אני כבר לא בטוחה שאני יודעת מי אני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני כבר לא בטוחה שאני יודעת מי אני
    יות' סוניק
    20/09/2011

ככה.. בזמן האחרון(יותר השנה האחרונה..) אני.. לא יודעת, ניסיתי לחקות אנשים אחרים כי לא הייתי מרוצה מעצמי, כי הייתי דחויה מספיק.. ועכשיו בערך.. אני לא יודעת, אני לא מכירה את עצמי פשוט. אין לי צורת חשיבה משלי, אין לי משפטים שהם רק שלי(נו אתם יודעים, משפטים כאלה שרק אני אומרת.. לכל אחד יש כאלה.. ) אני לא מרגישה שאני מצחיקה מספיק.. איך אני יכולה להביע את עצמי בלי לגמגם, בלי לחשוב פעמיים, ועדיין להרגיש שלמה עם עצמי? :/ אין לי את מי לשאול.. וזה באמת מפריע לי לאחרונה..
    עוד דבר..
    אני ילדה מאוד מאוד מופנמת.. מאוד. לפעמים כשאני נמצאת ליד אנשים אני מרגישה שכאילו בלעתי גוש של קרח ואני פשוט לא יכולה לדבר, אני פשוט לא יכולה. אני לא יכולה לדבר בחופשיות עם אנשים אחרים, פרט למס' מאוד מצומצם של אנשים... וזה מפריע לי כי מולי עומדים אנשים שאני יודעת שהם מצחיקים אותי ואם אני רק אוכל אני אוכל לדבר איתם ותהיה לי איתם שיחה כל כך כיפית וזורמת.. אבל המילים לא זורמות לי מהפה ויוצא שאני 'כבדה' ונוצרת עלי תדמית, מאין תיוג כזה.. שכאילו אי אפשר לדבר איתי. וזה לא נכון כי אני יודעת מי אני. אבל מצד שני, אני פשוט לא מסוגלת.
    לפסיכולוג אני לא יכולה לפנות. גם לא להורים ולא לאף אחד אחר.
    מה אני יכולה לעשות כדי להשתפר ולא לשנות את עצמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני כבר לא בטוחה שאני יודעת מי אני - תגובה

קרן בן הגיא
    23/09/2011

שלום לך,

אני שומעת בין דברייך את מצוקתך ואת הסיבה לסבל שלך. את מתארת באופן מאוד יפה ומדוייק את האופן שבו הדברים פועלים עבורך כעת. את מרגישה שעוד לא הצלחת לגלות את החלקים בך שהופכים אותך למיוחדת, למעניינת ולשונה מאחרים, ולכן את מסגלת לעצמך התנהגויות של ניסיון התחקות אחרי דמויות הזדהות שנראות לך שכדאי להידמות להן. אך כמובן שזה לא פועל ולא מביא איתו את התוצאה הרצויה מבחינתך, כיון שאלו התנהגויות שלא נובעות מתוכך, אלא מודבקות מבחוץ. אני מתארת לעצמי שהמחנק שאת חשה לנוכח אחרים קשור גם באי נוחות הפנימית שקשורה בהתנהגויות הללו שהן חיצוניות ולא פנימיות.
    אני משוכנעת שאם תעשי מאמץ לגלות את החלקים הייחודיים בתוכך, ואני בטוחה שיש כאלו ורבים (כמו שכתבת בהמשך הפיסקה), תוכלי להשתמש בהם ביתר נוחות במפגשים חברתיים ואולי בכך לשפר את מצבך החברתי ובעיקר את התחושות שלך כלפי עצמך לטובה. מאמץ שכזה ניתן לעשות במסגרת טיפולית פרטית או ציבורית. לא כתבת את גילך - במידה ואת לומדת בבית ספר, את יכולה לפנות לקבלת עזרה דרך היועצת כמובן או פסיכולוג בית הספר.
    שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום. קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו