מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאוןשירלי06/01/2013
היי,
אני בת 15 וגרה בירושלים.
לפני חצי שנה בערך התחילו להיות לי לפעמים מצבי רוח ממש רעים, אבל בדרך כלל הם נבעו מסיבה ועברו כעבור כמה שעות. הם גם לא הגיעו בתדירות גבוהה מאוד, ותמיד היה משהו שהוציא אותי מהם. בסה"כ יש לי חיים טובים מאוד, אני נראית טוב ומאז ומעולם היו לי ציונים טובים מאוד כמעט ללא מאמץ, יש לי הרבה חברים ויש לי משפחה טובה ותומכת. לפני כמה ימים נכנסתי לאחד ממצבי הדיכאון האלה ללא שום סיבה, ומאז אני פשוט לא מצליחה לצאת ממנו. אין שום בעייה שממנה הדיכאון הזה נובע, אבל כבר כמה ימים שיש לי תחושת ריקנות חזקה מאוד, כל דבר נראה לי מעציב וחסר טעם, אני רוצה לישון כל הזמן ובניגוד לפעמים הקודמות אני לא מצליחה למצוא נקודת אור שתוציא אותי מהמצב הזה. אני ממשיכה בחיים שלי כרגיל- הולכת לבית ספר ומתנהגת כרגיל אבל התחושה הכבדה הזאת לא יוצאת ממני. אני לא יודעת מה לעשות ומה יכול לעזור במצב כזה. אשמח לשמוע עצות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
שי ציון08/01/2013שירלי הי, החוויה הרגשית שאת מתארת היא מכבידה הן בשל הריק הרגשי, חוסר הכוחות והפסימיות שמשתלטת עלייך והן בשל התחושה שאת לא מוצאת הסבר מספק מדוע העוצמה הרגשית מתרחשת בתוכך כאשר החיים בחוץ נראים מספקים עבורך.
גילך עשוי לזמן שינויים תכופים ואף קיצוניים במצב הרוח. אולם נדמה כי את מתארת הרגשה שהיא כאילו זרה לאופן שבו את חווה את עולמך הרגשי ואולי מכאן היא אף מטרידה.
עצתי הראשונה היא לשתף את הורייך או דמות בוגרת שיש לך עימה קשר קרוב. קשה לשאת כאב נפשי לבד. העצה השניה היא לגשת לפסיכולוג או עוס קליני לצורך הערכה של המצב הנפשי אותו את מתארת. כיום יש טיפולים יעילים למרבית מצבי הדיכאון (במידה ואכן האבחנה תעלה שזו הבעיה) ועל כן רצוי לאבחן במדוייק מוקדם ככל הניתן.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)