מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתמודדרותם02/09/2012
היי אני בן 15 מהצפון במשך השבוע האחרון שתי בנות "שברו את ליבי" אחת הכהרתי אותה הרבה זמן והפכנו לידידים טובים אבל כשרציתי להיות חבר שלה היא אמרה שהיא לא מרגישה שיש משהו מעבר לזה ודי הפסקנו לדבר הרבה אחד עם השני, אחר כך הכרתי מישהי אחרת וגם טיפה התקרבנו אבל כשרציתי גם להיות חבר שלה היא אמרה שהיא תפוסה עם לא מאשר אחד מהחברים הטובים מה שבחיים הם שניהם לא הראו כי הם אף פעם לא נפגשו במהלך כל הלימודים.... היא אמרה שהיא אוהבת אותו ועכשיו אני חי עם תחושת ריקנות וגם כשאני ממודע לזה שאומרים לי שאני בחור חכם, גבוה ומדהים אני לא מסוגל להתמודד עם המחשבה על זה בנוסף לזה היו לי בעיות חברתיות בכיתה ז' עד ט' עשו עלי פעמיים חרם והשפילו אותי בלי הפסקה.....
אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי כי אני לא מצליח להתמודד עם זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד - תגובה
שי ציון06/09/2012רותם הי, אתה מספר על כאב בשל ההרגשה ששתי נערות דחו את ההצעה שלך להיות חבר שלהן. כאשר חווית הכאב למול הנערות מעלה אצלך זיכרונות דומים מהתמודדויות אחרות שהיו לך בעבר, בין היתר חרם ותחושה שמשפילים אותך. מהתיאור שלך את ההתמודדויות בכיתה, אפשר לחשוב עד כמה חשוב לך להרגיש רצוי ונאהב וכמה כואב כאשר אינך מרגיש כך.
קשר רומנטי עם בת זוג (או בן זוג) הוא נושא מורכב, שכן המשמעות שלו היא ששני אנשים באותה הזמן מעונייניים האחד בשני באותה הדרך. כאשר הכוונה "באותה הדרך" היא שקשר רומנטי הוא רק אחת מהדרכים שאנשים יוצרים קשרים. ממש כפי שאתה חווית עם ידידתך, שרוצה אותך כחבר, כאדם וכאיש קרוב אליה, אך אולי לא כקשר רומנטי. במיקרה השני, הקשר הרומנטי לא מתאפשר, בין היתר, כי הנערה מצויה כבר בקשר אחר. יתכן ובזמן אחר היה יכולה להיווצר קשר אך כעת לא. מסובך. במילים אחרות, נדמה כי הנערות לא דחו אותך כ"רותם" אך לא רצו את אותו הקשר שאתה רוצה איתן. לפחות לא כעת.
יחד עם זאת, אולי אתה מספר על חוויה שלמרות שיש לך הרגשה טובה בנוגע לעצמך עדיין אתה מוצא את עצמך מתמודד עם קשיים חוזרים ליצור קשרים (ייתכן לא רק עם בנות) וסופג אכזבות חוזרות. שאולי אתה חווה פער בין האופן בו אתה חושב על עצמך לבין הקושי המתעורר עם נערים ונערות בסביבתך. אתה מוזמן להמשיך ולהגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)