מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעירה ברמות!!איריס15/09/2012
מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי די שעירה וזה דיי הפריע לי תמיד צחקו עליי בגלל זה בבית ספר והמציאו עליי כינויים ממש מגעילים וזה תמיד הפריע וגרם לי להרגיש לגמרי לא מושכת כשאני מסתכלת על זה אני מרגישה ממש גברית ובכלל לא נשית למרות שאני כבר בת שמונה עשרה.כולם אומרים לי שאני ילדה יפיפיה והכל ושיש לי גוף יפה ושאני גם בן אדם יפה מבפנים אבל אני מרגישה שהכל זה שקר אחד גדול כי אף אחד לא יודע עד כמה אני שעירה ואני ממש לא מסוגלת להרגיש טוב עם הגוף שלי כי אני לא מרגישה שנשים צריכות להיראות ככה וממש מדכא אותי הקטע שאני לא יכולה ללבוש מה שאני רוצה. אני לא מסוגלת אפילו להסתכל על הגוף שלי, אני לא הולכת לים אני לא רוצה לצאת עם אף אחד כי אני מרגישה לא בנוח עם עצמי ופוחדת שהוא יגעל ממני. כבר נימאס לי להרגיש ככה כל הזמן, אני נגעלת אפילו להסתכל על עצמי שאני מתקלחת. זה ממש מפריע לי יש לי שערות פלומתיות על החזה על הבטן על הגב ויש לי ממש הרבה על הרגליים. זה ממש מציק לי ואני חשבתי לעשות אפילציה והכל אבל זה יקח לי הרבה כסף שאין ומצד שני יש גם לייזר ושעווה אבל אומרים שזה עושה יותר. בקיצור אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות עם עצמי אני חשבתי אפילו כמה פעמים על התאבדות. אני כבר לא יכולה אמא שלי ואחותי כל הזמן אומרות שאני יפה והכל ושאין לי בכלל על מה לבכות בגלל זה אבל אני לא מסוגלת להיות שלמה עם הגוף שלי אני מרגישה כזה גועל וחלחלה שאני מסתכלת עליו, אני די שטוחה ובנוסף לזה כל השערות האלה אני מרגישה שהייתי צריכה להיוולד בן ולא בת זה ניראה כל כך דוחה ומגעיל ומזכיר גוף של בן. אני ממש רוצה להיפטר מהשערות האלה ומרגישה שלא מגיע לי הגזר דין הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעירה ברמות!! - תגובה
שי ציון16/09/2012איריס הי, הקושי שאת מעלה הוא חשוב ואפשר לחשוב כי בנות ובנים יכולים להזדהות איתו. ייתכן שרבים מהם מודים לך על האומץ להעלות שאלה בדרך כנה ורגישה, שכן ההתמודדות שאת מתארת גובה ממך כוחות רבים עד כדי, כפי שכתבת, רצון למות וספק במידת הנשיות שלך.
כשכתכתבי כי רבים מזדהים איתך אני יכול לחשוב על בני נוער רבים (למעשה כולם) שנחשפים כמוך לחוסר המושלמות של הגוף וחשים כי חוסר מושלמות זו (כמו: במשקל, בגובה, בצבע, בשער ובעוד תחומים רבים) היא הרסנית ופוגעת ביכולת לחיות חיים בכלל וחיי חברה בפרט, כפי שיכולים אחרים. נראה כי לתחושתך שעירות היתר ממנה את סובלת היא הדבר הנורא והדוחה ביותר שקיים, יותר מנכות ויותר מכל פגם אחר שעשוי להתקיים. יתרה מכך, על אף שפעמים פעמים את שומעת לעצת חברים או הורים, במקרה זה את אינך משתכנעת כי הם "באמת" חושבים שאת נפלאה ובעלת תכונות ושהשיער על גופך הוא רק חלק קטן ולא משמעותי מהם. בעינייך, עדיין, שיער זה ממלא ומאפיל על כל תכונותייך האחרות ומקשה על חייך.
חשוב לי לומר לך שלמעשה כאבך מגיע מהמקום העצום שהשיער על גופך תופס בנפשך
ולא מהמקום שהוא תופס על גופך.
כפי שציינת יש דרכים להתמודד עם שעירות יתר, דוגמת קוסמטיקאית, ואני מציע לך ללכת לשוחח עם אישה בוגרת ואולי עם קוסמטיקאית שתאמר לך מה ניתן לעשות בנושא. ממש כפי שמי שסובלת מהשמנה תלך לדיאטנית ולחדר כושר. במילים אחרות, תחילה עלייך לפעול ולאסוף מידע ממישהי שמבינה בנושא. כאשר יש מידע מבוסס ואמין פעמים רבות אפשר להרגע. מעבר לכך אולי תגלי שההתמודדות שלך היא למעשה דבר נפוץ ודומה לזו של נשים (וגם גברים) רבים.
בהיבט הנפשי ייתכן שאת יכולה להיעזר במספר שיחות עם איש או אשת מקצוע בתחום הנפש אם אינך מרגישה הקלה בתקופה הקרובה, שכן כפי שאמרתי הקושי שאת מעלה אינו בתחום הגוף (שם ניתן להתגבר על השיער בקלות יחסית) כי אם בפרשנות הנפשית שלך. את מוזמנת להמשיך ולהגיב. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)