מידע רפואי
פורומים
- שיקום לב
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- כאב
- נכויות, אחוזי נכות
- השתלת שיער
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- הריון בסיכון גבוה
- כירורגית כלי דם, ורידים
- רפואת משפחה
- אקנה-רוזציאה
- ביטוח בריאות
- קטרקט - ניתוח וטיפול
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום
- לב ונפש האדםתאיר07/02/2013
שלום,
אולי למישהו יהיה רעיון לשאלה שלי..
קודם הקדמה:
אני מחפשת את הקשר בין מערכת הדם לנפש האדם.
לפי הבנתי:
אל האדם נכנסים רשמים מבחוץ (רגשות, ידיעות, מחוות, אמירות, פסיכולוגיות וכ"ו), כל אחד קולט רק מה שהמערכת שלו יכולה לתהלך (לרוב זה קשור למה שפגש או לא פגש בעברו). לאחר מכן מה שכן נכנס עובר תהליך בתוך האדם והופך לחלק ממנו (בצורת רגש/תובנה/בניית הרגלים/עיצובו כאדם).
תהליך זה מקביל עם מה שקורה בתהליך הבא- אוכל וחמצן נכנסים מבחוץ, עוברים תהליך שבסופו מה שלא צריך יפלט מהגוף ומה שכן צריך יהפוך לחלק מהאדם וישמש אותו לבניית הגוף ולהפקת אנרגייה. מה שמחבר בין מערכת הנשימה והעיכול לתאים זה הדם, והלב שאחראי על צרימתו האינסופית של הדם.
אני תוהה איפה הדם והלב בדוגמאת הרשמים. האם הדם והלב הופכים את החוויות לחלק מהאדם? האם יש להם חלק בתהליך בכלל?
או אם ידוע לכם על קשר אחר שניתן לעשות בין הדם והלב לנפש האדם..
תודה רבה,
תאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב ונפש האדם - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`07/02/2013שלום תאיר,
את שואלת שאלה פילוסופית מאד מעניינת. לא ידוע לי על תשובה אחת שיש לשאלה זו בוודאי לא בתחום הרפואה הקונבנציונאלית. כדאי לך לקרוא על רפואה סינית ובמיוחד על רפואה הודית אריוודית שבה אני חושב שיש הרבה יותר התייחסות לקשרים בין הגוף והנפש והמשמעות שלהם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תאיר07/02/2013אנסה למצוא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב ונפש האדם - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)08/02/2013תאיר שלום, אכן שאלות פילוסופיות.
מבחינת הראיה של הרפואה הסינית וגם בקבלה, כל האיברים מושפעים מרגשות למשל הכבד מושפע מרגש הכעס והלב לשאלתך מושפע מאהבה/ שנאה "לקחת ללב"-בהחלט משהו שנשאר ונטמע ומשפיע על המשך החיים ואיכותם. מערכת הדם נחשבת לערוצי השמחה . כאשר האדם שמח ולא לוקח ללב...ערוצי השמחה(כלי הדם) פתוחים לרווחה.
לעומת זאת כאשר האדם עצוב, כועס וללא שמחת חיים כאן נסתמים ערוצי השמחה(כלי הדם) וכשמלווה לתהליך חייו רגש הכעס שם כפי שאמרנו מושפע הכבד אז אותם כלי הדם נסתמים ע"י כולסטרול...תהליך הייצור של הכבד(הכבד הוא האיבר שמייצר כולסטרול)!
עכשיו נעמיק מעט:עפ"י הקבלה והסוד:הנפש לשאלתך שוכנת בכבד, הרוח בלב והנשמה במוח, הנפש שנמצאת בכבד גם היא הרי מושפעת מרגשות של כעס . הכבד הוא הסנן של הדם והרעלים ואיבר חשוב מאד כך שהוא גם כן קשור לנושא הדם שציינת שעובר מהלב(רוח) ולמעשה הכל מופעל דרך הנשמה(מוח)... עכשיו תחברי את הכל...
מקווה שעניתי לך ושלא סיבכתי אותך...
סוף שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת מאוד!
תאיר09/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהגאולה31/01/2013
שלום,
התחלתי לפני שבועיים עבודה חדשה ואני ממש בלחץ כל הזמן, אני לא ישנה מספיק בלילות ומתעוררת כל שעה-שעתיים. גם התחילו לי כאבי גב- בעיקר למעלה ובכתפיים. אני לא יודעת איך להפחית את הלחץ בעבודה כי היא דורשת ממני המון אבל אני מרגישה שגופי מתפרק. מה הכי כדאי לעשות? אשמח לעזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)31/01/2013גאולה שלום, מזל טוב על עבודתך החדשה.
ראשית כמובן שיש להפחית את הלחץ, ניתן ללמוד שיטות מסויימות במרפאה .
שנית לא יזיקו לך מס' טיפולים כמו עיסוי רפואי שגם יעזור לכתפיים וגם יעזור בהורדת הלחץ. לגביי היקיצות בלילה כמובן שזה יכול להופיע ממחשבות, מהשינוי אולי גם מחוסר ביטחון לגבי מקום העבודה החדש צריך לבדוק את זה. בכל אופן במרפאה ניתן לטפל גם בזה.
בריאות שלימה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות מעיים במצבי חרדהמיטר21/01/2013
שלום רב,
אני בחורה מאוד חרדתית (מודעת) אבל לפעמים כשאני נתקפת פאניקה המעיים שלי מתחילות לעבוד מהר יותר ואני הולכת 3 פעמים ביום לשירותים. לאחרונה בגלל מחלה של בעלי זה קורה לי מידי יום ואני מרגישה שגופי חלש מאוד. אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת שזה יעבור אבל מה עלי לעשות בנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות מעיים במצבי חרדה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)21/01/2013זה מה שפעם נקרא מעי רגיז, היום מעי רגיש.
בכל אופן ראשית כדאי לעשות טכניקות הרגעה כמו מדיטציה, טאי צ'י וכו.
שנית יש לטפל במעיים ובמקביל לתת גם תוספים מרגיעים.
טיפול למעיים יכול להיות פרוביוטיקה, תוספים מרגיעים:B קומפלקס וצמח רודיולה.
כן גם מומלץ להגיע למרפאה לקבל טיפול משולב בדיקור סיני, רפלקסולוגיה ועיסוי רפואי מרגיע
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בידייםטרי10/01/2013
לעיתים נרדמות לי האצבעות של יד ימין ואני ממש לא מצליחה להשזיז אותן. נוירולוג לא מצא דבר. זה יכול להיות סימפטום של בעיה נפשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה בידיים - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)10/01/2013זה יכול להיות הרבה דברים,כמו קור,זרימת דם,זה יכול להיות על רקע צווארי (ניתן לבדוק זאת ע"י אורטופד) האם הנוירולוג שלח אותך לביצוע EMG ?כי אם לא כדאי לדרוש זאת זה גם יכול להיות תסמונת המנהרה הקרפלית.
לגבי סיבה נפשית צריך לדעת מה הרקע...
הכי חשוב כעת זה לנסות שיטות טיפול שיכולות לעזור כמו דיקור סיני, עיסוי וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איגנציהדניאלה31/12/2012
שלום
לאחרונה אני נמצאת במתח נפשי ,חרדות ואי שקט עקב אובדן במשפחתי
ההומופטית המליצה לי לקחת איגנציה
קראתי על תרופה זו באנטנט
והיה כתוב שהתרופה זו מכילה כמות גדולה של סטריכנין שזה רעלן
זה לא מסוכן? מה התרומה של חומר זה ?
