מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה מסובכת...ss08/03/2012
שלום, קוראים לי אפרת(שם בדוי), אני בת 16 מהדרום.
חברה שלי בגילי, באה מבית מאוד בעייתי. היא בת יחידה והמצב הכלכלי בבית שלה במצב נוראי, ברמה שאין להוריה כסף כמעט לשום דבר שהיא רוצה/צריכה, כולל דברים פשוטים כמו למשל לפעמים לצאת לאכול במסעדה. המצב הזה מכניס אותה לתסכול נוראי, אבל זו לא הבעיה העיקרית. הבעיה העיקרית היא ההורים שלה. אבא שלה הוא אדם חולה בערך בן 50, מובטל שעובד בכל מיני עבודות לא קבועות בשכר משפיל בהחלט שלא תואם את העבודה הפיזית הקשה שהוא נאלץ לעשות. הדבר גרם לו לעבור לגור במקום אחר ולכן החברה שלי גרה רק עם אמא שלה בבית. אמא שלה היא אדם בעייתי. היא בת 55 , עובדת בתור מנקה. היא בן אדם מאוד עצבני ומתוסכל (בלשון המעטה) והחברה שלי חיה בבית שבו מתייחסים אליה אלא כאל נטל, אדם מיותר, חסר חשיבות. אמא שלה צועקת עליה באופן קבוע על כמה שהיא לא שווה שום דבר, היא מתעללת בה נפשית באופן קבוע ע"י הצעקות שלה ולאט לאט החברה שלי הפכה לאדם סגור ואומלל.
האדם היחיד שהיא מעזה לדבר איתו על המצב הוא אני, ואני כבר אובדת עצות בנוגע למה לעשות איתה. כמובן שאין ביכולתם להשיג לה טיפול פסיכולוגי מכיוון שאין להם כסף, והאמא גם לא תסכים. החברה שלי חיה בפחד תמידי מהתגובות של אמא שלה למעשים שתעשה וכל הפעולות שלה נובעות מהפחד הזה (לדוגמא: "אני חייבת ללכת מחר לבית ספר למרות שאני חולה, כי אמא שלי תכעס עליי אם לא"). הגבול נחצה לפני כמה ימים כשהייתי אצלה ואמא שלה הייתה כל כך עצבנית עליה על זה שהיא רוצה לבוא אליי לישון, והיא הרביצה לה מולי. החברה אמרה שזו הפעם הראשונה, אבל לי קשה להאמין שזו תהיה האחרונה...בנתיים החברה שלי ממשיכה לספוג ולספוג את היחס המשפיל והקשה, ועולות לה לעיתים קרובות מחשבות אובדניות. אני כבר לא יודעת מה לעשות כדי לעזור לה, היא מתביישת לדבר עם אחרים ומפחדת ממה שהם יעשו (ומסתבר שדי בצדק...), אני יודעת שאם היא תמשיך במצב הזה היא תמשיך לצבור עוד ועוד צלקות, ואני כבר לא יודעת איך לעזור לה
אני יודעת שזה סיפור די מסובך אבל אני אשמח אם רק תוכלו לתת לי כיוון, איך אוכל לעזור לה..אני מקשיבה לה תמיד, תומכת בה ומייעצת לה בצורה הטובה ביותר שאני מסוגלת, אבל לצערי זה לא מספיק.....
תודה רבה רבה רבה מראש על כל סוג של עזרה! אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מסובכת... - תגובה
שי ציון13/03/2012אפרת הי, תחילה התנצלות על העיכוב במענה. אני יכול לחשוב כי בתוך המצב המורכב והמכאיב של חברתך, יש לה חברה שרואה את מצבה בעיניים מפוקחות תוך מחשבה מתמדת, בנוגע לדרך הטובה ביותר שאת יכולה להיות עבור חברתך. אני מאמין, כי גם אם אין ביכולתך לחולל שינוי בחייה, כפי שהיית מעוניינת, הנוכחות שלך תורמת ומסייעת לה לשמר מידה משמעותית של רווחה נפשית.
מעבר לכך, ברור כי הכיוון הוא שחברתך תקבל סיוע נפשי. קיימות אפשרויות לקבלת סיוע נפשי שאינן כרוכות בתשלום. אני מניח כי יועצת בית הספר שלכם מכירה אותן ויכולה להפנות אליהן. האפשרות הראשונה, היא לקבל טיפול במסגרת בית הספר אם על ידי היועצת ואם על ידי פסיכולוגית בית הספר (במידה ויש כזו); אפשרות אחרת היא קבלת טיפול במסגרת מרפאות ציבוריות-אזוריות, שם לעיתים יש רשימת המתנה אך במידה והדבר מצריך התערבות מהירה ניתן לעשות זאת, על פי רוב.
כמובן, רצוי שחברתך תשוחח בעצמה עם יועצת בית הספר וייתכן כי בכך יתאפשר לך לתמוך בה בתהליך זה, גם אם כי אפשר להבין מפנייתך כי הסיכוי לכך נמוך. במידה וחברתך תרצה להסתייע בפורום כמובן שהיא מוזמנת. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)