מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעצה דחופה...גלית04/07/2012
היי יש לי ילדה מתבגרת כבת 15, ילדה טובה בדרך כלל, לא מרדנית, בדרך כלל מאוד ממושמעת לחוקים שמתקיימים בבית. לפני כשבועיים גילינו שיש לה חבר כבן 17.5 והבעיה היא שהוא לא לומד, בטענה שהאם חד הורית ונאלץ לצאת לעבוד לכן לא לומד.
מעבר לזה מהתרשמות שלנו ממנו הוא אינו מתאים לה כלל וכלל! ניסינו להסביר לה שאיננו מעונינים שתכנס לקשר הזה גם בגלל הגיל (היא עדין לא ממש בוגרת) וגם בגלל שאינו לומד, אורח חייו בילויים שתיה נרגילות מה שממש לא קשור אליה.
היא גילתה סרוב אך אמרה אעשה מה שתחליטו לאחר שבוע גיליתי שהיא מנהלת את הקשר מאחורי גבינו אמרתי לה שאני לא מוכנה להסכים לזה ושתסיים מיד את הקשר.
לאחר שהסברתי שוב שהוא אינו מתאים לה שניהם מעולמות שונים היא זרקה לי בפרצוף שיבוא יום והיא תמרוד בנו... אני נורא פוחדת להכנס למצב של עימותים מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצה דחופה... - תגובה
שי ציון05/07/2012גלית הי, אפשר להרגיש בפנייה שלך את החשש מפני תוצאות אפשריות של הקשר עם הנער, ואולי גם שדרך הקשר והתגובה של ביתך התגלה לך צד שעד כה היה חבוי. ייתכן שלא פחות מהקשר הממשי עם הנער, רק הידיעה כי יש אפשרות שביתך תקיים קשר מסוג זה היא לא פחות מאיימת. איום זה לא יעלם גם עם סיומו של הקשר הנוכחי.
יחד עם זאת, ייתכן שהגילוי הלא נעים (עבורך) הוא שלב חשוב במערכת היחסים שלך ושל ביתך. שלב שבו היא כבר אינה רק ילדה שמקבלת על עצמה את החוקים, אלא נערה שיש בה גם מידה של מרדנות, מיניות ואולי אף יכולת לבחור בהתאם לרצונותיה שלה (גם אם אתם חלוקים בנוגע לרצונותיה).
אפשר לחשוב שהקשר מסמן גם טריטוריה בין אישית, שבה אין באפשרותכם לכפות על ביתכם את עמדתכם. במובן זה, אני מסתכל על הקשר של ביתך גם כעל כביטוי לשינוי שמתחולל אצלה בגיל ההתבגרות, ואולי גם רצון שתבחינו בשינוי זה.
עצתי לך, היא להשקיע את מירב המאמצים ביצירה של ערוץ תקשורת פתוח וגלוי עם ביתך, שתדע שיש באפשרותה לשוחח איתכם על שמתרחש בעולמה, גם אם אין אתם תומכים בדבר מה שעשתה. תנסי לפחות להבין את השיקולים שבשלם בחרה להיות בקשר עם הנער.כמו כן, יש הזדמנות בשלב זה לבחון האם היא מודעת לסיכונים ולצורך לנקוט אמצעי בטיחות בתחום המיני והבין אישי.
אין צורך להסתיר את התנגדותכם אך במקביל צריך לזכור כי פסילה מוחלטת כי גם אמירה על אודות ביתך ויכולתה לדאוג לעצמה ולבחור.
אני מאמין שמהמצב בו אתם מצויים יכולים לצמוח גם דברים טובים בקשר עם ביתך, גם אם כעת אין הדבר נראה כך. את מוזמנת להמשיך להגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)