מתח ולחץ, לא יודע למה זה קורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח ולחץ, לא יודע למה זה קורה
    יוסי כהן
    07/09/2012

שלום,

פוסט שני שלי על התחושות שלי.
    כבר שבוע וחצי שאני מרגיש מתח/לחץ/עצבות.
    עכשיו יש כמה סיבות אפשריות לזה ואני לא יודע איזה נכונה בבקשה תעזרו לי להבין למה ואני מקווה שזה יעקל עלי לעבור את זה.

1. לפני שנתיים וחצי המצב החברתי שלי היה לא טוב וצחקו עלי - הדחקתי את זה - ובזמן האחרון אני חושב על זה הרבה על ההשפלות (למרות שהיו לא רציניות סוג של בין "חברים")... - אני לא שם על זה זין אבל עדיין אני חושב על זה משום ומה - עכשיו המצב מעולה
    2. לא עשיתי עבודה חופש במתמטיקה שאני צריך להגיש עוד מעט וגם יש לי מבחן רציני.. + התחיל בית ספר
    3. גיל ההתבגרות - רק בזמן האחרון התחלתי להתפתח - השתנה לי הקול, פצעי בגרות, שערות וכו

עם סיבה 2-3 אין לי בעיה - זה יעבור כפרה... אבל אני מפחד ש-1 לא יעבור אף פעם... אני רוצה לשמוע מפסיכולוג מקצועי שהסיבה היא 2-3... כי זה גם לא נראה לי הגיוני שאני יהיה לחוץ ומתוח ממשהו שקרה לפני שנתיים.

נ.ב
    אין לי שום תסימינים של דיכאון חוץ מתחושת לחץ ומתח + אולי תסמין של פוסט טראומה שאני חושב על שמות של ילדים שירדו עלי - אבל לא בטוח שזה באמת תסמין כי הדבר העיקרי זה מתח ולחץ אפילו שאני לא חושב על הירידות..
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתח ולחץ, לא יודע למה זה קורה - תגובה

שי ציון
    10/09/2012

יוסי הי, נדמה כי אתה קשוב מאוד לתחושותייך הגופניות והנפשיות כאחד ומחפש אחר פשר, סיבה ומשמעות לתחושות אלו שאתה מרגיש. שכן התחושות שאתה מתאר בליווי מחשבות אינן נעימות ומתקשרות אצלך לזכרונות מעוררי כאב. יחד עם זאת, נדמה כי אתה נע בין תחושת הכאב והרצון להבין את שמתרחש בתוכך לבין חלק אחר אצלך שאומר פחות או יותר "אין לי כלום". יכול להיות שחלק מהמטורדות שאתה חווה היא קשורה גם להתלבטות הזו בין "יש משהו" ל"אין משהו", ובמקום הזה אתה רוצה את דעתי מתוקף מקצועי כפסיכולוג, שאעזור לך להשקיט את הרעש הזה המתקיים בתוכך. כאילו אם אגיד אמירה ברורה תחוש הקלה.
    במילים אחרות, אני מתייחס לדברים שמתרחשים אצלך עכשיו ונותנים שקט ופחות מהיכן הם מגיעים, גם אם חשוב להבין מהיכן הם מגיעים. נראה כי הרצון שלך להבין את עצמך הוא כלי משמעותי בשבילך להתפתח ולהרחיב את העולם הפנימי שלך ויחד עם זאת, לעיתים יש בכך גם מקור לכאב עבורך.
    עצתי לך, לשוחח עם מישהו בוגר בסביבך, שבו אתה בוטח ולראות האם יש בכך הקלה עבורך. יועצת בית הספר היא אפשרות טובה. אתה מוזמן להמשיך להגיב. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו