מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיים ריקים מתוכן?ליה16/07/2011
כתבתי כאן לפני חודש בערך, חושבת שכבר גלש לעמודים קודמים..
בכל אופן, המצב שלי לא משתפר בכלל. אני ממשיכה לפצוע את עצמי, אני לא יודעת איך הייתי נשארת שפויה אם לא הייתי עושה את זה ברגעים שבהם הרגשתי צורך. זאת הפכה לדרך התמודדות עיקרית למרות שאני מנסה להימנע (מהחשש שיגלו, קיץ אז קשה להסתיר). אני לא מוצאת כבר סיבה טובה לקום בבוקר מהמיטה, אין לימודים או שגרה אז אני מוצאת את עצמי עושה כלום ימים שלמים כי אני לא רוצה, לא יכולה... לא רואה סיבה להתאמץ ולעשות משהו. אין לי חברות או ידידים לצאת איתם לבלות, אף אחד ממי שאני מכירה לא מבקש ממני לצאת לבלות מה שמקשה עליי עוד יותר. הביטחון העצמי שלי שואף לאפס וכל מה שקורה רק רומס לי אותו עוד יותר. לאחרונה המשפחה רק מחפשת בי פגמים, כולם מעירים לי על ההתנהגות שלי (עצלנות, חוסר רצון, שאני עונה בחוסר טעם... יחס "מזלזל" לטענתם) ושופטים אותי על ימין ועל שמאל בכל צעד שלי כשהם בכלל לא מודעים למצב שלי. אני נותרתי פשוט חסרת תקוות, הדבר היחידי שבאמת נתן לי טעם לחיים הן בעצם התקוות אבל הן פשוט דעכו ואיתן הרצון לחיות. פשוט נשארתי על קו של כלום שמכנים אותו "הווה", אבל אם לחשוב על זה כל מה שקרה במאית שנייה מעכשיו נחשב כבר לעבר, אז ההווה לא קיים. אני לא רואה עתיד, אני מביטה קדימה ורואה פשוט ריק, לבן, כלום. נשארתי רק עם זיכרונות כואבים מן העבר. איבדתי טעם לתחביבים שלי, אני לא אוכלת ארוחות בכלל, רק פה ושם קצת ועל "פה ושם קצת" אני חיה כבר מתחילת יוני. אני מרגישה שכל דבר שמצאתי בו טוב או טעם להמשיך לחייך פשוט נצבע בשחור, הכל שם רק עושה לי פתאום רע וכל הטוב שמצאתי לעצמי ולהתנחם בו מתחיל להתפורר. נותרתי עם כלום. לפעמים כל כך כואב לי בחזה ואני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ, ולפעמים אני מרגישה.. כלום. ריקה. וזה מה שאני מרגישה, פעם ככה ופעם ככה ולא מוצאת משהו למלא את החלל הריק שבי או להפך- משהו בשביל לרוקן את ההצפה שבתוכי. המחשבות על מוות בזמן האחרון עוברות לי בראש יותר מידי, אני יודעת שאין לי אומץ כרגע אבל התחלתי לחתוך בתדירות יותר גבוהה עם פצעים יותר עמוקים.. צעד צעד ואני חוששת להגיע לצעד הסופי כי אני מתחילה לאבד שליטה על עצמי לפעמים. זה מרגיש לי כאילו יש בי צד ניטרלי שמביט מהצד ורואה את הכל, צד אפל שמושך אותי לחשוב על מוות ולתכנן אותו ואת הצד הנאיבי הטיפש, אני, שכל הכאב אני חווה על בשרי כחפה מפשע. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי כבר, אני מוצאת את חיי ככלום ואת עצמי ככלום בעיניי האחר. דרך אגב, אני לא יכולה לשתף את המשפחה ולפנות לייעוץ כמו אצל פסיכולוג בגלל בעיות כספיות וגם כי זה נעשה דרך ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו..
ליה17/07/2011אם זה רלוונטי, אני בת 14. אני יודעת שזה נשמע מטופש כשאני אומרת שאני לא רואה עתיד, הרי אני רק בת 14 והחיים עוד לפני אבל נמאס לי להסתמך על העתיד תמיד, אני רוצה שיהיה לי טוב עכשיו ולא אחר כך, נמאס לי לשמוע "יהיה בסדר". אני באמת לא רואה תפנית שתסדר את המצב שלי ובגלל זה אני לא רואה עתיד. אני חוששת שגם אם אצליח לעבור את התקופה הקשה (שאם להודות, עוד מהיסודי אני חווה בעיות חברתיות מה שהקשה עליי בתקופה הזאת ועכשיו כשאני בוגרת מספיק בשביל לחשוב ולראות את המצב, אז אפילו קשה לי יותר. תמיד היה לי רע, אבל בשנים האחרונות אני חושבת שזה חמור יותר) אז אני חוששת שפשוט העבר ירדוף אותי תמיד, גם כשאהיה אחרי גיל ההתבגרות. אני מפחדת שדברים יהוו לי טריגר בקלות ויכניסו אותי לדיכאונות גם בעתיד. מקווה למצוא כאן תשובה למצב שלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו.. - תגובה
שי ציון18/07/2011צר לי בשבילך שאת חווה עוצמה כזו של כאב, ייאוש וריק פנימי. נדמה כי לכודה בין הרצון לשנות את עולמך ולהכניס אל תוכו מעט אור לבין פסימיות שהדבר יתאפשר ובתוך כך יש חשש ללכת לעזרה מקצועית של מטפל בשל הצורך לשתף את ההורים בקשייך. וכפי שאת מספרת מצבך הולך ומתדרדר. מובן לגמרי שאת רוצה להרגיש בטוב כבר עכשיו ולא בעתיד הלא ברור, אולי דבר מה שמתפספס הוא שהתחלה של תהליך שינוי כרוכה במחיר מסויים שאולי במקרה שלך הוא לשתף את ההורים בחומרת מצבך או את יועצת בית הספר (למרות שאת בחופש). יש בי מידה רבה של אופטימיות לגבי יכולך לשנות דברים כבר בהווה ולא בעתיד, זאת כיוון שמעולם לא סייע לך בכך אדם שזה תפקידו. שכן, נשמע שאת נערה אינטיליגנטית ובעל יכולות אך במצבך יש צורך להעזר באיש מקצוע בתחום הנפש (פסיכולוג או עובדת סוציאלית קלינית). חשוב לציין כי יש אפשרויות שאינן יקרות לקבל טיפול פסיכולוגי דרך מקומות ציבוריים או באמצעות קופת החולים. אבל שוב, הצעד הראשון הוא לבקש עזרה מהורייך או מדמות בוגרת בסביבך ולחשוף במעט את המתחולל אצלך. נדמה לי שהמצוקה שאת מתארת לא תיתקל באדישות מצד הדמות שתפני אליה.שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)