מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוטטת לגמרי..לילי (בדוי)16/01/2013
היי,
לילי (בדוי), בת 14.5
אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי, אני כבר כלכך ממוטטת, אובדנית, מדוכאת.. מה לא.
פעם הייתי אדם אופטימי ושמח, הייתי מצליחה במה שרציתי, לא היה לי אכפת ממה שחושבים עלי (למרות שהיסודי בכלל לא היתה תקופה קלה בשבילי, היו מציקים לי המון בבצפר). מה הישתנה? אני לא יודעת, אני מניחה שזה כל השינויים שעברתי במשך כיתה ז', ההורים שלי החליטו להתגרש, עברתי מעיר לעיר, מבצפר לבצפר, השתנתי.. כמובן שבסוף חזרתי למקום שממנו באתי, וההורים שלי חזרו להיות ביחד, אבל חזרתי שונה, אחרת.. והאחרת הזאת, אני לא סובלת אותה. ניהיה לי יותר אכפת ממה שחושבים עלי, ירדתי המון בלימודים (מילדה של 95+ בתעודות לרדת לנכשלים, ועוד במשפחת ה"גאונים" שכל האחים בה הם מצטיינים חוץ ממני.. "בושה" לפי דברי ההורים שלי), נייהיתי שקטה יותר, דכאונית, אני פוגעת בעצמי, היו פעמים שרציתי וניסיתי גם להתאבד.. ולמה זה? כי אני מטומטמת. אני כבר לא יודעת מה עובר עלי.. והיא גרוע בכל זה שאין לי למי לפנות.. בחיים לא היה לי למי.. אף פעם לא דיברתי עם אנשים על הבעיות שלי, שמרתי אותם לעצמי. כמובן שאמרו שאני אשתגע (וצדקו) אל לא הקשבתי להם. בתור ילדה קטנה תמיד אמרתי לעצמי "פעם לבד, תמיד לבד, לאף אחד גם ככה לא אכפת, את חזקה ולא תישברי" וככה החזקתי מעמד.. אבל הנה נשברתי בסוף, ואני כבר לא מרגישה כמו עצמי.. אין לי למי לפנות, לא הורים, לא חברים.. אז חשבתי אולי לפרוק לפה.. לנסות לקבל קצת עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטטת לגמרי.. - תגובה
שי ציון17/01/2013הי, כתבת מכתב מכאיב שעולה בתוכו תחושת בדידות עמוקה. כפי שאת מספרת מתקיים בתוכך חוסר אמון בדאגה של מישהו כלפייך.כאשר מאבדים את ההרגשה שמישהו דואג לנו בעולם בוודאי עולות גם תחושות של עצבות עמוקה שיוצרות שינוי בכל תחומי החיים. ממש כפי שתיארת את השינוי בו כיום את לא מרגישה את עצמך כפי שהכרת את עצמך באותו אופן כבעבר.
להרגשתי, בפניה לפורום עשית צעד משמעותי, שכן אולי לראשונה את חולקת את שמתרחש אצלך ובתוכך מתוך הכרה שלבד קשה להתמודד עם עוצמת הקשיים אותם את חווה ומתוך תקווה שאולי למישהו יהיה איכפת. נדמה לי כי הצעד הבא הוא לפנות לסיוע נפשי מקצועי שיהיה איתך בכל ההתמודדויות שאת חווה, ושתקוותי כי במהלכו תשובי להרגיש כי למישהו איכפת מהמתרחש בתוכך.
אסיים בכך, שלהרגשתי, מהמכתב העשיר ומהתיאור הכל כך חי בתוכו ניכר כי לא איבדת את האיכויות שנמצאות בתוכך, אלא אולי כעת הן נחבאות מעט. בתהליך טיפולי כולי תקווה כי תשובי להרגיש אותן ותשיבי לעצמך את תחושת המוכרות עם מי שאת. את מוזמנת להמשיך ולהגיב.שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוטטת לגמרי..- תגובה
לילי (בדוי)17/01/2013היי, קודם כל תודה על התגובה, חיקיתי בקוצר רוח שיענו חחח..
אממ.. חשבתי לפנות לעזרה מקצועית, אבל יש לי בעיה מבחינת ההורים.. הם לא יודעים על המצב שלי, ואני מפחדת מעצם זה שהם ידעו, כי הם לא יגיבו לזה טוב, ואני יודעת שהם יתחילו לצעוק עלי, אולי אפילו להתחיל להעניש אותי. בנוסף גם יש לי בעיה עם העזרה המקצועית, אף פעם לא נתתי בהם אמון, עדיין קצת קשה לי לעקל את זה שביקשתי כאן עזרה מפסיכולוגים (בלי להעליב, פשוט כל החיים שלי לא הכי חיבבתי את הפסיכולוגיה), אני גם מפחדת שהם יתחילו לתת לי כדורים, או שישלחו אותי לבית חולים פסיכיאטרי, אני פשוט מפחדת מכל התגובות האלו :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוטטת לגמרי..- תגובה - תגובה
שי ציון20/01/2013הי, בתגובה עולה הזהירות הרבה לשתף בהתמודדות שלך את הסביבה, שמא יכעסו עלייך (הורייך) או יכפו עלייך טיפול בניגוד לרצונך (פסיכולוג). כאילו משהו בהרגשה שיתכן ומי שישמע על כאבייך יהיה לטובתך התערער והתחושה היא כי הדברים שתבטאי יופנו נגדך. איני אומר את הדברים מתוך ביקורת כי אם מתוך צער על חוסר המוצא שאת מרגישה, שבו את מבינה כי קשה להתמודד לבד עם שעובר עלייך ומנגד אם תאמרי משהו למישהו הוא עשוי לכעוס ואולי אף לשלול ממך את החופש שלך. במובן הזה הפניה לאתר היא צעד אמיץ ולתחושתי נכון עבורך.
מהיכרותי עם הורים רבים שילדיהם מטופלים מרביתם מעדיפים לשמוע ולדעת על ההתמודדות של ילדיהם מאשר שהילד יתמודד לבד, גם אם הידיעה מכאיבה ולעיתים מעוררת תגובה. יתכן ובביתך הדברים שונים, אולם חשבי גם על אפשרות זו. מעבר לכך, בבית ספרך ישנה יועצת שמכירה מקרוב מצבים בהם נערה מתמודדת עם קשיים ומבקשת להיעזר באיש מקצוע.
הצעתי היא שתשוחחי איתה ייתכן והיא תוכל לדבר עם הורייך ואולי אף להשתתף בשיחה יחד איתך.
לעניין התרופות והאישפוז. המצבים בהם נכפה טיפול תרופתי או אישפוז הם קיימים אך נדירים ביותר. לכן, להבנתי, הסיכון שכך יהיה הוא מועט בעוד שהסיכוי שתחושי הקלה לאורך זמן הוא רב. את מוזמנת להמשיך ולשתף. שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)