נמצא לבד כול הזמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמצא לבד כול הזמן
    dingo
    22/09/2012

יש לי בעיה.. אין לי כמעט חיי חברה אני לא מדבר על אנשים שיש להם רק 5-10 חברים והם לא יודעים איך להשיג עוד לי אין חברים בכלל אולי אחד שתיים אבל זה רק בבית ספר בין ההפסקות שאני זורק מילה פה ושם..וזה מאוד מאוד קשה לי אני לא יודע מה לעשות.. אני בן 17 אף פעם לא יצאתי ביום שישי אולי פעם אחת בכיתה ח עם 2 ילדים ובחורה.. ואני לא יודע איך לשפר את זה כולם בבית ספר שלי רואים אותי בתור משהו ביישן שלא מדבר ואני מפחד שאם אני יתחיל לדבר איתם הם יזרמו פעם אחד יבינו שאני ביישן ואחרי זה יעזבו אותי.. עכשיו אני ביישן רק אם אנשים בגיל שלי או בבית ספר עם ההורים שלי או משפחה אני מדבר חופשי כמו שצריך אבל משהו בבית ספר עוצר אותי.. קרה לי מקרה בכיתה י שרבתי עם הרבה אנשים ויצאתי לא טוב ופחדן עכשיו אני כיתה יב עוד מעט מסיים את הבית ספר ואין לי חברים לא הייתה לי אף פעם חברה אני יכול לספור על יד אחד את הבנות שדיברתי איתם יותר מ3 דקות.. אני יודע שאני מסוגל אבל לא יודע איך.. אני חושב שבצבא זה יעבור אבל יש לי עוד יותר משנה ואני לא יוכל לחכות.. איך אני משיג לפחות חברה או חברים קרובים שיעזרו לי? הבעיה העיקרית שלי שחוות הדעת עליי לא טובות בכלל לפחות ככה אני רואה חושבים שאני ביישן מת זה הגיע למצב שאני יכול לשבת לבד בכיתה ויש מלא אנשים ולא שמים לב אליי.. אף פעם לא ראיתי משהו מסתכל עליי כאלו אני בכלל לא קיים.. אני לא מבין איך הגעתי למצב הזה..רק שתבינו מלא אנשים ניסו ליצור איתי קשר במהלך השנים גם בחורות ותמיד הגבתי בצורה יבשה וזהו.. רק לאחרונה הבנתי שבשביל להשיג חברים צריך לעבוד קשה תמיד חשבתי שזה יבוא לבד.. כנראה פה טעיתי.. ועכשיו שאני רוצה אני מפחד שזה מאוחר מדיי לפחות בבית ספר שלי חשבתי לעבור בית ספר אבל לא הסתדר מבחינה לימודית.. אפילו מורים לא שמים לב אליי.. פשוט בן אדם בלתי נראה.. אני חושב שאם תהיה לי חברה אני יוכל להשתפר ולהתקדם.. אבל כולן לא יתחסו אליי ברצינות יגידו אה הנה הביישן הזה מנסה משהו יריגשו לא בנוח ויעזבו את השיחה.. אז מה לעשות? תודה לכולם על הקריאה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמצא לבד כול הזמן

הוספת תגובה

• נמצא לבד כול הזמן - תגובה

שי ציון
    27/09/2012

הי, אפשר להבין את הכאב ואולי גם את תחושת ההחמצה שאתה חש כאשר יש בך רצון ליצור קשר עם סביבתך אך אתה מתקשה לעשות כן. כמו כן, החוויה כי אתה "לא נראה" הופכת את הלבד שאתה מתאר לקשה עוד יותר. עולה ממכתבך כי קיים קושי ממושך לאורך שנים שבו אתה מרגיש כי בבית אתה מצליח לבטא עצמך ביתר קלות אך מחוצה לה לא. חשבת פעם מדוע זה כך, והאם בבית אתה מרגיש "נראה"?
    אחד המאפיינים השליליים שתיארת את עצמך הוא היותך ביישן.אתה מוזמן להגיב כיצד התכונה "ביישן" היא שלילית עבורך ואולי ממה אתה מתבייש?
    הרצון שלך ביצירת קשר הוא חשוב ומשמעותי ועם הכוונה נכונה יש את כל הסיכויים שתצליח בכך. עצתי לך, מלבד הפנייה בפורום, היא לפנות לאיש מקצוע. יכולה זאת להית יועצת בית הספר או דמות אחרת (אפשר להיעזר בהורים בכך). אולי אם תרגיש שמסייעים לך תוכל אף יתאפשר לך להרגיש את עצמך כיותר "נראה". אתה מוזמן להמשיך ולהגיב. שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו