מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובד עצות בבקשה עזרהחבר08/03/2012
שלום לדוקטורים אני בן 26
אז קודם כול אני מתוסבך ברמות יש כדור נגד תסביכים?אני מפחד לרשום מפחד שמישהו יזהה אותי לפי צורת הדיבור או משהו אני חיי כול היום בפחד ממה יחשבו עלי
יש לי בעיה רצינית בחיים לפני 7 שנים בערך הייתה תקופה שהייתי מעשן מריחואנה תחת ההשפעה הייתי נהיה מתוסבך איך מסתכלים עלי ודברים כאלה ושהיה יורדת ההשפעה הייתי נהיה רגיל בסופו של עניין ירדה ההשפעה ונשארתי מתוסבך עכשיו זה נהיה כבר כמו בעיה פיזית רק רגשית אני מרגיש מוגבל רגשית עד לפני זה הייתי מאוד חברתי ואוהב אנשים ולהכיר ולהיות בחברה של אנשים אני אוהב איך שאני ניראה אבל את עצמי אני שונא כאילו אני לא יכול להשאר עם עצמי לבד כול הזמן באובססיה כמו בחלום רק חושב על הבעיה הזאת כלום לא מעניין כבר 7 שנים אני לבד עם זה יום יום אין לי דקה של שלווה אני מרגיש מאוד מוזר כאילו אין לי "זכות" לחיות ולהנות אני מרגיש כול הזמן כאילו אני לא בסדר כי אני מתבייש בזה ,שאני במצב הזה כביכול אני "דפוק" כול תפיסת העולם שלי השתנתה אני באמת דפוק יכול להיות שאני משוגע?איך אני יכול לדעת?
כול ההרגשה הפנימית שלי הפכה לפרנויה אחת גדולה אין לי אצ ההרגשה הכיפית הזאת של החיים שאני חי אני מתפלל שאני ימות כבר כי אין לי כוח כבר אני לא יכול עם הריחוק הזה מאנשים איזה טעם יש בחיים אם אי אפשר לתקשר פנים אל פנים אני יודע שיש לי בעיה להסתכל לאנשים בעיניים אני עסוק איך הם מסתכלים עלי ואני לא יודע לאן להסתכל וננעלות לי העיינים ואז אני אוכל סרטים שמי שאני מדבר איתו קולט שמשהו רע עובר עלי ואני איפה שהו לא מוכן שזה יקרה אז כול הזמן אני מסתובב עם פרצוף רציני חושב מה יהיה ורק מעניין אותי שלא יראו שאני "לא בסדר" יש לי גם לפעמים סיוטים שפתאום אני מדבר עם מישהו והיידים נתקעות לי למעלה כמו משוגע ואני מנסה להוריד אותם בחלום ולא מצליח כאילו היידים שאני מרים זה הפחד של יראו שאני "משוגע" ושאני לא מצליח להוריד אותם זה ההרגשה ש7 שנים אני לא מצליח לצאת מזה זה אותו תחושה ולפעמים בחלום אני לא מצליח ללכת הרגליים נתקעות וכאילו אנשים רואים אותי ואני מנסה להראות רגיל כאילו אין בעיה פעם הייתי יודע מי אני מכיר את עצמי היום ני לא יודע מה הרצונות שלי מה אני אוהב מה לא כאילו האופי שלי יצא לפנסיה לא אכפת לי כלום בעירוים שמחים אני רק עוד יותר עצוב שאני ככה ולא יכול להנות הבעיה העיקרית היא שאני לא יכול לדבר על זה עם כול אחד אז הכל נשאר בבטן אני כבר לקחתי את האופציה הזאת שכול החיים אני יהיה ככה בראש אני רק מחכה שיקרה לי משהו קיצוני טוב או רע לא אכפת לי העיקר שיהיה שינוי אני לפעמים מסתכל על ילדים לנסות לראות איך הם לא שמם לב לכלום והם שמחים אני לא יודע איפה למצוא את עצמי מה עושים מה יש לי בבקשה תעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובד עצות בבקשה עזרה - תגובה
שי ציון10/03/2012הי, אני מרגיש שבפניה שלך לפורום עשית צעד אמיץ ומשמעותי, בכך שאתה חולק משהו מההתמודדות המורכבת שהיא מנת חלקך מזה כ-7 שנים. כיוון שאתה מעלה קושי שלאט לאט מכרסם באיכות חייך וביכולתך לחוש חוויות של הנאה וסיפוק, שהיו בעבר צד משמעותי בחייך, חשוב לי לומר לך שיש אפשרות להשיב לך את תחושת המוכרות עם עצמך ואת היכולת לחוות חלקים נעימים יותר בחייך. אפשרות זו תממש באם תפנה לטיפול נפשי, עם איש מקצוע איתו יתאפשר לך לבטוח ולחלוק במתרחש בתוכך, מתוך ידיעה שדברייך ישארו בתוך חדר הטיפול והמטפל יעזר בהם על מנת לסייע לך. אותו מטפל (או מטפלת) יוכלו לשאת איתך את כובד המעמסה הנפשית המוטלת כיום על כתפייך בלבד. אשמח לסייע לך למצוא מטפל באיזור מגורייך ולצעוד צעד נוסף בדרך לשינוי בחייך.שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)