מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ בבקשה - מה לעשות ? יש תקווה ?אנונימית20/08/2012
אני בת 17 וחצי ועדיין לא מחליטה על שום דבר בחיים
הייתי במשבר והתאשפזתי למשך חצי שנה
על אי תפקוד ( בלי נסיון התאבדות או דכאון חמור או משהו כזה )
אני על תרופות שמאוד עזרו לי ושפרו את מצבי הבעיה היא שמאז האשפוז
אני לא מחליטה על שום דבר בחיים יותר
אף אחד לא סופר את הדעה שלי
בכל החלטה קטנה בחיים שלי צריך להחתים רופא או את ההורים שלי
ועכשיו אחרי אשפוז של חצי שנה מכניסים אותי לפנמייה פוסט אשפוזית
בלי הסכמה שלי
בגלל שהם פוחדים שאני עלולה "ליפול" שוב ,"ליתר בטחון" "שתהיה לי רשת למקרה שאני "לא אצליח "
שגם שם אין לי אינטרנט או מחשב או נייד
אני מרגישה חסרת אונים ,הבעיה שאני לא יודעת לעשות את רוב הדברים שצריך לדעת לעשות בגילי כמו לנסוע באוטובוס או לעבוד או לעשות דברים פשוטים שמבוגרים אמורים לעשות
בקיצור להיות אחראית שעומדת על הרגליים
כשרצו לדעת בהתחלה אם אני באמת חושבת שאני יכולה להסתדר לבד אמרתי כן והייתי מאוד בטוחה בזה
אבל אף אחד לא הקשיב וההורים שלי והפסיכולוג והעובדת סוציאלית והרופאה וכולם אמרו לי שלא
איבדתי את הבטחון ואני מתחילה לחשוש שאולי הם צודקים
גם לא היה לי אכפת להיות שם שנה ולחזור אחר כך לחיים נורמאלים אבל הם לא מוכנים להגיד לי אם אני אצליח לצאת מזה אי פעם
ואני לא רוצה כל חיי להיות בהשגחה
אני לא מסוגלת לסבול את זה יותר אני רוצה להיות אחראית על החיים שלי
שיהיה לי שליטה על החיים שלי ,להיות נורמאלית (עד כמה שאפשר)
להיות מסוגלת פשוט ללכת ברחוב כמו כולם בלי העבר שלי שלי שמפריע לי ועוצר אותי
לצערי לא עשיתי בגרויות וכבר שנתיים אני מנסה להשלים אותן אבל האשפוז והבעיות שלי מפריעים לי בדרך
כולם אומרים לי שבגרויות תמיד אפשר לעשות
אבל אני לא רואה איך אני יכולה להסתדר בלי בגרויות
(אם אני רוצה שאיכות החיים שלי תהיה בסדר +)
לבית הורי אני בטוח לא יכולה לחזור ,הם לא מוכנים לקבל אותי
ובגיל 18 אני מפחדת להזרק לרחוב
מאחר וגם אז הרווחה תפסיק לטפל בלי
מה לעשות?
או שאלה קצת יותר כללית - יש תקווה למצב שלי ?
שווה לי להמשיך לחיות ? יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשנות את המצב שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בבקשה - מה לעשות ? יש תקווה ? - תגובה
קרן בן הגיא24/08/2012שלום אנונימית.
אני מתנצלת על ההמתנה לתשובה.
כתבת על המצוקה שאת נמצאת בה, על החשש שלא תלמדי להיות עצמאית ובוגרת, ושתשארי תלויה בגורמים אחרים (הורים, פסיכולוגים, פנימיות..). אני לא יודעת הרבה על מצבך הנפשי ומה שעבר עלייך, ומדוע הופנית לאשפוז. אך מה שכן אני יכולה לומר שאת נמצאת בגיל שבו יש למידה של איך להסתדר בחיים, איך להפוך לעצמאית וכזו שיכולה לדאוג לעצמה. נדמה שיש לך מושג מהם הדברים והמטרות שאת רוצה להשיג ומהו הכיוון שלך. רק שעכשיו זה נראה גדול מאוד ואולי בלתי אפשרי מהמקום בו את נמצאת. אך יתכן מאוד שעם עוד קצת ליווי ותמיכה והרבה מאמץ מצידך תוכלי להשיג את המטרות הללו.
אני רוצה להתייחס לשאלה שלך "יש תקווה למצב שלי? שווה לי להמשיך לחיות?" - את מאוד צעירה, רק בת 17 וחצי, ועוד כל החיים לפנייך, שינויים רבים יכולים לחול במצבך הנפשי והקיומי, ומבלי להכיר את קשייך לעומק, אני בטוחה כי לכל אדם יש תקווה למצוא משהו שיכול לשנות את מצבו ולהקל עליו את החיים ואף להפוך אותם למשמעותיים.
שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך להגיב. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)