מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסרת אוניםנועה14/02/2013
כבר יומיים שלמים שאני כל היום במיטה, לא מפסיקה לבכות.
סילקו אותי מכל כך הרבה בתים, מאמא לאבא, מאבא לאמא, מאמא לסבתא, מסבתא לאבא, ומאבא לסבתא השנייה שם אני גרה היום.
המחשבה על כמה הייתי יכולה להצליח, רק אם היה לי בית יציב. רק אם היה לי בטחון.
נמאס לי להרגיש לא רצויה, נמאס לי להרגיש לא שייכת בכל מקום שאני נמצאת בו.
נמאס לי לשמוע את המילים ״תחזרי לאמא שלך״ או ״לכי לאבא שלך״ ו״תשני את ההתנהגות שלך אחרת לא תהיי פה״.
אני כמו כדור של עצבים וייאוש שעומד להתפוצץ. שורטים לי את הנשמה שוב ושוב בלי רחמים, הם לא קולטים בכלל את הנזק שהם גורמים לי.
אני בחורה כל כך אינטילגנטית וחכמה, מה שהופך אותי גם לכל כך מבוזבזת. אם רק היה לי בית נורמלי, הייתי מצליחה פי 5 בלימודים, היה לי כח להשקיע, היה לי יותר מוטיבציה.
אבל איך אני יכולה להתעסק בלימודים ולהשקיע בזמן שהנפש כל כך מוצפת? איך אני אמורה לקום בבוקר לבית ספר כשאני נמצאת על ספינה מתנדנדת ועוד שנייה שוקעת?
מפחיד אותי.מפחיד אותי לא להצליח, מפחיד אותי למצוא את עצמי בתור עובדת פשוטה, כשאני יודעת שאני מסוגלת לכבוש את העולם.
מפחיד אותי עוד יותר שאולי אני נכנסת שוב לדיכאון. היה לי דיכאון כשהייתי בת 13, כשעברתי התעללות נפשית קשה מצד אשתו השנייה של אבא שלי. לא הבנתי שזה המצב שאני נמצאת בו, בתור ילדה בת 13 גם לא ידעתי שיש דבר כזה דיכאון. לא ייחסתי את הבכי הלא פוסק, את ההסתגרות ואת המחשבות האובדניות לכך שמשהו לא בסדר איתי. זה נמשך חודשים ארוכים וקשים ומעולם לא טופל. בנס אני עוד נמצאת בעולם הזה. את מספר הפעמים שישבתי על גדר המרפסת ורציתי לקפוץ, לא ניתן לספור בשתי כפות ידיים.
והיום, אני כל כך מפחדת שאולי זה חוזר על עצמו.
אני כבר לא מסוגלת להתמודד עם זה. השנה האחרונה הייתה הקשה ביותר. עברתי שלושה בתים תוך פחות מחצי שנה. שוב סילקו אותי. שוב אני לא רצויה. מתחילות לרוץ מחשבות, אולי משהו לא בסדר איתי? אולי אני עקשנית מדי, אולי אני מרדנית מדי, אולי אני צריכה להרגיע את הלוחמת שבי - אבל רק אני מבינה שזה בלתי אפשרי. החיים עשו אותי כזאת, שפשפו אותי מכל הכיוונים. נהייתי לוחמת עם שריון מברזל. אבל גם השריון הזה, ששירת אותי עד היום ועמד איתן, מתחיל להתמוסס. יש גבול לכמה שניתן לספוג ולהכיל. אני עומדת, לוחמת לבד, חשופה לכל החיצים.
דווקא עכשיו, כשנותרו חודשים ספורים לקו הסיום, חודשים ספורים לחופש שלי, לגיל 18 - אני נשברת. בא לי לברוח מהכל, לברוח לאיזה אי בודד, רק אני לבד, ולנשום. פשוט לנשום. אבל אני לא יכולה לברוח לשום מקום, העולם לוחץ עליי מכל הכיוונים. ההרגשה הזאת הורגת אותי, הכאב הזה בא כמו סכין בלב שמסובבים אותו ומסובבים אותו ולא מרפים. אני לא מספרת לאף אחד מה עובר עליי, אפילו לא לחברה הכי טובה שלי שתמיד עומדת לצדי ושעזרה לי רבות. אני פשוט לא רוצה רחמים.
אני פונה לפה, כבר מיואשת וחסרת אונים, רעבה לעצה או שתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים - תגובה
קרן בן הגיא17/02/2013הי נועה
קודם כל אני לא יכולה להישאר אדישה לסגנון הכתיבה שלך וליכולת שלך לבטא את התחושות שלך...
בתיאור שלך אני קוראת איך סגנון האשיות שלך, או מה שנקרא אופי, נפגש עם מציאות חיצונית, במקרה שלך הורים גרושים. אי אפשר לדעת מה השפיע על מה קודם ובאיזה אופן זה השפיע, מה את עשית כתגובה או מתוך עצמך. מה שברור הוא שכולם סובלים ובראש ובראשונה את מכל המצב הזה.
את מאוד צעירה ולכן להבנתי כל החיים עוד פרושים בפנייך והכל עוד אפשרי. אני מציעה לך לפנות לטיפול נפשי כדי לעזור לעצמך לעשות קצת סדר בפנים, להוריד קצת את הקליפות ואת השריון הקשה הזה שתיארת ולברר בינך לבינך את הכאבים האלה שכתבת עליהם, את ההשערות שלך לגביהם. נראה שיש לך יכולת יפה להתבוננות פנימית. תני לעצמך הזדמנות אמיתית לעשות משהו אחר עם הפרק הבא בחיים שלך.
שיהיה בהצלחה. את מוזמנת להמשיך לכתוב בפורום. קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)