מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברה טובה שלימודאגת19/08/2011
היי,
אני בת 16 ויש לי חברה בשכבה שלי שלפני כמה ימים היתה אצלי וראיתי חטכים על הידיים שלה, אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת שהיא מרגישה בזמן האחרון בדיכאון ואת האמת היא זאת שהראתה לי אותם (את החתכים) ואמרה שהיא נפלה.
אני לא כל כך בטוחה שזה הסיפור ואני רוצה לדעת מה אפשר לעשות במצב כזה.
ההורים שלה (לפי מה שהבנתי) עסוקים מאוד עכשיו ואני גם ככה מרגישה שזה לא ענייני, אבל אני דואגת לה מאוד.
נ.ב
החברה הזאת שלי סיפרה לי פעם אחת שהיא רוצה למות ואני חשבתי שזה בצחוק אז זרמתי איתה, היא אמרה שההורים שלה לא מתעסקים עכשיו ביותר מידי דברים ושהם עסוקים בלבנות את הבית החדש ושאין להם אפילו זמן בשביל עצמם אבל עכשיו אני חושבת שזה רציני ושהיא באמת רוצה למות.
אני באמת לא יודעת מה לעשות, מצד אחד היא חברה מאוד טובה שלי ואני לא רוצה שהיא תרגיש שאין לה על מי לסמוך אבל מצד שני היא חשובה לי.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה טובה שלי - תגובה
שי ציון22/08/2011הי, בפניה שלך את מבטאת, בהרגשה שלי, את משמעות המילה חברות בין שני אנשים. שכן בין חברים יש דאגה הדדית ורגישות לדברים שלעיתים אינם נאמרים במילים. יחד עם זאת, רובצת עלייך מעמסה כבדה בשל תחושת האחריות לשלמותה הנפשית והפיזית של חברתך, מצד אחד, ומנגד המחוייבות שלך לחלק בחברות המבטא אמון ושמירה על הפרטיות של כל אחת מכן.
האם את מרגישה שאת יכולה לשתף תחילה את חברך בדאגה שאת מרגישה כלפיה. ייתכן ותגובתה תאפשר לך מרחב גדול יותר של מחשבה והבנה וייתכן אף פעולה. יחד עם זאת, במידה ויתמשיכי להרגיש דאגה מתגובתה את מחוייבת, בשם החברות, ליידע דמות מבוגרת בסביבתך. אני מציין כי מעשה זה הוא בשם החברות, כיוון שבכך את תיהיה נאמנה לחלק בתוכה של חברתך, שאינו רוצה לוותר על האפשרות לחיות חיים טובים יותר, ואת מחוייבת לסייע לחלק זה גם אם הוא חלש יותר כרגע.
את מוזמנת להמשיך ולהגיב בפורום. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

