מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נערה במצוקהיעלה31/07/2012
אני אמא לילדה מקסימה בת 16, היא באמת ילדה טובה ולומדת מצויין אבל היא רחוקה מלהיות בסדר ובכל זאת מנסה להסתיר את זה מאיתנו ולא משתפת ולא מדברת בטענה שהיא לא רוצה שאני יהיה עצובה או שיהיה לי קשה אז היא שמה מסיכה של טוב..
אבל אני רואה אותה ולא יודעת מה לעשות , כי אין שיתוף פעולה מצידה .
היא קצת מורדת בחוקי הבית ולא ממש מוכנה לעזור בבית , אבל זה ניחה. מאחורי הגב היא מעשנת והיתה תקופה שגם שתתה , עכשיו נראה שלא אחרי שיחות שעשינו .
היא גם פוגעת בעצמה בכוויות קטנות או חתכים. אבל משקרת על כל זה הכל כדי שלא נדע.
מה שגורם לנו יותר ויותר לחפש ולעקוב אחריה כי אנחנו ממש מפחדים עליה .
כל פעם שהיא נתפסת על חם , מתחיל הסיפור של ההכחשה וטיוח ואחרי זה ההבטחות ..
אני משתדלת לא להכנס למקום של צעקות וכעס עליה ולהשאר ברמה של שיחה והסברים , בעלי מצליח קצת פחות .
היא ישר נכנסת למגננה ומתחילה לבכות ולהסגר , היום לקחתי אויר וניסיתי לשנות גישה ולא לתקוף . שמתי בצד את החלק הלא בסדר וניסיתי לדבר איתה על המהות , על מה קורה .
והיא זרקה לי משפט מאוד מטריד של "מה עדיף לך שאני יעשן או שאני יחתוך את עצמי?"
אני כל הזמן מנסה להבהיר לה שאני יחד איתה , שאני לא נגדה שאני יעזור לה שאני יעשה הכל כדי שהבעיות שלה יפתרו , אבל היא ממשיכה לדחות אותי הצידה .
החיים שלנו (שלה) לא היו דבש , עברנו דברים קשים , והיא עברה כמה שנים קשות שהיתה קטנה . האבא הביולוגי שלה (לא בעלי) לא בקשר איתה , הוא לא התייחס אליה מעולם מהיום שנולדה , אבל היו כמה שנים שהוא ניהל מאבק עיקש נגדי שנפגע שהמשכתי הלאה , שהתחתנתי שוב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יעלה31/07/2012אז הוא חזר לחיינו לתקופה של כמה שנים ועשה הכל דרכה כדי לפגוע בה ובי, הוא פגע בה פיזית ונפשית ולא היתה לנו (לי ולבעלי) דרך לעצור את זה . התחננו על נפשנו ונפשה בפני הרשויות ללא כל הצלחה.
הוא עשה לה שטיפות מוח רציניות שהיא כלום , לא שווה כלום לא מסוגלת לכלום ועוד הרבה יותר, וגם אמר עלי דברים שרק השטן יכל להמציא , שלילדה בת 6 גורמים לצלקת עמוקה לכל החיים . (דברים כמו שלא רציתי אותה מעולם , שרציתי למסור אותה לאימוץ, שאני מחזיקה אותה רק כדי שיהיה לי עם מה להילחם נגדו... כמובן שהכל שקרים)
זה רק על קצה המזלג . הצלחנו להיפטר ממנו לחלוטין שהיתה כבת 12. מאז מהבחינה הזו יש לה שקט , אבל עם הנזקים שגרם אנחנו והיא מתמודדים על בסיס יומי שנים.
ניסינו פסיכולוגית , אבל אין שיתוף פעולה מצידה , היא חושבת היום, מצד אחד שהוא אידיוט, וברמה של בת 16 היא מבינה שהכל שקרים ולא נכון והיא גם הצליחה להוכיח את זה לעצמה (אנחנו תמיד ידענו ) בהצלחה המדהימה שלה בלימודים למרות כל מה שהוא אמר לה ובכל זאת היא אומרת שהיא לא שולטת בזה , שתמיד התת מודע שלה חושב (וגם מפחד) שהוא צודק. ולכן היא כל הזמן נסערת ותוקפנית, וסגורה ופוגעת בעצמה.
אני עומדת בצד וקצת מיואשת , לא יודעת מה עוד לעשות כדי לעזור לה ,כדי להגיע אליה אשמח לקבל עיצות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה במצוקה
ניגם חפר31/07/2012אין ספק שהבת שלכם קוראת לעזרה, לחתוך ידיים זה קריאה מידיית לעזרה, קשה לתת מענה דרך הרשת בלי להכיר אותכם את הנערה ואת ההיסטוריה שלה ולשכם. אבל כאשר היא אומרת שהיא לא רוצה להעציב אותכם מה אתם אומרים לה?
או יותר נכון מה המסר הסמוי שאתם מעברים לה בתקשרות שלכם איתה?
היא רוצה לדבר איתכם היא אומרת שהיא רק לא רוצה להכביד ולהעציב אותכם, היא אוהבת אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היה לי ספק באהבה שלה אלינו
יעלה31/07/2012אנחנו גם מנסים לעשות הכל כדי שיהיה טוב לבנות שלנו ,מנסים לא להחסיר מהן כלום.
זו היתה הפעם הראשונה שהיא אמרה את זה , אני אמרתי לה שלי יהיה טוב רק שלה יהיה טוב , ושאי אפשר לשים מסיכות של טוב איתי, כי אני מרגישה אותה , אולי אני לא יודעת מה בדיוק אבל אני יודעת שלא טוב לה ואז גם לא טוב לי .
אמרתי לה שביחד יותר קל לעבוד ולנסות לפתור את הבעיות , ושהכי חשוב שלה יהיה טוב אז גם לי יהיה.
יש אצלה קצת מיקס של דברים ואני לא בטוחה מה באמת , מה פחות ומה יותר ומה מהדברים שהיא אומרת היא סתם מעצימה כדי שאני יחשוב שזו הבעייה .
אני יודעת שהיא לא סיפרה לי הכל , אני בטוחה כי מה שהיא סיפרה אני כבר יודעת מזמן ודיברנו על זה עשרות פעמים , ולכן אני ממש קונה שזה מה שהיה כל כך צריך לנסות להסתיר ממני ולפגוע בעצמה.
אבל מה אני יודעת .. אני פשוט לא יודעת איך לעזור לה , אני מפחדת שאם אני יקח אותה לפסיכולוג זה יעשה לה יותר נזק מאשר תועלת .
נפגשנו עם כאלה בזמנו בשנים הבעיתיות עם הגרוש , ונפעמנו כל פעם מחדש מחוסר התועלת והדיעות .
לכן אני ממש פוחדת ללכת למישהו כזה עכשיו . שלא יקטלגו אותה , שלא ירצו לאשפז אותה או משהו , שפוט לא יפגעו לה בחיים .
אני ממש אובדת עיצות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ניגם חפר31/07/2012לגבי עזרה קשה לומר ולייעץ ככה, אני לא חושב באופן אישי שטיפול זה דבר מתייג ואפשר ללכת לפסיכולוג וזה לא צריך להוות נזק. אני מבין את הפחד שלך מאישפוז ורוצה רק להזכיר לך שהיום במדינת ישראל לא מאשפזים כל כך מהר, לא בגלל שהיא חתכה פעם אחת ידיים יאשפזו אותה. אני חושב שהיא קוראת לעזרה שלכם וחשוב שתעשו מאמץ משפחתי לראות כיצד לעזור לה, לראות אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא היה לי ספק באהבה שלה אלינו - תגובה
שי ציון02/08/2012יעלה הי, לאחר שכתבתי לך הבחנתי כי הוספת תגובה נוספת ואתייחס אליה עכשיו. נדמה שכמו בהרבה מצבים בחיים גם עם מטפל/ת יש צורך ליצור קשר טוב ולהרגיש שמקבלים דבר בעל משמעות. יש אוריינטציות שונות של טיפול ואולי את יכולה לספר מה הציפיות שלך ממטפל ואנסה לסייע לך. בתוך כך, ברור שברגע שיהיה לה בטחון רב יותר ביכולת של טיפול לסייע כך גם ביתך תהיה מוכנה להיעזר בטיפול.
נדמה לי שהדבר החשוב ביותר הוא שלביתך וכמובן גם לך יהיו חיים טובים יותר, ובהקשר זה אני מרגיש צורך להסתכל יותר על ההווה ופחות על העתיד. שכם אם יהיה לך טוב יותר עכשיו כך גם העתיד שלה יהיה מבטיח יותר עבורה לעומת זאת אם היא לא תקבל את הטיפול שהיה צריכה כעת בשל החשש, שהטיפול ימנע ממנה בעתיד לממש את עצמה, ייתכן והיא תמשיך לחיות בסבל. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה במצוקה - תגובה
שי ציון02/08/2012יעלה הי, מתנצל על האיחור בתגובה. כפי שראית הפניה שלך עוררה תגובה מחברי הפורום שנראה שהדברים שהבאת נוגעים בלבם של רבים: ילדים והורים כאחד.
נדמה לי כי עיקר הקושי הוא כיצד למצוא את הדרך לסייע לביתך, שכן המצוקה שלה גלויה עבורכם ועבורה.
קראתי כי בעבר ביתך לא שיתפה פעולה עם טיפול פסיכולוגי. פעמים רבות דווקא כאשר הכאב גדול עולה חשש מלגעת בו, גם עם פסיכולוג טיפול נעצר. יחד עם זאת, לא הייתי מתייאש מלמצוא דרך טיפולית שתתאים לביתך. דרך זו יכולה להיות גם באמצעות תרפיה במוזיקה, פסיכודרמה או טיפול באומנות. כמובן אצל מטפלים מוכרים ומוסמכים. מלבד זאת, אפשר להציע לה שוב ללכת לטיפול פסיכולוגי תוך מתן אפשרות בחירה שתתאים לרצונותיה (גבר או אישה, טיפול בדיבור או במשחק, מבוגרת יותר או צעירה יותר).
בעיני המסר שלך כי את זמינה עבורה כאשר תרצה אותך הוא מסר חשוב ומאפשר לה לדעת שכאבה לא נשאר רק בתוכה. גם אם אין היא מספרת הכל. אני רוצה לתרום לך שתי דרכים שייתכן ויהיה ניתן להקל על ביתך: הראשון, לספר על עצמך ועל ההתמודדויות שאת עברת אולי כשהיית בגילה ועל מצבים בהם נעזרת בדמות בוגרת. ייתכן והחשיפה שלך תאפשר לה לדבר על עצמה וזו דרך נוספת להעביר לה את המסר כי היא לא לבד. השני, קשור לפניה לטיפול - חשוב שביתך (וגם את ובן זוגך) תדע שהטיפול הוא בכולם שכן כולכם עברתם חוויות כואבות וגם לך ולבן זוגך יש צורך לטפל בעצמכם ודרך זה לעזור לה ולכם. בהתאם לכך בטיפול תקבלו הדרכה הורית וייתכן כי ניתן גם לטפל באוריינציה משפחתית בה תשבו יחד בחדר ותשוחחו ביניכם. את מוזמנת להמשיך ולהגיב.שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)