מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- gzrvחסויי16/11/2012
היי שמי כרמל ובחצי שנה האחרונה מצבי ממש הדרדר הכל התחיל בחופש הגדול שהיו פעמים שהיה לי משעמם אז הייתי מגיעה לאתרים לא לגילי והייתי עליהם שעות ואז הייתי אומרת שאני מפסיקה ואז חוזרת מפסיקה ואז חוזרת כל פעם אותו הדבר עברתי הרבה דברים בחיים שבסוף גרמו לתוצאה הסופית - למשל בכייתה א-ב היה עליי חרם מאוד מאוד גדול והיו מרביצים לי כל יום ומקניטים אותי והייתי חוזרת הביתה בוכה וגם שהייתי בכיתה ב' שכן של סבתא שלי (הוא היה אז בן 16 בערך) אנס אותי -מה שקרה היה ששיחקתי עם האחיות שלו את המשחר משפחה אני הייתי האמא והן היו "הבנות שלי" ואז הוא בא ואמר שהוא האבא ושאל אותי עם אני רוצה לראות מה אבא ואמא עושים ואז הוא עשה מה שהוא עשה ואני באותו זמן חשבתי זה נורמלי לא ידעתי מה קורה
ואולי זה נשמע ממש מוזר שאני זוכרת את הכל אבל אירוע כזה איאפשר לשכוח בחיים התמונות מציפות ועולות בי כל פעם מחדש וכל פעם מחדש שאני נזכרת בזה אני עצובה ממש .
ועוד דבר אני מרגישה ממשבודדת אין חברה אמיתית שאני יכולה לספר לה הכל בלי לחשוש שאיי אפשר לסמוך עליה
אין לי חברה טובה בכלל .
אני מרגישה ממש מזויפת אני מרגישה שהלבוש שלי ההתנהגות שלי וכמעט הכל אצלי הוא מזוייף כי אני רוצה לרצות את החברה אני צריכה את התשומת לב הזאת .
ולמשל עוד דוגמא לא מזמן הייתה תקופה שהייתי נכנסת לוואלה צאט ומתכתבת עם בנים בצורות בוטות ומגעילות ולא היה יום אחד ש\לא חשבתי על זה ואמרתי לעצמי איכס איזה מגעילה אני ולא היה יום אחד שלא חשבתי שעם אני אתאבד ב\העולם יהיה יותר טוב בלעדיי. אני חשבתי עלזה ממש ברצינות
ביום חמישי לפני שלושה שבועות אמא שלי הת\סתכלה בהיסטוריה וראתה דברים שעשיתי ששכחתי למחוק והיא כעסה ישבנו ודיברנו והיא גילתה כמעט בכל- הצאט החתיכות של עצמי ועכשיו אני ממרגישה עוד יותר נורא
ואני גם כל הזמן רבה איתה בלי סיבה בכלל אני פשוט יותר מדי עצבנית
נ.ב- אני בת 14 ואני נערה דתייה אז רק רציתי למסור שתבינו שזה יכול לקרות לכל אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gzrv - תגובה
קרן בן הגיא20/11/2012הי כרמל.
קראתי בעיון רב את שכתבת ואני מבינה שמשהו הסתבך לך כשהיית יותר צעירה אפילו לפני כיתה א'. הלך והסתבך עם השנים והפך היום למצב שבו את כמו שכתבת את חושבת על עצמך כמגעילה, את עצובה ואפילו חושבת על להתאבד.
אני מעריכה את החשיפה שלך ואת הפתיחות לספר על אירועים כל כך קשים שעברת. נראה שכיום יש לך את היכולות להבין את המשמעויות של מה שקרה אז, מה שפעם, בכיתה ב', כמובן לא היה.
אני חושבת שלא כדאי להמשיך להיות לבד עם הזכרונות ועם החוויות היומיומיות שלך, וכדאי לפנות לקבלת סיוע נפשי כמה שיותר מהר..! עומדות בפנייך מספר אפשרויות: יועצת בית הספר, פסיכולוג בית הספר, עובדת סוציאלית ביישוב בו את מתגוררת, או באופן פרטי לפנות עם ההורים למטפל.
יש הרבה דרכים לעזור לך להרגיש יותר טוב לגבי עצמך ולעבד את הטראומה הזו שעברת ואולי גם אחרות. אני מסכימה שלהישאר לבד זה מאוד קשה וכדאי לבחור אחרת.
את מוזמנת להמשיך לכתוב בפורום. בהצלחה. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)