מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם אבא ...אנונימי09/08/2011
אני בת 13 ,ההורים גרושים כבר שמונה שנים זה אף פעם לא הזיז לי [אני גרה אצל אמא שלי] , לא טוב בלימודים כי אני טיפה עצלנית ועקשנית אם הייתי רוצה ללמוד הציונים שלי היו טובים ...הינה הבעיה : היחסים שלי ושל אבא שלי נורא מוזרים ... לפעמים אני שונאת אותו לפעמים אני אוהבת אותו ... ואני מרגישה שאני פוחדת ממנו .. כי כל פעם שהוא מבקש ממני משהו , אני חייבת להגיד כן ולהסכים ... ואם אני יגיד לא ? הוא יתעצבן עלי ומדי פעם הוא מגרש אותי מהבית [מעצבים] ואחרי יום הוא מתקשר אלי כאילו כלום ... עוד קצת דברים , לפני כמה שנים בבית הישן שלו הוא התעצבן על אחותי כי היא לא רצתה לעשות ספונג'ה, ושפך עליה תה ... אני לא ממש זוכרת את זה הייתי קטנה .. בוא נגיד ככה אבא שלי בן אדם אלים יותר מדי עצבני ...באמצע השנה הייתי בדיכאון , לא רציתי ללמוד והחסרתי המון ללימודים , אחר כך יום אחד אני לא זוכרת ממש מה קרה אבל אני זוכרת שהייתי אצלו לא קמתי והוא ממש התעצבן חטף קריזה צעק עלי אבל איזה צעקות ... חזרתי הביתה בוכה התארגנתי ללימודים והוא הגיע הביתה שלי הוא חיכה למטה ממש עצבני באותו זמן דיבר עם סבתא שלי ... ואני הייתי למעלה ורק בכיתי מעצבים אחר כך ירדתי יצאתי החוצה בוכה והוא בא התחיל לדחוף אותי החוצה בראש סבתא שלי הייתה מבוהלת ואח שלי הגדול ירד למטה בריצה מודאג וגם הוא פחד מאבא שלי.. ואז הוא הסיעה אותי ללימודים ובדרך דיבר איתי שוב כאילו כלום ... באתי ללימודים בוכה כל היום שאלו מה קרה אבל סתם ברחתי ...עוד משהו .. פעם כשהייתה לו חברה ולתאומים שלה היה בר מצווה אני ואבא שלי היינו , כל כך נהנו אבל אז יצאתי החוצה ותפסתי את אבא שלי מעשן חשיש ... שעכשיו זאת הבעיה למינוס הענקי הזה שלו ...
יש לו חברה ממש חמודה עכשיו ואני לא מבינה איך היא מסתדרת איתו .. והיא והבן שלה באו לישון פה פעם ושמעתי את הילד מדבר עם אמא שלו .. "אמא למה תמיד __ עצבני ... מותר לו לצעוק להתעצבן עלי ככה ? " הקיצור .. ממש לא נעים לי לראות אותו ,והפסקתי לאהוב אותו ואני לא ממאינה אחרי מה שהוא עשה לי בקטע עם הלימודים סלחתי לו...מה אתם הייתם עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם אבא ... - תגובה
קרן בן הגיא14/08/2011הי אנונימית,
כמו שכתבת - לפעמים את שונאת את אבא ולפעמים את אוהבת אותו - הוא בכל זאת אבא שלך, גידל אותך, דאג לך ודואג לך בדרכו, ובוודאי שאת אוהבת אותו ורוצה בקירבתו. אך את כבר מתבגרת ויכולה לזהות שלא כל ההתנהגויות של אביך הן כאלה שהיית רוצה להיות מזוהה איתן. את צודקת בהחלט שלהורה אסור להכות כמו שתיארת בסיפורים שלך. אני יכולה לתאר לעצמי שאביך חווה כעסים וסערות בחייו, ובאופן לא מושכל, הם יוצאים לכיוון ילדיו.
אך כיום כשאת מתבגרת וכבר יכולה לעמוד על דעתך, אולי כדאי שתאמרי לו - אבא, אני רואה שאתה כועס, אבל אני לא אשמה בכך.. או אתה יכול לכעוס עלי, אבל אל תהיה אלים!
לצד זה, אני רוצה להציע לך לשתף בכך דמות מבוגרת אחרת- יועצת ב"ס, עו"ס. כדי שיוכלו לעזור לך ולאביך להתמודד יותר טוב ולשפר את דרכי התקשורת בניכם.
שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)