מידע רפואי
פורומים
- שיקום לב
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- כאב
- נכויות, אחוזי נכות
- השתלת שיער
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- הריון בסיכון גבוה
- כירורגית כלי דם, ורידים
- רפואת משפחה
- אקנה-רוזציאה
- ביטוח בריאות
- קטרקט - ניתוח וטיפול
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום
- ISSUE%25/02/2015
למה יכול ללגרום רמה גבוהה
של טריגלצרידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ISSUE - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)25/02/2015אם אני מבין את השאלה...ממה נוצר טריגליצרידים אז התשובה:
מזון עתיר קלוריות, פחמימות וסוכרים!
וברמה הנפשית רגשית חסימת ערוצי האנרגיה (ערוצי החיים)
אם השאלה היא מה הם יכולים לגרום: בגדול בעיות בכלי דם, לב והשפעה על הכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נציגתו של ד"ר בריאן וייס?Tom Of20/02/2015
שלום,
האם מישהו יודע מיהי נציגתו הרשמית בישראל של ד"ר בריאן וייס - היפנוזה רגרסיבית?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נציגתו של ד"ר בריאן וייס? - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`24/02/2015לצערי איני יודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה !!!!!מישהי09/02/2015
שלום,
בת 26. מזה כשנה סובלת מתחושת לחץ אדיר לשתן בשלפוחית השתן ורגישות עזה למגע באזור העריה כל שעות היום.(בלילה לא קמה כלל). עשיתי בדיקות רבות -CT,של כל עמוד השדרה והאגן MRI , ציסטוסקופיה,בדיקות שתן ודם שיצאו תקינות למעט בדיקת אורודינמיקה שיצאה תקינה למעט העובדה שבסופה כאשר הייתי צריכה לתת שתן לא יצא כלום ולכן נאמר שיש לי בעיה בהתכווצות שלפוחית השתן למרות שרופאים נוספים אמרו שלא ניתן לקבוע עובדה זו. בנוסף זרם השתן מקוטע ואני מרגישה נימול באזור השלפוחית ואיבר המין. בדיקות גיניקולוגיות תקינות. גם פיזיותרפיה של האגן לא עזרה. סובלת מעצירות שנים רבות ותחושות אלה הופיעו אצלי בעצמה נמוכה הרבה יותר מיד לאחר יציאות וחר כך חלפו.הרגישות העזה באיברים אלה והצורך העז והתמידי למתן שתן שהופיעו לי בעצמה אדירה די ביום אחד לא מאפשרים לי לתפקד כלל. האם לדעתכם יש סיכוי להירפא מזה באמצעות רופא גוף-נפש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה !!!!! - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)09/02/2015מישהי שלום,
בהחלט ניתן לעזור בנושא בטיפול גוף נפש, כן גם הייתי ממליץ כאן על תוספי תזונה מתאימים.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות גוףtomajok31/01/2015
שלום לכם, אני בן 50 סובל מזה 35 שנה מתחושות גוף מוזרות כאילו הגוף כבד ו"נדבק" לכול מה שאני בא איתו במגע, ניסיתי המון תרופות פסיכיאטריות אסטו אנפרניל ויאפקס ללא הצלחה, גם טיפול פסיכולוגי לא ממש עזר בקטע הזה. מעניין לשמוע את דעתכם........חייב לציין שאם כול זה אני עובד ומתפקד רגיל.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות גוף - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)31/01/2015תחושת הכבדות הזו יכולה להיות גם מושרשת בתת מודע, אך ע"מ לתת לך תשובה רצינית יש צורך לערוך לך ראיון מקיף עם אבחנה ואז נוכל לומר דעתנו ולתת הצעה טיפולית מתאימה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות גוף
tomajok31/01/2015מה הכוונה ראיון מקיף? אתה מתכוון באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות גוף - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)31/01/2015ראיון - הכוונה לתשאול וכן באופן פרטי בהחלט כדאי, כדיי לנסות להבין מאיפה מגיעה התחושה הזו ואיך אפשר באמת לעזור לך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות גוף
tomajok02/02/2015רק שתדע שאני לא מחפש קיצורי דדך כי מספר המטפלים והטיפולים שעברתי הוא כמו 10 האצבעות שיש לך ביד אז לא סתם אני סקפטי ונשמע לך מחפש קיצורי דרך, גם דימיון מודרך עברתי וגם גילגול נשמות וגם פסיכיאטרים וגם וגם וגם..........אבל תודה על התגובה שלך..............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות גוף - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)02/02/2015טוב, בהחלט מאמין לך .
ניסיתי לעזור איש יקר,
אך העזרה צריכה להתחיל ממך...מי שרוצה לעזור לעצמו אז אפשר לעזור לו.
מעניין אם אתה כ"כ סקפטי בדרך הטיפולים שיש לנו להציע מדוע פנית מלכתחילה?
יתכן ולא היית אצל המטפל המתאים, יתכן ולא התחברת לטיפולים ו/או למטפל, יתכן ולא קיבלת את הטיפול המתאים ויתכן שמהתחלה הגעת סקפטי וזה חלק ממה שגרם לטיפול לא לעבוד...החוסר רצון להאמין, לקבל שאתה יכול להבריא או שמישהו באמת יכול לעזור לך בכך . החומות שאנו מפתחים במהלך החיים הם אותן הגנות שלעיתים גם חוסמות חלק ניכר מהטיפול להגיע אליך כפי שצריך. יתכן שגם על זה צריך לעבוד. בכל מקרה אני רק מעלה ספקולציות ובאמת היה רצון טוב לעזור.
שיהיה רק בריאות, בהצלחה ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות גוף
tomajok01/02/2015יש שיטה או טיפול מסוים שאתה ממליץ עליו אולי?
ד''ר אורן מזרחי (phd)01/02/2015אתה מחפש קיצורי דרך.
ישנם הרבה שיטות היכולות לעזור כמו עבודה בדימיון מודרך, פרחי באך, עבודה אנרגטית ועוד, אבל כפי שאמרתי לאחר ראיון ואבחנה יהיה ניתן לדעת מה מתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רידזיןויזן צבי29/10/2014
אימי מקבלת שנים תרופה בשם רידזין, החודש אמרו לה מהקופה שהפסיקו לייצר אותה, האומנם
האם יש תרופה מחליפה, מה התרופה ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רידזין - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`29/10/2014שלום צבי,
אתה שואל שאלות טובות מאד. את התשובה צריך לתתלך הרופא שנתן לאמא את התרופה או רופא המשפחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות וגיניקולוגיהליליאן17/07/2014
שלום,
מטופלת בלמיקטל וריספרדל במינון נמוך כ5 שנים. ניסיתי גלולות למניעת הריון ולא הגבתי טוב, ככל הנראה מהשילוב של התרופות הפסיכיאטריות והגלולות. המליצו לי על גלולות אחרות שאמורות להשתלב בסדר עם התרופות הפסיכיאטריות אך החלטתי להימנע מלהכניס עוד כימיה לגוף. בנוסף יש לי ציסטה בשחלה (לא קיצונית) ונאמר לי שגלולות יכולות לסייע להיעלמות שלה, אך אלו הן אותן גלולות שלא הסתדרתי איתן. בין היתר המחזור שלי לא סדיר כבר שנים, נאמר לי שזה גם בגלל התרופות וגם בגלל הציסטה. אני תוהה אם -
א. יש לי ממה לחשוש לגבי אי סדירות במחזור.
ב. כשאהיה מעוניינת להיכנס להריון, איך זה מסתדר עם הטיפול התרופתי שלי והציסטה.
אני במעקב עם הרופאים הרלוונטיים אך אשמח לחוות דעת נוספת כאן, עד כמה שאפשר, מהנתונים שציינתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות וגיניקולוגיה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`20/07/2014שלום ליליאו,
השאלות שלך מצויינות, אך הן מאד ספציפיות לתחום הגניקולוגייה והפסיכיאטריה ואיננו עונים לשאלות אלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום תרופות בקופ"ח כלליתHOCHDORF15/07/2014
שלום,
הלכתי לפסיכיאטר פרטי והוא רשם לי ציפרלקס וריספרידל. אני רוצה להמשיך טיפול בקופ"ח הציבורית מבחינת עלויות עממיות יותר, אבל רוצה לוודא שאין סיכון לקריירה שלי אם יהיה רשום בתיקי הרפואי שרשמו לי את 2 התרופות הנ"ל (מבחינת מקומות עבודה שאולי יירתעו מלהעסיקני בראותם שאני משתמש או השתמשתי בכדורים פסיכיאטריים.
האם יש לחשוש, ואם לא -למה?
בתודה הוכדורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישום תרופות בקופ"ח כללית - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`20/07/2014שלום רב.,
להערכתי אין ממה לחשוש. כל המידע שרשום בקופ"ח הוא חסוי ואין למקומותצ עבודה דרך להגיע אליו. רק בהרשאה שלך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץבני09/06/2014
שלום, אני סובל מלחץ נפשי גבוה, חרדות ומחשבות טורדניות. לאחרונה אני חש בכאבי ראש חזקים בצד הימיני העליון של הראש. האם יכול להיות קשר בין השניים? האם לחץ ומתח יכול לגרום לנזק במוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`10/06/2014שלום בני
אתה מתאר תופעה ידועה מאד ושכיחה למדי. וגם הטיפול בה יחסית פשוט ולא מסובך.
אני ממציע לפנות לרופא המשפחה על מנת שיאבחן מה בדיוק יש לך ויפנה אותך לטיפול המתאים. ניתן לפנות גם מראש לאיש בריאות נפש מוסמך, פסיכולוג , פסיכיאטר או פסיכותרפיסט מוסמך.
לגבי כאב הראש ראשית כדאי להבדק על ידי רופא כדי לוודא שאין סיבה אחרת לכאב הראש וכדי לאפיין אותו.
בהחלט יתכן ויש קשר בין המתח שבו אתה מצוי לבין כאב הראש.
ולא בהחלט לא יכול להגרם נזק למוח כתוצאה מכך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותחנה07/05/2014
האם ריספרידקס 1 זה אותו התרופה ריספונד1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`11/05/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה משהו&14/04/2014
אוכל
מטוגן עושה שלשולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה משהו - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)14/04/2014לא, אלא אם כן קיימת בעיית מעיים/ מעיר רגיש/ מחלת מעיים דלקתית וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הלאה?מני31/03/2014
כללי
אני בן 35 נשוי +2 בריא בדרך כלל
נמצא בשליחות בחו״ל מזה שנתיים וחצי חוזר לארץ בקיץ הקרוב.
ככלל אני אדם רגוע ,יורד לפרטים בכל נושא .
להלן מספר אירועים שהתרחשו ב9 החודשים האחרונים:
מקרה 1: לפני 9חודשים
במהלך דיבור עם חבר בארץ חשתי בילבול וחוסר פוקוס למשך חצי דקה .בעקבות כך פניתי למיון ונבדקתי ע״י נוירולוג שקבע שזה לא נוירולוגי בשל העובדה שהיה לי גם כאב באיזור העצם התחתונה של הלחי.בדיקות דם תקינות.ללא המשך טיפול
מקרה 2: לפני 8חודשים
אשתי שהתה בארץ בחופשת לידה אני שהייתי בחו״ל.אשתי הודיעה לי במהלך הלילה שהיה אירוע נשימתי לתינוק (alte) (היום הכל תקין).הרגשתי לחץ בחזה ותחושת מועקה למשך מספר ימים.טסתי לארץ לטובת הבדיקות של התינוקת.ביצעתי לעצמי גם מספר בדיקות כולל Ekg הכל יצא תקין.
במשך חודשיים מאז מקרה זה נמנעתי ממפגשים חברתיים חשתי לעיתים חוסר ריכוז במפגשים שונים
מקרה 3:לפני שבועיים
לפני שנרדמתי שוחחתי עם אשתי על נושאים שונים שקשורים לחזרה לארץ. לאחר שנת לילה קצרה התעוררתי בבהלה ככל הנראה התקף חרדה שכלל הזעה דופק לב חזק ולא מהיר ורעד בגוף. אחרי חצי שעה לערך זה עבר .
במהלך השבועיים האחרונים שהיינו בחופשה בחו״ל.גם במהלך החופשה היו לי מחשבות לא טובות/שליליות
מקרה 4:שלשום
באמצע היום לאחר שכל היום הרגשתי טוב חשתי סחרחורת,לא רואה בחדות,ישבתי .הנ״ל עבר לאחר כ15 שניות לערך.
ביומיום אחרונים חשתי כאב חד בבוהן ימין ושמאל לסירוגין סהכ כ 4-5פעמים.
מאותו מקרה אני מרגיש חולשה כללית ,ללא תיאבון, חוסר ריכוז לאורך זמן, חש נוח יותר כאשר נמצא במיטה במנוחה.
כללי:
בין המקרים היו תקופות שהרגשתי טוב ללא אף תופעה שהוזכרה כאן.
לפני חודשיים וחצי שברתי את הקרסול במהלך משחק הנ״ל הצריך טיסה לארץ לניתוח.במהלך חודשיים עד לפני שבועיים הייתי עם קביים.
בכל התקופה של הפציעה וההחלמה חשתי טוב .
אתמול ביקרתי אצל רופא משפחה מקומי(בחו״ל):
הנ״ל חושב שמדובר בפוסט טראומה..
הנ״ל קבע שישנה בעיה פסיכיאטרית שמצריכה מעקב
הנ״ל המליץ לבצע MRI מוח בעיקר בשל מקרה מספר 4.
הנ״ל המליץ לקחת כדורים שישפיעו על חוסר הריכוז ורוגע
Trika 0.25mg אחד ליום בערב
Censpram 20 mg אחד ליום בבוקר
סהכ ל10 ימים הכדורים לאחר מכן יבחן לשלוח אותי לבדיקת פסיכיאטר.
שאלות:
לאלו רופאים מומלץ לבצע המשך בירור וטיפול?
האם המלצת רופא המשפחה מקובלת?האם אופי הכדורים והמינון סבירים.
באילו מקרים מומלץ לבצע MRI ראש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הלאה? - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`01/04/2014שלום מני,
אתה מספר על צירוף של מספר נושאים שחלקם נראים קשורים וחלקם אולי לא. כפי שכבר נאמר לך יתכן שמדובר בלחץ או חרדה. על כל פנים אני מציע לך להתייעץ עם נוירולוג ובמקביל עם מומחה העוסק בתחום של הגוף נפש, בין אם זה פסיכיאטר שמתמחה בנושא ויש כאלו או רופאים אחרים שזה תחומם.
אין זה נכון לטעמי להמליץ על תרופות או בדיקות בלי ברור מעמיק של כל המקרים האלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING 2%26/03/2014
מה גורם לשלשולים
לעיתים רחוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING 2 - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)26/03/2014סיבות רבות, מתח, לחץ, בעיות עיכול, תזונה לא מאוזנת, חסר בברזל, חסר בספיגה, מחלות מעיים כמו צליאק (צריך לעשות בדיקה ולשלול), פראזיטים, חיידק הליקובקטר פילורי, קנדידה מערכתית והרשימה עוד ארוכה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותליעד23/03/2014
שלום רב, רציתי לדעת האם יש כדור טבעי או תרופה טבעית לטיפול בבעית חרדות / פחדים למבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`23/03/2014שלום ליעד,
יש מספר תכשירים טבעיים לטיפול בחרדות ופחדים. רצוי לקבל אותם מרופא שמתמחה בעניין או מטפל אלטרנטיבי בעל נסיון.
צריך כמובן לדעת הרבה יותר פרטים על מנת להתאים טיפול נכון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבןori14/03/2014
שלום
האם הופעת שיער לבן בסביבות גיל 30 נחשבת לדבר נורמלי?
כיום בגיל 39 חלק ניכר משערות הראש לבנות, וכן רוב הזקן הלבין, וגם חלק משיער החזה לבן.
יש לציין שיש לי בני משפחה מבוגרים ממני בגיל, וקצב הלבנת היער והזקן אצלם לא הגיע למצבי.
האם מצב נפשי קשור להופעת שיער לבן?
האם אוננות רבה קשורה להלבנת שיער?
ישנם גורמים שמשפיעים על הופעה מוקדמת ו/או קצב הלבנת השיער?
ושאלה לסיום, האם השיער/הזקן הלבן מעיד על הזדקנות כללית או שזה רק עניין אסתטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער לבן - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)14/03/2014גורמים רבים יכולים להגביר האפרת שיר והלבנתו למשל: תורשה, לחץ וסטרס, עפ"י הרפואה הסינית אכן יש קשר גם לעודף בזבוז זרע...
בכל אופן בגיל 30 זה בהחלט נורמלי
ושיער לבן אינו מעיד כלל על הזדקנות כללית.
שבת שלום וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTINGֶ11/03/2014
מה עושים להקאות שנגרמים
בגלל חשיפה לדברים
מגעילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`12/03/2014שלום לך,
יש מעט מדי פרטים אבל לשאלה זו רצוי מאד להמנע מהדברים המגעילים.
בבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?