מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אירוע מטלטל וקשהפלג01/07/2012
אני תהיתי אם מותר לי לכתוב כאן בגלל שאני לא כ"כ בן נוער, אבל עובד עם בני נוער, בפנימייה טיפולית.
היום בצהריים כשהגעתי למשמרת, אמרו לי שאחד החניכים חוזר ב 16:00 במקום ראשון בבוקר
ולדאוג מהרגע שהוא מגיע שיהיה בטווח עין של איש צוות, אז כמו שנאמר לי בארבע חיכיתי לו בשער, (יש לי קשר מאוד מיוחד עם החניך הזה) הוא נכנס אמר שלום והמשיך ללכת.
כיוון שקיבלתי הוראה שהוא צריך להיות בטווח עין של איש צוות, והוא חזר מהבית ולארגן את הדברים, ניגשתי אחריו לחדר, הוא התחיל לארגן את הדברים, ובאיזשהו שלב הוציא סכין גדולה מהתיק שלו ואמר לי שהוא לא מתכוון לחיות עוד, ביקשתי ממנו את הסכין, הוא לא נתן לי אותה, ביקשתי מחניך שנכנס לחדר, שיצא מהחדר ויקרא למדריך נוסף. (הכל בעוד הוא מאיים להתאבד)
הגיע עוד מדריך לקחנו ממנו את הסכין, (כיוון שאני לא הצלחתי לבד, וחששתי לפצוע אותו או להיפצע בעצמי) המדריך השני נשאר איתו בחדר, ואני הלכתי להתקשר לפסיכיאטרית לשאול אותה מה לעשות במצב הזה, כי יש עוד חניכים, לא יתכן שאנחנו נהייה איתו כל הזמן.
היא אמרה שהיא רוצה שהוא יתאשפז לאור כל ההתנהגות בזמן האחרון, והמקרה היום.
הזמנו ניידת פסיכיאטרית שתיקח אותו, והלכתי איתו, והוא התחנן שאני אתן לו עוד הזדמנות, אבל אני יכולתי.
א. כי זה הוראה של הפסיכיאטרית ואני לא יכול לעשות ההפך.
ב. כי אני באמת חושב שזה יכול להועיל לו, ולהגן עליו.
הוא אמר לי שאני לא אלך שאני אשאר איתו, ואמרתי לו שאני לא יכול, אבל אני אבוא לבקר אותו, ואני אתקשר אליו. היה לי מאוד קשה לראות אותו במצב שבו הוא היה בפנימייה ובמצב שכשאני הייתי צריך ללכת היו צריכים להחזיק אותו ולהפעיל עליו כוח בכדי שלא יצא, ויתן לי ללכת...
אני חזרתי לפנימייה וכשנגמרה המשמרת שלי חזרתי הביתה מותש, וחסר כוחות, זו פעם ראשונה שאני נוכח בסיטואציה כזו, נוכחתי בכל מיני תקריות זה עוד לא קרה לי, ומאוד קשה לי עם זה.
אני מצטער אם זה לא המקום המתאים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מטלטל וקשה - תגובה
שי ציון05/07/2012פלג הי, תחילה התנצלות על ההמתנה למענה. דרך התיאור שלך ממש אפשר היה להרגיש את המצוקה בה אתה נמצא בין הרצון להגן על נער, אתו נוצר קשר משמעותי לבין ההבנה שאולי יש צורך להגן עליו מפני עצמו. אלא שלהגן עליו מפני עצמו המשמעות היא לכפות עליו פעולות שהן בניגוד לרצונו, בין היתר אשפוז כפוי. אני יכול לחשוב שהתחושה המכאיבה אותה אתה מעלה, היא זו שהופכת אותך לאדם משמעותי עבור הנער, אחרת המקרה שאירע לא היה נוגע בך כך. אפשר רק לחשוב איזו משמעות חשובה יש לרגישות שלך עבור הנער שחי בתנאים שונים מאוד ממרבית בני גילו, ועדיין יש מישהו שרואה אותו כמיוחד ומשמעותי.
כפי שתיארת, כבר נוכחת באירועים דומים לזה האחרון, אך זה נגע בך בדרך שונה. להבנתי, בשל העיסוק המורכב בו אתה עובד שמערב כל הזמן רגשות בעלי עוצמה, יש צורך בדמות מבין אנשי הטיפול עמה יתאפשר לך לשוחח על בסיס קבוע (או מפעם לפעם בעת הצורך). דמות זו תאפשר לך לעבד את שאתה עובר במהלך העבודה ולהבין טוב יותר את שמתרחש אצלך ואולי את שמתרחש אצל הנערים עימם אתה עובד.אם אין דמות כזו עד כה חשוב שתהיה אחת כזו בהקדם. אתה מוזמן להמשיך ולהגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)