל, הרגשתי שאני רואה ושומעת אבל משהו בגוף לא קולט את המסר של השמיעה או הצפייה. כאילו הגוף שלי הפך קפוא, דומם, ומשהו בו (שזה כנראה הנשמה) לא הייתה קיימת בו. מרוב הפחד, יצאתי מהחדר והלכתי לאמא שלי. תוך כדי ההליכה אליה שמתי לב שכאילו משהו בי לא פועל. זאת אומרת, אני כן הולכת אבל כאילו משהו/מישהו אחר מפעיל את הגוף. אני מדברת לאמא שלי וכאילו מישהו אחר מדבר אליה. ואני אומרת לה "אמא אני לא מרגישה שזאת אני עכשיו שמדברת אלייך!". חזרתי לחדר שלי, התיישבתי במיטה הסתכלתי מסביב ולא יכולתי אפילו להגיב. כאילו אין לכם רגש (נשמה) באותה השנייה, ואתם שומעים ורואים אבל משהו לא נקלט! כאילו הגוף באותו רגע הוא חומר ומישהו אחר מזיז אותו. וממש ממש מרגישים את זה. אחרי כחצי שעה פתאום הכל הסתדר..
שמעתי על הרבה מקרים כאלה, שאנשים מרגישים שכאילו הנשמה יוצאת מהגוף שלהם ולאו דווקא כמה דקות לפני או אחרי השינה.
לא הייתי במצב באותו רגע של לישון. כאילו רדומה וכאלה.. פשוט סתם ככה באמצע היום זה קרה. זו הרגשה כל כך רעה ומפחידה. שמעתי מקרים שאנשים לפני שהם מתים הם מרגישים את זה, ואני פאקינג בת 18!!! למה אני צריכה לחוות דברים כאלה? ואני ברוך ה' לא סובלת מהרגשות רעות, דכאונות, וכל מיני שטויות..
יש הסבר לדבר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמה שיוצאת מן הגוף - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)18/12/2010רחל שבוע טוב, נראה שעברת חוויה אסטראלית-יציאה של הנשמה מהגוף עם זכרון מובהק. זה דבר שקורה לאנשים ויש כאלו שקורה להם יותר.השאלה היא אם את (הגוף)הלך לאמא שלך או את(הנשמה)-את צריכה לבדוק אם אמא שלך יודעת מזה שניגשת ודיברת איתה אז זה אכן הגוף ואם לא זו הנשמה שיצאה מן הגוף לטיול.
עפ"י האמונה והידע האישי הנשמה שלנו אכן יוצאת בלילה וחוזרת בבוקר ומן הסתם לרוב איננו מרגישים בכלום וזה לא קשור למה שאת אומרת שחווים זאת לפני המוות, זה גם לא קשור לגיל, זה פשוט יכול להתרחש אצל כל אחד וכל אחד חווה זו בדרגה שונה, עם עוצמה שונה. בכל מקרה עפ,י תיאורך אין ספק שעברת חוויה אסטראלית וזה דבר טבעי שלא צריך להדאיג אותך. כנראה גם חווית מה שיכול לקרות בפעמים הראשונות-הבהלה מהנושא/רעיון וזה גם בסדר וטבעי. זה לא אומר שתמשיכי לחוות חוויות אסטראליות אבל זה יתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון וכדור נגד חרדה - שאלהdana16/12/2010
בת 30 מקבלת כדור נגד חרדה (לוריוון) עקב אובדן הורים. פעם ראשונה בחיי שלוקחת תרופה כלשהי להרגעה. מעוניינת להכנס להריון שני. האם ניתן לעשות זאת במקביל ללקיחת התרופה? במידה ולא, האם ישנה תרופה אחרת מומלצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון וכדור נגד חרדה - שאלה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`16/12/2010שלום דנה,
ממליץ לך בחום להפנות את כל השאלות לגבי תרופות בזמן או לפני ההריון לגניקולוג שלך. ישנם גם תוספים שרצוי לקחת לפני הכניסה להריון וכן בדיקות שונות.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופות..קובי15/12/2010
קבלתי תרופה בשם פבוקסיל לדכאון וחרדה . אני סובל כבר שנים מחרדות בתקופות מסוימות פחות וכמאט שלו ובתקופות מסוימות המצב גרוע ביותר עד שמפריע לתפקוד אני מגיע למצב שאני חרד מכל דבר כמאט אפילו מהתרופות . תופעות לואי וכאלה אני ממש חרד לקחת את התרופה כל יום אני אומר מחר וממשיך לסבול . אני מאוד רוצה לעזור לעצמי אבל לא מצליך להתגבר על החרדה ובנתיים סובל .יש לי גם הפרעות בקצב הלב פעימות מוקדמות ופעם אחת לפני שנים היה לי פרפור פרוזדורים אז זה גם מוסיף לחרדה מתרופות . לא יודע מה לעשות . והשאלה שלי בעצם עם יש תרופה מהקבוצה הזאת שאין לה תופעות לואי . אפילו שלא תיהיה בסל. תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי תרופות.. - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)16/12/2010קובי שלום,אנו לא יכולים להמליץ לך על תרופות אחרות, אלא רק הרופא המטפל.
אני מאמין שאם הרופא המטפל סבור שהתרופה הנ"ל מתאימה לך, אז אם תתחיל לקחת היא בהדרגה תעשה את העבודה ואז החרדות והדכאון ירדו.אתה רק צריך מעט אומץ לקחת אותה ולהתמיד והכל יסתדר.
אם אתה עדיין צריך עזרה בלהתחיל עם התרופה או בכלל טיפול טבעי משלים תומך בנוסף ובמקביל(לא במקום הטיפול שקיבלת)אתה מוזמן לפנות אלינו ונשמח לעזור לך.
בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
קובי16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה
ד''ר אורן מזרחי (phd)16/12/2010בבקשה ורק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת02/12/2010
שלום, אני סובלת מכאב בא וחולף ברגל שמאל בחלק האחורי של השוק והירך בלי שום ממצא ע"י אורטופד לאחר צילום רנטגן של עמוד השדרה ואגן הירכיים.
האם ידוע על פתרון ברפואה אלטרנטיבית לבעיה כזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)02/12/2010שלום לך, ניתן לטפל בנושא בעזרת עיסוי מקומי המשפר את זרימת הדם באיזור, רפלקסולוגיה ודיקור סיני. כמו-כן אני תמיד ממליץ על מדרסים-אפשר לבקש מרשם מהאורטופד ולקנות דרך הקופה.
חג אורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפיסת העצמימרין24/11/2010
שלום רב!
החל מגיל ההתבגרות נתקלתי בקשיים נפשיים רבים שהביאו אותי לעישון סיגריות מגיל צעיר, אנורקסיה, בולימיה, דכאונות, התפרצויות זעם ושימוש בסמים.
כיום אני בת 28 וללא עזרה חיצונית הצלחתי (לשמחתי הרבה) להיגמל מהכל חוץ מהסיגריות.
את החלק הבא קצת יותר קשה לי להסביר:
הבעיה שלי היא שאני רואה בבירור שתפיסת העצמי שלי היא לא נכונה - זה לא שיש לי בטחון עצמי נמוך אלא שאני מוצאת את עצמי מסתכלת על אנשים (בנות למשל) בגילי וחושבת " הן ממש נשים" ומרגישה את עצמי ילדה קטנה לעומתן.
אני נשואה וכאשר אני רואה זוגות נשואים אחרים אני חושבת "הם זוג נשוי בעל ואשה - ואני כאילו "משחקת" בבעל ואשה".
אציין שאני מחזיקה בעבודה טובה ועובדת מגיל צעיר, הורי לא נכחו הרבה בבית ודי גידלתי את עצמי (שרק זה אמור לתת לי הרגשת בגרות), אני נתפסת ע"י החברות והחברים כאדם בוגר שניתן לפנות אליו לעצה ולאחרונה הפכתי לאמא לתינוקת מקסימה - כל אלה לכאורה מאפיינים של אדם בוגר.
פשוט משגע אותי לחשוב שאם הייתי רואה עצמי מהצד הייתי אומרת "איזו בוגרת - עבודה, בעל, ילדה וכו'" ובתוך עצמי אני מרגישה פשוט י-ל-ד-ה!!!
עוברת בי המחשבה שאולי בגלל השימוש בסמים בזמנו איכשהוא בתפיסת העצמי שלי נעצרה באותו גיל ובראש שלי אני עדיין הילדה שעושה שטויות!
האם זה נשמע הגיוני? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפיסת העצמי - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)24/11/2010ראשית לנושא הסיגריות כאמור את זקוקה לעזרה ויש היום 2 תרופות מרשם שניתן לבקש מהרופא:Champix, Zyban .
לגביי תפיסתך העצמית כילדה, לעיתים זה דווקא טוב להרגיש צעיר, אך אם הדבר מפריע לך ניתן לנסות שיחות ו/או טיפולים בדמיון מודך לראות מאיפה זה בא ולתת כלים טיפוליים, כמו כן ניתן לנסות טיפול בפרחי באך.
בריאות ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגעהאנונימית14/11/2010
שלום
אני בת 20. נמצאת בתקופה קשה מאוד. אין צורך בפסיכולוגית ובאבחנה.
אשמח לקבל המלצה לתרופה טבעית להרגעה, שלא גורמת לתופעות לוואי ונזקים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרגעה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)14/11/2010את יכולה לנסות רסקיו(פרחי-באך), כמו-כן פורמולה של B+C קומפלקס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןבחורה11/11/2010
אני בת ,7 לוקחת רואקוטן במינון נמוך מאוד (30 מ"ג לשבוע),במשך חצי שנה ואמורה להמשיך בטיפול עוד כחודשיים.מאז תחילת הטיפול הפסקתי לגמרי לעשות פעילות גופנית,בעוד שלפני הטיפול הייתי מבצעת פעילות גופנית באופן יומיומי.עליתי כ-4 קילו במשקל ואני מרגישה דכאונית ועצלנית במיוחד,כאילו הכדור דיכא את כל הגוף.האם ידוע לך על תופעות אלו?, והאם אני אחזור לעצמי אחרי הטיפול בכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 17!
בחורה11/11/2010*תיקון טעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רואקוטן - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)11/11/2010בת-17 שלום, כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי.ולגביי התחושה הדכאונית, קשה לאמר אם זה מהכדורים או אם זו תופעה שבכל מקרה יכלה לצוץ גם ללא הכדורים.
ולכן התשובה לשאלתך הנוספת -אם תחזרי לעצמך לאחר הטיפול? קשה לדעת!
אני מציע כבר מעכשיו להתחיל לחזור לעצמך ולא לשקוע עמוק יותר, תחזרי לספורט בהדרגה, תקבלי טיפולים מתאימים התומכים בגוף-נפש ותתחילי לעבוד על עצמך לחזור לעצמך עכשיו-לא לחכות עוד חודשיים כי המצב יכול גם להחמיר!
אז קדימה לעבודה...
בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך לשתףדנה09/11/2010
בת 30, אבי נפטר חלפו מאז כמעט שלוש שנים. אימי נפטרה מלפני שבועיים. שניהם חלו בסרטן. אצל אבי המוות היה מהיר, חודשיים מיום הגילוי ועד הפטירה. אצל אימי שנה וחצי. יש לי ילד קטן בבית (בן שנה וחודש). עזבתי את מקום העבודה כדי להיות עם אימי בבה"ח. בשלב זה מרגישה כי אין כל כך טעם לחיים, רוב הזמן עצוב לי. אין לי כוח לכלום. אני ממשיכה לטפל בילדי ודואגת לכל צרכיו אך קשה לי....שאר הדברים לא מעניינים אותי. אני עסוקה רק בתינוק שלי ובעניינים שצריך לטפל (תביעות שהגשתי בשם אימי וכ'ו). יודעת כי תחושות אלו מתקיימות במקרים של אבל...אך מרגישה שלא אוכל לצאת מהן. תחושת הבדידות הנוראית תלווה אותי כל חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צורך לשתף - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)09/11/2010ראשית אני רוצה להביע את תנחומיי ומשתתף בצערך.
תחושותייך הם טבעיות ולוקח זמן עד להתפוגגות האבל. אך כדיי שלא תשקעי לדכאון עמוק(בשבילך ובשביל ילדייך), אני מציע לפנות למטפל/פסיכוטרפיסט לעשות שיחות, לשחרר ו/או להגיע לטיפולים לחיזוק הגוף ובעיקר הנפש(הרגעה, אנרגיות, דמיון מודרך, טכניקות של נשימות וכו')
בינתיים שולח לך חיבוק גדול על האומץ והשיתוף, שלא תדעי עוד צער ושנשמע רק בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)