במצוקה נפשית קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במצוקה נפשית קשה
    אנונימית12
    04/10/2011

אני יודעת שזו בעיה שמתחוללת בי, אני יודעת שזו אשמתי שהכל קרה. אני מאמללת את ההורים שלי, מדאיגה אותם מאוד. אני מסתגרת בתוך עצמי. מתרחקת מחברות וקוראת בהפסקות. אני מתעללת באחותי הקטנה -- מוצאיה עליה את כל העצבים שלי בכך שאני מתעצבנת עליה מכל דבר קטן שהיא עושה או אומרת לי.

חוויתי הרבה חרדות בחיים שלי, החל מגירושי הוריי בגיל 4 וחצי, מעבר הדירה בגיל 5, המעברים הנוספים בגילאים 9 ו-11 וגם הנסיעה בת החודשיים של אימי לחו"ל בגיל 8 וחצי.

אני מקבלת טיפול פסיכולוגי פעם בשבוע. זה עוזר לי, על אף שיש דברים שאני לא יכולה לספר, אפילו לא לפסיכולוגית. למשל, כמה שאני פגועה ממשהו אישי שקרה לי בכיתות א' ב'... אני לא רוצה לפרט פה על מה שקרה לי בשנים ההן, זה מתוך בחירה. ועוד דבר שרציתי לציין - רוב הזמן אני בוכה בלילות.
    אני בוכה לפני שאני הולכת לישון, ובבוקר מתאוששת מהלילה ומנסה לגרום לארשת טובה לשלוט בי. ואז, כשאני לא מצליחה לשאת יותר את מאורעות היום בבית הספר, אני יוצאת כאילו "לקנח את האף" או "ללכת לשירותים" באמצע השעה החמישית או השישית, מסתגרת באחד התאים ובוכה. אני שונאת לרחם על עצמי, אבל כל כך קשה לי.

ואני יודעת שהכל באשמתי... שאני יכולה להשתדל קצת יותר... אבל זה לא שלא ניסיתי, אני משתדלת, וכל ה"חברות" נועצות בי את המבטים ההם, מבטים מלגלגים שכאילו אומרים "איזה מוזרה וטיפשה היא". אני כבר לא יודעת מה לעשות יותר.

בבקשה תעזרו לי!
    תודה,
    אנונימית12

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    במצוקה נפשית קשה

הוספת תגובה

• במצוקה נפשית קשה - תגובה

שי ציון
    05/10/2011

אנונימית שלום, כשקוראים את מכתבך אפשר לשמוע את שני הקולות המדברים בתוכך. הראשון שמבין שבחייך עברת אירועים טראומטיים ומכאיבים שהותירו את סימניהם בנפשך ואילו הקול השני המאשים את עצמך ואומר כי את אחראית על כל שאת עושה ואולי על כל הדברים שעברת בחייך ובייכולתך להתנהג כאילו לא קרה דבר מעולם.
    כיוון שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי - וזהו צעד חשוב בשבילך - אני מציע לך בחום להעלות את הדברים שהעלת כאן בפני הפסיכולוגית. אני יודע שאין הדבר פשוט עבורך, ואם כך היה כבר היית עושה כן. יחד עם זאת, לפסיכולוגית יש דרך להקל עלייך ואולי לאפשר לך נקודת מבט פחות מחמירה ומאשימה כלפי עצמך. נדמה כי את צריכה מישהו מבחוץ (כלומר הפסיכולוגית) שיקשיב ויקל עלייך את כובד המעמסה אותה את נושאת לבד מגיל צעיר.שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב לי לשמוע... יש לי עצה בשבילך

אסי
    12/10/2011

יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
    זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
    חפשי בגוגל ותנסי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו