מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה קטנהאני..13/07/2011
שלום , יש לי בעיה קטנה . זה כל כך נכוון שלא משנה כמה שנים יעברו אם יש משהו שמפריע לך הוא ישאר בך תמיד , עד שתוציא אותו ותדבר עליו. אני בת 16 , ופעם ראשונה או שניה, נראה לי ראשונה עלתה לי מחשבה לראש אני בכיתה א'. לא פעם ראשונה שכאילו חשבתי על עצמי בכיתה א', אלא הפעם הזאת שפגעו בי. באותו זמן השיער שלי היה מצחיק, והרבה פעמים בחיים פגעו בי, אבל מה אני אגיד כיתה א' זה כל כך גיל שאתה לא יכול להגן על עצמך, מישהי אמרה לי : הי ילדה לא הסתרקת היום? לכאורה, משפט שאם הייתי שומעת היום , חפיף מצחיק. אבל לא , אני הייתי כיתה א' ובראש של ילדה בכיתה א' שמולה עומדת ילדה גבווה וענקית מכיתה ו' ואומרת את זה , זה לא ככה. הייתי ממש חסרת אונים . הזיכרוון שלי מכיתה א' הוא רע, המורה שלי הייתה קשוחה ממש, הילדים התנהגו בפראות, ואני זוכרת עוד משו, שאני כאילו אני הייתי בלי חברות מוגדרות , כאילו מן הסתם כיתה ב' משחקים עם כולם וזה, ובאמת ב"ה אני אהובה, ואני זוכרת את זה, אבל אני זוכרת גם שפעם אחת הייתה ילדה בכיתה והיא רבה עם חברות שלה והיא בכתה ואני שאלתי אותה אם היא רוצה להיות חברה שלי והיא אמרה לי לא! אני רוצה את חברות שלי\1 לכאורה עוד משפט מטומם, אני אפילו צוחקת מלכתוב את זה, אבל הרגשת החווסר ודאות הזאת שאת מרגישה אבודה, ממש כואבת לי, עםהשנים לאורך כל תק' היסודי, צחקו לי על השיער עד אין סוף, ואני נפגעתי, זה לא היה :היי ילדה את לא מסתרקת בבוקר< זה הפך להיות קב' שאני יוצאת מהבית הם מלוות אותי בשירים ובריקודים, ומה אני אגיד עם השנים התחשלתי, וזה רק מצחיק אותתי אין יותר מקום לכאב, זה גם התבגרות , וגם עם כל חכמת החיים שלי הבנתי הכל. היום אני ההפך הגמור, אבל שוב הזיכרון הזה מכיתה א' עדיין צורם לי, ולפעמים במודע או שלא במודע, שאני רוצה חברות קבועות אני שוב אותה הילדה שהולכת לאיבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קטנה - תגובה
קרן בן הגיא13/07/2011שלום,
את מדברת על חוויות שקורות לנו בילדות, נצרבות בנו ושוב ושוב עולות לאורך החיים, ומחזירות אותנו למקומות כואבים. כמו שאת אומרת מצד אחד היום כשאת כבר גדולה בת 16, יש בך כוחות לראות את זה מזויות אחרות של הומור וכוח. אבל כנראה זה עדיין שב ומגרד חלקים אחרים כאובים.
מעניין לשמוע למה השיער עורר אצלך פגיעות שכזו אז? ולאיזה מקומות פנימיים זה לוקח אותך היום?
אם תרגישי שזה שב ומציק לך, גורם לסבל ומצוקה, יכול להיות שכדאי להעמיק ולברר עוד - מקום טוב לעשות זאת הוא בתהליך נפשי.
שיהיה בהצלחה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)