מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתבתי פה כבר פעם ....אחת .18/10/2011
אממ ... כתבתי פה פעם אחת לפני מספר חודשים ... אז הכל נהיה הרבה יותר רע , לא רק שיש לי את הצורך ללכת ולשבור לעצמי משהו , שאגב מהפעם האחרונה ששברתי לעצמי ת'יד לא עשיתי יותר שום דבר שקשור לזה ... אבל עדיין באלי ויש דחף כזה ואני מרגישה כאילו אלה לא החיים שלי , אני מרגישה כאילו אני צופה מהצד על חיים של מישהו אחר ... זאת פשוט לא אני .. ואני גם מדברת אל עצמי , הרבה . אבל כאילו אני זאת מישהי אחרת ... אני שואלת את עצמי שאלות ועונה לעצמי על השאלות , נגיד אני אומרת לעצמי :" וואי זוכרת איך הלכתי לפעם לשם ? " ואני גם עונה :" כע , יואו אמרת שהיה ממש כיף " וזה ככה בערך מאז שאני זוכרת את עצמי . והמצבי רוח שלי מפחידים קצת , כי אני יכולה להיות שמחה ואז אחרי חצי דקה בדיוק להתחיל לבכות ולרצות למות . ואני יכולה להיות הכי שמחה בעולם והכי עצובה בעולם . אני יודעת שיש לי בעיה .... ומצד אחד זה מפריע מצד שני , אני מפחדת לאבד אותה , את הבעיה ... אני מרגישה כאילו אני ... מכורה ללהרגיש רע , כאילו זהנותן לי סיפוק ....כלשהו ... ואני לא רוצה ללכת לאף אחד ... להיבד או טיפול כי פעם הייתי אצל עובדת סוציאלית ווואלה אני שונאת אותה !!! מה אפשר לעשות ? איך אני יכולה להיפטר מזה בעצמי אבל בלי לרצות להחזיר את זה למצב שאני מרגישה בו רע בשביל להרגיש סיפוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתבתי פה כבר פעם .... - תגובה
שי ציון20/10/2011הי, אפשר להבין את חוסר הרצון שלך לטפל בחלקים המכאיבים שאת חווה בחייך כאשר את יודעת שאותם מקומות שגם יוצרים כאב הם גם נותנים לך סיפוק. אם תוותרי עליהם יחד עם כאב שאולי יעבור יש סיכוי שתרגישי ריקנות מבפנים וחוסר ייחודיות ואולי אפילו תרגישי שאת יכולה לאבד את הדבר המיוחד הזה שמבדיל אותך מכל יתר האנשים בעולם. לכן, אבקש ממך לחשוב ומה הן הסיבות מצד אחד שבגללן עלייך להקטין את הסבל ומצד שני מהם הדברים המכאיבים שעשויים להתרחש אם יעלם הסבל. אודה לך עם תשתפי במחשבותייך את הפורום ונמשיך לשוחח. לאחר מכן שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי ..
אחת.21/10/2011אמממ , אני חייבת שזה יפסיק , כי זה עושה לי רע , ויש לי התפרצויות , ובכללי זה כבר 4 וחצי שנים ככה ובאמת שכבר נמאס לי , פלוס שאני מרגישה מוזרה כי כאילו איזה בן אדם שפוי , יתחיל לבכות ואז יישב חצי שעה וישבור לעצמו את היד ? ואני לא יודעת מה יקרה אם זה יעלם . אבל אני מרגישה שבטח יהיה לי חסר משו אחרי שנים שזה ככה וזה כבר נהיה הרגל פשוט , וככשום דבר רע לא קורה ואן לי סיבה להרגיש רע , אז אני מדמיינת סיטואציות מכאיבות , כמו מוות של אלה שקרובים אליי . ובסופו של דבר אני מרגישה רע אם זה אבל מסופקת . ולא מסופקת כאילו טוב לי אלא מסופקת , "יופי הצלחתי להכאיב לעצמי סתומה " .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי .. - תגובה
שי ציון23/10/2011הי, אתחיל מהסוף, למרות התנגדותך להיכנס לטיפול אני יכול לחשוב שעבורך זאת המסגרת המתאימה, ולא רק בגלל קשייך אלא אולי יותר בשל היכולת הגבוהה שלך לבטא את עצמך ולהיות בשיחה פנימית עם צדדים שונים בתוכך. להבנתי, זאת יכול ייחודית ויכולה להביא אותך לשינוי משמעותי באמצעות טיפול. שכן, בתוך טיפול למעשה את מדברת עם עצמך באמצעות אדם אחר שמקשיב ומנסה יחד איתך לראות את שעובר עלייך ולהיות איתך גם בכאב ובסבל וגם בשמחה. למרות שהייתה לך התנסות עם אשת מקצוע ממנה לא היית מרוצה, אני מציע לך לחשוב על כך שכפי שלא עם כל אדם תתחברי אך אין בכך להראות שאין ביכולתך למצוא חברים כך זה עם אנשי מקצוע בתחום הנפש - בסוף את יכולה למצוא אדם-מטפל עימו יווצר קשר שיהיה לך טוב בו.
ואם אשוב להתחלה, ניכר כיום החלק בתוכך שסובל מהמצב מרים את ראשו ואומר שחייב לבוא שינוי ואילו החלק ש"נהנה" מהכאב ולעיתים אף יוצר אותו מתנגד לכך. אפשר להרגיש את הרצון שלך להיות מסופקת בדרכים אחרות ואת מספרת כי לא תמיד היה כך בחייך. אולי דרך טיפול תוכלי להרגיש מעט יותר מלאה בתוכך בדברים נעימים יותר ותלמדי להנות מהם ומעצמך ואז יקל עלייך לותר על הסיפוק המכאיב בו את מצוייה. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)