מה דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איגנציה - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`01/01/2013שלום אפרת,
אם התוסף הוא אכן הומיאופתי הרי במיהולים שהם עושים אין בעייה עם שום וכל חומר. על כל פנים מייעץ לך להוועץ שוב במי שהמליץ לך על התוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיגנציה - תגובה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)02/01/2013בתוספת לדבריו של ד"ר אלכסנדרוביץ
הבהרה:תרופה הומאופטית היא למעשה דילול של דילול של דילול...כך שבעצם לא נשאר שום חומר פעיל אלא רק זיכרון של אותו החומר, כך שבעצם אין באמת שום סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה לא דרך מזון תוצרת חלבאפרת29/12/2012
יש לי רגישות גבוהה מאוד ללקטוז. חיידקים פרוביוטיים יש ביוגורט ביו. האם יש מעדנים עם חיידקים פרוביוטיים לא במוצרי חלב? האם יעילים כמו ביוגורט ביו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה לא דרך מזון תוצרת חלב - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)29/12/2012החיידקים הפרוביוטים מתרבים רק בחלב מהחי. ישנם מוצרים המכילים פרוביוטיקה על בסיס עיזים והכי בטוח והכי יעיל גם זה לצרוך פרוביוטיקה נקי בכמוסות.
לרוב הפרוביוטיקה היא חלבית. בקרוב אמור לצאת פרוביוטיקה חדשה של סולגאר-פניני חיידקי פרוביוטיקה Pro-Bio Beads - פרוביוטיקה שאינה חלבית ואינה מכיל לקטוז וקזאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כוונתך שיש יוגורט ביו פרו
אפרת30/12/2012מחלב עיזים? הרי גם בחלב עיזים יש לקטוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כוונתך שיש יוגורט ביו פרו - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)30/12/2012כן זו כוונתי, אכן יש לו לקטוז, אך לרוב הגוף מקבל אותו טוב יותר מחלב הפרה. אם גם לזה ישנו רגישות, אז אין מה לדבר על מוצרי חלב בכלל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא נעימה ביידיםק18/12/2012
שלום , אני בן 18
כשנגיד ושמתי כפפות על היידים להתחממות . אחרי זה שאני מסיר את הכפפות מהידיים
ואני נוגע בדברים מסויימים ,אני מרגיש מין כזה לא נעים בידיים שיכול לגרום לצמרמורת (אך לא זכור לי שגורם לצמרמורת )
פשוט מרגישים לא נעים
ככה זה קורה לי גם ללא הכפפות פתעום בבוקר אני קם רוצה לגעת בדברים מסויימים
(חפצים) ויש לי הרגשה לא נעימה כשאני נוגע בהם .
אני מאוד לא אוהב את ההרגשה הזאת
וזה קורה לי גם כשקר ואפילו לפעמים כשלא קר
אשמח לדעת מה הסיבה או דרך למנוע או להסיר את ההרגשה הזאת בידיים (בעבר לא היתה לי אותה !)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה לא נעימה ביידים - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)18/12/2012ספקולציות: במישור הפיזי זה יכול להיות על רקע עצבי ו/ או זרימת דם לא תקינה (יש לשלול סוכרת/ נוירופתיה). במישור הרגשי ידיים יכולות להיות לנתינה/ קבלה ,הידיים מחבקות, מלטפות .הידיים יכולות לייצג את הדרכים להתמודד עם חוויות. לסיכום אם התופעה מטרידה, צריך לבדוק בכיוון הפיזי והרגשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער אך לא ממש הבנתי אותך
ק19/12/2012שלום לך ,
לא ממש הבנתי מה עליי לעשות ?
כן זה מאוד מפריע ולא נעים כלל .
ואני לנצל את התגובה הבאה שלך לנושא קרוב נוסף
והאם ניתן לעשות משהו בנושא צמרמורות ?
