פורום גוף נפש, רפואת גוף נפש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אורן מזרחי (phd)
ד"ר אורן מזרחי (phd)
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר אורן מזרחי (phd) ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה
    רועי
    28/02/2014

שלום רב

אימי בת כ-50. גרושה +1.
    בשנה האחרונה אובחנה כחולת סכיזופרניה. עד היום החל משאני זוכר אותה היטב (משהיית בת 30), סבלה מתסמינים שליליים של המחלה.
    (הזנחה, צמצום, רגשות, אי תפקוד חברתי וכו').
    מאז ומעולם מסרבת גם להכיר שיש לה בעיה ושמשהו לא בסדר אצלה.
    לכן גם מסרבת לשתף פעולה בטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי כלשהו.
    בחודש האחרון החלה לשתף על קולות שהיא שומעת בלילה. לרוב טוענת שזה קולות של האנחות, אבל היו פעמיים ששמעה מישהו קורא בשמה, ומישהו אומר לה "שלום".
    הייתי שמח לקבל עזרה ולדעת מה כדאי לעשות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    01/03/2014

שלום רועי,

לצערי הרב אתה מתאר תופעה מאד שכיחה שאנשים שסובלים ממחלות נפש לעיתים מאד קרובות לא מוכנים להכיר במחלתם.
    אין בשלב זה לצערי דבר שאתה יכול לעשות פרט למשהוא שבודאי ניסית, לדבר על ליבה ולנסות לשכנע אותה לקבל טיפול.
    כיוון שנראה שלמדת על המחלה החלו להופיע אצלה גם סימנים " חיוביים " של המחלה כמו שמיעת קולות. כל עוד היא אינה מסוכנת לעצמה או לסביבה אין מה לעשות. רק נסיון שכנוע של אנשים שקרובים לה והיא אולי סומכת עליהם ומעריכה אותם יעשה את מה שאתה מבקש.
    הסיכוי לכך לפי התאור שלך קלוש למדי.
    שים לב אם זה ממשיך להתפתח ויש בשמיעת הקולות גם קולות שאומרים לפעול בצורה מסוכנת לה או לסביבה אזי אפשר לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולבקש הוראת אשפוז לאשפוז כפוי שבו תקבל טיפול. שוב כאמור רק במצב של מסוכנות.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מערכת יחסים כושלת וחולשה כללית
    רעות
    07/08/2013

שלום,
    אני נמצאת במערכת יחסים כושלת ולא מונוגמית שלא מבחירתי, במילים פחות יפות - הוא בוגד בי. אני מתקשה לעזוב ושמתי לב כי לאחרונה, למרות שאני מקפידה על תזונה נכונה ופעילות גופנית, אני עייפה יותר וחלשה בכללי. האם יש קשר בין הדברים?

הוספת תגובה

תמונה

• מערכת יחסים כושלת וחולשה כללית - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    07/08/2013

בהחלט יתכן קשר, הגוף תשוש מנטלית ונפשית ולפעמים עד שלא פותרים את הבעיה לפה או לשם, אותן דילמות/חוסר וודאות/תחושות וכו' יכולות להשפיע על המצב הפיסי.
    למעשה זה תשישות נפשית המשפיעה על המצב הפיסי.
    ללא כל קשר מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות כולל ברזל ןB12 , בלוטת תריס ולראות אם צריך משהו מעבר...
    בהצלחה ובשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עצבות ומחזור לא סדיר
    ליאת
    25/06/2013

שלום,
    לאחרונה אני עצובה מסיבות שונות, פרידה מבן זוג, אי הצלחה בקריירה. המחזור שלי בחודשיים האחרונים השתגע ובעבר הוא תמיד היה סדיר וללא גלולות. האם יש קשר בין הדברים?

