מה קורה בגיל 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה בגיל 18
    אוראל
    09/04/2012

שלום,
    לבתי ימלאו בעוד כחודשיים שמונה עשרה. היא תלמידה מצטיינת בבית הספר וסך הכל ילדה טובה. עד לפני כחודש וחצי הכירה בחור ומאז כל תשומת הלב היא אליו, כל היום היא בטלפון, כשאני דופקת בדלתה ומבקשת לדבר איתה היא מתלוננת שאני מפריעה לה לדבר בטלפון, היא מדברת בחוצפה וכל עולמה סביבו. גם שאני מבקשת ממנה להתחלק בעבודות הבית יש לה טענות. היא טוענת שהיא בקרוב בת שמונה עשרה ויכולה לעשות כל העולה על רוחה. אמרתי לה כי גם בגיל שמונה עשרה יש חוקים והיא אפשר לעשות או לא לעשות מה שרוצים , אמרתי לה שהיא צריכה להתחלק במטלות של הבית(אני והיא) בלבד. היא גם אימצה כלבה לפני מספר חודשים הבטיחה לקחת אחריות ורק אחרי שאמרתי לה שאני אמסור את הכלבה , היא מוציאה אותה לא לפני שאני מזכירה לה. היא מבקשת גם כסף
    ללא גבולות. בקיצור הרבה בעיות .
    אודה על תשובתכם בהקדם,
    חג שמח
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה בגיל 18

הוספת תגובה

• מה קורה בגיל 18 - תגובה

קרן בן הגיא
    15/04/2012

שלום אור.
    ביתך אמנם כבר בת 18, אך נשמע שסוף סוף החלה את גיל ההתבגרות שלה.
    התשובה שלי תתחלק לשניים: במישור החינוכי נראה שאת נוקטת בגישה נכונה שבה את ממשיכה לדרוש את קיומם של חוקים, מסגרת ונורמות שאתן רגילות אליהן. אני ממליצה שתמשיכי להקפיד על כך, כמובן תוך התגמשות מסויימת.
    במישור הריגשי אני מאמינה שאת חשה קושי רב, עלבון מהתנהגותה ותסכול על כך שאינך מצליחה לשנות את התנהגותה - כך חשים הורים רבים למתבגרים. יש לקחת בחשבון שכל הדרמה שמתרחשת עכשיו היא נסיון של ביתך להיפרד ריגשית ולהבנות לעצמה זהות ויישות עצמאית. אני מעריכה שזה הופך מורכב יותר אם כמו שסיפרת אלו רק שתיכן יחד בבית. יכול להיות שאם תספרי לעצמך שמדובר בתקופה מוגבלת זה יקל על ההתמודדות שלך מולה. אני בעד לאפשר לכך להתנהל בתוך גבולות שתחליטי עליהם.
    שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב בפורום. קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו