מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בגידה והשפלהרות בן חיים28/10/2011
שלום .
היה לי חבר כמה חודשים מועטים, עכשיו שנה וחצי לפני שיצאנו הוא היה עם חברה בין הטובות שלי אז לפני שפעלתי בעניין ביקשתי את אישורה לראות שזה בסדר מבחינתה.
עוד נקודה חשובה שפספסתי הוא היה ידיד ותיק שלי ופשוט התאהבתי בו במהלך הקשר ורציתי יותר מידידות, הוא יודע הרבה עלי, אולי יותר מדי.
הוא יודע שעברתי כמה התרדות מניות בחיים שלי ושקשה לי לסמוך על גברים .
כל הזמן הרגשתי מהתגובות שלו גם המילוליות וגם הפיזיות שהוא מבין אותי ושהוא שם בשבילי ואמר לי שהם זבלים והוא האחרון שיפגע בי.
הוא היחיד שהרגשתי לידו בנוח מבחינה מינית , ושהסכמתי להיפתח אליו מבחינה זו. בחיים לא אהבתי ככה בכלל בלי לחשוש .
הבחור עשה מעשה שלא יעשה הוא פשוט יום אחד זרק אותי בלי להגיד מדוע, הוא לא חשב שמגיע לי הסבר ? מה אני אמורה להרגיש עכשיו ? אני מרגישה מנוצלת מכל בחינה אפשרית, פגועה ומושפלת. שאני רואה אותו אני מרגישה עירומה לידו אני לא יכולה לראות את עצמי נפתחת מחדש למישהו ולאהוב שוב אם כמה שזה נשמע אומלל אבל זאת התפיסה שלי.
דבר אחרון והמשך למה שכתבתי על הבחורה בהתחלה , בזמן שהיינו ביחד היא כל הזמן רצתה שאספר ולשמוע והייתה לצידי , וכשנפרדנו היא אמרה : " איזה זבל מגיע לך טוב יותר "
חודש אחרי שהוא זרק אותי לכל הרוחות הם חזרו להיות ביחד , ועכשיו ? אני מרגישה נבגדת משתיהם.
תעזרי לי איך אני אמורה להמשיך ? נמאס לי לסבול אני רוצה לשכוח ממנו , או לסלוח או לסגור מעגל אבל אני מרגישה שזה בלתי אפשרי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה והשפלה - תגובה
שי ציון03/11/2011רות הי, במכתבך את מעבירה בדרך ברורה גם את הרצון שלך בקשר משמעותי וקרוב וגם את הקושי שאת חווה במהלך חייך (בקשר האחרון אולי באופן החריף ביותר) לבטוח. כיוון שאת נמצאת עכשיו בכאב נפשי על חווית אובדן האמון בחבר לשעבר ובחברתך, נדמה לי שתחילה חשוב שיהיה משהו מסביבך שאיתה יתאפשר לך לשוחח ולחלוק בכאב, אולי כפי שאת עושה בפורום. להבנתי בהמשך יכול להיות משמעותי בשבילך לחשוב אולי יש משהו בדרך בה את יוצרת קשרים שתורמת, במידה מסוימת, לחוויית הנטישה ואובדן האמון. לעתים דווקא המקום שמושך אותנו הוא לא המקום הטוב בשבילנו. הייתי מציע לך לפנות לטיפול כדי שאדם מקצועי יוכל ללוות אותך בכאב שלך ובהמשך לאפשר לך להבין את הדפוס המכאיב אותו את עוברת בקשרים עם אנשים (ככל הנראה לא רק גברים). מלבד זאת, סיפרת על חוויות מכאיבות מעברך שלהבנתי חשוב לדבר עליהן ולעבד את הכאב שאת נושאת בזיכרון שלך. אנחנו כאן במידה ותרצי להגיב. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה והשפלה
רות בן חיים03/11/2011לפעמים נשים נכנסות למערכת יחסים עם גבר כתוצאה מזה שהם פשוט מכירים או מתאהבים ופשוט העניין זורם משם , הולך הולך, לא הולך חותכים. נשים לא נתקעות על זה .
כמובן שרק נתתי כאן דוגמא ואני עושה הכללה.
העניין הוא שאם אני נכנסת למערכת יחסים עם מישהו ויש לי באמת כוונות להיות איתו ולא סתם משהו חולף אז אני רוצה שידע מראש לאן הוא נכנס , שידע את העבר שלי ( קצת פחות קצת יותר ) , שידע שאיתי אין משחקים אני לא יתן לגבר לפגוע בי שוב.
יש לי תמיד מחסום שאומר לי תיזהרי בכל צעד, את יכולה להיפגע.
בקיצור אני יודעת שאני יותר מדי פרנואידית ויש המון נשים שנפגעות וכמובן גם גברים , פשוט פיתחתי מעין מנגנון הגנה בגלל העבר שלי ואני מאוד חוששת להיפגע כל פעם מחדש .
אני מרגישה שאם אני ישים את זה בצד אז זה יתן לי לגלות דברים חדשים , לסמוך על הבן זוג שלי להבין שלא כולם כאלה ושלא הכל כל כך נורא . אני פשוט לא נותנת לעצמי לסמוך עליהם בשביל לא להיפגע .
מה אני יכולה לעשות בנידון , איך אני יכולה להטיב את המצב ? לא לחשוש תמיד להיפגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה והשפלה - תגובה
שי ציון07/11/2011רות הי,אפשר להבין את הרצון לשים בצד את הזיכרונות המכאיבים על מנת לאפשר מרחב של חופש פנימי לפעול, לבטוח וליצור קשרים בהם תחושי עצמך בטוחה ורצויה. האסוציאציה שעולה אצלי מצמד המילים "לשים בצד" זה לסגור בקופסא עמוק בתוך הנפש ולזרוק את המנעול לעולמי עד. אולי כך הזיכרון, הרגש, הכאב והחששות יעלמו ולא ישובו עוד. אולם, על פי רוב כשהנפש עוברת ארועים קשים ושמה אותם בצד, לא נוצרת חוויה של הקלה ואולי אפילו לעיתים החמרה, שכן יחד עם הזיכרון הנעול נוצר עולם פנימי עם חלקים מנותקים (סגורים) בתוכו שאפשר לדמות אותו לגוף עם איברים פנימיים שאינם מחוברים האחד לשני.
לכן, על פי רוב, על מנת לאפשר לך לבטוח וליצור חופש פנימי גדול לחוות קשרים שיהיה לך טוב בתוכם, הדרך היא דווקא לפתוח ולעבד את שאירע לך ולהבין ולהרגיש את משמעותם עבורך. בדרך זו החוויה הכואבת משתלבת עם הרבה חוויות נעימות יותר והיא נהיית נסבלת יותר ופחות שולטת ביכולת ליצור קשרים. תהליך זה אינו פשוט והוא מתבצע על פי רוב בחדר הטיפול עם איש מקצוע מתחום הנפש. למעשה, על רגל אחת ניסיתי להעביר לך מניסיוני את התהליך הנפשי שיכול לסייע לך ולאפשר לך לצאת לדרך בטוחה ובוטחת יותר. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)