it's my life...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• it's my life...
    שיר
    14/08/2012

היי =]
    לא היה לי למי לפנות כרגע אז החלטתי לפנות בפעם הראשונה לכל מי שנמצא בפורום...
    אני חיה בבית שהחיים בו לא קלים...לאבא שלי יש בעיה שמיעה והוא מתרגז נורא מהר ולאמא שלי יש בעיה נפשית מאז שאחת האחיות שלי נולדה...אנחנו במינוס גדול בבנק אז אמא שלי מנסה להכניס עוד כסף (בנוסף למה שאבא שלי מרוויח) אז היא לא נמצאת כ"כ בבית מה שאומר שכל התפקוד בבית נופל עליי.יש לנו מנקה פעם בשבוע אבל רוב הזמן הבית מבולגן אני צריכה לדאוג לאחותי הקטנה שהיא בת 5 עוד מעט ויש לי עוד אחות קטנה שאני כל הזמן רבה איתה ואנחנו ממש לא מסתדרות. אני לא משקיעה בלימודים כי אני לא חושבת שזה יעזור לי בחיים...אני מעדיפה לעסוק באומנויות הבמה ומוזיקה למרות שזה מקצועות ממש קשים...אבא שלי חזר בתשובה ואמא שלי באה מבית דתי אבל אני פחות דתייה מהם...אני הולכת במכנסיים ושרוול קצר ויש לי ביקיני (שההורים שלי לא יודעים עליו) אמא שלי ממש רוצה שאני אלמד ואסתובב עם הנוער בקהילה שלנו ולמרות שאני מכירה את כולם אין לי על מה לדבר איתם ואני לא חברה של אף אחת משם (שלא לדבר על הבנים שבכלל לא מסתכלים על הבנות...) אמא שלי לא מקבלת את מי שאני וזה יוצר ביננו הרבה מריבות אני לא מרגישה קשורה אליה בכלל...הרבה פעמים יצא לי לחשוב על לברוח מהבית או לנסות להתאבד אבל אני יותר מידי פחדנית בשביל לעשות את שניהם... בשבוע הבא יש בקהילה גיבוש ואני לא רוצה ללכת אבל אמא שלי מכריחה אותי...אני רוצה להיות עם בת דודה שלי שאני כמעט לא רואה אבל אמא שלי לא מקבלת את זה...היא מגנה את חברות שלי ואותי ואפילו שבכיתי לה מול הפרצוף (כמה פעמים) זה לא משנה לה והיא ממשיכה בדרך שלה מצד אחד היא לא מזיזה לי ומצד שני היא בנאדם כזה שאי אפשר להגיד לו לא (ולא במובן החמוד של זה...) אני לא יודעת מה לעשות וממש נמאס לי מהמשפחה הדפוקה שלי...כתבתי פה כי חברות שלי בחיים לא יבינו את זה... אם למישו היה כח לקרוא הכל ויש לו עצה אני ממש אשמח...תודה =]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    it's my life...

הוספת תגובה

• נראלי שאני יכולה לעזור

נוי
    15/08/2012

תמודדי עם זה בסתר נגיד תגידי לה שאת תלכי לפגישה הזאת ואז תלכי לבת דודה שלך ותסתירי ממנה את זה שאת לא ממש קשורה לאמונה שלהם .. לגבי אחותך תנסי להביא לה מתנות או להביא לך מחמאות וככה תהיו יותר בקשר .. ועל הבעיות בעבודות בית תנסי לשנע את אחותך לעזור לך :) מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה שלי

עדן
    20/08/2012

אני לא מומחית ובטח שלא בל הסיבוכים האלה אבל שקרים אף פעם לא עובדים וכשמגלים אותם הכל נהיה רק רע יותר-דווקא בזה יש לי ניסיון.לפעמיםצריך התמודד עם הדברים פנים אל פנים.את חייבת לנסות(באופן הכי עדין שאפשר)להסביר את מה שאת מרגישה ואת האמונה שלך למשפחה שלך.אחרת המצב ישאר כמו שהוא ולפי מה שאת מספרת לא נראה לי שאת מאושרת כל כך.יש גם אפשרות שנייה שזה לנסות להבין גם את הצד של המשפחה שלך ולהסתתר עם האנשים שבסביבה.אולי בכל זאת תמצאיתי חברים מהקהילה.אי אפשר לדעת - תמיד צריך להיות אופטימים
    הבחירה שלך

עדן הממש לא מומחים אז לא כדאי לסמוך על מה שאני אומרת ב100 אחוז
    אבל מקווה שאולי עזרתי לך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• it's my life... - תגובה

קרן בן הגיא
    24/08/2012

הי שיר.
    גם בפנייך אני מתנצלת על ההמתנה לתשובה. אך שמחתי שחלק מקוראי הפורום הגיבו ונראה שקיבלת תשובות מגוונות.
    אני חושבת שאת מתארת מצב של מצוקה מתמשכת שהתוצאה שלה היא ההתרחקות מהבית, מההורים ומהדת. נשמע ששני ההורים שלך עסוקים בהישרדות גם כלכלית כדי להצליח לקיים אותכם, וגם כנראה נפשית עם הקשיים של החיים. ואני מניחה שיש משהו מאוד לא פשוט בלראות את ההורים במצב כזה. אני שומעת שקיבלת אחריות מאוד גדולה (לא ציינת את גילך) ושמרגישה לך כבדה על הכתפיים וגם ממנה היית רוצה להתנער ולברוח.
    כנראה שכדי להתפתח בצורה אידיאלית היית זקוקה למרחב משלך, להתנסות ולממש את המאוואים הפנימיים שלך. וכל זה אינו מתאפשר במציאות שתיארת. אך יתכן שיוכל להתאפשר לך בהמשך. אני מסכימה עם אחת המגיבות שכתבה שכדאי לשתף את הורייך בלחץ הזה שבו את מצויה, בעדינות ולא כדי להתריס בה, ואולי תופתעי מתגובתה. יכול להיות שתצליחי אז לשלב בין המשימות אליהן את נדרשת לבין הרצונות האמיתיים שלך (הרי אילו החיים בסופו של דבר..)
    אני מניחה שיש לכם עזרה מגורמים חיצוניים כמו רווחה למשל. במידה ולא, אני ממליצה לפנות, ניתן לקבל סיוע באופנים שונים ללא עלות.
    שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב. קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שיר
    24/08/2012

דבר ראשון תודה לכל מי שהגיבה...נוי-זה שאני לא בקשר טוב עם אחותי לא מפריע לי זה רק מוסיף לי אחריות וזה מציק...בסוף הסתדר עם הפגישה =] ואני כן מאמינה פשוט אני פחות מקפידה מההורים שלי בכמה דברים.עדן-אני מכירה את כל מי שבקהילה...הייתי איתם שנים ביסודי ובתנועת הנוער(לפני שעזבתי אותה...)אני משתדלת לא להסתיר מההורים שלי דברים שקשורים בדת אבל אני גם לא הכי גלויה איתם...קרן- תודה שענית...אני בת 16 ועולה לכיתה י"א אני מנסה להתמקד בדברים שמעניינים אותי ובד"כ כלל זה בא על חשבון הלימודים אבל אני מרגישה שזה נכון לי וכל פעם שהקשבתי לאחרים לא טעיתי ניסיתי לשתף את ההורים שלי הרבה פעמים אבל הם פשוט לא מקשיבים (לפחות אמא שלי...אבא שלי יותר פתוח לדברים האלה) אני לא יודעת מה בקשר לעזרה מגורמים חיצוניים אבל אני גם לא מתעסקת בזה... הכל מקרה תודה שעניתן =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו