מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחוצהנננ17/06/2010
אניאמא ל2 בנים ומרגישה לחוצה מאד מאד.
חשבתי לנסות להרשם לאיזה חוג/סדנא משהו שיעזור לי להיות שלווה יותר.
השאלה במה בוחרים??איך יודעים למי לפנות באזור תא?
אני מנסה שיחות עם פסיכוולג לאחר שכבר ניסיתי בעבר קואוצינג ולא ממש עזר לי..
השאלה אם רק כדור הרגעה יפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`17/06/2010שלום לך, לפני שאת מחליטה על איזה סדנא או חוג, מציע לך להתייעץ עם הפסיכולוג שלך. הוא אמור לדעת ולכוון אותך למה שמתאים לך. אם הוא לא רוצה או לא יכול משום מה, מציע לך לנסות מטפל אחר שיכוון אותך. את מנסה דברים שונים שלא בהכרח עוזרים לך. חשוב מאד שתמצאי מישהוא שאת יכולה לסמוך עליו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדנא
אייל ארליך05/09/2010שלום לך
מנסיון אישי אני יכול להמליץ על סדנת רבירסינג. התהליך שעוברים שם הוא עוצמת, גם מפיג ומשחרר מתחים וגם עוזר לקבל כלים ללכת הלאה.
יש הרבה מסגרות באזור המרכז, אפשר לחפש באינטרנט.
בברכה
אייל ארליך
מטפל בהילינג ובמגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני בדיקה לא נעימהדבי14/06/2010
מה מומלץ לעשות כדי להירגע לפני בדיקה רפואית לא נעימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה לא נעימה
ד''ר אורן מזרחי (phd)14/06/2010את יכולה לנסות רסקיו יום קודם ומס' פעמים לפני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשטלי10/06/2010
שלום, אובחנתי כסובלת מכאבי ראש שנגרמים מלחץ. האם יש אפשרות לפתור את הבעיה הזו בלי קשר לכל מיני שיטות הרגעה. כלומר, אני בן אדם לחוץ מטבעי ואיני מצליחה להירגע לגמרי כמעט לעולם. אז מה בכל זאת אני אמורה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`10/06/2010אם את לא מעונינת בשיטות של הרגעה, שני הדברים שתוכלי לנסות הם ראשית פעילות אירובית מאומצת כל יום שעה לפחות ידוע כמפחית לחץ. והאופציה השניה היא לקחת תרופות מרופא המשפחה להרגעה.
בהצלחה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וסכרתדנה04/06/2010
אבי חולה סוכרת מבוגרים, בהתחלה היה לו קשה להתאזן אבל עכשיו הוא נמנע מהיפוים עם הלנטוס והוא מאוזן ואוכל בריא, עבר לאכול מזונות ללא חומרים משמרים, מתאמן
אני יודעת שאני בקבוצת סיכון ואני יודעת שלחץ יכול לגרום להתפרצות
אני בת 35 ורוצה להמנע מהתפרצות הבעיה שיש לי בעיות רבות כעת ואני לא יודעת איך להתשחרר מהלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`04/06/2010שלום דנה,
יש כמה דרכים פשוטות להשתחרר מהלחץ. קודם כל רצוי לטפל בבעיות שיש לך, את לא מציינת איזה בעיות אז קשה להתייחס באופן פרטני. אבל למשל אם זה בעיות בעבודה רצוי לנסות ולפתור, אם זה בעיות בזוגיות וכו'. לעיתים ללכת למטפל הוליסטי שהוא בעל ידע בתחום הנפש יכול לעזור סדר בדברים שלעיתים נראים לנו עמוסים ומבלבלים. מעבר לכך ישנן שיטות להפחתת הלחץ כשהוא כבר או עדיין קיים, למשל פעילות גופנית היא אחת הדרכים היעילות ביותר להפחתת מתח, כמו גם לימוד מדיטציה או דמיון מודרך מאד יעילים. ולבסוף ישנה תמיד האופציה של טיפול תרופתי שהוא מאד יעיל.
בדרך כלל כדי שכל זה באמת יעבוד רצוי מאד לעבוד בליווי של איש מקצוע בתחום הנפשי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה02/06/2010
שלום,
אני חודשיים אחרי לידה שנייה ולאחרונה התחלתי לראות כתמים שחורים לסירוגין.
האם זה תקין אחרי לידה או שיש מקום להיבדק?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה,
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`02/06/2010שלום הילה
בכל מקרה של ראיית כתמים רצוי להיבדק ע"י רופא עיניים, יתכן וזו לא בעיה כלל, אבל צריך להבדק בכל מקרה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבדינה02/06/2010
אני סובלת מכאבי גב כבר כמה זמן. הייתי אצל אורטופד ולא מצאו כלום. חברה אמרה שהיא שמעה על טיפול גוף נפש שאולי יכול לעזור לי . אשמח אם תוכלו להסביר לי מה בדיוק עושים בטיפול כזה והאם הוא באמת יכול לעזור במקרה שלי . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי גב
ד''ר אורן מזרחי (phd)02/06/2010דינה שלום, טיפול גוף נפש כפי שהוא נשמע מטפל גם בפאן הרגשי נפשי שקשור לבעיה . לחלק גדול מהחחלות-סיבות רגשיות שקשורות וע"מ לפתור את הבעיה הפיזית לעיתים יש לבדוק ולטפל בחלק הרגשי שקשור לבעיה. לדוגמא בנושא הגב-יתכן קשר לבעיה כלכלית, פחד כלכלי, יציבות בחיים בכלל/עבודה/יציבות משפחתית/זוגית וכו', בהתאם למיקום הכאב והבעיה.
בטיפול אנו מנסים להגיע לעומק ולשורש הבעיה מבחינה רגשית ולא רק להעלות אותה אלא גם לתת כלים להתמודד.
כל מטפל עובד עפ"י שיטתו-זה יכול להתבצע דרך שיחה, דרך שמיון מודרך בשילוב מדיטציה,רגרסיה לאחור וכו'.
בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותנטעלי25/05/2010
לאחרונה אני עוברת תקופה קצת קשה ואני ממש מרגישה איך הגוף שלי מגיב לזה. אני מרגישה חלשה יותר, ואין לי ממש רצון לעשות כלום. אני תוהה מה לעשות כדי לא לתת למצב להתדרדר הלאה, אודה אם תוכלו להמליץ לי.
עייפות
ד''ר אורן מזרחי (phd)25/05/2010נטעלי שלום, לפני שהמצב יתדרדר לנפילה לדכדוך ולדכאון אני מציע לפנות למטפל בגוף נפש, לספר על המצב ולמצוא פתרונות מתאימים לך ויש הרבה מה לעשות
בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכותעיבל25/05/2010
שמעתי שהליכות יכולות לשפר מצב רוח ולעזור במצבי דיכאון ? האם יש אמת בדבר?
הליכות
ד''ר אורן מזרחי (phd)25/05/2010שלום לך, כל ספורט יכול לגרום לשיפור במצב הרוח בעיקר כשמתמידים, אז יש פחות בריחה של סרטונין ודופמין-הורמונים במוח המשפיעים לטובה על מצב הרוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמור17/05/2010
אני סובלת מכאבי ראש מאז שאני זוכרת את עצמי. בבדיקה שעשיתי אמרו לי שזה tension headaches. בכמה שבועות האחרונים אין כמעט יום שאין לי כאבי ראש, זה פשוט נורא. ומצד שני אני לא יכולה להגיד שהיה איזה לחץ יוצא דופן. מה תוכלו להמליץ לי בבקשה? ככ נמאס לי ללכת לישון עם כאב ראש ולקום עם כאב ראש
כאב ראש
ד''ר אורן מזרחי (phd)17/05/2010כאבי ראש יכולים להיות מהרבה סיבות:תזונה לא נכונה, חסר בויטמינים ומינרלים, לחץ ומתח, בעיות נוירולוגיות, בעיה צווארית וכו'.
יש צורך לברר את הסיבה ולטפל בה מהשורש ע"י טכניקות מתאימות עפ"י האבחנה(דמיון מודרך, עיסוי נויירו שרירי, תוספי תזונה מתאימים, אקופונקטורה וכו')
בריאות שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה משפיעה?צילה17/05/2010
בתי סבלה ממיגרנות כל חייה. יצוין שהיא גרושה עם ילד. בשנה האחרונה הכירה גבר והיא פשוט מאושרת איתו. לפתע אין מיגרנות. אם הן באות חלשות מאד וכמעט לא מורגשות. האם זה אפשרי?
אהבה משפיעה?
ד''ר אורן מזרחי (phd)17/05/2010כן בהחלט לשמחה ולאושר ישנה חשיבות בריאותית בחיינו וכשאנו שמחים, צוחקים ומאושרים ובמיוחד שמאוהבים ישנם הורמונים המופרשים מהמח שביין היתר עוזרים לשיכוח והפגת כאבים,
בכל אופן במידת הצורך אם התופעות חוזרות יש צורך בבדיקות רפואיות וטיפול מתאים.
בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי בעיה שאני לא יודע אם זהת09/05/2010
רק אצלי או שאצל כולם זה ככה:
בימים שאני לא נחשף לשמש , השרירים מתכווצים ומתעוותים, מרגיש עייף הראש כואב וכבד ואין אנרגיות..
וכאשר אני נחשף לקרני השמש משהו כמו רבע שעה ביום כל התופעות האלה נעלמות כלא היו, אבל שעובר יום מהחשיפה זה חוזר.
עשו לי בדיקה לויטמין D ולא חסר. הרמה 40 נג..
מה הקטע הזה עם השמש? מה היא עושה שלאחר חשיפה היא פותרת את הבעיות האלה? יש לזה הסבר הגיוני?
והאם זה רק אצלי ככה? או אצל כולם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום
ד''ר אורן מזרחי (phd)09/05/2010יקירי כבר עניתי לך תשובתי בפורום לנטורופתיה באתר אחר
אולי ד"ר אלכסנדרוביץ' יוכל להוסיף לך משהו בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואלה! סליחה! אשמח גם לתשובתו של
ת09/05/2010ד"ר אלכסנדרוביץ' !!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ת.
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/05/2010האמת שהתאור שאתה מתאר לא מתחבר לשום סימפטום או מחלה שאני מכיר. לפי התאור שלך אתה זקוק לאור השמש כל יום ולכן כדאי לך לבלות מספר דקות ביום בשמש. לא יותר מידי כי כפי שוודאי ידוע לך חשיפה ממושכת לשמש חושפת אותך לסיכון לסרטן העור.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת במרכז הראיהנעמי03/05/2010
שלום רב,
לפני כ 3 חודשים עברתי טראומה .עד אז ראייתי היא 6/6 ואני אישה בריאה.
נוצרה לי בצקת מתחת למקולה בעין ימין,שעברה כעבור חודשים ,אך הראיה התדרדרה(בעיקר ראית פרטים).
לפני שבועיים הבצקת חזרה(csr) והראיה התדרדרה יותר.
האם יש כלים לסייע לי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`03/05/2010לנעמי שלום,
ראשית לפי המעט שאת מספרת כל דבר שתבחרי לעשות חייב להיות במעקב צמוד של רופא עיניים!
שנית, אם את מייחסת את התופעות שלך בראיה לטראומה ואני מניח שאת מתכוונת לטראומה נפשית,
הרי ישנם אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש, פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים שמתמחים בטיפול בטראומה בשילוב של שיטות כמו EMDR ו - NLP שהוכחו כיעילות במיוחד בטיפול בטראומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים להרגעותדקלה02/05/2010
אני נמצאת תחת לחץ רב לאחרונה ושוקלת לקחת כל מיני טיפולים על בסיס צמחים להירגעות. השאלה שלי איך אני יכולה לדעת שזה לא ממכר? האם יש חומרים מסוימים שידוע שלמרות שהם טבעיים הם יותר ממכרים ונהוג להכניס אותם לתרופות הרגעות טבעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`02/05/2010שלום דקלה,
את מספרת שאת נמצאת תחת לחץ רב. במקרה כזה אני ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע של בריאות הנפש. אם את רוצה בכל זאת לקחת טיפולים על בסיס צמחי אני ממליץ לפנות לאיש מקצוע כמו נטורופת שעוסק בצמחים על מנת שיוכל לייעץ לך באופן מקצועי על סמך הנתונים שלך, כמו גילך, האם את לוקחת תרופות באופן קבוע וההסטוריה הרפואית שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר כוחותבתיה24/04/2010
שלום
אני לוקחת כבר 5 חודשים כדור אסטו 20 .המצב הרבה יותר טוב.אבל בחודש האחרון אני מרגישה חוסר כוח לעשות משהו.כמו לנקות לבשל ללכת .אני מרגישה כאילו אני כמו רובוט.
מה אפשר לעשות בכדי לשפר את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתיה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`24/04/2010שלום בתיה.
עם מעט המידע שאת מוסרת הדבר היחיד שאוכל להמליץ לך הוא להתחיל בטיפול פסיכותרפי במקביל ללקיחת התרופה. בהנחה שאת בריאה ובגיל שמאפשר זאת הייתי גם ממליץ בחום על פעילות גופנית אירובית ברוב ימות השבוע ורצוי בכולם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגנטציהיונית מטרסו23/04/2010
שלום
אני שואלת בשם חבר יקר בחור בין 32
שלפני כמה שנים קיבל בשורה ונבהל מאוד ,עקב השוק שקיבל
[בחור בריא לחלוטין ]
כעבור זמן מה באיבר המין התחיל הפיגנטציה,ועבר לרגליים ולידיים ולפנים
מה ניתן לעשות בכדי לרפות את המצב??
ליונית
ד''ר אורן מזרחי (phd)25/04/2010צריך לבדוק ברפואה הקוסמטית יתכן ויש מענה ע"י מתן רטינול .
במקביל ניתן לעבוד ע"י טכניקות של הרפיה ודמיון מודרך וכן רגרסיה לעבודה מהשורש על הטראומה/הבשורה שקיבל-תוספת זו לא תפתור את הבעיה אך יתכן והיא תמנע הישנות של המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)