כי יש לי צמרמורות מדברים מחוספסים ,כגון (קרש חיותך,משייף ציפורניים וכו')
שוב תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער אך לא ממש הבנתי אותך - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)19/12/2012תשובתי היא לבדוק זאת רפואית דרך הרופא המשפחה/ נויירולוג ובמקביל לבדוק את הסיבה הרגשית לנושא דרך מטפל גוף נפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפל גוף ונפש זה רופא?
ק20/12/2012ניתן לעשות את זה דרך קופת חולים מכבי ?
זה עולה כסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפל גוף ונפש זה רופא? - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)20/12/2012מטפל גוף נפש אינו בהכרח רופא, אם כי יש גם רופאים כמו עמיתי לפורום ד"ר אהרון אלכסנרוביץ.
באופן פרטי בוודאי שמדובר בתשלום, דרך הקופ"ח זה בתשלום יותר קטן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהלירן18/12/2012
שלום רב. האם בכל מקרה של נטילת אנטיביוטיקה צריך ליטול גם פרוביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)18/12/2012כן, בהחלט. האנטיביוטיקה בכל מקרה פוגע גם בחיידקים חיוביים, הוא אינו יודע להבדיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםמורן06/12/2012
אני בת 30 כוססת ציפורניים מילדות. מאוד בא לי להפסיק עם המנהג המגונה הזה אבל לא יודעת איך. אני סובלת מאי שקט פניתי כמעט תמיד וזה מה שמניע אותי לכסוס. אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)06/12/2012אכן מנהג מגונה היכול להעיד על איזה צורך/ חסך מסויים. יתכן מחסור במינרלים(שהגוף מחפש בציפורן...)יתכן על רקע של מתח ולחץ ויתכנו סיבות נוספות. הרעיון הוא לתת מענה של גמילה לכל דבר מהתמכרות זו וכן גם לטפל בשורש.
ראשית כדאי לשים בכל יום מרה על הציפורניים-קונים בבית מרקחת (לשים אפילו פעמיים ביום כי זה יכול לרדת עם שטיפת הידיים). שנית כדאי להגיע לטיפול בפרחי באך ,דמיון מודרך ודיקור סיני.
בפרחי הבאך נשים דגש על תמציות המסייעות בגמילה, כן גם בדיקור הסיני ישנן נקודות העוזרות והדמיון מודרך יתן את הכח והמוטיבציה להמשיך ולהצליח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה קשיםאחת27/11/2012
שלום רציתי לדעת אפשר לקחת כדור שינה עם הורמון שינה מלטונין האם אוכל לקחת באותו הזמן או שזה לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה קשים - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)28/11/2012כעקרון רצוי לא לערבב, אך במקרים קיצוניים ניתן אבל רצוי הפרש של שעתיים . כלומר את המלטונין תקחי קודם. מלטונין באופן כללי לא תמיד עוזר מיידית לעיתים צריך לצרוך אותו תקופה עד למצב של הבאת הגוף לשינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצותרויטל20/11/2012
יש לי התכווצות שרירים ,טיקים כצד ניתן לטפל בזה דרך הרפואה הטבעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)20/11/2012ראשית תנסה לצרוך מגנזיום, זה יכול להיות בגלל חסר. במידה ולאחר תקופה זה לא ישתפר אפשר לשקול שיטות הרפיה והרגעה טובות כמו טאי צ'י , מדיטציה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הטראומה נשארתרקפת20/11/2012
יש לי תינוקת בת שנתיים, אני חיים בדרום בין אזעקה לאזעקה. רציתי לדעת אם זה ישפיע עליה בעתיד? אם היא תזכור את הטראומה? תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הטראומה נשארת - תגובה
ד``ר אהרון אלכסנדרוביץ`20/11/2012שלום תומר,
השאלה שאת שואלת היא חשובה ביותר. קשה לענות עלייה חד משמעית. תינוקת בת שנתיים לא בהכרח מבינה מה המשמעות של אזעקה. כך שאני חושב שהמפתח לכך שתהיה רגועה הוא אם ההורים שלה, כלומר את ובעלך תשתדלו להיות רגועים לידה ולא להעביר אליה את תחושות הלחץ והחרדה.
מאחל לכם חזרת השקט והשלווה במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות לא מאומצתלני11/11/2012
האם יש תרומה בריאותית להתעמלות "רכה" כמו טאי צ'י ויוגה או שחייבים לשלב גם אירובי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות לא מאומצת - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)11/11/2012בהחלט כן, ראשית מעבר לתרומה הפיזית, ישנה מעלה חשובה בתרומה נפשית ושמירה על רוגע, פחות לחץ וסטרס.
לגבי התרומה הפיזית גם כאן יש כמובן חשיבות לשמירה על המפרקים והגמישות וכן גם דגש נשימתי. בקיצור לא ממש כושר אבל בהחלט טוב ומומלץ לבריאות.
כל ספורט מכל סוג שהו בהחלט מבורך גם אירובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכיים למטופלת שליעומר פרידמן31/10/2012
שלום רב,
שמי עומר ואני מעסה רפואי. למטופלת ( 52F) שלי יש בעיות ברכיים מזה 10 שנים, כנראה בעקבות פריצת דיסק ב L4-5. לאחר בדיקה, הורגש כי בברך שמאל כאב לאחר דחיסה של הפיקה (סחוס) ובברך ימין כאב בהזזה של הפיקה. בנוסף Hiper ext. בברך ימין ולאחרונה הכאב מוחמר גם במנוחה.
אני מטפל בה גבר שנה והכאב בא והולך. רציתי לדעת מה דעתך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים למטופלת שלי - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)31/10/2012עומר שלום, יתכן שלברכיים גם בעיה משלהם ללא קשר לגב התחתון, זה יכול להיות דלקת כרונית, שחיקה של הסחוס, מים וכו'. כדאי לשלוח אותה לבדיקה לברכיים דרך אורטופד ולבקש מיפוי. בינתיים אפשר להמליץ לה גלוקוזמין עם MSM ואפשר להשתמש גם בג'ל אמזון באופן קבוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ או בדיקותי28/10/2012
מזה כשבועיים תחושה של ריחוף ולחץ בתוך הגולגולת (כאילו עשיתי עמידת ראש והדם זורם),או הרגשה של העינים רוצות לצאת משהו כמו לחץ פנימי,ממש מפחד לרדת מדרגות (לא ורטיגו שהיה לי לפני 10 שנים וניקוי אוזנים העביר זאת)לחץ כאילו קסדה של אופנוע.כמו כן מבולבל ומתבלבל במילים,שוכח דברים בסיסים,וחסר חשק ואנרגיה.בן 45 180 ס"מ 70 ק"ג ללא תאופות ללא משקפים (יתכן ובגלל מאמץ ראיה מקרוב)בתרגיל ליישר ידים ולעצום עינים ,לאחר 20 שניות לפתוח ראיתי שיד ימין היתה נמוכה בכ-20 ס"מ מיד שמאל ! מדוע?
בדיקת אקו לב תקינה אולם הרופא אמר לחץ דם בגבול הגבוה 85/130
כיצד לפעול האם להתחיל שרשרת בדיקות או אולי זה מתח (יש מתח וסטרס וחרדה עקב לחץ יום יומי עבודה ילדים וכו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ או בדיקות - תגובה
ד''ר אורן מזרחי (phd)28/10/2012יתכן ומדובר בלחץ המלווה בחרדה, זה בהחלט תופעות שמתאימות לנושא.
בכל מקרה התשובה אינה פותרת מבדיקות ואבחנה רפואית.
בינתיים כדאי ללמוד טכניקות להרפיה ורגיעה כמו מדיטציה, טאי צ'י וכו'.
אפשר גם לנסות טיפולים כמו דיקור סיני, רפלקסולוגיה, עיסוי רפואי.
בריאות ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?