מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משפחה מתהmarina27/08/2012
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון אבל אני אנסה..
אני בת17 שתי ההורים שלי מתו אמא מתה לפני שנה וחודשיים ואבא לפני שמונה חודשים
יש לי אחות גדולה (אני גרה אצלה) ויש לה חבר שהם בקרוב יתחתנו החבר שלה מדהים יותר ממנה אפילו הוא מאוד דואג לי כי מאז שאימא ואבא מתו אני רוצה למות ולהיות כמו הם. אחותי התעצבנה אחרי שהוא סיפר לה ואמרה לי שהיא לא יכולה שאני גרה אצלהם שאני עושה לה קשה ושאני יחזור לדודה שלי ואז דיברתי עם החבר שלה והוא אמר לי שהוא מנסה להרגיע אותה ושאני יבין אותה וגם לה קשה וגם לה אין הורים יותר וכל מיני כאלה והוא אמר לי שאני יבטיח לו שאני לא יפגע בעצמי ואני שונאת לשקר ואני לא יודעת מה לומר לו וקשה לי קשה לי נורא
קשה לי אני רוצה את אמא אני רוצה אותה שוב איתי אני רוצה למות ולפחות אז אני יהיה איתה עם אמא ואבא שלי עצוב לי נורא אני רוצה את אמאאאאאאאא
לפני כמה ימים הייתי עם אחותי בבית של אמא ואבא כדי לקחת את הדברים שלי שנישארו שם. והיה לי ממש ממש קשה ליהיות שם אף אחד לא ניכנס לשמה מאז וגם אני לא הייתי שמה מאז שאבא מת שמה ואז כשניכנסנו לחדר שהיה שלי אז שמה אבא מת כשהוא ואחותי היו איתי שמה כי היה לי עצוב ואז שוב פעם דמיינתי שהם אומרים לאחותי שהוא מת. ושאני צרחתי עלהם שזה לא יכול ליהיות והוא לא מת. והיה לי ממש ממש קשה ליהיות שמה.
אני ממש ממש מיתגעגעת לאימא ואבא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה מתה - תגובה
שי ציון29/08/2012מרינה הי, צר לי על המתחולל בחייך. במכתבך אפשר להרגיש את הכאב העצום לנוכח מותם של הורייך.נדמה כי כמעט בלתי אפשרי לעכל אובדן כל כך משמעותי בזמן כל כך קצר. ובתוך כל זאת, את מתמודדת עם המציאות שהשתנתה באופן קיצוני כמו הצורך למצוא בית שתרגישי בו רצויה ושתחושי בתוכו יציבות וביטחון, הצורך להמשיך לתפקד במסגרות השונות כמו בית ספר. וגם יחסייך המורכבים עם אחותך, שבדומה לך חוותה אובדן עימו היא מתמודדת בדרכה.
במובן הזה, נדמה לי כי הסיוע שחשוב שתקבלי מורכב מחלק רגשי, שבו יתאפשר לך לפרוק את הרגשות שמתקיימים בתוכך ולעכל את שהתרחש בחייך. במילים אחרות, אני מציע שתפני ליועצת בית הספר או לדמות בוגרת עליה את סומכת ותשוחחי איתה. יתכן וגם שירותי הרווחה במקום מגורייך יכולים לאפשר לך לשוחח עם דמות מקצועית (פסיכולוג או עובדת סוציאלית), שתסייע לך. החלק השני הוא החלק המעשי (כמובן שיש לו קשר גם לחלק הרגשי), שבו חשוב שתרגישי שיש לך מקום יציב בו את רצויה.אני מניח שהמצב מורכב והמקום בו תגורי לא ידמה למגורים עם הורייך, אך עדיין חשוב שתרגישי שיש לך מקום בטוח ויציב.
בנושא הרצון למות, אני רק יכול לחשוב שהמוות מהווה עכשיו מפלט מהכאב בו את נמצאת ומבטא גם את הגעגועים לאמא ואבא ולחייך כפי שהיו עד לפני זמן לא רב. כשהמציאות כל כך כואבת המוות נדמה כאפשרות סבירה. יחד עם זאת, אני מאמין שיש בכולנו כוח להתמודד עם דברים רבי עוצמה. ממש כפי שאת מתמודדת. ולאחר זמן מה הכאב יתמתן ותוכלי לחיות איתו. אולי זה לא יתרחש מיד אך לאט לאט ועל ידי תמיכה שתקבלי תמצאי את הדרך הייחודית שלך לחיות עם האובדן ולפתח חיים שטוב לך איתם.
הייתי רוצה לשמוע ממך האם קיבלת או את מקבלת סיוע נפשי ונוכל להמשיך לחשוב יחד .שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפחה מתה - המשך
marina20/09/2012היי שי,
סליחה שלקח לי הרבה זמן לענות.
אני לא מקבלת שום עזרה מאף אחד, רק צעקות מאחותי, בגלל שאני חותכת.
אני רעה. אני עשיתי הרבה רע להורים אני טיפשה בגללי הם מתו כי עשיתי להם רע.
אני תמיד הייתי ילדה רעה ומגעילה.
והנה עכשיו גם לאחותי אני רעה.. בגלל זה היא צועקת עליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפחה מתה - המשך - תגובה
שי ציון23/09/2012מרינה הי, הייתי רוצה לחשוב איתך על האפשרויות העומדות בפנייך.את יכולה לפנות אלי במייל הפרטי או בטלפון הסלולרי, כפי שמופיע בחלק העליון של העמוד.שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)