לקביעת תור
    סגירה
    עצבות ומחזור לא סדיר

הוספת תגובה

תמונה

• עצבות ומחזור לא סדיר - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    25/06/2013

בהחלט יתכן שכתוצאה משינויי מצב רוח קיצוניים תיתכן שינוי הורמונאלי.
    יש צורך לטפל בשני החלקים שיוצרים את השלם-גם בנפש וגם בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי בטן וחום בילדים
    ענת
    08/06/2013

שלום,

בני בן 3 ושבעה חודשים וכל פעם שמעלה חום מתלונן על כאבי בטן (במיקום של 2 אצבעות מעל הטבור) וגם על כאב בצד ימין של הבטן העליונה. כשמתחיל כאב הבטן הוא ממש מתקפל ויורד על הרצפה בצורה שפופה וכך נשאר זה בא בגלים. כרגע עם שיעול יבש וחום. היום עשה קקי ועל האסלה היה נוזל בצבע כתום. גם בניגוב על הנייר היה צבע כתום.

על מה זה יכול להעיד?
    איזה בדיקות דם צריך לבקש / US?

לפני כחודש שוב היה חום ושוב התלונן על כאבי בטן ויצא לו צואה לבנה אפרפרה. האם זה מצריך בירור מסוים..

אודה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן וחום בילדים

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי בטן וחום בילדים - תגובה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    09/06/2013

שלום ענת,
    את מתארת תופעה שדורשת בדיקה ואבחון אצל רופא ילדים. אנא פני לרופא הילדים שלך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קפיצות של עין ימין
    ליאת
    28/05/2013

אינני שרויה במתח שאני יודעת אודותו לפחות ויש לי קפיצות בעין ימין כבר חודש. ממה זה נובע ומה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות של עין ימין

הוספת תגובה

תמונה

• קפיצות של עין ימין - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    28/05/2013

יתכן ומדובר בחסר מגנזיום כדאי לנסות, כמו כן להוריד מתח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קפיצות של עין ימין - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    28/05/2013

יש סוג של מתיחות עצבית באיזור העין. יתכן ומדובר בחסר במגנזיום-כדאי לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רעידות בעפעפיים, ובאזורים שונים.
    יניב
    13/05/2013

שלום, בן 39. ברי בדרך כלל. מרגיש בחודשיים האחרונים לחץ בראש ורעידות בעפעפיים בעיקר (כל יום), ולעיתים באזורים שונים בגוף. עשיתי בדיקות דם, הכל תקין.
    מה עושים ?

הוספת תגובה

תמונה

• רעידות בעפעפיים, ובאזורים שונים. - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    13/05/2013

סביר להניח שמדובר במתח מסויים. ראשית נסה להוריד מתחים ע"י טכניקות הרגעה כמו מדיטציה וטאי צ'י. שנית תתחיל לצרוך מגנזיום לפחות 500 מ"ג ליום (250*2 )
    יתכן שזה יפתור את הבעיה.
    כמו כן-אפשר לעשות עיסוי פנים וקרקפת שמוריד הלחץ באיזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גבי מגנזיו

יניב
    14/05/2013

האמת שלאחרונה התחלתי לעשוק בספורט. ריצה ש כ 7 ק''מ פעם בשבוע ואופניים, ויכול להיות לזה הקשר,
    אבל לא כדאי לעשות בדיקת חוסרים של מגנזיון או ישר ללכת על זה. ?
    ואם כן על איזו חברת ויטמינים אתה ממליץ ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עצבות
    סיגל
    08/05/2013

שלום,
    אני מרגישה עצבות גדולה שמגיעה אחת לכמה ימים ואז חולפת כלעומת שבאה. בימי םאלו אני גם אוכלת הרבה, לא כפועל יוצא מתחושת העצב אלא בלי קשר ופתצאום העצב תוקף. כמו כן שמתי לב כי יש לי נשירת שיער וכאבים בשיניים. האם יש קשר בין כל זה? מה הפתרון ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצבות

הוספת תגובה

תמונה

• עצבות - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    08/05/2013

נשמע כסוג של דיכאון קל שצריך לבדוק ולטפל.העצב שלאחר האכילה יכול לנבוע מתחושה של רגשות אשם...
    ניתן לטפל בכך ע"י צמחי מרפא, פרחי באך וטכניקות נוספות.
    לגבי הנשירה קשה לומר אם יש קשר כי נשירה יכולה להיות מסיבות שונות כמו חסרים תזונתיים, חסר איזון הורמונאלי ובעיות פנימיות אחרות. הקשר היחידי שיכול להיות זה נושא המתח שבהחלט יכול לגרום לנשירה.
    לגביי השיניים...נא לבדוק אצל רופא שינייים.
    בריאות שלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איבוד תחושה
    לילי
    28/04/2013

לעיתים אני מרגישה איבוד תחושה באצבעות יד ימין. זה נוירולוגי או נפשי? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד תחושה

הוספת תגובה

תמונה

• איבוד תחושה - תגובה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    28/04/2013

שלום לילי, אין לי שום מידע עלייך. גיל, מצב בריאותי, מחלות, תרופות ועוד. ממליץ לך בכל מקרה לפנות לרופא המשפחה לבדיקה מסודרת. הוא יוכל באמצעים פשוטים יחסית לברר האם יש בעייה גופנית ומהי. וכאשר הוא ישלול בעיה גופנית אפשר לחשוב על אפשרויות אחרות.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לעזרה
    מ
    16/04/2013

שלום רב,
    אני בחורה בת 28, בריאה בד"כ, עם מספר בעיות שהחלו לפני כשנה.
    ראשית, אלרגיה חמורה בעין (ימין) ויובש חזק בעיניים. האלרגיה הינה אבחנה לאחר שעברתי מספר רופאי עיניים שסברו תחילה שמדובר בדלקת עפעפיים עד האבחנה הסופית שמדובר באלרגיה (טופלתי בטיפות סטרואידים והפסקתי. עברתי גם דיקור. אך התופעה חזרה).
    שנית, בתקופה האחרונה חשתי בחילות, הקאתי מספר פעמים ולעיתים כאבי בטן.
    שלישית, מערכת חיסון חלשה – בחודשים האחרונים הייתי עם שפעת וכאבי גרון שחלפו וחזרו וכנראה (על פי בדיקות דם) הייתה לי מחלת הנשיקה.
    רביעית, בבדיקות הדם שעשיתי – עלה כי רמת הברזל שלי נמוכה יחסית, וכן מעט מחסור בויטמין D.
    (על אף שאני אוכלת היטב, ועד היום לא היה לי מחסור בויטמינים) – והחלתי ליטול תוספי מזון אלה.
    חמישית, לפני כחודשיים, הייתי מתעוררת בלילה עם קשיים להירדם חזרה. כעת זה עבר.
    אני מאמינה שיש קשר בין התופעות השונות. ואשמח אם יש אבחנה הוליסטית לתופעות אלה.

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לעזרה - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    16/04/2013

ראשית הפורום לא נועד לאבחנות, אך בהחלט יתכן קשר ביין מצב רגשי/ נפשי לבעיותייך הפיסיות, כאשר המקור הרגשי משפיע על הבסיס החיסוני של הגוף.
    בכל אופן הייתי מציע להגיע למרפאה כדיי לקבל אבחנה יותר מעמיקה וכן גם טיפול מתאים עבורך.
    בריאות שלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איבוד תחושה
    טל
    09/04/2013

לפעמים אני מרגישה שאני מאבדת תחושה ולא יכולה לקפל את האצבעות של כף ימין.. זה נוירולוגי/פסיכולוג? ממה זה נובע?

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד תחושה

הוספת תגובה

תמונה

• איבוד תחושה - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    09/04/2013

צריך לבדוק כדיי לדעת, הייתי מציע להתחיל בבדיקה נויירולוגית.
    דיקור סיני יכול לסייע. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לחץ נפשי
    מיקוש
    01/04/2013

שלום
    עברתי לאחורנה לשינוי לכיוון טבעי יותר של מוצרי יופי לעור הפנים והגוף ומרגישה שעם המוצרים היותר כימיקליים לא היו לי בעיות עור כלאה (פצעונים על הפנים +פצעים גדולים ) ממש מלחיץ אותי ומבאס כי תמיד היה לי עור יפה
    חשוב לי לציין : אני מאוד לחוצה נפשית לאחרונה , אוכלת הרבה שוקולד , וגם עייפה מאוד מן הסתם אז לא יודעת מאיפה להתחיל להוריד איזה מוצר ולמה, אני בת 31 ולעולם לא סבלתי מבעיות עור הפנים וכיום אני מרגישה עוד יותר לחוצה עם הפצעים על הפנים ואני מבינה שככול שאהיה לחוצה המצב ידרדר . איך נרגעים ? עזרו לי ?
    מאיפה להתחיל ? מה להוריד , בבקשה תעזרו לי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי

הוספת תגובה

תמונה

• לחץ נפשי - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    02/04/2013

אכן ככל שהלחץ יהיה גבוה יותר כן גם הפצעים...מן מעגל כזה.
    חשוב להמעיט בשוקולדים שומנים וטיגון.
    המוצרים הטבעיים אכן יכולים "להוציא" הבעיה אל פני השטח-במקרה שלך זה הפנים.המוצרים הכימיים מסתירים את הבעיה , אך היא עדיין קיימת ועוברת לדרג יותר פנימי בגוף. הגוף הינו מנגנון חכם , וכנראה שלבעיה היה פוטנציאל מלכתכילה ועכשיו שהתחלת לעבור לתוצרים הטבעיים היא יוצאת דרך העור. העור השיער והציפורניים הינם איברים אסטטיים, אך פחות חיוניים והגוף החכם מוותר עליהם לפעמים ע"מ להשקיע את מירב האנרגיה לאיברים הפנימיים. כדאי לעשות טכניקות של הרפיה כמו טאי צ'י ומדיטציה. מומלץ להגיע למרפאה ולאבחן באם ישנה בעיה הורמונאלית, בעיה תזונתית או אחרת בנוסף למתח והלחץ שהנך מתארת, ולקבל תוכנית מתאימה הכוללת המלצה תזונתית מלאה ותוספי תזונה מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כדורי הרגעה
    יפה
    10/03/2013

בוקר טוב ,
    אמא שלי בגיל הפנסיה אשה טובה אבל כשהיא בבית היא כל היום צועקת ומריבות היא מדברת בצעקות שזה כבר בילתי נסבל רציתי לדעת מה אפשר לתת לה כדי להרגיע את העצבים האלו אצלה שלא יהיו לה תופעות לוואי רק משהו שהיא תתפקד כרגיל אבל יוריד ממנה את השיגעונות
    תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי הרגעה

הוספת תגובה

תמונה

• כדורי הרגעה - תגובה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    10/03/2013

שלום יפה,
    רצוי מאד שאת לא תתני לה כדורי הרגעה. אני ממליץ מאד לפנות לרופא המשפחה שמכיר אותה ויכול לתת לה תרופה המתאימה לגילה ומצבה הרפואי. באם את רוצה להתחיל מתכשירים טבעיים מציע לך לפנות ליעוץ מסודר מאצל נטורופת שיכול להתאים לה טיפול טבעי מתאים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה

יפה
    18/03/2013

תודה על העזרה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מותשות כתגובה לחרדה
    שי
    26/02/2013

הי, אני בן 36, בחצי שנה האחרונה התעוררה אצלי חרדה שהיתה לי בגיל הנערות (אז טופלתי בסרוקסט לחצי שנה בערך) בעיקר של פחד מלהות לבד מחשש שיקרה לי משהו, כולל הרגשות פיזיות של נשימות, דופק מוגבר, כאבים ביד שמאל ולחץ בחזה . הלכתי למספר מפגשים עם פסיכוטראפית ובשיתוף איתה והרבה עבודה עצמית הצלחתי להתגבר על החרדות ולחזור לתפקד כרגיל, מחשבות מטרידות עדיין קיימות, אבל אני מתגבר ותופעות פיזיות כמעט ואין. אבל, יום יומיים אחרי שאני עושה פעילות שהיתה בעייתית וגרמה לי לחרדה, אני נתקף ביומיים של עייפות ומותשות כללית ומוחלטת של כל הגוף - ממש אפיסת כוחות וזה מגביר אצלי את החששות. עשיתי בדיקות דם כלליות כולל B12 ובלוטת הטריס והכל תקין. מה כדאי לי לעשות, אני לא שש להשתמש בכדורים, אבל אני ממש מיואש מהמצב, חייב לחזור לחייםנורמאליים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מותשות כתגובה לחרדה

הוספת תגובה

תמונה

• מותשות כתגובה לחרדה - תגובה

ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`
    26/02/2013

שלום שי. נראה לי שכדאי לך להתייעץ שוב עם הפסיכותרפיסטית שלך. או להתייעץ עם מומחה לגוף ונפש ולנסות להבין מה קורה לך כעת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי חזה
    י
    24/02/2013

בן 46 ללא תרופות רזה ומשחק פעם בשבוע כדור סל! עקב כאבי חזה והרגשת דפיקות לב,רופאת המשפחה שלחה אותי לאקו במאמץ,אחכ אולטרסאונד ובסוף דופלר 24 שע' - בגדול הכל תקין.
    אבל במפגש הראשון עם הקרדיולג הוא אמר שבדיקות האקג שלי מראות שהכל "משובש" אבל כשביקשתי הסבר הוא אמר זה משהו חשמלי - הוא אמר הבדיקות תקינות אבל חזר וציין בפני שבמידה ואני יעשה אקג בעתיד - אני צריך לציין זאת לרופאים חדבריו "שנראה לפי אקג שיש בעיה חשמלית אבל בעצם אין" - תשובה כזו עוד לא שמעתי. אבל זה לא הענין
    מה שמפריע לי זה שהוא ורופאת המשפחה אמרו שהכאבים זה כנראה לא לבבי אלה אולי לחץ/חרדות/סטרס (לא משתמש בSSRI או משהו אחר)- אבל במידה והם צודקים כיצד יתכן שיש לי כאבים לאחר מאמץ פיזי/נפשי - לאחר מאמץ גופני כגון עליה במדרגות הרמת משקל וגם לאחר נפשי - לאחר צעקות על ילדים וכו' , מה הקשר בין מתח חרדות למאמץ פיזי וכאב אחריו לרבות דקירות/זרם עד במרפקים . מכיון שנראה לי שאם זה נפשי לא אמור להיות קשר למשהו פיזי - מקוה שצלחתי להיות ברור
    בקיצור אני מרגיש בפעילויות פיזיות למינהם כאבים - אז מה הקשר לנפש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי חזה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי חזה - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    24/02/2013

תראה כאבים מסוג זה מוכרים גם ככאבים מלחץ ומתח נפשי, אך ראשית הייתי מציע לך לחזור על בדיקות הלב שוב אצל רופא אחר. אני לא יודע מהיכן אתה, אך אני מכיר רופא מעולה ששווה להגיע אליו מכל מקום בארץ-ד"ר מוניקייר (האבא- גם הבן שלו מטפל) נמצא בנתניה. תעשה זאת דרך הקופה או אם הוא לא מקבל דרך הקופה שלך שווה בתור חוות דעת שניה.
    במקביל צריך להתחיל לעבוד על הורדת מתח, יש צמחי מרפא שמאזנים מערכת עצבית ומורידים את המתח חלקם גם תורמים ללב. רצוי לעשות זאת דרך מטפל בתחום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עצבנות
    סמירה
    19/02/2013

שלום אני סובל מתסמונת המעי הרגיז ואמרו לי שזה קשור למצבי רוח משתנים ומתגבר בעת עצבנות יתר. אני אדם מאוד לא רגוע. יש דרך לטפל בזה באופן שאינו תרופתי?
    תודה,
    שאול

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות

הוספת תגובה

תמונה

• עצבנות - תגובה

ד''ר אורן מזרחי (phd)
    19/02/2013

בהחלט כן, הטיפול הדרוש הוא הורדת המתחים והלחץ ע"י לימוד טכניקות הרפיה שונות כמו מדיטציות, נשימות, טאי צ'י וכו', תוך כדי חיזוק המעיים וטיפול בנזק שנגרם להם כתוצאה מכך ע"י תזונה ותוספי תזונה מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה