שעת חזרה הביתה - שמונה וחצי בערב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעת חזרה הביתה - שמונה וחצי בערב
    בת 15
    11/09/2012

אני חברה בתנועת נוער, שהמקום שאנחנו נפגשים הוא במרחק 15 דקות הליכה מהבית שלי. לשם ובחזרה אני הולכת תמיד עם מישהו שאמא שלי מכירה טוב כבר הרבה שנים, והוא גר ממש קרוב אלי (במרכז העיר).
    לפעמים קורה שהפעולות נמשכות עד שמונה וחצי-תשע בערב. כשזה קורה היא מתחילה לשלוח לי אסמסים מתי זה נגמר ומתי אני אגיע הביתה. הרבה פעמים אני יוצאת יותר מוקדם, ואם זה אחרי שמונה וחצי אז היא נהיית ממש מרושעת ואומרת שזה הפעם האחרונה שלי בתנועה, שהיא לא מרשה לי יותר ללכת לשם וכאלה. הקטע הוא שמצד שני היא אומרת כמה זה טוב וכמה זה מועיל.
    היא גורמת לי לרגשות אשמה ואני חושבת "למה אני צריכה את זה?" ודברים בסגנון, ואני ממש לא יודעת מה לעשות....
    יש לכם רעיון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעת חזרה הביתה - שמונה וחצי בערב - תגובה

שי ציון
    16/09/2012

הי, נראה כי את ואימך שותפות להרגשה כי ההשתתפות בפגישות בתנועת הנוער הן פעילות חושבה ותורמת עבורך. ואני מקווה בשבילך כי גם מהנה, על אף הקשיים שאת מתארת. הקושי מתגלה כאשר ההליכה שלך לפעילות נפגשת עם חרדה של אימך לבטחונך האישי בשל השעה המאוחרת. במצב זה כמו מרבית אנשים הנמצאים בחרדה התגובות הן ריגשיות ומתערבבות בהן כעס וקושי להקשיב לאחר. אם הבנתי נכון, לאחר שאימך נרגעת היא עדיין תומכת בהליכה לפגישות.
    לכן, עצתי לך היא לשוחח עם אימך כאשר היא אינה בלחץ מפני שעת ההגעה ולתאר לה את המצב כפי שאת מתארת אותו (אם לא עשית כן עד כה) ואולי לומר לאימך כיצד החשש שלה מפני שעת החזרה פוגעת בהנאה שלך. כפי שאני מבין ללכת לפעילות בתנועה משמעה להגיע לעיתים בשעה מאוחרת יותר הביתה, וייתכן שמכיוון שהאירועים הללו חוזרים אפשר מראש לבדוק דרך שתסייע לאימך לחוש בטוחה יותר (כגון שבהתחלה את תשלחי אס אמ אס כל זמן או שתיהיה בקשר עם אם אחרת מהקבוצה ועוד). במידה ותרצי גם אימך יכולה להגיב בפורום ובכל מקרה את מוזמנת להמשיך ולפנות.שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שלהגביל

גפן
    19/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג

גפן
    19/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו